10 Септември, 2024 13:30 1 000 7

Мъск обеща да изпрати Starship на първия си полет до Марс след две години

  • космос-
  • марс-
  • space x

Той ще бъде безпилотен и ако е успешен ще се пристъпи към пилотирани полети

Мъск обеща да изпрати Starship на първия си полет до Марс след две години - 1

Аерокосмическата компания SpaceX планира да проведе първото безпилотно изстрелване на своя Starship до Марс в края на 2026 година. Това ще стане, когато настъпи следващият благоприятен период за изстрелване на мисии на Марс, което се случва веднъж на 26 месеца. Това написа на страницата си в социалната мрежа X ръководителят на SpaceX Илон Мъск.

„Те ще бъдат безпилотни, за да тестват способността да кацнат на Марс“, пише Мъск в съобщението. Той също така добави, че ако тестът за кацане е успешен в безпилотен режим, тогава първите пилотирани мисии на SpaceX до Червената планета ще бъдат изстреляни след четири години. След това броят на мисиите до Марс ще нарасне експоненциално, за да се изгради самодостатъчен град на Червената планета, като това ще се случи за около 20 години.

По-рано тази година Мъск каза, че първият безпилотен кораб Starship ще кацне на Марс след пет години, а първите хора ще кацнат на планетата след седем години. През юни SpaceX изпробва Starship, който използва гигантска супер тежка ракета-носител, за да го изстреля. SpaceX планира да използва Starship не само за мисии на Марс, но и за превоз на астронавти и товари до Луната.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    9 4 Отговор
    Първо да свали двамата американски астронавти от МКС че хванаха рак от стоене.
  • 2 два души

    7 5 Отговор
    ви чакат 8 месеца май беше да ги приберете от мкс вий марс гледате

    Коментиран от #3, #4

  • 3 До #1и#2

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "два души":

    Абе бонаци, никой няма взимаме докато не си платят
  • 4 Койчо

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "два души":

    Пич, мисля че си в грешка. Боинг трябваше да ги закарат до станцията и да ги свалят, ама като ги закараха се оказа че возилото им нещо не е ОК и НАСА не искат да поемат този диск и да ги връщат об със същото возило на земята.
  • 5 МЪСК ЩЕ ПРАТИ КАМАЛА ХАРИС

    3 0 Отговор
    НА МАРС , ДА ПОЧЕРНЕЕ ОЩЕ !
  • 6 Ейййййй

    3 2 Отговор
    Голям шегаджия тоя Мъск.
  • 7 Гост

    2 1 Отговор
    Теслю си е купил билет.