Last news in Fakti

15 Юни, 2021 18:38 8 830 50

Игнат Раденков пред ФАКТИ: Висшият съдебен съвет трябва да се махне, там е проклятието

  • игнат раденков-
  • корупция-
  • сигнали-
  • всс-
  • служебен кабинет-
  • избори-
  • нови партии

„Трябва да гласуваме за новите формации, с които да променим България. Иначе дилемата ще е – ще я има ли България, ако Борисов изкара още един мандат“, сподели мнение строителят

„Тази обемна папка, предимно с доказателствени материали по различните корупционни практики, подплатена изключително и само с първични документи – актове, протоколи, съдебни решения и т.н., е направена по искане на Специализираната прокуратура, която се е самосезирала след наш сигнал и ни помоли с писмо да помогнем с допълните факти, документи, първични документи, тъй като е образувана преписка по наш сигнал до Главна прокуратура“. Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ строителят Игнат Раденков. Той е председател на варненското сдружение „Съграждане“ и от години „залива“ правораздавателните институции със сигнали за корупция в страната.

„Ние работим далеч над 20 години в борбата с корупцията и повече в сферата на строителството. Голяма част от националния капитал се отделя именно в строителството – ремонти, магистрали, саниране и т.н. Така че никой да не се съмнява в казаното, във фактите, защото и за господата, на които връчих папката, на постановлението за образуване на преписка, съм написал, че: „Имам себе си за отговорен човек, доказал съм го във времето, сложил съм подписа си пред Специализирана прокуратура и твърдя, че в случая не става въпрос за корупция, а става въпрос за брутален пладнешки грабеж“, обоснова се Раденков, който е дал на Специализираната прокуратура доказателства за различни корупционни схеми.

Конкретно за грабежа от санирането, той заяви следното: „При четири блока санирани и при четирите санировката се свлече и падна. Твърдя, че от 2-та милиарда за саниране 1 милиард лева са откраднати“.

„Г-жа Комитова (б.р. настоящ министър на регионалното развитие и благоустройството) беше зам.-министър в предното временно правителство (б.р. има предвид служебно правителство) и е първата, която повдигна този въпрос. А именно, че съвсем умишлено, с поредната престъпна схема, се отпуснаха 2 млрд. лева безконтролно, безлимитно, на принципа на договарянето. И когато се повдигна въпросът в обществото, фиксираха цена от 348 лева на кв.м., при случай, че в момента се санираше с 50 млн. евро по европейската програма на фиксирана цена от 114 лева на кв.м. Всички ние сме задължени да санираме новите сгради от 2002, а 100 пъти по-малко сме санирали и сме наясно, че цената варира от 100 до 115 лева“, обясни Раденков.

„Когато се повдигна въпросът за бруталния грабеж при санирането, в Хасково се проведоха два търга и в единия търг участваха 20 кандидати. Търгът се спечели с 98 лева на кв.м., а на втория търг победителят печели със 107 лева на кв.м. и казва, че са могли да слязат под 100 и е нямало да бъдат на загуба. Какво повече можем да кажем? Фирмите на Пеевски и мафията работят на 3 пъти и половина повече спрямо реалното“, допълни строителят с богат опит.

„Обръщението ми е към г-жа Комитова. Не може да свърши за краткото време всичко, но за санирането може да се изведе проблемът и да се каже истината на обществото, и да тръгне процесът на връщането на заграбеното. Иначе нищо няма да сме направили“, категоричен бе Игнат Раденков.

Как да се върне заграбеното, попита Лили Маринкова, а нейният гост отговори така на логичния въпрос: „Ще се внесе обвинителният акт с доказателствата в съда Какво има трудно да се докаже? Всичко е доказано – кой е усвоил средствата, кой е подизпълнителят. Всичко може да се докаже, всичко може да се върне“.

Игнат Раденков коментира и широко коментираната тема за държавното дружество „Автомагистрали“: „Аз отдавна бия камбаната. Точно на тази база най-вече е образувана преписката от Специализираната прокуратура, защото аз дадох точно, че „Автомагистрали“ няма мощност да изпълни този обем, че си намериха вратички да се сдружават с частните фирми без конкурс, да наемат бази, механизация и т.н. и че това предприятие е само база-разпределителна на заграбения капитал.

Преведох в пример, че отделените средства от Абланица до Търново – 10,5 млн. на километър, и 15,8 млн. от Търново до Белокопитово, са завишени почти двойно. Как? От Абланица до Боаза (9 километра) – с истински търг, с необходимите инженерни съоръжения, е 5,6 млн. А от другата страна на магистралата (б.р. става въпрос за АМ „Хемус“), тоест от Белокопитово до Буховци, което е 16 километра, то ни струва 7,7 млн., а е заложено 15,8 млн. И аз им казвам, че когато има търг, когато го има обществения натиск – ето ви истинската цена. Та, къде отиват останалите? Повече от половината е заложено умишлено и чрез предприятие „Автомагистрали“ тези пари се разпределят“.

