Last news in Fakti

15 Декември, 2020 19:55 7 713 55

Христо Иванов пред ФАКТИ: Ердоган е човекът, на когото ДПС възлага ролята да обединява електорат в България

  • христо иванов-
  • ердоган-
  • ахмед доган-
  • сараи-
  • корупция-
  • бойко борисов-
  • турция - българия-
  • дсп

"Българските турци искат светска, демократична, европейска България", каза Иванов

Христо Иванов пред ФАКТИ: Ердоган е човекът, на когото ДПС възлага ролята да обединява електорат в България - 1
Снимка: ФАКТИ

“В момент, в който ЕС и САЩ ескалират санкциите си срещу режима на Ердоган, Ердоган пряко се намесва в българския политически живот, нарича българския премиер свой скъп приятел и подкрепя претенцията на ДПС да участва във властта и да разпределят най-голямата инвестиция с еврофондове, които България може да очаква в бъдещите години”.

Това каза Христо Иванов пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ.

“Става въпрос за стратегическа вноска в развитието на страната, която ние или ще се преборим да отиде за това България да се модернизира, да тръгне към просперитет и наистина развитие, или те ще бъдат опапани - от сараите и кръговете около тях”, допълни той.

“Ердоган практически се появи на сцената на българския вътрешнополитически процес и обедини своите капии. В едно символно действие - а символите са изключително важни в политика, той обедини ДПС и Бойко Борисов, освети корупционната коалиция и показа нещо, за което ние много дълго време предупреждаваме”, каза още Христо Иванов и допълни: “В България реалната власт се упражнява от една необявена коалиция - корупционно-усвоителна коалиция между сараите и Бойко Борисов. Тази корупция рано или късно ще се превърне в огромен пробив в българската националната сигурност.

Игрите с пачки, снимки, кюлчета рано или късно се превръщат в уязвимост, която е уязвимост не просто за някакви котараци около Бойко Борисов, които експлоатират някакви неща, водят му някакви красиви дами и след това използват снимките на някакви неща, те ще се превърнат в пробив в националната сигурност. Когато Ердоган нарича Бойко Борисов свой скъп приятел, някой трябва да попита - някой държавна институция, защо, на какво основание е това приятелство”.

“ДПС видяха, че губят европейската си легитимност. Ужким една европейска либерална формация получава поздравления от диктатора, който Европа и САЩ санкционират. В този момент те получават от него поздравления и се облягат на него, защото ДСП на практика видя на “Росенец”, че те повече не могат да разчитат на вътрешнополитическата си легитимация като турска партия, обаче част от българската политическа екосистема. Трябва има външна подкрепа. Те на “Росенец” видяха, че техните собствени избиратели не са готови докрай да служат като жив щит за техните корупционни далавери. Хората - и аз го видях там, ние говорихме с тях, бяха шокирани, когато бяха доведени да видят това, което те не бяха виждали дотогава - двореца на Доган. Те видяха, че има политическа воля в България - да се отнеме охраната на Доган от НСО, да му се отнеме студения резерв, да му се отнеме плажа”, коментира Иванов.

“Затова “либералната формация” отиде под шлифера на Ердоган - за да може да се възползва от неговата подкрепа и, използвайки това, да осребри тук - вътрешнополитически, още една софра, още едно управление, в което те да участват и да участват в разпределението на тези еврофондовете”, обобщи той.

“Ердоган е човекът, на когото ДПС възлага ролята да обединява електорат в България. Това е скандално”, категоричен беше Иванов.

На въпроса на Лили Маринкова как разбираме за това, той отговори: “Те ни показват Ердоган и ни казват: “Приключи разделението”. Просто трябва да съединим точките. Те казват: “Искаме власт”, и той се появява и казва: “Бойко Борисов е мой скъп приятел”. Те казват: “Искаме да участваме в Зелената сделка”, а ние знаем, че името на всичко това е корупция. Това са точките, които трябва да съединим, за да получим намерението. В България е едно - още по-корумпирано управление да бъде формирано, което именно на база на своята корупционна логика да бъде в още по-голяма зависимост от Ердоган и от Путин, и от всеки, друг, който иска да го използва”.

По повод това дали преди Ахмед Доган внимаваше да не прави такива явни демонстрации, Христо Иванов каза: “Докато можеше да разчита на европейска легитимация, да, беше по-предпазлив. Даже си позволяваше да критикува Ердоган, но се счупи това нещо. Те се опитаха след “Росенец” да мобилизират АЛДЕ - европейските либерали, да ги подкрепят. Това, което се случи е, че подкрепата, която получиха, беше оттеглена - Чолош си оттегли подкрепата.

Това е огромен удар по престижа на ДСП. Нашите имейли и всичките ни канали за комуникация след “Росенец” бяха почервенели от млади, образовани български граждани от турски произход или с мюсюлманско вероизповедание, които казваха: “Ние подкрепяме вашите усилия за това в България да има един закон за всички, ние подкрепяме вашия европейски патриотизъм за България, защото това е патриотизмът - да искаме европейска, демократична, правова България, една за всички”. Тези хора видяха, че могат да излязат от гетото, в което са затворени от тази малка върхушка - ченгета от ДС, които експлоатират “етническата карта”, за да могат да си въртят далавери. Губейки това нещо, на Доган му се наложи да отиде при Ердоган”.

“Българските турци, българските мюсюлмани искат светска, демократична, европейска България. Те са точно такива патриоти на европейска България, какъвто е всеки друг наш съотечественик и ние ще покажем това”, категоричен беше Иванов. “Те не искат Ердоганова България, в която да има още повече корупция, още повече репресии. Искат права и свободи, но не като от сарая, искат права и свободи като от Брюксел”, допълни той.

“За пореден път той (б.р. Борисов) избира лоялността към Пеевски, сараите, Доган, Ердоган, към корупционните мрежи пред интересите на нацията”, каза Иванов. На въпроса на Лили Маринкова дали тази подкрепа плаши Борисов, Иванов отговори положително. “Но да ходи в затвора е още по-страшно. Да има законност в България, да се търси отговорност за шкафчета и снимки, е още по-страшно”, допълни той.

“Помните ли как българският главен прокурор - предишният, Цацаров, беше приет от Ердоган. За това още няма обяснение - че Ердоган разглежда Българската прокуратура като част от своята машинария на влияние в България. Нали нямате никакви съмнения, че едно от любимите средства на този тип авторитарни режими за пробив и оказване на влияние в определени други държави, които са под техен интерес е корупцията. Корупцията е начин да си купиш лоялност, корупцията е начин да създадеш зависимост. Тогава тези зависими хора, стават твои скъпи приятели”, каза Иванов.

“Борисов е един човек, който е във все по-висока зависимост от всеки, който желае да си купи компромати. Той самият каза, че има черен пазар на компромати срещу него. А откъде са тези компромати? Ние видяхме как те се създават, как те се използват и как те се покриват от Прокуратурата. Пуснахме сигнал за това, което той каза. Никаква реакция - нито в Парламента, нито в Прокуратурата, никъде. Мълчание. Мълчи и парламентарната опозиция”, каза още той.

“Въпрос обаче към българската политическа класа, към българските политици и към тези, които искат да бъдат лидери е ясно да кажат къде се намират по тази тема - ние готови ли сме да приемем Ердоган чрез корупционни средства за въздействие, да има все по-голям терен за намеса във вътрешнополитическия живот или сме готови, стиска ни да се противопоставим. Никой не смее да каже това, включително Президентството, защото истината е, че някой трябва да апелира към всеки български гражданин да престанем да търпим някой да се държи като чобанин от сарая”, коментира Христо Иванов.

“Този идеал за един закон за всички, за една земя, която е наша обща майка - това е европейският патриотизъм. И в името на това, аз смятам, че може да бъде спечелена и президентска кампания, ако някой има куража да се обърне към българските граждани и да поиска мандат за това да счупим корупционната отровна машинария”, допълни той.

“Светът, в който изглеждаше, че корупцията в България е някаква провинциална забава - малко миризлива и с не много добър вкус, но няма никакво значение, защото ние сме в удобния, уютен полог на ЕС и НАТО, които ще гарантират всичко - свърши този свят. Независимо от това, че в Америка в Белия дом ще влезе Байдън, Америка вече няма нито ресурсите, нито намерението да бъде световен полицай и да ни брани от нашите собствени демони, каквато е корупцията. ЕС също очевидно няма този ресурс освен ако ние активно, сами не се интегрираме, така че те да бъдат тази гаранция”, каза Иванов.

