Last news in Fakti

14 Август, 2023 10:08 2 261 0

Samsung Galaxy Z Fold5 се оказа по-здрав, отколкото изглеждаше на пръв поглед (ВИДЕО)

  • samsung-
  • galaxy-
  • fold 5-
  • тест за издръжливост

Дори в отворено състояние телефонът е по-здрав от повечето традиционни модели

Samsung Galaxy Z Fold5 се оказа по-здрав, отколкото изглеждаше на пръв поглед (ВИДЕО) - 1

Зак Нелсън тества издръжливостта на Samsung Galaxy Z Fold5. Той проверява дисплея за устойчивост на надраскване, корпуса за устойчивост на прах и пантата за огъване назад. Както се оказа, дори в отворено състояние телефонът е по-здрав от повечето традиционни модели.

Външният екран на Samsung Galaxy Z Fold5 е защитен от Corning Gorilla Glass Victus 2. В теста за издръжливост на Mohs той показа стандартния резултат: леки драскотини след шестия удар и по-дълбоки следи чак след седмия. Вътрешният екран е защитен от гъвкав филм, така че е много по-лесно да го надраскате. При тестване със запалка - слоят върху вътрешния дисплей започва да се топи след 10 секунди контакт с огъня.

Рамката на смартфона е изработена от алуминий, както и страничните бутони. Те се надраскат бързо - но матовият заден панел се оказва по-устойчив на острието на ножа. В същото време Нелсън тества устройството за устойчивост на прах - за сгъваем смартфон тази характеристика е особено важна. Fold5 не е официално устойчив на прах, но дори след контакт с пясък, той продължава да се отваря безшумно и лесно.

При теста за счупване смартфонът също показа приличен резултат: той не се чупи нито в затворено, нито в отворено състояние и след теста остава напълно работещ. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА