19 Януари, 2021 17:31 8 323 63

Настимир Ананиев пред ФАКТИ: ГЕРБ се страхуват от българите в чужбина

  • герб-
  • избори-
  • българи в чужбина-
  • настимир ананиев-
  • партия волт-
  • волт българия

''Призовавам абсолютно всички избиратели, хора, които ще гласуват, а всички трябва да гласуват, да гласуват машинно'', отправи своя призив лидерът на ''Волт'' България

Настимир Ананиев пред ФАКТИ: ГЕРБ се страхуват от българите в чужбина - 1
Снимка: ФАКТИ

''Датата е важна от гледна точка на това, че протестите, които се случиха миналата година, лятото, искаха оставката на това правителство и предсрочни избори. С една дума избори, колкото се може по-бързо. За това беше ключово да се знае кога са те, тъй като по Конституция президентът има тези два месеца, в които има право да ги назначи. Между другото, аз го поздравявам за консултациите, които направи. Те всъщност нямат аналог''. Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ лидерът на партия ''Волт'' България Настимир Ананиев. Той коментира назначената от президента дата за предстоящите парламентарни избори (4 април) и още няколко актуални теми.

''Бях на консултациите при него, те нямат аналог. За мен всеки, който иска да управлява, трябва да прави подобни публични консултации. Всеки да излезе и да каже какво иска. А не работна група, в която не се знае кой влиза в нея, какви са му интересите, има ли някакви лобистки интереси, или други, а да си излезеш с името и лицето и да кажеш: ''Аз предлагам еди-какво си'''', добави за консултациите при президента той.

''Около всички извънпарламентарни партии се получи това обединение, че първо искаме дистанционно гласуване. Опцията сега е по пощата, но фокусът сега е електронно дистанционно гласуване. В XXI век всичко ни е дигитално, абсолютно всичко. Всичко правим през телефона - банка, ръководим бизнеси и всичко останало. Защо да не може да гласуваме? Обединихме се около пощата, защото за нас това е най-лесното, което може да се направи. Но даже да кажем: ''Ок, нека да не го правим в България, тук може да не сме готови''. Защо не направихме гласуване по пощата за всички българи в чужбина? Аз поне вярвам на всички пощи, които са в целия Европейски съюз, живял съм в Ирландия. В Ирландия българите, ако искат от Корк да не отиват до посолството в Дъблин, да пуснат по пощата глас, а в изборния ден да се отворят пред комисия всичките тези писма и да се направи протокол. Това можеше да се направи и по този начин да не се карат българите в чужбина да нарушават противоепидемичните мерки, локдаун и всичко останало'', коментира Настимир Ананиев.

Лили Маринкова помоли събеседника си да коментира изказването на президента Радев, който заяви, че ако изборите са били през есента на 2020 г., то България като държава е щяла да си спести милиарди.

Коментарът на лидера на ''Волт'' България бе следният:

''Усещането което остава е, че ГЕРБ иска да спечели служебно тези избори като си купи различни общности като им даде някакви средства. Аз предполагам, че президентът визира последните три месеца на миналата година, когато, ако не се лъжа, са изхарчени 7,7 млрд. лева в различни посоки, което е 2 или 3 пъти повече от стандартното, базирано на миналия период. С една дума има едно раздаване на пари в различни направления, което цели две неща - или да си подсигури избори, или да си подсигури ресурс даже за по-следващи избори. Ако някой планира да не е на власт за известно време на него пак ще му трябва ресурс. Даваме пример веднага с прословутите ''Автомагистрали'' (държавната компания), където в момента мисля, че има над 3.5 млрд. излети за различни проекти, но тези проекти ще се случат с подизпълнители. ''Автомагистрали'' нямат техниката, нямат хората, нямат ресурса да го направят в този момент. Прескачат се обществените поръчки, за да може да се каже: ''Ти слушкаш ли? Ти ще вземеш поръчка. Ти не слушкаш и няма нищо да вземеш''. Това е стилът на управление, който гледаме. От тази гледна точка се получи този сблъсък между премиер и президент. За това и ми харесва президентът. В последните 20 години президентите никога не са влизали директно в сблъсък с управляващите. Борисов е свикнал да може да се разбира с всички - кой ще натисне, кой ще купи, кой по някакъв начин ще се договори с него. Той е много силен в това нещо - да намери подход, независимо дали е негативен или стимулиращ, тази обществена поръчка или онази, но да може да се разбере с всеки. За пръв път видяхме Румен Радев, който между другото, трябва да отбележим това нещо, той не идва от политическа класа, той не е от някое от политическите семейства или партии, някой от кариерата, той дойде военен, който влезе като независим кандидат, подкрепен от една от основните политически партии, и стана президент. За мен той отговаря на дефиницията за гражданин. Всъщност, гражданин стана президент. Той се сблъска с този модел и продължава да се сблъсква, той не отстъпва. Знаете, че подкрепи протестите на хората, които всъщност излязоха заради него, след безпрецедентното нахлуване на прокуратурата в президентството''.

Според Ананиев в пъти ще се вдигнат процентите на гласували българи в чужбина, ако се въведе електронно дистанционно гласуване, но управляващите нямат интерес от това. ''ГЕРБ нямат такова намерение, тях ги е страх от хората в чужбина. Много от тях не са избягали, те са изгонени в чужбина от ГЕРБ и това управление. За тях гласуването е много важен процес и много важно право'', отбеляза политикът. Той изрази притеснението си и относно това, че след като Великобритания вече е извън ЕС, то секциите за българите там ще са много по-малко и отпреди.

''Вижда се страхът в ГЕРБ, нищо не се прави и аз се надявам роднините, приятели на всички тези хора в чужбина, които няма да имат възможност да гласуват, да излязат и да гласуват от тяхно име, да изразят техния протест чрез гласуване'', допълни Настимир Ананиев.

''Българите в чужбина в един момент ще станат повече от българите в България'', каза той и добави, че българските диаспори в чужбина са тотално неглижирани към момента. ''Te се чувстват гневни. Когато си гневен това е емоция, което не е лошо, защото и гласуването е емоция. Проблемът е, че много хора са се отвратили. Това целят управляващите - да отвратят хората. Има и много хора в България, които са отвратени. Казват: ''Всички са маскари, за никой няма да гласувам, всичките са едни и същи''. По този начин моделът продължава да работи, защото моделът има едно ядро от зависими (може да е администрация), контролиран вот (може да е по всякакъв начин), корпоративен вот през обществени поръчки и други неща, който гарантира една минимална бройка хора, които гласуват. От тази гледна точка, ако излязат много хора да гласуват, няма как да се компенсира. За това е много важно да се излезе и да се гласува. Намери някой, който ти харесва и гласувай за него. Ако трябва гласувай срещу някого. Въпросът е да започне един граждански рестарт, да се събере една критична маса от хора в следващия парламент, за да започнат тези промени, за да се почувстваме ние европейци. Нито здравеопазването ни европейско, нито правосъдието, нито доходите са ни европейски, а ние сме 13-та, влизаме в 14-та година сега, членове на Европейския съюз'', заяви още лидерът на ''Волт'' България.

''Ние всъщност видяхме и отговора на Борисов (към коментара на президента), който каза: ''Ама на кой да не дам? На пенсионерите ли, на полицаите ли''? Но всъщност какво направи? Вместо на пенсионерите да им реши дългосрочно проблема с актуализация на пенсиите и с пенсии, които поне не са под прага на бедност... В момента прагът на бедност е над 370 лева, а минималната пенсия е 300 лева. Има много хора със стаж, не говорим за социална минимална пенсия, говорим за някой, който е работил 40 години и накрая взима 300 или 320 лева пенсия. А прагът на бедност е 370 лева. От друга страна, той (б.р. премиерът) каза: ''На полицаите ли да намаля парите''? Проблемът с полицаите е, че той им вдигна заплащането без никакви реформи. МВР има нужда от реформи. В момента се вдигнаха плащанията в МВР сектора, но без никакви реформи. Винаги, когато вдигаш, влагаш пари в нещо, трябва да се предложат и да се използва възможността да се направят реформи в този сектор'', коментира още Настимир Ананиев.

