Last news in Fakti

12 Юни, 2024 10:54 968 2

Apple показа своята визия за изкуствен интелект

  • apple-
  • ai-
  • изкуствен интелект

Сега асистентът Siri може да взаимодейства с различни функции на приложението

Apple показа своята визия за изкуствен интелект - 1

В допълнение към обявяването на нови версии на операционните си системи, Apple се присъедини към надпреварата за изкуствен интелект, като представи Apple Intelligence. Разказваме ви за някои от ключовите възможности на Apple AI.

Apple представи голяма актуализация на своя патентован виртуален асистент Siri. Той е значително надграден, като в същото време променя потребителския си интерфейс. Сега асистентът може да взаимодейства с различни функции на приложението.

Apple показа своята визия за изкуствен интелект

Той вече разбира сложни заявки, които отчитат използването на няколко приложения, както и взима предвид контекста на предишни заявки. Например, ако попитате за времето на определено място, можете да поискате да създадете напомняне да отидете там - но без да уточнявате къде точно.

Генерирането на изображения ще се появи в много приложения на Apple. Например, когато общувате с някого в iMessage, можете да поздравите събеседника за рождения му ден и системата ще генерира празнично изображение на човека, като използва снимката на неговия профил като основа.

Apple показа своята визия за изкуствен интелект

Генерирането на изображения ще бъде достъпно и в други приложения. Например, бележките могат да превърнат бързите скици във висококачествени изображения, както е показано в примера по-горе.

Генерирането и обработката на текст ще бъде достъпно в рамките на Apple Intelligence. По-специално можете да направите текста по-официален, да го редактирате или да получите кратко резюме на най-важните точки.

Apple показа своята визия за изкуствен интелект

За да се изразявате по-добре в комуникацията, iMessage ще има способността да генерира уникални емотикони въз основа на определено описание. Функциите на Apple Intelligence ще бъдат налични на английски език на iPhone 15 Pro и по-нови версии, както и на Mac и iPad с чипове от серия M.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сотко

    4 0 Отговор
    простотии
  • 2 ммммм

    0 0 Отговор
    виждам нещо което между поничка и бургер :Д