„Ако погледнем логично, разумно – всяко нещо си има край. Интересно е как тези посредствени престъпници не можаха да разберат това, че овладяване на пресата, прокуратурата и разлагане на обществото, ни довежда дотам, че ескалацията е неминуема. Не можаха да разберат, че рано или късно ще стигнат до затвора и че ще има преразглеждането на Прехода, и Видовден. Това е повече от посредственост“, заяви Раденков за предишните управляващи.

„Протестите тръгнаха, президентът застана на страната на протеста като човек, който е най-добре информиран, като човек, който знае накъде отива страната ни така, и доведоха до изборите, където благодарение на младите хора се гласува повече за промяната, а не за статуквото. По един естествен начин ескалацията доведе до новото правителство, което, споделям мнението на 90% от българите, е голямата надежда като фактори, като визия, като поведение и действия досега, въпреки краткото време и това, че имат много голям проблем – кадровия“, коментира той процесите в страната.

„Не скъсаме ли пъпната връв „мафия-държава“, не променим ли всичките тези, които са вътре в това, не тръгне ли цялостно преразглеждане на криминалния преход, все едно нищо не сме направили“, заключи Раденков.

„Във визията, отношението и действията на тези хора досега се чете, че са хората, от които народът очаква промяната и те са способни на това. И да има от тях някой, който не може да се справи, не е проблем да се подмени. Помнете ми думата, че това правителство ще остане“, заяви председателят на сдружение „Съграждане“.

„Най-доброто, което направиха новите формации е, че отказаха да се коалират със статуквото. Сега БСП да не си мисли, че едва ли не само ГЕРБ са виновни за състоянието на страната ни. Всичките те са участници в този процес, само че от натрупванията се стигна до този необясним брутален грабеж и това беззаконие. Всички имат вина във веригата, през целия преход, но това беззаконие дойде най-вече от тандема Цацаров-Борисов. Пълно обезличаване на държавността и от там корупцията се увеличава. Иначе схемите са от по-предните правителства. Да не се лъжат (б.р. БСП), че след тези избори някой ще се коалира с тях. Или пък с лъжепатриотите - кой осребрил пръст, кой длан, кой лакет… Бъдете живи и здрави, не заблуждавайте, не търсете тънката нишка в българина – каквито са патриотизмът и родолюбието. Трябват нови хора и сега на изборите, казвам го и в други студиа, ще гласувам за „изчегъртването“. Трябва да гласуваме за новите формации, с които да променим България. Иначе дилемата ще е – ще я има ли България, ако Борисов изкара още един мандат“, каза още Игнат Раденков.

„Неминуема е подмяната на главния прокурор. Ще се сложи истински, професионален, отговорен прокурор. Висшият съдебен съвет също трябва да се махне, там е проклятието. Защото протести водим пред съда, водим навсякъде другаде, но трябва да направим такава грамада, за да се затвори вратата на това проклятие, защото от там идва главният прокурор и целият произвол – от кадруването на Висшия съдебен съвет. Това трябва да се осъзнае! Тези хора трябва да вникнат в тази папка (б.р. папката с доказателства за корупция на Раденков) и да видят не е ли срам за тях“, заяви той по адрес на тежките минуси в правосъдната ни система.

„Партиите в този им вид дотук, по време на Прехода, бяха инструмент в ръцете на мафията. Трябва да се скъса с партиите на статуквото, да се мине през чистилището и тогава ще се създадат истински партии с идеи – ляво, дясно, консервативно. Сега да говорим, че имаме партии, че има някаква идея, че има опозиция от тези партии... Не! Трябва да се мине през чистилището, да се тръгне наново с нови хора, неопетнени хора“, изрази мнение строителят.

„Магнитски““ ускори процесите, катализира ги. Кой не знае, че Пеевски овладя пресата и икономиката. Аз в материала до Специализираната прокуратура казвам, че страна ни е сведена до ниво на акционерно дружество с управител – Ахмед Доган, мениджър – Пеевски и изпълнителен директор – Бойко Борисов. Това е държавата ни, няма какво да се заблуждаваме“, каза към края на участието си Раденков.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Помня го бай-Игнат...

    56 4 Отговор
    ...Героят от предаването ,,Всяка неделя" на емблематичният Кеворк Кеворкян...

    Коментиран от #9

  • 2 УПРАВИТЕЛЯ и СОСТВЕНИК АХМЕД

    17 25 Отговор
    Е Партизанин.Ни са вижда ни чува НАЛИ....

    Коментиран от #3

  • 3 Нещо?!

    27 4 Отговор

    До коментар #2 от "УПРАВИТЕЛЯ и СОСТВЕНИК АХМЕД":

    Не ти разбрахме дълбоката мисъл...?!

