Last news in Fakti

12 Януари, 2024 15:44 4 696 1

Samsung представи концептуален смартфон, който се сгъва и наобратно

  • samsung-
  • сгъваем телефон-
  • flip

Това най-вероятно е нова версия на телефоните във формата Flip

Samsung представи концептуален смартфон, който се сгъва и наобратно - 1

Samsung представи концептуалния смартфон Flex In & Out Flip на CES 2024, който е с гъвкав дисплей, имащ възможността да се сгъва както навътре, така и навън. За разлика от "мидата" Galaxy Z Flip5, пусната миналата година, 6.7-инчовият дисплей на концепцията може да се използва дори когато е затворен.

Посетителите на щанда на Samsung нямаха право сами да сгъват устройството, но им беше показано подробно как може да работи то. Когато Flex In & Out Flip е сгънат с екрана навън, едната половина е по-къса от другата, така че да не закрива камерата. По-дългата страна е достатъчно голяма, за да покаже няколко икони в менюто с настройки на телефона, елементи за възпроизвеждане на мултимедия, време и ниво на батерията.

Samsung представи концептуален смартфон, който се сгъва и наобратно

Екранът показваше демонстрационно видео, а не действителния интерфейс на устройството, но беше достатъчно, за да се добие представа как потребителското пространство ще може да се адаптира към наличната информация.

По-рано Samsung демонстрира концепцията за смартфон Galaxy Z Fold, устройство отварящо се като книга, но с възможност за сгъване на екрана в двете посоки, а сега подобна концепция е реализирана във формата Flip.

Моделът Samsung Galaxy Z Flip5 в продажба има доста по-голям външен екран в сравнение с предшественика си - много по-удобно е да използвате някои приложения и да четете известия. Но това все още е отделен дисплей и трябва да го конфигурирате отделно, като изберете кои приложения ще бъдат налични там. Може би с един екран изживяването ще бъде по-последователно.

Samsung представи концептуален смартфон, който се сгъва и наобратно

Samsung отбеляза, че вече е тествал сгъваемия дисплей от следващо поколение, като го е изложил на екстремни температури от -20 до +60 °C и е бил удрян с баскетболна топка. На своя щанд на CES 2024 компанията представи и други интересни проекти, включително концепцията за смартфон Flex Liple с дисплей, който се извива по горния ръб; сгъваем Rollable Flex, чийто дисплей се увеличава пет пъти, докато се развива; и екрани с висока разделителна способност за очила със смесена реалност.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соваж бейби

    0 0 Отговор
    Длбре де защо?мисля че няма смисъл с zip flip 5 мога да слушам музика или селфи на затворен екран има ипция и екранна снимка /гифт ..следващия модел ще го направят с яло екранче около камерите ми е черен фон мисля че това ше е новото .Но пак се огъва и на по малък екран гледаш ако искаш нещо,логическ си мисля че тази функция и гаджет няма да е от значение и употреба но щом са решили се драска и крана уеш ,чувствителни са ако така си го сложиш в чанта ,джоб...