11 Юни, 2020 11:11 6 688 17

Асен Йорданов: ''Биволъ'' има най-много разследвания за Васил Божков (ВИДЕО)

  • биволъ-
  • разследване-
  • асен йорданов-
  • васил божков-
  • севдалина арнаудова-
  • десислава танева

Издателят на сайта ''Биволъ'' отговори на тези, които твърдят, че в неговата медия се публикуват разкритията на Божков

Асен Йорданов: ''Биволъ'' има най-много разследвания за Васил Божков (ВИДЕО) - 1
Кадър: ''Честно казано с Люба Кулезич''

''Заявката на Божков на мен ми прозвуча несериозно. ''Да се простреляш в крака'' е сякаш това, че ще създава партия. Не мисля, че ще се осъществи. Правил съм анализ на всички главни герои на Прехода. Божков е по-особен - индивидуалист, много обран, концентриран в действията. Но тази заявка трябва да притеснява силните на деня'', това заяви в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич, което се се излъчва по ТВ Евроком, издателят на сайта  ''Биволъ'' Асен Йорданов.

Според него договорка между Божков и статуквото в България вече е доста трудно осъществимо.

Йорданов коментира и скандала около земеделския министър Десислава Танева, свързан с измамите с евросредства: ''Измамите с европейски средства не ги казваме, а доказваме в ''Биволъ''. Друг е въпросът доколко българските институциите са ефективни, за да санкционират тези измами. Голяма част от тях не се разследват дори.

''Това е опит да се излезе от невероятен скандал. Ако бяха разкрити тези измами, това трябваше да излезе преди този запис, преди да влязат в оправдателен режим. Да кажат колко измами са открили, колко пари са спестили и преразпределили.Това не можем да го кажем ние'', коментира Асен Йорданов оправданията на Десислава Танева след скандала.

''Това не е вътрешноведомствен запис. Изявлението на Танева може да се приеме като публично. Не е вътрешноведомствен разговор. Това е послание към земеделските производители. Тя казва да си траят, сакън, да не уведомяваме, че ако разберат за измами ще ни санкционират. Това, което трябва, е да се работи по критериите на демократичната държава. Но те за България не важат'', каза още издателят на сайта за разследваща журналистика - ''Биволъ''.

Той коментира и информацията за "подпорния хотел", където замесен е съпругът на външната ни министърка Екатерина Захариева:

''Проблемът не е в съпруга, проблемът е в безкрайната наглост. Този проект със стълби и стаи да се представи като подпорна стена... подобни обяснения на хората им звучат цинично. Тук става въпрос за нарушение на законите. Всичко в строежа на ''Алепу'' е гнило. Крайната цел е да се застрои този бряг в защитена зона. И това е направено със знанието на община Созопол и кмета Рейзи. Имаше и свидетели, които казаха, че са давани по 5000 евро на човек, за да гласуват този проект.

Проектантите трябва да са наясно къде се прави това и в каква зона. Заради избухналия скандал тези дейности, поне на книга, преди две години бяха спрени. Но всъщност строителните дейности са продължили. След време ще се види, че подпорната стена е част от хотел, който ще изникне отпред. Ще изникнат ваканционни сгради. Темата тук е повече морална. Става въпрос за морал и ценностна система на хората, които управляват държавата.''

''В момента тече незаконно строителство в Синеморец, южно от устието на река Велека. Никой не го спира. Няма институции, които да спрат крановете, защото институциите ни са прогнили от корупция. Нарушаването на законите в България е следствие на моралната деградация на елита и цялото общество'', констатира Асен Йорданов.

''Има и опорчици, които казаха, че ''Биволъ'' публикува Божков. Но медията, която има най-много разследвания за Божков, е ''Биволъ''. Всички други си бяха прехапали езиците. Божков беше част от статуквото. Симптоматично е, че такива хора са отстранени от играта. Вероятно е поради конфликт на интереси. Тези хора най-добре познават системата, те могат да знаят как се е търгувало с влияние. Българската прокуратурата не иска да ги признае като инсайдери'', заяви още Асен Йорданов.

Йорданов коментира и странния факт, че българите не протестират:

''Негативната енергия не се събира, защото няма писта за развитие на субект, който да се яви като истинска алтернатива. Държавата ни е тотално превзета, обществото е импотентно да се противопостави. Има два пътя на промяна. Времето се изчерпва, не че процесите са необратими. Единият път е по мирен, демократичен начин. Другият път е насилствен. Но няма кой да го организира. Все още има време за демократична промяна, хората трябва да се организират.''

Според издателя на ''Биволъ'', ако в България се въведе електронно гласуване, това ще е краят на настоящото политическо статукво.