“Светът вече е друг. Светът е свят, в който преди седмица от другата страна на Черно море имаше военен парад след война. На този военен парад говори Ердоган. Обяви своя победа. В този свят ние трябва да си даваме много ясна представа къде се намираме”, каза той в края на разговора.

Целия разговор на Лили Маринкова с Христо Иванов можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    48 12 Отговор
    Ердоган видя че гаджето му Бойко е пътник и заповяда на ДПС да го подкрепи открито с коалиция в следващия парламент.А стадото рупа ли рупа.

    Коментиран от #13, #14, #33, #52

  • 2 Жак Фреско

    39 37 Отговор
    Поредния измамник които ви казва това което искате да чуете! Не ви ли омръзна?

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Последния Софиянец

    36 10 Отговор

    До коментар #2 от "Жак Фреско":

    И какво грешно казва Христо за Ердоган???

    Коментиран от #18, #35

  • 6 Гост

    17 3 Отговор
    Подкрешям те Христо, но като се огледамизлиза така че в Бг няма бедни ими милионери... Знаем че всичкп това е от кражби през Оп или заобикаляне на Оп.. Незнам как ще се оправим с тия...

    Коментиран от #7

  • 7 Много

    12 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Неграмотно съм го написал бързах... Като онзи човек който би болен докаато се бие с Антъни Джошуа... Хе
  • 8 розово

    37 6 Отговор
    България е окупирана без война.Няма държавна администрация която да не е под контрола на ДПС.

    Коментиран от #11, #31, #37

  • 9 Тодор Живков

    26 8 Отговор
    Да беше жив щеше да е добре ниамаше да има намеса от външни страни като Турция
  • 10 Boce

    15 18 Отговор
    ЗАРАДИ ТОЗИ ОТВОРКО СЕГА МРАТ КАТ МУХИ

    Коментиран от #12

  • 11 Последния Софиянец

    27 7 Отговор

    До коментар #8 от "розово":

    Досега ДПС управляваше в сянка чрез Бойко.Сега след провала на ГЕРБ ще излязат напред на светло.
  • 12 Последния Софиянец

    15 3 Отговор

    До коментар #10 от "Boce":

    Що бе ? Христо да не е доктор!?

    Коментиран от #40

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Карай направо

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    За кого ще гладуваме? Наборе.

    Коментиран от #17, #30, #41

  • 15 Когато фактите говорят

    17 7 Отговор
    Турция брутен вътрешен продукт за 2020 година 3 трилиона и 346 милиарда лева . България БВП 120 милиарда лева.
  • 16 Рибарче

    18 12 Отговор
    Простият Бългърин продал род и родина и децата си да се подготвя фесове да слага и да го обрежат като фес Боико Борисов ага
  • 17 Последния Софиянец

    9 2 Отговор

    До коментар #14 от "Карай направо":

    Поне до март ще гладувате.

    Коментиран от #19

  • 18 Първия Селянин

    15 6 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Че Ердоган има връзка с ДПС. ДПС винаги са били вързани с Русия, а всъщност Лютви Местан искаше и търсеше връзка с Турция и затова го и порязаха.

    Коментиран от #21

  • 19 До последния софиянец.

    8 3 Отговор

    До коментар #17 от "Последния Софиянец":

    Искам да кажа гласуваме. Трябва да сме обединени.

    Коментиран от #22

  • 20 РЪМПЕЗИ

    24 9 Отговор
    ХРИСТО ИВАНОВ КАЗВА НЕЩАТА ДИРЕКТНО...НО ТЕ СА ОТПРАВЕНИ КЪМ УМНИТЕ ХОРА...ПРОСТИЯ НЕ МОЖЕ ДА ГИ ОСМИСЛИ...ДАЖЕ ГО МЪРЗИ ДА СЕ ПОГЛЕДНЕ В ОГЛЕДАЛОТО НА КАКВО Е ЗАПРИЛИЧАЛ....
  • 21 Последния Софиянец

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "Първия Селянин":

    Театър!

    Коментиран от #24, #29

  • 22 Последния Софиянец

    16 4 Отговор

    До коментар #19 от "До последния софиянец.":

    Нито един глас за мафията в Партийния дом! Изберете си някоя извънпарламентарна партия с шанс за влизане.

    Коментиран от #23, #27

  • 23 До последния софиянец.

