Last news in Fakti

27 Ноември, 2023 09:48 1 615 6

Представиха първата в света мишка с вграден ChatGPT

  • мишка-
  • компютър-
  • изкуствен интелект-
  • chat gpt

Манипулаторът може да изпълнява функциите на обикновена безжична мишка, лазерна показалка за презентации и диктофон

Представиха първата в света мишка с вграден ChatGPT - 1

Американската компания CheerDots стартира кампания за групово финансиране за пускането на мишката Cheerdots 2. Тя получи две уникални характеристики: модулен дизайн и поддръжка на функциите на популярната невронна мрежа с AI. Разработчиците казаха какво ще даде това на потребителите и обявиха цената на този необичаен нов продукт.

Манипулаторът може да изпълнява функциите на обикновена безжична мишка, лазерна показалка за презентации и диктофон с поддръжка на ChatGPT. В последния случай притурката ще записва бележките на потребителя, ще ги превежда в текст, ще подчертава основните моменти от записите и ще прехвърля получения материал на компютъра.

Представиха първата в света мишка с вграден ChatGPT

Тялото на мишката е много компактно по размер, но може да се трансформира в по-традиционен форм фактор с помощта на допълнителен елемент с магнитно закрепване. По-голямата част от работната повърхност на устройството е заета от сензорен панел за управление с жестове, подобно на съвременните тъчпадове.

Декларираната автономност на безжичния „гризач“ е до 3 седмици работа с едно зареждане. Можете да презаредите енергията на батерията чрез USB Type-C порта.

На етапа на набиране на средства можете да поръчате новия продукт на Kickstarter за $44 ($69 с тримесечен абонамент за функциите на ChatGPT). След пускането, планирано за март 2024 г., цената на мишката ще се увеличи до $83, а абонаментът ще струва $39 на година. За да добави лазерна показалка, производителят иска още 15 долара.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Налудник

    6 0 Отговор
    Хитреци! Значи веднъж го купуваш, а после почваш да плащаш наем. Като на Adobe. А мерси!
  • 2 дарк фючър

    3 0 Отговор
    Вече и до WC няма да може да идете без Chat GPT! Събудете се!

    Коментиран от #4

  • 3 Механик

    1 0 Отговор
    Тая мишка ще може ли да лови котки?
  • 4 Механик

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "дарк фючър":

    Няма да се събудят. Направо не ми се вярва, като гледам как по улиците вървят заомбита, заровени в дисплея на телефона. И са от всички възрасти.
    Плащаш си за да си купиш устройство дето те следи. На него инсталираш "арр"-ове, дет оте следят. Отгоре му слагаш и "карта та дрънка" по която едни чичковци те следят какво купуваш и ти смятат "въглеродния отпечатаък"..... Купуваш си ТВ, което да ти казва кога си гладен, къде те боли какъв "код" е времето днес.
    Модерен си. Не можеш без тия неща.
    Питам го, защо е дал 2000 лв. за телефон. Отговаря че му трябва МОЩЕН. А защо ти е таква мощност? Ще работиш с някакви тежки графични софтуери ли или ще правиш сложни, математически модели?
    Казва, че не. Ползвал го за фейсбук и вайбър....
    А де! А, логика, де!

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.