Last news in Fakti

19 Декември, 2018 12:30 7 677 49

Ромите в селата били по-добре интегрирани (ВИДЕО)

  • роми-
  • интеграция-
  • зов

Възможна ли е интеграцията на уязвимите групи?

Ромите в селата били по-добре интегрирани (ВИДЕО) - 1
Снимката е илюстративна

Програма ЗОВ цели да интегрира ромски и други уязвими групи, предимно чрез образование и здраве, има и инфраструктурен дял. Работим през институциите, работим с три министерства и шест големи общини, целим партньорства по места. Това обясни в студиото на ФАКТИ ръководителят на Програма ЗОВ Ирина Файом.

"Работим в големите общности като "Столипиново" в Пловдив", "Надежда" в Сливен, както и в по-малки компактни общности. Работим и в селата, където ромите са по-добре интегрирани, по-лесно се случват нещата, хората се познават", каза Файом.

Цялото интервю гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 отегчен

    105 5 Отговор
    Според мен, по-перспективна е пълната и дезинтеграция. И по-евтина, безспорно. Достатъчно е да им спрат соц. "помощи", "детски", "инвалидни", "самотна майка"... да им спрат "безплатните" ток и вода, да им вземат фалшивите книжки и дипломи... Да вкарат в затвора десетина за педофилия... и те сами, бързо бързо ще се изнесат къмту по-"толерантния" "запад". Пък и майка Индия си ги иска. Там знаят как да се справят с тях - линчуват ги като вредители, без церемонии.

    Коментиран от #3, #5

  • 2 гост

    73 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Възможна ли е интеграцията на уязвимите групи? Не е възможна. Оправя ги само работа и бой,бой и работа.
  • 3 Трагедията

    73 5 Отговор

    До коментар #1 от "отегчен":

    НЕОБХОДИМО Е ВЕТО, ЗАБРАНА ЗА РОМИТЕ ДА ИМАТ ПОВЕЧЕ ОТ 2 ДЕЦА + СПИРАНЕ НА ДЕТСКИТЕ ПОМОЩИТЕ ЗА ИНДИВИДИ БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ, ТОВА Е ЧУЖД, НОМАДСКИ ЕТНОС КОЙТО ЩЕ УБИВА И ИЗНАСИЛВА ДЕЦАТА ВИ. СЕГА СА 2-3 МИЛИОНА, СЛЕД 10 ГОДИНИ ЩЕ БЪДАТ 10 МИЛИОНА

    Коментиран от #6

  • 4 манго

    35 2 Отговор
    верно е, сички сиган сме на интегарациа и от ТЕЛК даааа
  • 5 goni

    55 3 Отговор

    До коментар #1 от "отегчен":

    Разговарях наскоро с индийски професор. Изключително интелигентен! Външният му вид няма значение. Като приключихме професионално стана дума за България, живота в нея и циганите!:) Думите му бяха:" Тия са прогонени от Индия и никога няма да бъдат приети там!"

    Коментиран от #8

  • 6 отегчен

    27 2 Отговор

    До коментар #3 от "Трагедията":

    Пълни глупости - да имат, ако щат по 100деца. НО НЕ В БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #11

  • 7 ДДД

    38 2 Отговор
    по добре са интегрирани в селата ами там българите немогат да гъкнат по градовете поне още можем да мърморим срещу тях

    Коментиран от #10

  • 8 отегчен

    22 1 Отговор

    До коментар #5 от "goni":

    За професора не знам, обаче, имаше официално изявление на индийското правителство по въпроса - че могат да си идват циганите от по света и у нас, в Индия.
  • 9 сноу

    24 0 Отговор
    Тъй ли ..? И...кой го измисли това? Тая Ирина Цигуйом ли ?Като я гледам май някой здраво я е интегрерал към някое нпо.

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Евроантлантик

    6 54 Отговор

    До коментар #9 от "сноу":

    Хайде българската простотия и омраза нададе вой. Не разбирате ли колко сте елементарни и пълните воденицата на руската дезинформационна машина. Въпреки всичко на някои места интегрирането на циганите е сполучливо и заслужава адмираций.
  • 13 Асся

    36 0 Отговор
    Уважаеми евроатлантик, обясни на мен, който живее отдавна в Сливен, къде са тези места.

