Last news in Fakti

13 Септември, 2023 15:00 2 444 10

Първата по рода си класация на най-мощните автомобилни процесори

  • antutu-
  • процесори-
  • автомобили

Тя е публикувана от популярния бенчмарк AnTuTu

Първата по рода си класация на най-мощните автомобилни процесори - 1

AnTuTu, известен със своите бенчмарк тестове за смартфони, наскоро представи първото си класиране на производителността на автомобилните процесори.

В класацията, базирана на мощност, лидерската позиция е заета от чипа Snapdragon 8295 на Qualcomm с резултат от около 700 хиляди точки. Този модел е оборудван с 16/128 GB памет и е най-производителният в своя клас.

Очаква се първият автомобил, оборудван с този процесор, да бъде новият електрически флагман Geely Galaxy E8.

На второ място в класацията е Snapdragon 8195, който отстъпва само на 8295 точки. Този процесор се използва в автомобили като Cadillac LYRIQ и Buick E5.

В рейтинга се отличава и чипът RK3588 от Rockchip, който се нарежда на трето място и е представител на „националните“ китайски чипсети.

Заслужава обаче да се отбележи, че базираните на AMD процесори от Tesla не са включени в този рейтинг. Въпреки това AnTuTu вероятно няма да пренебрегне такъв голям играч на пазара в бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗаДаВъртиш

    16 2 Отговор
    Колкото и да е мощен накрая резултата е 2 тона се задвижат от много енергия за да може едни 80 кг живо тегло да тоиде до магазина или на работа .... като може това да го прави и с 20 кг. колело и без много много излишна енергия.... хем ще спести и от фитнес такси след работа. Живеем в неразумен, нерационален и силно политизиран свят, чиято цел да прави корпорациите просто по-големи и да подчиняват повече хора с едната "заплатка" ... пък за останалото си има посоства и грантове, после защо нямало обещство, което иска свобода ... всеки е подвластен на хартията наречена "избавител от ада".. Ад създаден от липсата на възможност да оцеляваш физически ... наречена капитал... Изобщо може с часове човек да разсъждава ако иска и да си задава въпроси дали работи това което иска, или това което го прехранва и какъв е смисъла да работиш нещо за да плащаш големите после такси, скъпи услуги и накрая на деня да няма време да си възпита детете, а да разчита на "квалифицирани кадри" да свършат и това му задължение..
  • 2 Гост

    14 0 Отговор
    При старите коли си мереха конете, а при новите ще си мерят гигабайтите.

    Коментиран от #4

  • 3 Сами си ги правят!

    4 1 Отговор
    Нов от магазина, веднага го продадох, голям късмет, никога повече фолксваген!
  • 4 Ко речи?

    4 6 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Кога пък някой, като си купува автомобил се е интересувал колко коня е? Това са пубертетски блянове. За ежедневно пътуване са достатъчни 50 коня. Мегабайтите имат много повече значение, за да не ти забива навигацията като си пуснеш mp3

    Коментиран от #5, #9, #10

  • 5 Мнение

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "Ко речи?":

    Тъй тъй, и така докато не се наложи бързо да изпревариш някой тир, влачещ се по бг пътищата (тип лунен пейзаж), строени от евроатлантически корумпета, а отсреща трафикът е плътен, понеже гореспоменатите корумпета са решили да наблъскат малкото българи останали в държавата, на площ от 2-3 големи града, с инфраструктура строена за времената от комунизма, където автомобили може и да не видиш всеки ден по някои улици!!!

    В такава ситуация да те видя, като се наложи да избираш между:
    - Да продължиш да се движиш след влачещия се тир/камион/трактор с до 60км/ч извънградско, часове наред до първото широко и безопасно място за изпреварване,
    - Или да настъпиш газта при първия по голям прозорец от свободно пространство?!
    Тогава процесорът за навигацията може да го ползваш за...

    Когато

    Коментиран от #6

  • 6 Без мнения

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Мнение":

    Ако попиташ повечето от пишещите тук, меките пластмаси и цветните шевове на седалките са много по-важни от скоростта и ускорението.
  • 7 Име

    0 0 Отговор
    Е то е ясно, че Тесла седи отгоре.

    Коментиран от #8

  • 8 Пилотът Гошу

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Име":

    Абе седи тя, грънци. До скоро бяха с Интел Атом от таблети преди 10 години. Наскоро им дойде мозъка. Другите пък са още в каменната ера....
    Въобще хардуерът при автомобилите е пълна скръб.... Коли за по 100000+ евра и с чип като от 300 евро телефон... От него се очаква да върти всичко в колата...
    Отдавна трябваше да се приспособят към процесорния пазар и да се нагодят... Шляпат все нови щуротии в колата и очакват дъртите процесорчета да се справят.... Да си правят операционните системи така, че да могат да ползват следващите поколения, както правят и операционните системи при компютрите....
  • 9 Пилотът Гошу

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ко речи?":

    Ми абсолютно винаги. Освен ако не е пълен и.д.ио.т.
    Основна характеристика е. Това не значи, че винаги ще вземеш максимума, а че е характеристика, около която ще балансираш, заедно с цена, оборудване, разход и тн.
    Кога си видял автомобил с най-слабия мотор, а с най скъпото оборудване? Няма такъв. Принципно те са базови модели и ще караш такава кошница като ти потрябва рентал.
  • 10 Гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ко речи?":

    Забелязвам напоследък, че хората все по-рядко боравят, а и разбират използван сарказъм. Но прав си, това да гледам Азис на 4K видеото на чалгата е по-важно от това да мога да изпреварвам.