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Последния Софиянец":

    Татяна дончева ставали?
  • 24 До последния софиянец.

    7 4 Отговор

    До коментар #21 от "Последния Софиянец":

    Умна е начетена и водач и лидер и оратор.
  • 25 Asd

    1 2 Отговор
    Освен за грешки в Членуване то на заглавието, за друго заслужава ли си да се чете тази статия?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Мнение

    6 7 Отговор
    Първо да се изкъпе.....
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 КОЙ

    12 6 Отговор

    До коментар #8 от "розово":

    НЕ, просто сме окупирани от турция но всички се правят ,че е не виждат.
  • 32 ГЕРБ=БСП

    12 3 Отговор
    Много по просто е. ДПС се ще получи 200-300 хиляди гласа от Турция/Ердоган/. По интересно е какво ще получи в замяна Ердоган от ДПС/Путин/.

    Коментиран от #34

  • 33 Защо триеш

    9 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Да не би българските българи да не искат също светска, демократична и европейска България?
    Или Христо Иванов , който беше Министър на правосъдието е проумял
    смисъла на чл6. ал 2 от конституцията на България?

    Защо тогава безпартийната Иванчева не е в Европарламента,
    след като има повече преференции от всички партийни евродепутати???

    Г-н Иванов или е "подводница" или наистина става само да загърля картофи, нали?
    Кажи друг вариант за Христо Иванов Бойкикев?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Грешното е

    6 5 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Грешното е, че не каза,
    че изборите са противоконституционни!
    Грешното е, че не каза, че
    ГЛАСУВАНЕТО за ПРЕСТЪПНИЦИ е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
  • 36 Фактите Говорят...друго....

    4 10 Отговор
    ЕДИНСТВЕНО БСП,ДС И ЕВРО РОМА , УПРАВЛЯВАХА БЪЛГАРИЯ СЪС СИАМСКИЯ БЛИЗНАК .. ДПС,...ЗАЩОТО ТЕ СА ИСТИНСКАТА И ПРЕСТЪПНА Г'ЕЙ-СЕКТА...БКП!!!!
    ДЕЕБЪ СА...ДЖЕНДЪР-ДОРОСПИЙСКИЯ КЛОН НА БКП! (СПРАВКА КОАЛИЦИЯТА ЗА МЕСТНИ ИЗБОРИ)!
    СЛЕД 20ГОД. СЪВМЕСТНО УПРАВЛЕНИЕ НА БКП, ДА ТВЪРДИШ ,ЧЕ...БОЙКО ...ЩЕ ПРАВИ КОАЛИЦИЯ С ДПС Е....НАГЛО, БЕЗОЧЛИВО И... ПАСИВНЯШКО-ПЕ'ДЕРА'СКО!
    БКП/БСП ДПС ДС ДЕЕЕБЪ СА... ПРОКЛЯТИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #38, #43

  • 37 пембяно

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "розово":

    Държавната администрация е под контрола на ДПС1
    А ДПС е под контрола на Кремъл!
    ДПС се контролира от агент Сава/Доган/, нали?
    А ДС беше филиал на КГБ!
    ФАКТ!

    И все пак, законът в България е "Борисов каза..."
    Нали?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Доцента

    1 6 Отговор
    Нещо ми се губи в цялата схема,и това е президента русофил с цялата му кохорта кгб агенти
  • 40 Сектант

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    Не,маджото е платен олигофрен е като тебе кавал.
  • 41 Защо триеш

    5 3 Отговор

    До коментар #14 от "Карай направо":

    За никой не гласувай!
    Участието на противоконституционни избори е престъпление!

    Бългaрия e пaрлaмeнтaрнa рeпубликa, нaли?
    И ce упрaвлявa cпoрeд вoлятa и законите нa пaрлaмeнтa, нaли?
    Caмo c eднo глacувaнe, НC мoжe дa cлoжи нa мяcтoтo им и Дoгaн, и Пeeвcки, и Бoриcoв, и Гeшeв!

    Може, но...акo в НC имa нaрoдни прeдcтaвитeли, a нe зaщитници нa пaртoкрaциятa и oлигaрхиятa!

    A тe ca тaкивa, зaщoтo избoритe ca прoтивoкoнcтитуциoнни, в нарушение на чл.6.ал 2 от Конституцията на РБ!

