16 Януари, 2023 10:34 1 611 1

Автомобилна компания разработи "умен" часовник с тестер за алкохол

  • тестер за алкохол-
  • автомобил-
  • часовник-
  • byd

Китайската малка BYD патентова нов смарт часовник, чиято отличителна черта е функцията за откриване на алкохол в тялото на потребителя

Автомобилна компания разработи "умен" часовник с тестер за алкохол - 1

Устройството вече е получило одобрение от китайските власти. Подобно на много други такива устройства, джаджата от BYD има стандартен набор от сензори за наблюдение на здравето на потребителя, включително пулс, телесна температура, нива на кислород в кръвта и кръвно налягане.

В същото време смарт часовниците имат способността да се синхронизират с основните системи на новите автомобили BYD. Така потребителят може дистанционно да стартира или изключи двигателя, да отключи вратите, да отвори багажника, а също така да получи отдалечен достъп до медийната система и климатичния контрол.

Има обаче и допълнителен сензор в устройството, който отчита наличието на алкохол, за да не може водачът да шофира в нетрезво състояние. Предполага се, че изкуственият интелект в този случай ще блокира "електронния ключ" и няма да позволи на колата да стартира. Времето за появата на такова устройство на пазара все още не е известно.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.