    Коментиран от #14

  • 14 Циганин

    15 21 Отговор

    До коментар #13 от "Асся":

    В чужбина брачед. Тука като дойде сиган веднага се интегрира в обществото без ничия помощ. Намира си работа плаща данъци и детето му ходи на училище, защото работи получава толкова че да живее а не да оцелява. Не мерси, вие си се интегрирайте в корумпираната ви държава. И можете да ревете колкото си искате против нас, ние тихомълком си тръгваме без протести. Защото отдавна знаем че за тази държава няма спасение. И не си мислете че България ще стане циганска. Защото други народи ще дойдат тук и те ще управляват. А вие пак ще сте под нечие робство.

    Коментиран от #16, #23, #28, #35

  • 15 ghostface

    10 1 Отговор
    така е защото там вече има само зомбита
  • 16 Пламен

    15 3 Отговор

    До коментар #14 от "Циганин":

    Туй казвам и аз братчед! Всичките заминавайте! Пък ако някой млад незаминал - рожденник, дето "пие наркоман", "...много добро момчето...", "бутне" нещо чуждо нему по раса - колумбийска вратовръзка на мегдана, държавна поръчка до 24часа. Съгласен? Наскоро такъв "интегриран" в Бяла Черква, Павликенско посегна на 70годишна. Лошото е, че до напролет, "кръчмата" Европа ще е затворила за Вас! Тогаз тежко ни...
  • 17 стария

    14 1 Отговор
    A дали при Путин циганите са проблем.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Бай Шиле

    17 2 Отговор
    От Римската империя насам,циганите са си същите.Дори др.Тато не успя да ги интегрира,макар тогава да бяха по кротки.Сегашните интеграции са глупости за наивници.Тарикати изкарват пари чрез разни НПО-та. ИНТЕГРАЦИЯТА НА ЦИГАНИТЕ Е НЕВЪЗМОЖНА.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Бай Шиле

    19 0 Отговор
    При социализЪма имаше опити за интеграция на това племе.В София,Люлин 2 настаняваха един етаж българи,един етаж цигани.Да се интегрират.На втория месец циганите качиха КОН в хола на ЧЕТВЪРТИЯ ЕТАЖ,а зимата изгориха паркета в печки направени от варел.Това съм го видял с очите си и никакви Къневци с тяхното БХК да не ми се правят на интересни.
  • 22 Български ПО хелзинкски комитет

    13 1 Отговор
    И стига с това "роми".Жалко подражание на проблема с "негър" и "афроамериканец".Реален или не,проблемът касае САЩ и си е тяхна грижа.А Брюксел и Сорос да си оправят половата принадлежност и да не се занимават с българската наративна култура.
  • 23 Бай Шиле

    16 0 Отговор

    До коментар #14 от "Циганин":

    "в чужбина" казваш "веднага се интегрира" циганина.Разбира се,че има и такива.Сложи си сега ръка на сърце и помисли колко процента от вас са прилични хора.Всички сме свидетели какво правят циганите в чужбина.На десет проститутки седем са циганки.За просяците и джепчиите да не говорим.Иначе идеята ти не е лоша.Заминавайте всички на някъде Да ви издържат други народи.На нас ни писна.
  • 24 ФИНЦИ

    2 4 Отговор
    НА БОИКО КОНТИНГЕНТА НЕГОВИТЕ ХОРА СА ДА НЕ СЕ ПРАИ НА ОЩИПАН СИЧКИ ГО ЗНАЯТ И СА МНОГО СМЕШНИ ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО КОТ ИМ КАЖЕ ТВА ГОВОРЯТ ОСОБЕННО ФИСКУЛТУРНИКА Ц.Ц АМА ТОИ ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ ЩЕ ДОИДЕ НА ВЛАС И ТОГАВА БОИКО И СВИТА ДЕ ША СЕ КРИИИИИ

    Коментиран от #40

  • 25 гнида

    4 1 Отговор
    Иринке , кога ще си осиновите по едно таане , като сте толкова загрижени ?
  • 26 tapanar40