    Коментиран от #22

  • 4 Деймос

    73 12 Отговор
    Свалям шапка на тия достойни българи построили България !

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Охоо

    24 38 Отговор

    До коментар #4 от "Деймос":

    Ти имаш ли идея този колко е откраднал ,а синът му крадеше и прордължава да краде
  • 6 Капиталист герой

    27 24 Отговор

    До коментар #4 от "Деймос":

    Питай колко нещо се открадна в Стражица.За кварталите във Варна как вървяха след него още две бригади да довършват и оправят,а двамата му синове дали са крали коли единият от които съвсем в близките 3 години.А от сигналите нито един не е свършил работа.Общи приказки без дснни
  • 7 Варна морето

    25 31 Отговор
    Ти бе синът си не възпита ,тръгнал си България да оправяш,смаях смях .Това е комунист лъже убедително като за световно
  • 8 Бай Кольо

    18 30 Отговор
    Тоя стар комунист тръгнал акъл да дава

    Коментиран от #12

  • 9 Другия с коня

    32 10 Отговор

    До коментар #1 от "Помня го бай-Игнат...":

    Раденков е Герой на Социалистическия Труд.И след голямото земетресение в Стражица Комунистическите ръководители го пращат там да построи къщи на пострадалите със строителната си бригада..Щеше да е изключително Обективно,ако Лили Маринкова беше пратила репортер да разпита в Стражица за Геройствата на Героя на Труда - другаря Раденков....Стиска ли ти Маринкова да го направиш????

    Коментиран от #26

  • 10 Иван Раденков Истината е знаеш и ти и

    23 4 Отговор
    Цялия Български Народ!! Една шепа хора на високи постове, Спират Живота да стане по добър в България!!! Това са Големите злодей!!!! Но и в Приказките и в Живота и най Голямите злодей получават Заслуженото, кой по рано, кой по късно!! Злодейте срещу цял народ???
  • 11 Игнат Раденков

    7 2 Отговор
    Игнат Раденков
  • 12 Бай Иван

    24 8 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Кольо":

    Ами дъртият Комунист- Борисов как раздава акъл вече 12 години...

    Коментиран от #45

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 кака Пена

    14 6 Отговор
    и кои са новите за които да гласувам?
  • 15 MGewehr

    20 4 Отговор
    Този Игнат Раденков го помня добре от времето на соца и след това, защо?
    Фирмата му постри в квартала висока кооперация на маломерен парцел без гаражи и паркоместа.
    (Роден е на 15 септември 1938 г. в софийското село Свидня. Учи средно образование, но не завършва. Членува в БКП от 1959 г. Работи във фабрика „Китка“ в Нови пазар. Известно време е миньор в Златоград. От 1970 г. е на работа в Строително-монтажния комбинат във Варна. Бригадир на бригада за строителство на къщи и апартаменти. Неговата бригада построява по-голямата част от къщите в Стражица след голямото земетресение в района през 1986. Освен това тя строи и хотели в курортите „Златни пясъци“ и „Дружба“, както и хотел „Черно море“ във Варна. За тези постижения е удостоен със званието „Герой на социалистическия труд“ през 1983 г. От 13 декември 1988 г. е кандидат-член на ЦК на БКП. Понастоящем се занимава с частен бизнес. Председател е на Обединеното гражданско сдружение-Варна. Носител е на званието Герой на социалистическия труд.)
  • 16 Тоя

    18 10 Отговор
    Измекяр да каже дали си плаща данъците и водата във Варна и после да дава акъл
  • 17 иванчи

    10 0 Отговор
    Така си е бай Гатьо, рибата все откъм главата се вмирисва и все откъм опашката я чистят ....
  • 18 Суха съчка

    7 8 Отговор
    Моят блок го санираха за определена сума която не я помня но след санирането се опитахме да сметнем материали труд и други разходи и нашите сметки излизаха по вече от сумата .
  • 19 jorj

    16 13 Отговор
    Тези идиоти възкресяват комутрупове, само и само да се докопат до властта и да я бетонира!!!! Това вече е толкова зловещо, че Хичкок ряпа да яде!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Зайко Байко многознайко

    17 3 Отговор
    Всичко което става в милата ни Татковина надминава гръцките трагедии, Шекспировите драми, световните комедии , корупцията се окаэва , че е основна опорка на всички правителства до сега! Червени, сини, оранжеви, пембени, шарени и т.н. Какво ли не видяхме в последните месеци, окаэва се обаче , че това е само върха на корупционният айсберг! Белене, гьол в който са эагробени милиярди, които сега ще бъдат вэети от народа с респективно увеличение на енергоиэточниците! Трябва да плащаме дори и т.н. Carbon Footprint на Мариците, , " Дънди Прешъс и т.н. и т.н. Правителството на Тиквоций Едно ни доведе до поредната национална катастрофа! Оставя ни на прага на Шенген с цървули в ръка и в очакване, че "ня КОЙ " ще ни оправи!! Най-пагубното качество эа народната памет е эабвението, эадушени във битовиэми не виждаме как ни поставят все по тежки окови, пранги и хомоти! Эатова върховенството на эаконът трябва да се спаэи и виновниците да бъдат поставени в эатвор!
  • 22 Млад ездач

