13 Септември, 2024 10:36 1 626 5

Смартфонът се нагрява при безжично зареждане в колата: какво да правя?

  • безжично зареждане-
  • автомобил-
  • смартфон

Трябва ли да се притеснявате, че вашият смартфон ще се повреди

Смартфонът се нагрява при безжично зареждане в колата: какво да правя? - 1

Безжичните зарядни устройства често причиняват прегряване, независимо дали се използват в къщи или в кола. Факт е, че те използват електромагнитни бобини, които създават магнитно поле между предавателя и приемника. Електромагнитната индукция обаче обикновено има редица ограничения, които помагат за предотвратяване на сериозно прегряване.

Безжичните зарядни устройства в повечето автомобили осигуряват ток на зареждане до 1A и мощност на зареждане от 5W. Ако забележите, че вашият смартфон се затопля, докато се зарежда безжично в колата ви, не се притеснявайте много. Прегряването е напълно нормално и не може да причини сериозна повреда на смартфона ви.

Зареждането в кола обикновено произвежда умерена топлина, така че това не е опасно за мобилното устройство. Ако обаче смартфонът се загрява доста бързо, то това може да намали живота на батерията му. В такъв случай можете да преминете към кабелно зареждане.

Кабелното зареждане в кола също може да доведе до леко прегряване, тъй като при високи скорости на зареждане температурата на батерията се повишава. Това обаче се случва в приемливи температурни диапазони, така че рискът от пожар или повреда е сведен до минимум.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Типичният българин

    5 4 Отговор
    Ползвай кабел бе, морон! Не е нужно да пускаш цял пост във факти.
  • 2 АБВ

    2 2 Отговор
    Има кабел за тази работа ай.......
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Налудник

    3 1 Отговор
    Ми чукни 2-3 яйца и малко бекон. Аз ли да те уча?!
  • 5 А ТОПКИТЕ ЗАГРЯВАТ ОЩЕ ПОЙЧЕ..

    0 0 Отговор
    ....