    12 0 Отговор
    Когато магаре запее по ноти,тогава и ЦИГАНИТЕ,не т.н. роми,ще се интегрират.В селата се интегрирали.Как няма да се интегрират като хората там живеят в постоянен страх от тези полирани въглени.
  • 27 електорална 1

    12 2 Отговор
    Бях казал, но никой не ме чу. Ние вече сме под циганско робство. Всеки циганин без да работи получава от нас по 400 лв. След нова година ще получава още 600 лв. Всяка циганка получава за три деца 900 лв. докато навършат 18 г. След нова година ще получава още 600 лв. Без да работи. Тези пари ги раздават нашите политици, без да са ни питали. Ако циганин се хване да работи не плаща данъци и осигуровки. Отделно си има фалшив ТЕЛК. Ние /вие/ си ги избрахте. Сега какво тук хленчим!!!!!!!!
  • 28 Бат Сали

    2 9 Отговор

    До коментар #14 от "Циганин":

    Точно казано циганино ,БРАВО
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 соросоидни кърлежи

    7 1 Отговор
    Поредни грешни пари за една вечно загубена кауза.С градски цигани нищо не излезе,сега ще се подпомагат селски цигани. А днеска главна новина е за една циганка, родила седмо дете и го хвърлила в язовира ,като боклук."Интеграция" на тези хора приключила още когато са били в Индия,за това ги смятат за най долна каста, по надолу няма къде,пълен шет.
  • 31 пак ли

    6 1 Отговор
    Тази снимка че илюстративна и последен идиот вижда, ама нямаше ли как от тази фондация да отделят някой лев и да снимат тези уж по интегрирани цигани,да покажат и български пенсионери по селата, как ги убиват и насилват за една мизерна пенсия.Тези примитивни хора,неграмотни и нежелаещи да учат и да работят с нищо не трябва да ги подпомагат, напротив и това каквото получавали трябва да го отработят.
  • 32 vasik atanasova

    8 1 Отговор
    само бой за тази паплач
  • 33 хенг ем хайър

    7 1 Отговор
    И как се интегрират по точно в селата??????????????
    Крадат, бият, изнасилват и убиват възрастни хора, това правят!
    Това, ако е интеграция, здраве му кажи!
    Пак източват лев по разни програми, като с кучетата, но не е луд тоя, който яде баницата!
    Не се ли надигне и събуди българина, ще изчезнем от лицето на Земята, а циганите ще заемат нашето място, те почти са го заели, защото в природата нищо не се губи.
  • 34 das reich

    8 1 Отговор
    Най-добре интегрираният циганин е мъртвият. Фюрерът ги е интегрирал най-успешно.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Евроантлантик

    1 12 Отговор

    До коментар #35 от "666":

    Леле колко злоба и мечти за насилие в коментарите. Явно упадъчната омраза към ромите насаждана още от соца се увеличава. Някой хора са останали на ниво от преди 30 години. При тези коментари какво уважение и гражданска съвест искате. Някои от тях живеят при ужасни условия. По този въпрос трябва още работа и средства не простотия, омраза, злоба, насилие.

    Коментиран от #37

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 сори сорос

    5 0 Отговор

    До коментар #37 от "индоатлантик":

    Няма такъв случай на евролибераст до сега, но виж, винаги другите поучават.
  • 39 Онзи с мустачките

    6 1 Отговор
    Варианта е или орките са интегрирали-претопили по-светлите по селата,или да изпратим всички орки по вече обезлюдените села и да ги оградим,както са се интегрирали.А иначе единствения сигурен начин е да ги газифицираме безплатно с новичок.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Хасанчо

    5 0 Отговор
    За циганите кога ще започне да важи закона. Кога ще осъдите циганин/ ка за това че правят малолетни секс и съответно деца. След като те живеят само по собствените си етнически закони ,чрез мешерето и не спазват нищо друго ,то държава няма. Всяка събота и неделя вият музиките за сватби за вече бременни деца от тяхните по села и махали. После всичките самотни майки с по трима мъже сменили и по 8 деца. Спрете бизнеса с източване на социалната система от такива индивиди. Интеграцията отдавна се доказа че не е за генно обременени от вътрешно родово развъждане / Инбридинг/ непълнолетни и малолетни. Спрете и вие да блажите от тези отпуснати пари за равъдниците .
  • 42 Колю