    УЧАСТИЕТО на Пунта Мара избори Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


    ГЛАСУВАНЕТО за ПРЕСТЪПНИЦИ е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


    Ляво-дясната истина на всички данъкоплатци


    НЕВЪЗМОЖНА е просперираща и демократична държава, без ДЕМОКРАТИЧНИ избори!

    С АКТИВНА РЕГИСТРАЦИЯ!Без "мъртви души" в избирателните списъци!

    БЕЗ ПРАГ на ПРЕФЕРЕНЦИИТЕ! Без "избираеми места" в бюлетините!!

    С ДИСТАНЦИОННО гласуване! По пощата!

    НЕВЪЗМОЖНА е просперираща, правова и демократична България, без ДЕМОКРАТИЧНИ избори, както на Запад!
    Другото е манипулация и Пунта Мара!

    УЧАСТИЕТО на Пунта Мара избори в нарушение на чл.6.ал 2 от Конституцията, Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
    ГЛАСУВАНЕТО за ПРЕСТЪПНИЦИ е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

    Са никой не гласувай на лукашенковски Пунта Мара избори!
  • 42 коча

    2 3 Отговор
    Един грамотен и умен българин разката мижитурката Иванов адмирациии
  • 43 Леко Леко

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "Фактите Говорят...друго....":

    Джендарите най-много обичат такива като теб, крайно не пускащи!
    Пази се, иначе не си лош човек, само страха ти ти идва малко в повече, но поне не си сам - много ганьовци са ти аркадаши!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 stan4o

    1 1 Отговор
    Кажи мъжка приказка: Ще стане ли минималната заплата в България 1000 лева, както в Румъния, ако вземете властта? Високите доходи са индикатор, че държавата "работи". Ако не можете да накарате държавата "да заработи" , значи сте некъдърни да управлявате! Основен въпрос към политици кандидати да управляватдържавата трябва да е въпроса за нивото на доходите, ако им се удаде шанс да управляват. Не дадат ли конкретен отговор, значи не са сиигурни в себе си и нямат действаща икономичедка програма за развитие на икономиката и не стават за управници. Останалото са махленски приказки и празни обещания.
  • 46 Гост

    2 2 Отговор
    Тоя измислен анимационен герой пак ли раздава навред мнение???!
  • 47 Das

    2 2 Отговор
    А Христо защо си мисли, че има компетенцията да се изказва за щяло и нещяло?
  • 48 Мартин

    2 1 Отговор
    Всеки вече знае, че Иво Прокопиев пък е човекът, на когото уж Демократична България възлага ролята да обединява и привлече електорат из България!
  • 49 Стефан

    4 3 Отговор
    Вече никой не обръща внимание на Христо Иванов, минаха неговите 15 минути слава.
  • 50 Да ама не

    2 1 Отговор
    А Иво Прокопиев очаква от провала Христо Иванов да върши същата работа за него.
  • 51 Филип

    2 1 Отговор
    Леле тоя какви глупости говори пак
  • 52 Селянин

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    След като радев и бсп се отказаха куци коне Путин залага на борисов да пробие в ЕС иСАЩ /а като радев го гонят от всякъде и не го приемат това значи ли че прави нещо за българия/а тримата глупака иванов и раданчо никои не ги споминава значи са големи родолюпци
  • 53 Митко

    2 0 Отговор
    Хахаха колко е заблуден тоя не е истина
  • 54 Гост

    0 0 Отговор
    Христе, като не могат българските партии, лошо няма бре ице. Това ми го бе казала старата ми кога при тж пенсиите им бяха 150 лева, а при кодтов 50 лева и във връзка с това, като не могат те, ще ни дадат на Турцив. Те вече знаят турците, за бб и мохамеданите, и ромите турци. Не се сърди човече. От турците има много стойностни и честни хора. О тях ги подхвърляха. Нищо не знаете. Млади сте, 1984...добри хора са турците. Децата им.. Ах, защо останахме тук. Баща ми има вина. В Турция е хубаво. Прави са. Те не са лоши хора. Толерантни са. Къщи огромни, а в тях на село само родителите им. Жалвст се, навън са. Всички сме хора.
  • 55 Анонимен

    0 0 Отговор
    Ице, всички хора се пържим на един огън, без значение богат беден, иван или фикри. И от електората на дпс е изнервен. И с право.