5 Май, 2023 11:26 3 052 3

Samsung пуска зигзагообразен смартфон

  • samsung-
  • гъвкав екран-
  • сгъваем телефон

Така устройството се превръща от таблет в компактен телефон

Samsung пуска зигзагообразен смартфон - 1

Samsung, лидерът в областа на гъвкавите смартфони, се подготвя да пусне първия си сгъваем телефон с три секции. Компанията вече е подала съответен патент в Патентното ведомство на САЩ.

Документът описва възможния дизайн и характеристики на необичайната новост. Според патента смартфонът ще получи две скрити панти, които ви позволяват да сгънете голям OLED екран на три равни части, образувайки зигзагообразна форма.

Така устройството се превръща от таблет в компактен смартфон, който е удобен както за разглеждане на снимки, видео и сърфиране в интернет в таблетен режим, така и за използване в по-компактен вид по време на движение.

Освен това патентът описва и използването на сензори и чипове в пантите на устройството за определяне на състоянието на телефона. Например, ако и двете панти са напълно отворени, сензорите предават тази информация на процесора и всички елементи на потребителския интерфейс се показват на екрана.

Ако телефонът е сгънат така, че да се вижда само една от трите части на екрана, интерфейсът ще се показва само на тази част.

Samsung пуска зигзагообразен смартфон


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТИА

    5 2 Отговор
    Спираловиден кога?
  • 2 самсуняк

    6 2 Отговор
    Скъпи бяха с много здравите съкла на горила, а сега са скъпи без стъкла и без да са здрави
  • 3 Питащ

    2 0 Отговор
    А къде сме ние?