Last news in Fakti

1 Февруари, 2023 12:00 2 927 22

Samsung Z Fold 4 е по-бърз от iPhone 14 Pro Max (ВИДЕО)

  • samsung-
  • iphone-
  • 14 pro max-
  • z fold 4

Сравнение по отношение на игри и отваряне на приложения

Samsung Z Fold 4 е по-бърз от iPhone 14 Pro Max (ВИДЕО) - 1

YouTube канала PhoneBuff сравни скоростта на смартфоните iPhone 14 Pro Max и Samsung Z Fold 4, за да определи кой от тях е по-бърз в игрите и приложенията.

По време на тестването на смартфоните са стартирани различни игри и приложения. Например Starbucks, Word, приложение за камера, Subway Surfers и др.

И в повечето работни приложения Fold 4 поема лидерството. Що се отнася до игрите, те вървят на iPhone 14 Pro Max или със същата скорост, като тази на Samsung, или малко по-бавно. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джон

    1 15 Отговор
    Нещо заглавието не съответсва на видеото. Вижда сече, Снапдрагона се доближава до Бионика.
  • 2 Дракончето

    17 2 Отговор
    Snapdragon 8 Gen2 държи добра темперарура, не е толкова гладно и пести доста енергия отколкот миналогодишнив. GPU-то му е по-добро от това на A16 с близо 30%. CPU - то на A16 за сега е съвсем малко по-бързо. Snapdragona-a поддържа по-висока резолюция на дисплея, wifi 7 срещу wifi6 на a16, също така и заснемане на 8К. Тук на теста е стария процесор snapdragon 8 gen 1. Въобще тая година изненадаха приятно, и следващия ми телефон ще е с gen2.
  • 3 Джон

    7 29 Отговор
    Айфонът през цялото време водеше и когато отваряше апове, които свалят данни от облака, той кешираше данните в сървъра за следващата заявка, която отиваше при андроида и той ги сваляше по-бързо. Реално айфонът беше по-бърз. Но този тест е глупав, повечето забавяния бяха от разни анимации. При обработка на видео и други айфонът мачка. Отделно, че е с много по-малко рам, а и не харчи батерия. Айфонът няма конкуренция.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Дракончето

    15 2 Отговор

    До коментар #3 от "Джон":

    Xiaomi 13 (Snapdragon 8 gen 2) държи 39 градуса температура срешу 49 на Iphone 14 при теста на Genshin. И тук теста трябваше да е с някой телефон с този SoC а не Gen 1. Ясно е, че на айфона му е нужен по-малко рам, а обработка на видео от телефон ползвам само за конвертиране и с моя и се справя прекрасно. android + snapdragon all day everyday!
  • 5 Драгън

    16 2 Отговор
    Подобренията в SD 8 Gen 2 са във всяко отношение спрямо SD 8 Gen 1 с, който е тоя Z Fold 4. Просто цепи мрака!!! Икономичен е, има най-бързото GPU от всички останали, поддържа най-новите технологии и хардуер, не грее и просто нямам търпение да видя следващото поколение още от сега. Май ще трябва да се подготвям и за wifi 7 рутер. Cognitive енджина работещ в реално време с AI просто няма място за сравнение. Photonic енджина на A16 е още светлинни години назад. A16 единствено има по-бързо CPU за сега, но във всички други отношения вече изостава. Дори по икономичност са почти на кантар може и тук да дам леко предимство на A16.

    Коментиран от #11

  • 6 Соваж беби

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Джон":

    Спри да говориш глупости кога ползва самсунг ?За Galaxy Z Flip4 мога да кажа перфектен по добър и от ултра досано голям ,тежък ,трудно събиращ се в всеки модел чанта ..,тегли за секунда музика всичко което ми трябва е и 5G има роля.Дори по някога играя и игри онлайн не загрява за Fold има още какво да се желае но е по добър от Айфон и другите модели самсунг взети заедно.Айфон е един боклук неспираща реклама на американци и инфлуенсъри на които им се дава пари и безплатен телефон за да внушават на хората че хубаво нещо.Аифон е като москвич сравнен с ролс ройс /самсунг/и всички други телефони за сега няма по добър и практичен.

