25 Юли, 2024 16:32 1 613 0

Волан за състезателни симулатори, точно копиращ кормилото на болид от Формула 1 (ВИДЕО)

  • формула 1-
  • симулатор

Цената му обаче не е никак ниска и това не е единственият разход

Волан за състезателни симулатори, точно копиращ кормилото на болид от Формула 1 (ВИДЕО) - 1

Нидерландската компания Sim-Lab пусна волан, предназначен за състезателни симулатори, който "възможно най-близо" копира волана, използван от пилота Люис Хамилтън в състезанията от Формула 1. По-конкретно става дума за кормилото от болида Mercedes-AMG PETRONAS Formula One.

Цената от $2 499 не е никак ниска и това не е единственият разход, който всеки, който иска да купи този волан, ще трябва да плати. Освен това устройството изисква основна настройка, която преобразува завъртанията на волана и натискането на бутони в команди в играта и осигурява обратна връзка.

Това също струва няколко хиляди долара и не е включено в комплекта. Високата цена на волана Sim-Lab се дължи на факта, че той е официално лицензиран от екипа на Mercedes-AMG Petronas Formula One, който предостави на производителя чертежи на оригиналните волани, монтирани на състезателните автомобили.

Устройството е затворено в ръчно изработено тяло от въглеродни влакна, благодарение на което теглото на волана е 1 240 грама при достатъчна твърдост. В резултат на това играчът ще усети напълно вибрациите и съпротивлението, произвеждани от междуосието.

Тялото съдържа 9 въртящи се копчета, 12 бутона, 2 превключвателя, лостчета за смяна на скоростите, антистатични държачи от силиконов каучук и 25 RGB светодиода с телеметричен изход, който може да се прочете с един поглед.

А в центъра има 4.3-инчов LCD екран с изход за данни, чието оформление съответства на интерфейса за пилотите на отбора на Mercedes F1. С други думи това е точно копие на волан от съвременен болид на Формула 1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА