Last news in Fakti

9 Юни, 2020 20:25 28 017 60

Димитър Стоянов, ''Биволъ'', пред ФАКТИ: Не мисля, че Божков има намерение да прави партия

  • севдалина арнаудова-
  • имот-
  • васил божков-
  • десислава танева-
  • земеделие

Журналистът не смята, че има политик, който да подкрепи човек, самоуличаващ се в корупция

Димитър Стоянов, ''Биволъ'', пред ФАКТИ: Не мисля, че Божков има намерение да прави партия - 1
Снимка: ФАКТИ

''Някои маски паднаха. Тук остава един много сериозен въпрос. Каква точно заплата трябва да получава един държавен служител, защото пиарът на премиера е държавен служител, та да може да си позволи такъв имот в какъвто живее г-жа Арнаудова? Това е много ключов момент. Ние виждаме, станахме свидетели на един скромен палат, така бих го определил аз, с път, който е изграден специално, за да може да се достига до портата на тази пищна къща в сърцето на Витоша'', това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ Димитър Стоянов, разследващ журналист от сайта ''Биволъ''.

''Познаваме сумите от нотариалния акт, но според експерти цената на този имот е може би два пъти и половина по-висока. Защото това не е имот, който може да си позволи някой, който не е особено успял бизнесмен. Ние виждаме, че и съпругът на г-жа Арнаудова също е държавен служител. Не е бил в частния бизнес, не са развивали някакви кой знае какви частни инициативи, няма фотоволтаичен парк, не е вносител на газ, работи в държавна газова компания. Така че аз лично не виждам логичен произход на тези пари'', продължи той по темата за скъпарския имот на пиарката на министър-председателя Бойко Борисов.

По повод твърденията на Арнаудова, че с дарения от родителите е погасила кредитите за имота, Димитър Стоянов заяви следното: ''Какви точно занимания трябва да са имали родителите на г-жа Арнаудова, та да натрупат такъв капитал? Един полицейски началник (б.р. бащата на Севдалина Арнаудова) дори с 20-те заплати, които взима когато си пенсионира, не може да си позволи дори панелка в някой квартал като Люлин или Надежда, без да искам да създавам някаква негативна конотация по отношение на тези квартали в изказването си. Не виждам какъв е произходът на тези средства, какъв е произходът на тези имоти. Аз отчасти съм запознат с неговата бурна кариера като началник на полицейски управления в рамките на ОД на МВР-СОФИЯ. Преминавал е през различни полицейски управления, има информация за негова свързаност с криминалния контингент, което е нещо стандартно за всеки един началник на полицейско управление по време на Прехода, връзки със знакови фигури от организираната престъпност, връзки с хора от т.нар. ''Фабрики за убийства''. Естествено, това всичкото е на ниво слухове и затова не влизам в конкретика. Но това поражда съмнения. Местата, на които той е бил началник на полицейски управления, са места, които са известни със своите организирани престъпни групи. Явно той или не се справял достатъчно добре като служител на МВР и като ръководител на местно ниво, или има и друга хипотеза, че се е справял много добре, в личен план.''

Водещата Маринкова направи сравнения между Арнаудова и Цветанов, като по този повод Стоянов направи следния коментар: ''Вижте, Севдалина Арнаудова не е Цветан Цветанов. Цветан Цветанов има много сериозни организаторски качества, той е фигура, която има своите позиции в редиците на ГЕРБ, а и не само. Не може да не ни направи впечатление фактът, че медии, свързвани с Делян Пеевски, оказват един своеобразен съпорт на дейността на Цветан Цветанов в опитите му да реализира свой политически проект.''

''Поне от начина, по който аз интерпретирам писанията на Васил Божков, той намеква, че тя е била пратеникът (б.р. Севдалина Арнаудова), проводникът, който е отговарял за тази такса спокойствие, за която Божков каза, че е плащал. Той не го е артикулирал по този начин директно. Не е казал: ''Аз давах парите на Арнаудова и тя го носеше на Борисов''. Ние нямаме такова изказване, но всички мислим, че това е посоката на неговото изказване. И ако това е било така, вече имаме една обоснована хипотеза как точно г-жа Арнаудова се е сдобила с този имот. Аз съм много любопитен, ако независими оценители, но независими, а не държавни, направят оценка на стойността на парцела и на стойността на постройките, за да видим каква е реалната стойност на този имот. Защото всички знаем, че много рядко сделките за имоти се изповядват на реална стойност. А самият факт, че тази сделка е изповядана за над милион показва, че стойността на това жилище наистина е огромна'', заяви журналистът по повод скорошните поредни намеци на изгнаника Васил Божков.

''Вие виждате ли опит Борисов да изясни, която и да е корупционна сделка? Аз за 10 години управление, с малки паузи, така и не видях един случай на корупция, който да бъде осъден. Нещо различно от корупцията на най-ниско ниво в МВР с пътните полицаи. Да, имаме няколко присъди по дела от типа на ''Палките'', на някакво дребно корупционно поведение от редови служители, или до ниво на районен инспектор, зам.-директор на районно управление в София. Това са операциите. Вие корупционни дела срещу министри, срещу депутати, които са успешни (б.р. делата), видели ли сте? Корупционни дела за взети подкупи, СРС-та, които се изнасят пред обществото, защото в момента част от поведенческия манталитет на прокуратурата е да публикува протоколи от разпити на свидетели, да публикува доказателства. Отделен въпрос е, че това в един бъдещ процес, наказателен, би принизило тяхната доказателствена стойност. Да не кажем, че направо те биха били негодни доказателства. Но това е тема, по която ще се произнесе съдът. Вие видяхте ли запис, обвинение срещу министър за взет подкуп, за търговия с влияние, за лобиране? Имаме премного доказателства, които могат да ни накарат да се съмняваме обосновано в честността на управляващата политическа класа и може да изградим хипотеза, че партия ГЕРБ е генератор на корупция'', каза той.

''Опасявам се, че общественото търпение в България е безпределно. Ако ние бяхме народ, който има изградено гражданско общество, ние щяхме да бъдем по улиците, щяхме да бъдем в протести, щяхме да бъдем в блокади, какъвто е френският модел. Какъвто и е моделът в повечето държави. Виждаме какво става в Испания, виждаме какво става в Гърция, виждаме какво става в Сърбия. Това са държави, които имат далеч по-развито гражданско общество и далеч по-развито самосъзнание на гражданите, защото всеки в България се стреми да скатае, да избяга от проблемите, но те го застигат със страшна сила. Ще бъде така, докато ние бягаме от решението'', смята разследващият журналист от ''Биволъ''.

''Аз не мисля, че Божков реално планира да създаде какъвто и да е политически проект. Той може да говори, да заявява каквото пожелае. Той е в ситуацията на лице, което е обвиняемо на този етап, не подсъдимо, но аз не виждам някакви реални шансове той да създаде работещ политически проект. И би било много трудно да намери хора, които да застанат зад този проект, хора, които да му бъдат лица, защото в продължение на едни 30 години на преход Васил Божков беше един много успешен бизнесмен, с много топли връзки с криминалния свят, с криминалния контингент, със силовите групировки. Той най-вероятно е стартирал като един назначен капиталист, както много други. Вродените му качества са му помогнали да реализира един успешен бизнес, къде законно, къде не, ще каже съдът. Но той определено е, за съжаление, успешният модел на бизнесмена, на олигарха от Прехода. Сега той е много ценен като човек, който свидетелства за корупция. Той открито свидетелства за корупция, той признава корупция. Защото даването на подкуп е толкова престъпление в България, колкото и вземането на подкуп. Аз не виждам кой нормален политик би се ангажирал да подкрепи проект на човек, който си признава, че е градил бизнеса си, давайки подкуп и плащайки такса спокойствие'', коментира Димитър Стоянов загатването на Васил Божков (чрез анкетата), че обмисля да направи политическа партия.

Той коментира и теорията на политическия анализатор Осман Октай, който смята, че сега се структурира нова групировка, която трябва да измести старата: ''Аз виждам нещо много по-дребно и съвсем просто. В България политическата класа и олигарсите си играят на ''Шотландски боец''. И накрая трябва да остане само един, защото европейските пари свършват и няма пари за всички. А те са прекалено лакоми. 

''В България мафията стана по-богата с европейски пари'', категоричен бе Стоянов.

''Дали Божков ще оцелее в тази война или не - е по-малко важният въпрос. Важният въпрос е дали ние ще успеем да ревизираме своята държавна администрация, дали ще успеем да ревизираме и да накараме съдебната власт да работи. Защото тук е разковничето. Дали ще успеем да имаме едни работещи институции, които да усвояват ефективно средствата, които ние получаваме, и да създаваме продукт. Защото ние не създаваме и продукт. Какъв е продуктът, който създаваме? Ние се издържаме от европейските фондове. У нас малкият и средният бизнес в България се убива, той няма подкрепа'', добави Димитър Стоянов.

''Когато един министър застане и каже: ''Ние трябва да си мълчим пред Брюксел, а не да се хвалим какви сме измамници, защото ако грешките, които сме допуснали бъдат известени пред Брюксел, ще ни бъде спряно финансирането по обвързаната подкрепа''. Това няма как да бъде извадено извън контекста. Кое точно сме извадили извън контекста? Нашият екип разполага с целия запис от този консултативен съвет по земеделие. Проблемът с финансирането на площи, които само се декларират като обработваеми, а всъщност не са, не е от днес. Начинът, по който тези пари се усвояват в България е поредното доказателство за корупция. Цифрите го сочат. Да, у нас се правят огромни измами с тази подкрепа, с тези дотации от Европейския съюз, защото се декларират едни огромни масиви. През предходните години ''сме имали'' хиляди, дори десетки хиляди декари засадени със зеленчуци. Това в България е просто невъзможно. Големите производители на зеленчуци са до 300, 500 декара'', обясни Стоянов, който е журналистът, работил по това разследване на ''Биволъ''.

Той бе категоричен, че ако в България имахме толкова много продукция, тя щеше да залее европейския пазар. Но нея я няма.

''Надявам се Лаура Кьовеши да провери какво са правили и Танева, и нейният предшественик Порожанов'', допълни разследващият журналист. ''Ако тези данни стигнат до Европа - тази програма трябва да бъде спряна, понеже има такъв механизъм. Защото голяма част от хората, които се представят за земеделски производители са измамници. Както и от строителите, както и повечето бенефициери на европейски средства. Това е проблемът'', добави още Стоянов.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 91 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 демократ

    36 299 Отговор
    Той си има вече партия - БСП. Защо му е да прави?

    Бойко Борисов е най-успешния премиер на България. Управлението на ГЕРБ построи много и вдигна жизнения стандарт на хората 3 пъти. Това са факти, останалото е комунистическа измислица за али баба и Шехерезада.

    Коментиран от #4, #10, #13, #32, #40, #60

  • 2 РЪМПЕЗИ

    119 13 Отговор
    КЪДЕ Е БОРИСЛАВА ЙОВЧЕВА...ЖИВА ЛИ Е..ЗДРАВА ЛИ Е...ГЕШЕВ ОБИКАЛЯ МАХАЛИТЕ И НЕ МОЖЕ ДА ОСЪЗНАЕ КАКВА ВРЕДА МОЖЕ ДА ПРИЧИНИ НА БЪЛГАРСКА ГРАЖДАНКА СЪС БЕЗДЕЙСТВИЕТО СИ...

    Коментиран от #6, #33

  • 3 Объркан

    15 73 Отговор
    Комунистите преди не харесвахме Биволъ
  • 4 Комуне

    19 75 Отговор

    До коментар #1 от "демократ":

    Ако беше демократ щеше да искаш премахването на комунистическоте паметници, но нито вие, герберите, нито Бойко имате нешо против тях.

    Коментиран от #5, #55

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Майна

    74 7 Отговор

    До коментар #2 от "РЪМПЕЗИ":

    РЪМПЕЗИ, Абе ти да не си влюбен в нея, Шегичка, майна, и аз смятам , че трябва да се разследва всичко ...И жалко, че народът е толкова бездействен докато го ИЗНАДИЛВАТ
  • 7 Мунчо

    15 107 Отговор
    Не спирам да се кефя,откак лавне един комунист,и другите вият цял ден! То не беше Нинова Радев,всякакви незнайни и забравени, то бунтове,то призиви, то гласувания по Фейсбук!
    Не е добре, вече почти всички от 80-те % се включиха, а надежда се нийде не види!
    Аз пък, днес ми повишиха заплатата,напук на вируса,на Борисов, на БИВОЛ и т.н.
    Не ме чакайте в подписката на БСП!!!
  • 8 Майна

    113 13 Отговор
    Изнасилват НАРОДА и той се държи, сякаш не го касае....Срам ме е от вас, сънародници

    Коментиран от #34

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 2355

    64 6 Отговор

    До коментар #1 от "демократ":

    Хората мизерстват , явно и вие сте от шайката
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Peeva

    94 12 Отговор
    Нaпълно cъм cъглacен. Причинaтa нaродa дa не cе вдигне и помете тези нaгли крaдци е cтрaхa. Интелигентните и cреднaтa клaca cе cтрaхувaт, че хунтaтa ще ги погне и ще зaгубят товa което имaт, a бедните cе чудят кaк дa оцелеят до крaя нa меcецa cъc 600 лв. aми aко зaгубят и тях. Зa товa cе моля дa cе оcъзнaят нa пaрлaментaрните избори или от Брюкcел дa кaжa че тaк не може повече и дa cи вдигнaт погледa от cобcтвения cи пъп.

    Коментиран от #18, #39

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 историк

    19 4 Отговор
    това нее първия опит на божков да създаде политическа партия, преди 15-16 години имаше такъв опит, но после се отказа по някакви причини спуснати отгоре !!!
  • 15 2loop

    41 5 Отговор
    Абе боли ма фара, важното е боко да изхвърча за калифорния
  • 16 ЗАЩО ЛИ

    18 25 Отговор
    БИВОЛЪ НЕЗНАЯТ , ЧЕ ИНВЕСТИТОРИТЕ НА ШОФЬОРСКИЯТ ПЛАЖ СА ОТ СЕМЕЙСТВОТО НА ПЕНЧО КУБАДИНСКИ, КОИТО ПРИТЕЖАВАТ И ИМОТ В СОЗОПОЛ, А ЗНАЯТ КОЙ Е АРХИТЕКТ ? ТОВА Е КАТО ДА ЗНАЕШ ШОФЬОРА НА КАМИОНА, А ДА НЕ ЗНАЕШ КОЙ Е СОБСТВЕНИК !
  • 17 ха ха ха ха ха

    65 8 Отговор

    До коментар #5 от "демократ":

    Живите комунисти са в Герб.И тук си прав...че ще ги разбиваме. Барабар със Сикаджииските им вождове.
  • 18 ха ха ха ха ха

    62 5 Отговор

    До коментар #12 от "Peeva":

    Средна класа в България няма,а интелигентните оцеляват с 600-800 лв. заплата. Мутрите и мутресите като Арнаудова...те ли да ги пометат?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 30 Отговор
    ВАСИЛ БОЖКОВ е за затвора

    Коментиран от #46

  • 21 В.В.

    50 8 Отговор
    Седесе и ГЕРБ ,,,окрадоха Бг .. И накупиха къщи... Това сега е като меча на Демокъл..Супер смотаняци. Защото бяха гладни хиени ,,,и имота си е имот ....Нищо не направиха за Майка България.. . Само кражба до кражба...Ще ги съди историята.. Не вярвам в Съдия Дред....И в пролетариата не вярвам...Алилуя..
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Tiger

    27 4 Отговор
    Верно ли сме идиоти Бойко е най е тоя ни върна не 89 а45 не се оплаквайте а успех .Бъдете здрави😂😂😂
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 от фейсбук

    49 11 Отговор
    "Чуйте истината за Доспат Преди около час притеснен от новините за коронавируса се обадих на мой състудент и голям приятел от Доспат който е тестван за вируса днес в една от фирмите Предавам буквално неговите думи
    Предлагат ти 1800 лева кеш за да те изкарват болен от коронавирус Стоиш си 14 дена в къщи под карантина ,водят те на работа през това време и си получаваш заплата Няколко от работниците сами изявявали желание да бъдат записани за да вземат някакви пари Дори в Доспат се носела мълвата ,че кметът има сериозни връзки за да изкара цял Доспат заразен
    Не разбирате ли че обикновено за такива масови "зарази" се подбират фирми от по бедни региони с по податливи и мълчаливи хора".
    Постът е на Стефан Илевски

    Коментиран от #37, #57

  • 26 винету

    6 24 Отговор
    КГБ И ДС = НА КУБ Е БИВОЛА
  • 27 7999

    20 3 Отговор
    Тези имоти искат поддържане, препарати, чистене или си наемат жени чистачки, или след време ще препродават. Въпроси с много неизвестни. Лакоми г. зинки и как без нея, остава самотен, а дручко си е женка тарикат арнаут, върви му все от Македония, Албания.. Имена на домейни арнаути мохамедани или Християн, не беллит, луди са по тях мъжете, само, че кой даде парата - божето или бокито
  • 28 Билчев

    21 4 Отговор

    До коментар #5 от "демократ":

    Ако демонтирате живите комунисти има опасност да оставите герб без членове и ръководство.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Patton

    26 3 Отговор
    Не можем да отречем , че в държавата ни , една ТИКВА се държи като НЕСМЕНЯЕМ БОГ ! А всичко друго е негова функция ! Пр-и , министри , журналисти , експерти , депутати , пионки . Рибата се мвмирисва от главата ! А всички ние МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕм кОЙ е главата , нали ?
  • 31 toto2

    14 3 Отговор
    Рибата се вмирисва от ГЛАВАТА ! А ние всички днаем много добре , кой е ГЛАВАТА ! Нали ?
  • 32 Шшшшшт

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "демократ":

    Тихо, не се излагай! Тичай до аптеката и си купи Гинко Билоба и Ноотропил в големи дози!
  • 33 Има бог

    3 7 Отговор

    До коментар #2 от "РЪМПЕЗИ":

    Къде е методи бачев дето пущаше и тои лъжи за борисов та като лъжеш повисли малко
  • 34 Ново

    8 6 Отговор

    До коментар #8 от "Майна":

    И мен ми е срам да пуснат престътниците да избягат едно време при комунизма имаше белене скравена ловеч там ги пращахме имаше ткзс където се работища за стотинки за трудов ден за благого на партията
  • 35 Този филм вече сме го гледали

    21 13 Отговор
    Причината да не се вдигне народа е, че ако опозицията дойде на власт ще стане още по-лошо защото ще крадат и с гъзовете си и за пореден път ще фалират държавата.
  • 36 Жабчо

    20 3 Отговор
    Защо цивилизацията се отказва от петрола, а ние ще стрим бензиностанции?
  • 37 Вирусолог

    15 4 Отговор

    До коментар #25 от "от фейсбук":

    Около 80%от нас имат антителата на Корона вирусите, които са голяма група, от предишни грипни зими. Лъжат ни и усвояват средства. 😷💣☠️

    Коментиран от #48

  • 38 маймунка

    6 3 Отговор
    Половината,че и повече от половинага гибони дори не са гледали видеото или прочели статията. Тях ги вълнува само дали цветът дето са избрали печели или губи. Дали отбора дето са решили,че са от него печели. Нямаме капацитед всичко е тор и щета. Нямаме преспектива защото биха избрали дори престъпник. Като този дето са избрали сега. Или тези дето са в опозиция. Аз нямам идея какви са били българите преди.Но сега са прост дребни мазни агресивни мошенници или пък прости реваншисти. И сами са си създали този раи. Дето ги изцежда и проветрява постоянно празните им глави и главите на децата им.
  • 39 До простия

    8 20 Отговор

    До коментар #12 от "Peeva":

    Ка да оцелеят с 600лв.....?!
    А как оцеляваха, когато БСП-БКПрестъпници управляваха, с 200лв.заплата ?!
    И кое беше по-хубава от сега, по тяхно време ?
    Метрото ли, магистралите ли, заплатите ли....кое ?!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Мартин

    6 16 Отговор
    Какъв журналист е Димитър Стоянов?!? Прави само псевдо-разследвания на определени хора, докато за други като олигарха Иво Прокопиев не смее да напише и ред!
  • 42 777

    8 9 Отговор
    България ще се оправи когато все по-малко хора разчитат партии като БСП и олигарси да им помагат,и да им се дават подаяния.Опозицията в България се вживява в ролята на профсъюз,но това води само до зависимости от партиини решения.Кой има интерес от това да има повече бедни и зависими хора.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Абдал

    1 10 Отговор
    Типично по журналистически. Никаква икономически и правни знания. Има пари,има банки,има институции където се регистрира тяхното движение,има документи. Всичко друго са лафове от женския пазар.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Важното

    2 3 Отговор

    До коментар #20 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Е да повлече със себе си всички от хунтата. Това ще бъде поне едно малко възмездие.
  • 47 Трайчо Питанчев

    6 6 Отговор
    Да се досетим ли, че г-жа Маринкова и журналистите от Бивол никога, ама никога няма да се заинтерсуват от имотното състояние на Костя Копейкин? Така и трябва, не можеш да дигаш ръка срещу БСП.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ихаа

    6 2 Отговор
    и Бойко и на Божков мястото им е в затвора какви партии какви 5лева
  • 50 кви банки бе кво движение!

    4 1 Отговор
    кви банки кви движения кви икономически познания бе слабак не видиш ли че за тея не важът законите по които работят светлата част от икомиката и малките бизнеси ...човека теглил 11мильона в кеш -а в останалите хорица теглят макс по 15хил . лв - 'на каса' по закон де викат обикновенните счетоводители ти кога ше изтеглиш повече от 11 мильона кеш и ДАНС да не се заинтересува откъде ги имаш ...ти кво се сърдиш че журналист незнае счетоводителски закончета - не му и трябват те за Божков не са важели
  • 51 кви банки бе кво движение!

    2 1 Отговор
    кво ривеш на журналиста че не разбира от транзакции и преводи и дребни сметки и движения на пари дето са в сферата на интереси и компетентност на счетоводител среден клас на светло не виждаш ли Тея мафиоти теглят мильони в кеш и никой не ги закача ...и аз се чудя Бойко как си пере парите ама ей на има си начини дето обикновенно грамотно форумно финансистче немой да ги проследи та камо ли журналист а и все пак е журналист да търси кирливите ризи а не да следи платежни нареждания
  • 52 мноо

    4 1 Отговор
    мноо се чудя как Бойко е изпрал парите си след като 1000лв да пратя през 2 -3 банки и уестърн юнион ако щеш всичко се знае ама явно си има счетоводители дето мильони милярди могат да прехвърлят без следи с биткоини мислех да ги префъргам ма пак не стаа и там ше ме изловят Явор Колев макар и тъп е достатъчно умен да поиска данни от криптоборса акаунта ми
  • 53 777

    3 3 Отговор
    За съжаление все още хора смятат че заплатите които взимат зависят от политиците.В момента те зависят от умственият ти багаж и от желанието ти за работа.Нинова и Борисов не дават заплати,те не са работодатели.

    Коментиран от #59

  • 54 мхм

    2 2 Отговор
    и ти пък с великият ти умствен багаж ква заплата вземаш ?!? ми е много чудно с 200лв над простия бачкатор и философстваш у форумо ееми затуй бачкаторите емигрираха в Дания и Германия и пак те надминаха по доходи а държавата ни се умалява откъм население и БВП щот много умници философстват и кибичат по офисчета администрацийки и тормозят някой прост селски човечец кат им дойде на крака и му дотрябва някой документ а наистина умните с бизнес ум правят страхотни пари едни други умни са учени и правят открития но това са малък процент останалите сме форумни философи среден интелект говорещи за умствен багаж ...от политиците ни зависи икономиката и доходите и разбира се от нас щот ние ги избираме и търпим.
  • 55 Пешо

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Комуне":

    Отново неграмотен поклонник.
  • 56 Иван

    1 1 Отговор
    Конотация, конкретика, съпорт, "не го е артикулирал.."!? Тези не са българи.
    От другаде идват
  • 57 Приятелят

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "от фейсбук":

    ти работничка в кой цех е? В този за играчки за шоколадови яйца или в този за панделки? Аман от нагли лъжци като теб, на които все някой им подшушва "достоверна" информация от 1 ръка. Подшушва ти я някой друг, който въобще не живее в Доспата или е плод на болния ти мозък и развинтена фантазия.
  • 58 Вида

    1 2 Отговор
    Този "Биволъ" прекалено много ми прилича на крушовишката биволица, най - вече в изказаните небивалици.
  • 59 До 777

    0 1 Отговор

    До коментар #53 от "777":

    Ник нейма ти е достатъчно доказателство за умствения ти багаж .И да.От правителство и политици зависи какви пари ще получаваме.Неграмотна политика води до под кривата круша.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.