    Коментиран от #7

  • 7 Остави го

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Соваж беби":

    Той е просто един от многото сектанти..а рук само агитира хората и ги манипулира , същия е като господарите му! Наскоро пробвах един Flip много симпатично телефонче и може би ще направя един подарък на жена ми.

    Коментиран от #8

  • 8 Соваж бейби

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Остави го":

    Аз като жена естетвенно се хвърлих на флип по голям ,обаче приятелка си купи и не е доволна пригъвката дразни за тройката говоря,батерията бързо свършва ,само малко се разходиш в магазин онлайн или видео ...има негативи, новият
    Флип още не съм пипала и видяла с очите ми.Малкия Zip е по як не ти пречи линията не я виждаш видео,филм трябва да накривиш към светлина за да се види прегъвката дори и когато пиша и по бърз 4ката от Zip3 .Тук са евтини с мобилен оператор ми излезе 295 евро чиста цена на 3 вноски и връща 80 евро към сметката се приспада не ти ги дават кеш коледна промоция от SFR,имаме 3 телефона и интернет бокс към фирмата с гоеми пакети услуги и от бонус точките тази цена като лоялен клиент яд ме е само че лавандата бе изчерпана само сивочерен цвят.Някой пък се хващат на 2 години с по 20 евра на месец +сметката но няма смисъл по скъпо излиза.

    Коментиран от #9

  • 9 Не ми пречи

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Соваж бейби":

    Е аз ще и го купя защото знам , че и тя го хареса много и ще е изненада. Сгъвката не е проблем. Компактен е, лекичък ....и различен. Мненията от видеа не могат да ми повлияят на решението.

    Коментиран от #10

  • 10 Соваж бейби

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Не ми пречи":

    Изобщо не преча на мнението ти,зависи колко време ползва телефон и за какво .Мисля да го пробвам едва на 5тицата фолд дотогава ще е перфектен .Така или иначе самата марка е хубава ,Покрива всичко което търси човек само по евтините модели самсунг са кръгла нула пластмаса и няма качество .
  • 11 Точно така

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Драгън":

    SoC не е просто gpu и cpu. И от край време снапдрагона си поддържа най-новите технологии както при свързаността вече си дал пример за wifi7, така и във всички други останали аспекти. Просто снапдрагона е в крак с технологиите, докато А16 и миналогодишните soc-ове на Apple са с поне година-две назад в това отношение, но това не ти го казват в представянето им нали? Може би A17 ще поддържа wifi7, но явно ще е само за про версиите им а другите ще си останат с а16 без подддръжка на wifi7. machine learning, ai, multimedia и тук снапдрагона си пердаши.

    Коментиран от #12

  • 12 Джон

    0 6 Отговор

    До коментар #11 от "Точно така":

    Каго пердаши защо в цялото видео Айфонът водеше на корейската сабя?

    Коментиран от #15

  • 13 Знайко

    5 1 Отговор
    За двата модела сектанти.....Самсунга отваря и затваря приложенията по-бързо, Айфоня-работи по-бързо с приложенията. Самсунг са оптимизирали интерфейса на андроида , Айфоня са платили на ватсъп, спотифъй, туитет и други, така че другите да са по-бавни от айфоня. Платили, недоплатили, оптимизирали, недооправили-зад корейците засега! Продължавайте да обяснявате как ейпъл било не знам си квоси преживяване от типа -ПЛАТЕНО!

    Коментиран от #14

  • 14 Джон

    0 5 Отговор

    До коментар #13 от "Знайко":

    Ти май си падаш по Нардна Република Китай? Обичаш сърп и чук да има?

    Кои приложения се отварят по-бързо, дай пример с едно, за да ти обясна?

    Коментиран от #20

  • 15 Не схващаш

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Джон":

    А, и в това видео е миналогодишния Снапдрагън, не новия. Подобни видеа не са меродавни, и отдавна съм спрял да им обръщам особено внимание. Snapdragon 8 gen 2 цепи мрака, просто. Трябва сега и CPUто да е с повече кеш и да го пипнат и него още малко.

    Коментиран от #16

  • 16 Джон

    0 6 Отговор

    До коментар #15 от "Не схващаш":

    И аз не бих им обръщал внимание, ако съм Айфон хейтър

    Коментиран от #17

  • 17 Пак не схващаш

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Джон":

    Не хейтвам нищо просто си казвам искреното мнение. Лично за мен поддръжката на най-новите технологии...техни поколения, са по-важни от това, кой телефон ще зареди приложението с 0.5 секунди по-бързо. Ти явно си заслепен фен щом заклеймяваш хората като "хейтъри" щом не предпочитат това, което ти харесваш. Никъде не съм казал, че SoC-a на Apple e лош или нещо подобно нали?

    Коментиран от #18

  • 18 Джон

    0 8 Отговор

    До коментар #17 от "Пак не схващаш":

    Точно така, а в следващия модел и WiFi ще е вграден в проесора на Апъл. Те сами си правят дизайна на процесора, докато за Снапдрагон не съм сигурен, че Самсунг си го правят. Те и софтуера не си правят. Всъщност на всичките жълти телефони софтуера им го прави фирмица Гугъл.

    Коментиран от #19, #21, #22

  • 19 Въобще

    10 0 Отговор

    До коментар #18 от "Джон":

    Не ме интересуват твоите бръщолевици. Андроид е просто базата, платното върху което се рисува...за това и харесвам 1-2 от андроид брандовете. Факт е, Снапдрагон поддържа новите технологични генерации. Преодолей го
  • 20 Знайко

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Джон":

    Аре не ми обяснявай,плс! Само ще ти кажа че ползвам като дейли драйвър Nokia 808 със камера с 42 мегаписксела на Carl Cais и която снима на максимална резолюция дори като си на максимален зум, с атоматична стабилизация на изображението и Symbian Belle Refresh , тоест последния симбиан , който Гугъл окрадоха и ИЗМИСЛИХА андроида за многознайковци като теб! Дали има смисъл да ми обясняваш как трябва да си смена телефона който преди 7 години съм купил за 140 лв и сега струва 200лв с накаквапръчка без бутони за 2000 лв? Ако не съм го направил преди-дали ще го направя сега? Служебния ми е Samsung SGH 300 с ковър пак в който има втора батерия и изкарва по 1 седмица!!!! Не ден-СЕДМИЦА!!!! А като ти гледам ника....американец с малка писалка ли си, българин който си мечтае да е с малка писалка ли си....проблеми със сантиметрите ли или неизживяно детство? Не са хаби да ми отговаряш! Днес си купих ДРЕВЕН хард драйв Toshiba mSATA 128 G SSD , която ще влезе в PATA/IDE to mSATA преходник и ще се инсталира на още по древния ми IBM T43p от 2004 г ,който не поддържа SSD и е закупен за 80 лв от Базара. Оди се набутвай щом ти е хоби! Ходи ръкопласкай на хората ,че ти взимат кинтите, ръкопляскайки! ПумиДжони е подходящ ник! Не го изтървай! Моля те, ела и ми обясни!
  • 21 Знайко

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Джон":

    Аууууу, колко удобно!!!! Даже няма да можем да си изключваме WI-FI то, което ще показва че е изключено но ще си бачка! Супер иновативно за супер юзъри като теб! Следващия Айфон трябва да може и да бърше оакани задници предполагам , ако може и да има вградена тоалетна хартия!
  • 22 Знайко

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Джон":

    Ти не си сигурен ама хората си правят сами даже и GUI-то, където всъщност е ключа, че им държат батериите!
    Хуавей-също си правят сами GUI-то , че даже имат и операционна система, която не е лоша. Ксаоми и те се равняват по другите две фирми....едва ли ще правиш коли и няма да направиш GUI което да пести батерия. Ейпъл са обречени! Изчакайте само да излязат Линукс телефоните и ще видите! Справки- който не иска да го следят - PINE phone, хората не само че не вграждат wi-fi то ами и даже имат 3 физически ключа да спреш квото не ти трябва! някой се набутал да купи нещо си за 2000 бона и почва да обяснява на останалите как не се е набутал ами е на далавера, а даже ти който четеш си се набутал, защото не си дал 2000 бона когато е трябвало да се набуташ! Ай сик...тир!