Цялото участие на Асен Йорданов можете да изгледате след 10:45 във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГоСт

    48 7 Отговор
    Добре че са Биволъ и БОЕЦ, а сега и Божков, че да пържат хунтата на бавен огън.
    И колко удобно, в деня на някое тяхне разкритие и бам ковид, баш там дето почва да размирисва.

    Коментиран от #13

  • 2 бачо

    38 11 Отговор
    Казват че народа спи,но това не е вярно,българина си е страхлив по природа,това е самата истина,колкото и да се бият в гърдите колко са силни и смели,в действителност са едни мишлета
  • 3 ДС служител

    12 26 Отговор
    Който е чете разследванията (с документи ) на Бивулъ е наясно кой дърпа конците в България - ДС и Москва !
  • 4 Русенец

    29 2 Отговор
    Прав е , но е чудно, че при цялата тази детайлност в обясненията, държавата ни загнива и гьонсуратлъка я е превзел тотално.
  • 5 Да ТАКА Е

    16 7 Отговор
    ''Биволъ'' има най-много разследвания за Васил Божков.Питам:"И КАКВО ОТ ТОВА"?
  • 6 Майна

    36 3 Отговор
    Къде сте не, сънародници? Стига с тия коментари, на всички ви е ясно-ХУНТАТА ТРЯБВА ДА СЕ СВАЛИ!!!ТЯ НЯМА ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА. ИЗЛИЗАЙТЕ И Я СВАЛЯЙТЕ!!!

    Коментиран от #11, #16

  • 7 Sti

    20 5 Отговор
    Не ни трябвaт оcтaвки и нови избори, зa дa cе зaвъртят политичеcките cубекти и грaбежите дa продължaт повcемеcтно и ежедневно. И тaкa дa продължим още 30 г. Прочете днешнaтa позиция нa г-н Божков и миcлете c глaвите cи! Той идвa дa прaви товa, зa което caмо cи говорим. Той не е цaря от Мaдрид или Бaй Гaньо от Бaнкя!

    Коментиран от #14

  • 8 гост

    2 17 Отговор
    РАЗКРИТИЯ ли? Като прочете човек разкритията ви и види закона, и о изненада, насреща му една голяма МАНИПУЛАЦИЯ.Как е времето в Русия?
  • 9 Село

    9 6 Отговор
    Абсолютно вярно само,че народа е много прост като нас на село и няма да направи нищо така,че нито по демократичен нито по насилствен начин България ще се оправи това няма да стане НИКОГА единствено решение е БЯГАЙТЕ в чужбина.

    Коментиран от #15

  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 1 Отговор
    браво наБИВОЛЪ и БОЕЦ
  • 11 Ха ха

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    Майна,а ти защо не излезеш?Или после като Пешо Коня.

    Коментиран от #12

  • 12 Майна

    16 2 Отговор

    До коментар #11 от "Ха ха":

    Ами бях си в БГ преди и по време на пандемията и от толкова приятели и познати не можах никой да убедя, да отидем на протестите в София..И ме хвана и яд, и срам , че това са в действителност моите сънародници. И сега съм в чужбина, и следя всичко, защото ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ И ВЪПРЕКИ ЗАГУБЕНОТО ДОСТОЙНСТВО НА МОИТЕ СЪНАРОДНИЦИ ГИ ОБИЧАМ. ИЗЛИЗАЙТЕ, ВОЮВАЙТЕ ЗА ПРАВОТО СИ ...ДА ИМАТЕ ПРАВА!!!(
  • 13 Храна за размисъл

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГоСт":

    Валя Ахчиева мога да добавя с добри разследвания по важни проблеми и още други нейни колеги,но какво последва от всичко това и какви промени настъпиха?
    Има ли наказани и народа излезе ли от ролята на жертва,критик и наблюдател?
    Упорито българина доказва,че колкото и да се гърчи и тормози няма да е откаже да доказва на тарикатите в управлението какви балъци има все още.
  • 14 Верно ли?

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Sti":

    Залъгваш ли се или се опитваш да манипулираш? Това, че разкрива схемите(във който и той до скоро участваше) не го прави невинен. Иска да си отмъсти, ние също, но не като го направиме новият Борисов. Каква ще е разликата, след като си отмъсти? - Ще почне същите схеми на Б. Б., Д. П. и др., само схемаджиите ще са други. Всички тези престъпници са за затвора. Единственото спасение е въвеждането на електронно гласуване час по скоро, докато тези животни не са затрили държавата.
  • 15 Не, не и не?

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Село":

    Това е примирение, не решение. Трябва отговорност и малко смелост.Най тъмно е преди зазоряване!
  • 16 Петруций

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    Вие пък чухте от един ,че наричат Бойко Хунта и айде всички ЖАЛКО ... не сме стадо овце нали ?
  • 17 Тошко

    1 0 Отговор
    Биволъ е фалшиФ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове