6 Август, 2024 10:23 1 316 6

Износването на гумите показва сериозни проблеми в колата

  • износени гуми-
  • причини-
  • съвети

Какви могат да бъдат те, ви разказваме сега

Износването на гумите показва сериозни проблеми в колата - 1

Износването на автомобилните гуми може да показва различни проблеми с автомобила, вариращи от такива по окачването до спирачната система Например, износването по краищата на протектора може да означава неправилно регулиране на т.нар. сходимост на колелата.

Причините за износени по краищата гуми могат да бъдат още ниско налягане в гумите, проблеми с окачването или с кормилното управление или пък да е следствие от често шофиране с претоварване на колата. Износването в центъра по-често показва, че колата се кара с високо налягане в гумите.

Стъпаловидно износване често възниква поради липса на баланс на гумите или пък заради дефектни амортисьори. Преждевременното износване на гумите показва проблеми с окачването, амортисьорите, кормилното управление, спирачната система или неправилно регулиране на колелата. Това важи особено за леките коли, които се движат с висока (магистрална) скорост.

Износването на гумите показва сериозни проблеми в колата

В ситуация, в която протекторът на гумата е повреден или се лющи, причината може да е от претоварване, недостатъчно налягане в гумата или агресивен стил на шофиране. Като цяло е важно да се разбере, че износването на гумите не е 100% индикатор за неизправност на автомобила, но е първият сигнал, че си струва да се извърши диагностика.

За да установите точната причина за износване на гумите и да идентифицирате евентуални неизправности в автомобила, трябва да потърсите помощ от сервизни специалисти за извършване на прецизна диагностика.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хмм

    3 2 Отговор
    Шарнири, кормилни накрайници. Какви големи проблеми?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ккк

    9 1 Отговор
    кой го интересуват гуми и окачване , важно е от успуа на някои коли да излизат цветя и рози а от други може и лисици
  • 4 ала бала

    3 0 Отговор
    гумата е създадена да се износва в противен случай няма да има сцепление … фалшивите гуми не се износват с години но и не спират когато потрябва!
  • 5 мани беги

    4 0 Отговор
    те сичките са усукани ... кот и да прайте тая си е ... гумаджията ше напрай гумата, ше смените няколко части и пак нищо ня е наред, закоту дупки бол, калдъръми бол, дрифтите, криви се от вилиците на мотокарите кат ги пренасят и разните крикове дет постоянно я надигате да сменяте гуми всяка год.
  • 6 Дедо Ви

    4 0 Отговор
    Верно е!.. Или парични проблеми или собственик скръндза! Не че и аз не ги карам не до 0, а до минус.....