    5 0 Отговор
    Българи в селата поти НЯМА. Няма и животни. Лозята пустеят освен ако не са на големите фирми яка охрана. Колко пчелини са ограбени и кошерите в печката. Още от деца са а глуници по центъа и гонят малкото останали Българчета докато отиват до магазина или на детска площадка с камъни и псувни. Глутници по 7-10 и после изчезват. Големите вече с децата трябва да стоят и да ги пазят дори и на село. Сам да си ходиш до магазина. Вечер вече и там предупреждаваме да се приберат по-светло още в къщи да е ги бият , а преди предупреждавахме само за пуснати кучета. Малолетни ,пияни ,дрогирани ,с ножове в дънките като потури и бръснати тикви перчеми . Копанари и цигани. Пари им дават до 7 ми клас да ходи на училище ,а накрая не може да си напише името ,ама три иа за степендията. Учителите само за заплата стоят и им лижат задника за тези 1000 лв и творят бълвочи собствените си убийци. Сятат ,че техните деца като са в областния град ,та ще живеят с по-добри хора. Заравят ,чеслед ело е градчето ,а то вече е залято. Следват 3 -те големи града и ще е края на България.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 дженко

    2 0 Отговор
    с какво ги интегрирахте с интегрални схеми ли
  • 45 ПЕТЪР

    0 0 Отговор
    ЩЕ СЕ НАРОЯТ ЕДНИ НПОТА ДА ТОЧАТ ПАРИ ОТ БЮДЖЕТА И С ТОВА ЩЕ ПРИКЛЮЧИ.БЪЛГАРИТЕ ТРЯБВАЛО ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ С ЦИГАНИТЕ,А ТЕ ИЗМИРАТ МАСОВО.
  • 46 Мария

    0 0 Отговор
    ИСКАМЕ ИЛИ НЕ ТРЯБВА ДА ОТКРИЕМ НАЧИНА КАК ОТ ПРИМАТ СТАВА ЧОВЕК.КОЛКОТО И ПЪРВОСИГНАЛНИ И РАЗЛИЧНИ ОТ НАС ДА СА РОДЕНИ СА ТУК И СА ГРАЖДАНИ НА БЪЛГАРИЯ.НЕ ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ПОЗВОЛЯВА ДА СЕ ЧУВСТВАТ БЕЗНАКАЗАНИ .ВСИЧКИ МОРАЛНИ И ЗАКОНОВИ НОРМИ ТРЯБВА ДА СТАНАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ И ЗА ТЯХ.ДА СЕ СЪЗДАДЕ НА ДЪРЖАВНО НИВО ЗАСЕЛВАНЕ ПО СЕЛАТА ИВМЕНЯВАНЕ НА ТРУДОВИ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА. КОЙТО ИСКО ДА ЯДЕ ХЛЯБ ТРЯБВА ДА РАБОТИ.С ЛИПСАТА НА КВАЛИФИКАЦИЯ ЕДИНСТВЕНАТА ВЪЗМОЖНОСТ Е СЕЛСКОСТОПАНСКАТА РАБОТА.ТЕ РАЗБИРА СЕ НЯМА ДА СА СЪГЛАСНИ,НО ТРЯБВА ДА СЕ НАМЕРИ ПОДХОД. ТУКО ВИЖ СЛЕДА 2-3 ПОКОЛЕНИЯ МОЖЕ И ДА СЕ УЧОВЕЧЯТ. ДРУГ НАЧИН НЯМА.ИСТОРИЯТА С ГРАДСКИТЕ ГЕТА ТРЯБВА ДА ПРИКЛЮЧИ.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Ibo

    0 0 Отговор
    Прос народ сте българите работите за 600лв и завиждате на циганите осъзнауте се държавата ви унижтожава ама лат сте глупав нарот и нема управиь повечето цигани вече са милионери а вие мозестеате 600лв ха ха ха