Last news in Fakti

1 Март, 2023 17:00 3 486 5

Нов скок в развитието на квантовите компютри

  • квантов компютър-
  • изчисления

Точността на изчисленията вече достига 99,999993%

Нов скок в развитието на квантовите компютри - 1

Учени от университета в Съсекс в Обединеното кралство са успели да накарат кубитите да се движат между два квантови компютърни микрочипа с по-голяма прецизност от всякога.

Това им позволява да повишат точността на своите изчисления до почти 100 процента (99,999993%).

С помощта на тази иновация е възможно да се създадат много нови технологии за квантови изчисления със скорост и качество, много по-високи от досегашните.

В бъдеще квантовите компютри ще могат да работят за създаване на нови материали, получаване на нови лекарства и изграждане на модели на изменението на климата.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    6 2 Отговор
    Радо, бе, тая информация е "брадясала" преди месец, щото е от преди два!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Джони

    3 3 Отговор
    Това е безаналогово, значи е Руско.
  • 4 Едни се занимават с развитие

    17 18 Отговор
    и работят за човешкият прогрес, а други се занимават с избиването на мирни хора в домовете им, и пройзвеждат само оръжия за масово унищожение. Окупаторска Русия
  • 5 Наблюдател

    10 10 Отговор
    Някой от съветското пространство употребява ли думата "квант"? Все пак Макс Планк е германец Отворете някой руски сайт и вижте че 30% от думите са на английски. Иначе и те искат да наложат на света термини "сапога" "лапти" и "тюрма" Въпрос на национален манталитет вече. 100 години промивка е все пак - 5 поколения