''Има такъв сценарий да се повтори сценарият с Орешарски, който дойде за една година, едва ли не се показа, че Борисов е единствен и неповторим, спряха се парите и не знам още какво. Сега се вижда, че парите, които се отпускат от Европа, те не стигат до обикновения човек, те не стигат до микро и макро бизнеса. Никоя от мерките не можа да стигне до хората. Има някакви мерки, но те са много хаотични. Не виждам стратегия'', каза той и даде пример със сестра си, която работи в кафе, сега е в неплатен отпуск и все още не е получила нито един лев като обезщетение. ''Знаете ли колко хиляди българи са като нея, в тази ситуация? Минали през празници без никакъв доход и една администрация, която бави тези мерки. Мярката е да ти помогне, когато имаш нужда, не когато вече тотално си фалирал, набутал си се с още заеми, бързи заеми, за да можеш да живееш, а след това ти подхвърлят едни пари, които даже не можеш да се оправиш с тях'', възмущава се политикът.

Лидерът на ''Волт'' смята, че през февруари или март може да избухне икономическо недоволство у нас. ''Икономическо недоволство от безработни хора, от бизнеси, които се оставят да фалират. Страшно много бизнес ще фалира тази година и ние тук говорим за микро, малък и семеен бизнес. Борисов винаги казва за мярката 60/40, но тя работи за големите заводи, за големите бизнеси. Тя не работи за микро, малък и семеен бизнес. До обикновения човек не стига нищо като помощ. При тези хора в един момент гневът може да се окаже много по-силен и да се окаже, че тези протести няма да са мирни, каквито бяха протестите лятото'', предполага той.

Ананиев коментира и разминаванията в тезите на вицепремиера Томислав Дончев, който заяви, че не е против да се снима с телефон броенето на бюлетини, и зам.-председателя на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Ципов, който е на обратния полюс. ''Играят винаги, както винаги, доброто и лошото ченге. Класическа система, в която единият казва: ''Да, защо не''? А другият казват: ''Не, не може''''. ''Няма да го направят, защото ги е страх'', смята лидерът на ''Волт'' България. Той е категоричен, че при управляващите има тотално разминаване между думи и действия.

На срещата с президента от ''Волт'' са предложили да се предложили на ЦИК да наложи ротации на председателите на секционни избирателни комисии, защото в годините назад се вижда, че ГЕРБ имат пожизнени председатели.

''Призовавам абсолютно всички избиратели, хора, които ще гласуват, а всички трябва да гласуват, да гласуват машинно. Във всички секции ще е задължително да има машини. Машината с едно натискане на копчето изважда машинния протокол и ако някой се опита да манипулира нещо, това може да бъде хванато. Това се случи на европейските избори. Спомняте си, че едно НПО тогава направи сравнение между хартиените и машинните протоколи и откриха 10% разлика в гласуванията. И какво направи ГЕРБ? Забрани машините за местния вот. Това беше техният отговор. Затова нека всички да гласуваме машинно, повече хора да излязат и аз съм сигурен, че това управление ще си замине'', отправи своя призив политическият лидер.

''Волт'' България е част от партньорската мрежа ''Изправи се.БГ'' на Мая Манолова, поясни Настимир Ананиев, а след това изрази задоволството си, че част от мрежата вече и ''Отровното трио''.

''Аз се надявам това обединение да може да представлява протеста и исканията на протеста за промяна. Ние имаме нужда от промяна, имаме нужда от рестарт в България, някак си да затворим този преход. Тези партии, много от тях са от години на терен, обещават неща, които за съжаление не се случват. Важното е да се даде възможност на гражданите да участват в този процес, защото много от хора не се чувстват част. Те делят: ''Аз гражданинът'' и ''Те политиците''. Не е така. Всеки един човек трябва да участва в процеса. В Ирландия, пак ще я дам за пример, там се направиха граждански асамблеи към всички институции. Това е лаборатория на Съвета на Европа, тестват по какъв начин може гражданите и институциите заедно да взимат решения. С една дума гражданите да се чувстват, че са част от това решение, а не да гласуват за някой и след това 3-4 години, с извинение, да псуват от екрана или на маса''.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    85 33 Отговор
    Два милиона българи бяха изгонени от България от Хунтата ГРОБ.

