Last news in Fakti

10 Ноември, 2023 09:58 1 711 7

Без електрически тротинетки в градския транспорт

  • електрически тротинетки-
  • градски транспорт-
  • забрана

И в Мадрид беше забранено превозването на електрически скутери в градския транспорт

Без електрически тротинетки в градския транспорт - 1

Мадрид и други испански градове следват примера на Барселона в ограничаването на използването на електрически скутери в обществения транспорт след възникнал пожар във влак. Това съобщава Elektrek.

Пожарът е причинен от неизправни батерии на електрическия скутер, което представлява заплаха за здравето на пътниците. В резултат на това Мадрид реши да забрани електрическите скутери в обществения транспорт, включително автобусите и метрото, докато Лондон ги забрани в целия обществен транспорт.

Подобни ограничения са често срещани и в други градове, като Хамбург и Севиля поради опасност от пожар и експлозия поради неизправни батерии на електрическите скутери. В Барселона и Лондон има глоби за нарушаване на тези ограничения. Френската столица Париж напълно забрани наемането на електрически скутери заради подобни проблеми с електрическите батерии.

За да се намали рискът от пожари и експлозии на електрически превозни средства, експертите препоръчват да не купувате електрически скутери на нерегулирани пазари, а да избирате сертифицирани устройства с безопасни батерии. Също така си струва да следвате инструкциите на производителя за зареждане и използване на електрически скутери.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 браво!

    7 1 Отговор
    напълно съм съгласен !
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 2 Отговор
    А у нас кога ❓
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 1 Отговор
    Тази играчка НЯМА МЯСТО и на пътното платно ❗❗❗
  • 4 Този

    9 1 Отговор
    А кога ще спрем недоразумението наречено електромобил и каква е разликака между тротинетките и тях. И двете са бомба със закъснител... Много по безопасни са газовите уредби и в пъти пъти по екологични...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 После ще забранят лаптопите

    4 2 Отговор
    А най-накрая ще забранят телефоните.