Last news in Fakti

28 Юни, 2019 17:00 18 120 38

Адвокат: КПКОНПИ не само не разкри нищо, но и замаскира Апартаментгейт (ВИДЕО)

  • кпконпи-
  • апартаментгейт-
  • емил георгиев

Трябва някой да взриви системата отвътре, смята Емил Георгиев

Адвокат: КПКОНПИ не само не разкри нищо, но и замаскира Апартаментгейт (ВИДЕО) - 1

Ако трябва да направите проверка, но съвсем изначално сте си поставили за цел да не откриете каквито и да е било нередности, какъвто и да е скандал, каквито и да е проблеми, не само това - ами и да си измисляте факти и обстоятелства, за да прикриете, за да окажете защита на онези, които проверявате (като при Цецка Цачева) ... за такъв орган говорим. Орган, който не само, че не желае да открие абсолютно нищо, но си и измисля факти и обстоятелства, за да замаскира цялата ситуация още по-добре. Това е, което достига до гражданите, 10 или 11 казуса, всичко е наред, единственото, което "може би" не е наред е при Лозан Панов, но то се препраща към Инспектората при Висшия съдебен съвет (ВСС). Това каза в студиото на ФАКТИ адв. Емил Георгиев във връзка с резултатите от проверката на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) по скандала "Апартаментгейт".

"Хората, практиците, адвокатите - смятам, че никой не е изненадан от резултатите. От политическите реакции стана ясно, че също няма изненадани. Гражданите, предполагам, че ще го приемат с една много сериозна доза сарказъм. Това само ще затвърди у тях усещането, че властта си създава абсолютно беззъби и контролируеми органи, така че те никога да не могат да контролират властта. Ще цитирам премиера: "Всичко е пунта мара" и Бойко Борисов някога, ако е бил прав за нещо, то е това. Засилва се жлъчта към политиците и от избори на избори виждаме, че проява на тяхното отношение е, да не ходят да гласуват", каза Георгиев.

"В КПКОНПИ, съставът, който решавал, просто един от тях е трябвало да "натисне" много сериозно в посока да не се правят повърхностни проверки, тези проверки да излязат от медийните информации. Да не забравяме, че тази институция поиска и получи много сериозни правомощия да разследва. Дали от недрата на КПНКОНПИ, дали от недрата на правосъдието, на нас ни трябват хора като Джовани Фалконе от Италия (италиански прокурор, известен борец срещу мафията в Сицилия - бел. ред.), Паоло Борселино (италиански следовател и съдия, също известен със своята борба с мафията - бел. ред.), някой, който да взриви системата отвътре, който ясно да покаже, че така повече не може. Тук-таме има някакви опити това да се случва, но тези хора много бързо биват смачквани, отстранявани или маргинализирани, въвличани в скандали", смята адв. Георгиев.

Според него точно такъв е случаят с председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

"Аз смятам, че КПКОНПИ трябва да бъде преучредена. Има смисъл от антикорупционен орган, но трябва из основи да ѝ се преразгледат както компетенциите, така и сроковете, в които работи, състава, начина на назначаването, отчетността и отговорността и възможностите за институционален надзор. Аз лично намирам за много добро предложението за механизъм, подобен на т. нар. "трима големи" в правосъдието т.е. един орган избира, след това един орган утвърждава, както при избора на главен прокурор", обясни той.

Целия разговор с адв. Емил Георгиев гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мишел от съпротивата

    76 6 Отговор
    Закривай кочината! Всички прасета на мезета и почвай отначало!
  • 4 Голям прос

    73 5 Отговор
    Гарван гарвану окото не вади!
  • 5 Асан

    13 56 Отговор
    Цветанов и Герб неса замесени в този скандал знам Герб е партията на справедливоста!
  • 6 Асан

    9 52 Отговор

    До коментар #1 от "СоцБоц":

    Да живее Апостола на демокрацията Борисов!

    Коментиран от #8

  • 7 Коментар📝

    32 3 Отговор
    ЕГАТИ ВЯРНО ЛИ🤗
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Лекар БГ

    58 6 Отговор
    Повечето от нас знаят за какви "проверки "иде реч.Пунта мара.
    Все едно Ежов да проверява Берия или Гьобелс-Химлер.

    Коментиран от #19

  • 10 Тръмп

    7 43 Отговор
    Адвокат Емчо Гошов да призовава за терористични взривове е Подсъдно и ще му трябва нормален Адвокат!!!:):):)От къде ги изравяте тези кретени,много се забавляваме???:):):)
  • 11 Тръмп

    8 39 Отговор
    КНКОНПИ да започне проверка на адвокатчето с розовата ризка,може и там да излязат зависимости от олигарси и НПО!!!:):):)
  • 12 Лелееее

    4 27 Отговор
    Адвокат от изгорелото...
  • 13 електорална 1

    42 2 Отговор
    Че това новина ли е? Има ли някой изненадан? Само на мен ли ми е скучно от новините? А какво би станало ако някой от четящите и пишещите тук не си плати дори само глобата за превишена скорост? Познахте...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Веднага Закон

    20 2 Отговор
    КПКОНПИ трябвада бъде забранен със закон, защото е вреден и опасен за България!
  • 16 Льольо

    13 3 Отговор
    Ква система , кви конти понттита?? Държавата е позволила сделките да са на данъчна оценка. Оценила е имотите .. как да каже че не е наред после??? Та те поне 3-4 институции са замесени във всяка продажба - все “компетентни” органи.. нотариуси, адвокати, счетоводители, банкери, община - кпконпи кво - да излезе и да каже - всички са спали ??? Нали ще трябва да изрине всичко - по лесно е да каже - всичко е наред
  • 17 Шляхтиц

    4 4 Отговор
    Не зная какво са очаквали да констатират проверяващите по случая апартаментгейт и какво са очаквали коментаторите. За толкова ли глупави и за толкова ли корумпирани са считани замесените в този случай. Преди години купих жшлище на фаза изкопана дупка. За да го приведа до фаза обитаемост похарчих един и половина пъти още толкова пари, за които го бях купил. Отделно до последния момент съществуваше рискът от "фалит" на строителната фирма и загуба на вложените средства. Още от самото си начало апартаментгейт беше постановка.
  • 18 666

    8 1 Отговор
    нали говорехме за разделение на властите,а тука - Тиквоч,кат някой халифат сме........бедни ми Монтескьо!!!!!
  • 19 Порно

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Лекар БГ":

    Когато Берия изпува от Грузия , Ежов вече е мъртъв. А че у нас всички са невинни ви е ясно откак Жан Виденовата зима се размина без последствия

    Коментиран от #22

  • 20 в страната на свинете

    10 2 Отговор
    свинщината ще е норма докато хората не се разбунтуват.
  • 21 Зайко Байко многознайко

    8 2 Отговор
    Победителите, пренаписват историята. Истината се затрупва дълбоко, след което образователната система промива мозъците на подрастващото поколение и резултатът е налице, джендъри, чалгаджии и най-важното неграмотни, като Цв.Цв. Ушавият шлифер, които ни управляват! Оставете, Косово, Крим, Донбас и Каталуния , гледайте нас докъде ни докараха. Пацо Терасата , Цвъко Асансьора, Порожанов крадливата зурла и плеядата от заслужили айдуци от ГЕПИ ( герб ) и разбира се предхождащите ги ако бяха в друга държава на запад от Виена щяха да са " повърнали" награбенота заради злоупотреба с власт и корупция! Мерзавци !
  • 22 Лекар БГ

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Порно":

    Мнооого готин линк си избрал,сестро."порно"ти е мисленето,такива са ти и познанията.
  • 23 Поредните ГОЛЕМИ лъжи Пунта мара

    10 2 Отговор
    Назначените от политиците субекти от КПКОНПИ ще проверяват шефовете си. ХА, ХА, ХА. Прост народ, слаба държава. Пак си ги изберете!

    Коментиран от #25

  • 24 Боже

    1 6 Отговор
    Като няма нищо за разкриване какво да разкрие.... Всеки си купува апартамент, всеки ли е престъпник.
  • 25 Пак

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "Поредните ГОЛЕМИ лъжи Пунта мара":

    Пак ще ги изберат, спи спокойно.
  • 26 Цар Вул

    3 0 Отговор
    ИМА СИ ХАС!!!!!!!НАЛИ И ТЕ СА НА КОПАНЯТА!!!!!!!!!!
  • 27 С.К.K.

    3 0 Отговор
    Корумпирана агенция за борба с корупцията.
    Какво повече да се каже. Да живее бойко.
  • 28 Провинциалист

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "СоцБоц":

    Тъпанар!

    Коментиран от #35

  • 29 свгф

    0 0 Отговор
    Трябва да се направи първо кнокпи2 за разследване на кнокпи, но не е ясно кой трябва да го 'учреди' това чудо при положение, че всички 'светят' като 'коледни елхи' ли беше?
    Кой ще разследва сегашните разследващи , гущера да започне да се самоизяжда - как да стане?
  • 30 Адвокат

    0 1 Отговор
    Няма какво да се замаскира защото апартаметнгейт е изсмукана от пръстите история. От законова гледна точка няма никакви нарушения. Чудно ми е как изобщо благодарение на опозицията и пресата доби такива чудовшщни размери и защо реалната афера "Техноимпекс" не доби такива? Още не е късно.
  • 31 Мъстъ Курдов

    0 1 Отговор
    Още от началото се знаеше, че сделките не са противозаконни! Всеки в Б-и си копува дом по-спорозомение с продавача, държавата не може да определя цената на кв/м колко ще бъде във Варна и Карлуково! Колкото да адвоката който е писал този пост, се разбира намека му да защити Л. Панов! Аз бих предложил един закон: Лица заемащи високи постове в държавата да бъдат поведени под съдебна отговорност за оронване престижа на Р България на международната сцена с основание или без основание!!!
  • 32 Бат Бойко и сие

    1 0 Отговор
    Само един Пиночет може да ги оправи
  • 33 emo

    0 0 Отговор
    Сделките документално може да не са противозаконни, но това, което трябва да се разследва е откъде Цецо е придобил 1.5 млн. лв. да купи апартамента. Не смятам че е постановка, а само върхът на айсберга на корупцията в България.
  • 34 filo

    0 0 Отговор
    Адвокат, ненадминат измамник акъл ще ръси.
  • 35 filo

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Провинциалист":

    И то пълен тъпанар.
  • 36 filo

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "СоцБоц":

    Бегай бе поплювко. 😀
  • 37 filo

    0 0 Отговор
    Соц боц - комунистически престъпник.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.