    Коментиран от #3, #18, #20, #28, #57

  • 2 Бокича съм....

    61 19 Отговор
    Ми как да не се страхува, нали ние ги направихме емигранти по неволя!

    Коментиран от #44

  • 3 За това и ги е страх от тези гласове

    63 27 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Само с част от гласовете зад граница Герб си заминават.

    Коментиран от #43

  • 4 Хехе

    30 47 Отговор
    Около 1 % са гласуващите от чужбина,ако махнем тези от Турция.ГЕРБ ви подаряват тези гласове,щом са толкова решаващи!
    Някои май вече се плашат от изборите...
  • 5 Гербер- Богаташ

    10 45 Отговор
    Миналата седмица победителя премиер 3-ти мандат лидера и ваш палач Бойко Борисов в Рибново отговори на обвиненията на Цветан Цветанов който каза че "ГЕРБ и ДПС работят в симбиоза и координация от много години". В Рибново Борисов се обърна към кмета и го попита "Ти нали си от ДПС", отговора бе "ДА",Борисов му каза "Обичам ви и правя всичко за вас, вие мюсюлманите сте ми симпатични и не ви деля от Българския етнос защото не сте по низши хора от тях". Аплодисментите на избирателите на ДПС бяха гръмовни и продължителни! Според бившия зам.председател на ДПС Осман Октай мюсюлманите се отдръпвали от движението и те разчитали предимно на циганските гласове. От 300 хиляди гласа за ДПС на миналите избори 150 хиляди били от мюсюлманите и 150 хиляди от циганите. В България според ЦРУ живеят около милион роми и 500 хиляди мюсюлмани предимно в Родопите и Лудогорието ! Избирателната активност при ромите е около 70% . От тези половин милион цигански гласа150 хиляди отиват при ДПС , 220 хиляди при нас от ГЕРБ а останалите се разпределят между другите предимно при "Патриотите". От гласовете на мюсюлманите 150 хиляди при депесарите и 250 хиляди при нас от ГЕРБ. Така че имаме близо половин милион от роми от мюсюлмани за ГЕРБ. Много сме -Силни сме..!

    Коментиран от #10

  • 6 Цървул

    29 21 Отговор
    И този е поразен от ВОЛТ-ажа!
    Бръмчалниците край нямат!
  • 7 DrivingPleasure

    34 17 Отговор
    На този въобще не трябва да му се дава думата! Изключително нагла и подла личност!
  • 8 Гербер- Богаташ

    20 41 Отговор
    Ние от ГЕРБ не се страхуваме от гласовете на Българите в чужбина ! Имаме сигурни 200 хиляди мюсюлмани , 300 хиляди роми , 420 хиляди служители в Държавната,общинска и областна администрация и в бордовете на държавните фирми , техните близки , на 120 хиляди учителка на които направихме заплатите по 2 хиляди лева и получават бонуси за 24 май, за първия учебен ден 15 септември и за Коледа а имат по 3 месеца лятото платена 100% отпуска , на 63 хиляди полицаи , на 45 хиляди военни. Ето стават 1 милион сигурни гласа. От какво да ни е страх от шепа гласували Българи в чужбина?
  • 9 ИМПЕРИАЛИСТ

    20 12 Отговор
    Страх ги е ГЕРБ, ама БСП–то го отнася коравия....
  • 10 Стойко

    26 14 Отговор

    До коментар #5 от "Гербер- Богаташ":

    За симбиозата между Герб и ДПС го казва не баба Пена от Чукур дере или дядо Пенчо от Пишман баир а бившия 2-ри в Герб , който е наясно с нещата! Българи,клети сънародници!!! 12 години сте мамени от хунтата и Турската етническа партия които заедно крадяха и опоскаха страната като термити. Затова всеки който се чувства Българин да гласува на изборите а не да си остане в тях защото бъдещето му ще определят отново цигани,турци и търтеите на Държавната ясла които са хрантутени от нашите кървави данъци,глоби и кражби на еврофондове и рекета над средния и дребен бизнес. Нека сред нас Българите избирателната активност бъде висока и изметем грабителската хунта, турската етническа партия и "ПатрЕотите на заплащане"
  • 11 Алф

    23 25 Отговор
    Започна смешния плач.Който е емигрирал по времето на Борисов,е заминал заради свободата да го направи! Който е емигрирал през 90-те, е било от отчаяние!
    Който е в чужбина, има ли желание,ще гласува.
    Който в чужбина не гласува,не му пука и живота му не обвързан с изборите тук
  • 12 ДРОНА НА РАДЕВ КОШМАРА НА ТИКВИТЕ

    35 21 Отговор
    Само в Мюнхен сме засега 2000 човека който ще гласуваме против Шайката Франкфурт и Берлин са над 10000 това е само в Германия. В САЩ са над 50000 всички против Бойко Шкафчето. Има защо да се страхуват защото почват след изборите делата и присъди...

    Коментиран от #52

  • 13 Ралева

    17 9 Отговор
    A тоя кой беше?
  • 14 българин

    30 12 Отговор
    гербарите ги е страх, та чак ги тресе треска от избирателите в чужбина, това са близо 2 милиона,които надвишават избирателите на герб няколко пъти, ето защо те правят всичко възможно да осуетят тяхното гласуване. нека всички българи в чужбина призоват своите близки у нас, да излезай да гласуват на 4.

    Коментиран от #61

  • 15 Мнение

    28 12 Отговор
    Хунтата е спечелила САМО едни избори, а останалите са фалшифицирани! Главни дексъващи лица са Цв Цв и фалшификатора, монтиран като преброител проф(ан) М. Костинбродски. Но в момента треска ги тресе, защото чувстват, че народа е срещу мафията, а ако това се случи, те са сигурни в едно - Белене и безброй съдилища..
  • 16 Факт

    25 10 Отговор
    ГЕРБ се страхуват и от българите тук. Стимулират апатията ни да не гласуваме и така сиганите и част от помаците ги слагат на власт всеки път.
  • 17 Миризлив пор

    17 6 Отговор
    Не ме е страх от пощите, а от това, че 1 човек може да пусне 10-100 писма.

    Коментиран от #27

  • 18 трафик на хора

    18 17 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Никои не ги е гонил, те сами са избягали ! От развити държави , като Франция, Германия, Австрия и ...... също заминават за САЩ, Канада, Австралия и .......... !

    Коментиран от #26

  • 19 Да мислят

    26 8 Отговор
    И НЕКА КОГАТО ГЛАСУВАТ БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА,СЕ ЗАМИСЛЯТ ЗАЩО СА В ТАЗИ ЧУЖБИНА!!!
  • 20 съселяни

    6 11 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Знаем, че те е страх от тойо на снимката, да не те прасне с гоемио волтаж ! Пази се !
  • 21 Чико

    16 5 Отговор
    Каква машина бе, ще гласувам ръчно с бюлетина, на машината не вярвам

    Коментиран от #29

  • 22 Гост

    17 8 Отговор
    Герп от какво ли не се страхуват! Банда страхливи мишоци! Некадърни, но за сметка на това продажни....

    Коментиран от #62

  • 23 Разбира се,

    26 10 Отговор
    че ГЕРБ ги е страх от българите в чужбина,не от бълг.турци в Турция.100% от българите в чужбина са против ГЕРБ и ще видите,че точно те ще свалят Борисов.Това са ,,мозъците" на България.
  • 24 Хихи

    11 11 Отговор
    Че ГЕРБ са провеждали само едни избори,и тях ги спечели Авиатора.
    Как са фалшифицирали избори, когато други са управлявали?
    На много аванта и кражби бяха свикнали червените, но всяко нещо му идва края.
  • 25 Кехлибар

    11 7 Отговор
    ГЕРБ не ссе страхуват само от българите в чужбина. Страхува се от всеки, толкова му е притеснено, че обикаля като цветарка по градовете да проси гласове
  • 26 Работещ в Хамбург

    14 9 Отговор

    До коментар #18 от "трафик на хора":

    Така е не сме гонени но сме по чужбините защото вьв БГ няма хляб за нас .Никой не е трьгнал по чужбина от кеф а от немоттята в БГ това е.Затова тия трябва да бьдат свалени от власт на всяка цена.

    Коментиран от #40

  • 27 В Австрия има гласуване

    9 4 Отговор

    До коментар #17 от "Миризлив пор":

    по пощата. Регистрираш се, че искаш.да гласуваш. В рамките на 1-2 дни идва пощальонът и ти връчва лично плик с 1 бюлетина. Ако не си вкъщи, трябва да си я вземеш лично от пощенския филиал, срещу представяне на документ за самоличност. По 1 бюлетина на човек. Само трябва да се помисли как да пристигнат тези бюлетини до България невредими, навреме и без възможност да бъдат манипулирани по пътя.

    Коментиран от #37

  • 28 Грешка

    6 12 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    бяха изгонени от БСП.
  • 29 Плъх

    6 9 Отговор

    До коментар #21 от "Чико":

    Що бе Чико, защо ще гласуваш ръчно? От хората на Герб ли си? Продажна м*шка

    Коментиран от #34, #63

  • 30 пагане

    2 6 Отговор
    Нашите хъшове
  • 31 5G герб

    6 3 Отговор
    До тук я докараме. Демокрация бг.
  • 32 Ехоооо

    14 6 Отговор
    Шефовете на болниците, директорите на училища и подкупните кметове ще гласуват по старому, понеже Боцето ги е подкупил. СЪБУДЕТЕ СЕ БЕ ХОРА, ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ БОЙКО БОРИСОВ, НЕКА БЪДЕМ ЕДИННИ И ДА ГО ПРЕМАХНЕМ
  • 33 Дублаж

    7 6 Отговор
    Изгони хората, после как да не се страхува. После не направи нищо за тях, за да може да гласуват
  • 34 Котката

    6 2 Отговор

    До коментар #29 от "Плъх":

    гласувам само с бюлетина
  • 35 ПЕНКО

    7 10 Отговор
    БЪЛГАРИТЕ ЗАД ГРАНИЦА НЕ СА ТОЧНО БЪЛГАРИ !!! ПРАЩАТ ПАРИ ДА , НО НИЕ ТУК НОСИМ ДЪРЖАВАТА НА ГРЪБ , ЗА ДА ИМА КЪДЕ ДА СЕ ВЪРНАТ КАТО ЗАКЪСАТ !!! ТА ТАКА КРИВОГЛАВОУСТИ МАРКОВСКИ ОТ САЩ !!!!!!

    Коментиран от #45

  • 36 Тц, тц

    7 3 Отговор
    Тази ударена от тока партия е тип "мама,татко,кака и батко"
  • 37 Миризлив пор

    6 1 Отговор

    До коментар #27 от "В Австрия има гласуване":

    Е, то сам си си отговорил, проблема е по пътя някой да не подмени бюлетините с "правилните". Или някой притежаващ информацията да получи/изпрати подходяща бройка бюлетини от мъртви души.
  • 38 Кой68

    5 4 Отговор
    Тези които са в чужбина гласуват за СДС...
    Защо ли.
  • 39 толупа

    4 1 Отговор
    Нестимире, ГОЛЯМО, МНОГО ГОЛЯМО ОТКРИТИЕ си направил.
  • 40 Любопитен

    7 2 Отговор

    До коментар #26 от "Работещ в Хамбург":

    И кои предлагаш да дойдат на власт ???

    Коментиран от #42

  • 41 Не само ГЕРБ а и всички партии в

    6 4 Отговор
    Парламента ДПС БПС обединени патриоти Марешки всички ги е страх защото хората в чужбина не са лумпени и виждат какво става и те няма да гласуват за тях а за нови хора партиите споменати горе всякаш са една единствена.
  • 42 Има доста нови

    3 4 Отговор

    До коментар #40 от "Любопитен":

    Партии които са водени от интелигентни хора ти ако не ги знаеш явно до там ти позволява умът

    Коментиран от #46

  • 43 Не само ГЕРБ

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "За това и ги е страх от тези гласове":

    ДПС също
  • 44 Borisla Popov

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Бокича съм....":

    Нямам право да се намесвам в политическото казино! Но! Радев заложи на трезво мислещите в България! Не, на активистите на ГЕРБ!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Кой68

    5 0 Отговор

    До коментар #42 от "Има доста нови":

    Просветли ни с твоя светъл ум...
    Кои са тия партии и личности...
  • 47 Република

    2 2 Отговор
    Или всички по пощата и онлайн или никой.Тези от странство да не са по важни избиратели от мен в БГ.
  • 48 РЕВЛЬОВЦИ

    6 4 Отговор
    При управлението на Б.Б. българите в чужбина нещо започнаха да се връщат в Родината ! Малко са подтиснати, защото и тук с бачкане се вадят пари, без да береш ягоди по 10часа на колене , да спиш във фургон 4 човека за 200 паунда и да те третират като сомалиец!
  • 49 КОМИК

    4 2 Отговор
    САМО ТОЯ Е ПО-СМЕШЕН ОТ ОТРОВНОТО ТРИО !
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 cpv

    3 2 Отговор
    Каква измислена партия сте и чакате само пари!
  • 52 барета

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "ДРОНА НА РАДЕВ КОШМАРА НА ТИКВИТЕ":

    Много добре си информиран за нагласата на територията на целия свят, да не работиш за кгб, или гру? Щото ако работиш за тях не ни интересува мнението ти!
  • 53 Лош новинар

    1 2 Отговор
    "волт",на изборите,ще види волтова дъга и после поне още четири години,брадатия козел,ще обикала улиците като гламав.
  • 54 Реалист

    6 2 Отговор
    Пълна глупост е заглавието и мнението на този червей. Ако трябва да говорим за страх от каквито и да било гласове, то това е за БСП - не случайно смешникът президент най-нагло насрочи изорите на голям католически празник. Та логиката по-скоро е обратната! ГЕРБ ще спечели отново, защото както обикновено те са по-малкото зло и няма нищо по-читаво на хоризонта.

    Коментиран от #59

  • 55 Испанеца

    3 1 Отговор
    Никога бкп на власт повече,никакви волтове,светкавици и прочие кожодери. Прост е Бойко ама няма друг. Така че май доста българи от чужбина ще са пак за него
  • 56 гост

    3 0 Отговор
    И това го казва човек, който е сменил и аз не знам колко партии и който ще вземе 0.3-0.5 процента на изборите.....хахахахах
  • 57 Протистиращ

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Видях ме ги тези зад граница / нека доидат сега нали милеят за ордината си/до сега са гласували в минали избори 1% Не търсете под вола.теле на тези 2милиона души се надават 25-30 партии некъдърния винаги търси оправдание

    Коментиран от #60

  • 58 Бай Шиле

    1 1 Отговор
    Това ВОЛТ партия на зимните гуми ли е?
  • 59 Само питам

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "Реалист":

    И какво общо имаме с католицизма,гепаджийо?Защо толкова те притеснява датата?
  • 60 Само питам

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Протистиращ":

    Ти,неграмотния,как ще разбереш за кого гласуваш?Такива без основно образование( доказано,а не купено) не трябва да се допускат до урните.
  • 61 Тончо

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "българин":

    Нали дойде промяната, защо мързелите не се прибраха от чужбина, подобри лити се стандарта на живот само питам, да си седат там и да не решават бъдещето на останалите в БГ как да живеем
  • 62 Слави

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Гост":

    По малко продажби от сегашните ти господари, който още една тоалетна не са направили, само кражба колко може и заеми през седмица сигурно сега живееш по разкошно, отколкото при тиквун никога повече итн пп дотук беше
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.