Last news in Fakti

22 Януари, 2024 11:33 5 000 6

Колко и какви коли с ръчна скоростна кутия са продадени миналата година в САЩ

  • ръчни скорости-
  • механична скоростна кутия-
  • продажби-
  • сащ

Най-голeмият процент е за култовата Mazda MX-5

Колко и какви коли с ръчна скоростна кутия са продадени миналата година в САЩ - 1

Въпреки че ръчната скоростна кутия не е популярна опция за повечето ежедневни автомобили, особено Зад Океана, тя изглежда е намерила своята ниша в автомобилите, които са забавни за шофиране.

Продажбите на коли с механични скорости представляват по-малко от процент от колите, продадени в САЩ през 2021 г., но миналата година броят им е бил около 1.7 процента. Много производители на автомобили също са разширили своите предложения с ръчни скорости.

Журналистите от американското издание Motor1 се обръщат към всеки автомобилен производител, който продава автомобили с ръчна скоростна кутия в САЩ, за да разберат какъв дял от продажбите отиват за такива конфигурации. Не всички представителства предоставиха такава информация, но сред отговорилите резултатите са следните:

Acura Integra: 22%
BMW M2: 50%
BMW M3/M4: 20%
Cadillac CT4-V Blackwing / CT5-V Blackwing: 50%
Honda Civic Type R: 7%
Hyundai Elantra N: 25%
Kia Forte GT: 2%
Mazda MX-5 Miata: 60%
Mini John Cooper Works: 51%
Mini Cooper S: 22%
Porsche 718 / 911: 40%
Subaru BRZ: 79%
Subaru WRX: 74%
Subaru Impreza/Crosstrek: 1,6%
Toyota GR86: 48%
Toyota GR Supra: 43%
Toyota Tacoma: 1,4%
Volkswagen Golf GTI: 50%
Volkswagen Golf R: 40%
Volkswagen Jetta GLI: 40%
Volkswagen Jetta S/Sport: 5%

Въпреки че автомобилите с ръчна скоростна кутия се радват на своеобразно възраждане през последните няколко години, те едва ли ще станат по-популярни от автоматиците, особено на пазарите в САЩ.

Но нишата изглежда обещаващо. Производителите на автомобили ще запазят подобни предложения поради търсенето на мощни и авантюристични модели. Разбира се, скоро ще загубим ръчните скорости в Mini и GTI на VW, но има още много, за да бъде компенсирана тази липса.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    40 12 Отговор
    Хахаха......за краварите ако можеш да караш автомобил с ръчни скорости , значи че си професионалист от извънземен мащаб !!!

    Коментиран от #3

  • 2 Циник

    15 1 Отговор
    Honda Civic Type R: 7% Ами аз не знам да има истински Type R с автоматична кутия. Най-вероятно 7% от продажбите на Сивик са Type R.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Добре

    5 9 Отговор
    Който му е кеф с ръчка, да кара с ръчка, Който иска автомат, да кара с автомат. Аз предпочитам автомат с възможност за ръчна смяна на скоростите. Особено за дълъг път. Що да мъча двигателят на 6-та с 140км/ч да държи 3000оборота когато автомата ще включи на 9-та и бъде на 2000оборота?

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Не и не

    7 0 Отговор
    Ако имам кола с ръчни скорости в Щатите даже няма и да я заключвам, риск от кражба няма!