    19 10 Отговор

    До коментар #3 от "Нещо?!":

    Раденков е прав!! Прокуратурата е тази , която обвинява и арестува!! За 32 години се е превърнала в майка закрилница на престъпниците по високите етажи на властта!! НИТО ЕДИН не е арестуван и впоследствие с годни доказателства вкаран в затвора!! Че тази " прокуратура" е за " Гинес" бе!!!
  • 23 ЧОБАНИН

    17 11 Отговор
    СЛЕДВАЩОТО ИНТЕРВЮ ЩЕ Е С МУМИЯТА НА ГЕОРГИ ДИМИТРОВ ВНУЦИТЕ НА ДОБРИ ТЕРПЕШЕВ ВЪЛКО ЧЕРВЕНКОВ И НАСЛЕДНИЦТЕ НА ЦЯЛАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАСМИНА ОТ ПСЛЕДНИТЕ 70 ГОДИНИ

    Коментиран от #31

  • 24 герп=мафия

    14 2 Отговор
    Няма как да се разследва корупция в държавата на Мафията.
  • 25 БЛЯ БЛЯ

    14 10 Отговор
    ТОЯ ГЛУПАК ДОРИ НСЕ НАУЧИ ДА КРАДЕ КАТО ХОРАТА СЕЛЯНДУРСКИ /НЕ СЕЛСКИ/ ДРЕБЕН ГЛУПАВ ТАРИКАТ
  • 26 Бай Иван

    10 8 Отговор

    До коментар #9 от "Другия с коня":

    Стана герой на социалистическия труд след като открадна рационализация, която предложи негов подчинен и я представи за своя.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Мале, мале

    3 0 Отговор
    Мноооого сте зле. Измекяри
  • 30 ОСА

    7 8 Отговор
    От кога стар по възраст строител започна да разбира от всичко в държавното управление и най-вече от правото, че дава съвети за ВСС ???? До сега не е имало юрист да ръководи строеж...може би е достатъчно умен, че да работи професията си, а не като Раденков да е всезнайко !

    Коментиран от #35, #40

  • 31 jorj

    7 0 Отговор

    До коментар #23 от "ЧОБАНИН":

    Направо ми взе мисълта, браво! Всичко се пише на сметката на народа, но той нехае и се прави на кьорав и си слуша сладко тъпа чалга, НО ДНЕС ДОЙДЕ ВИДЬОВ ДЕН, СКОРО ЩЕ БЪДЕ ПОИСКАНА СМЕТКАТА И ЩЕ СТАНЕ СТРАШНО.
  • 32 Гешев

    5 4 Отговор
    Проклятието са съвеЦките милиционери от ДС - верният юмрук на БКП, които извършиха преврата на 10.11.1989 г. под надзора нс руския посланник и 68 офицери от КГБ и ГРУ, командировани в България. Всички правителства, с изкл. нс Костовото до някъде, са контролирани от руските служби и техните верни слуги от ДС! Затова трябва ЛУСТРАЦИЯ и ДЕКОМУНИЗАЦИЯ!
  • 33 само факти

    6 3 Отговор
    РАДЕВ НИ ВЪРНА ВЪВ ФАЛИРАЛИЯ КОМУНИЗЪМ/ПОСЛЕДНОТО ПОТВЪРЖДЕНИЕ/.ЕДИН ИЗМИСЛЕН ГЕРОЙ ЗА ОБСЛУЖВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПРОПАГАНДА.ЗАЩО НЕ ПОПИТА ТАЗИ МИНИСТЪРКА КАК СИ Е ПОСТРОИЛА ДВЕ КЪЩИ ЗА ГОСТИ ПО ЕВРОПРОГРАМИ А ЗА ТОЛКОВА ГОДИНИ НЯМА ЕДИН ГОСТ
  • 34 Гого

    6 2 Отговор
    Брей какви думи от човек, който май забрави как стана герой на социалистическия труд по времето на тато. И кога точно той същия, като член на БКП мина през чистилището и изведнъж стана борец против корупцията? Май и той иска да се промуши и в мътната вода риба да лови. Не че казаното не е истина. Абсолютно е така. Но това изречено от човек рожба на онази система и ставайки съдник, малко понамирисва и зад думите му май надничат някои хора. Какво имам в предвид. Раденков говори много яростно за партиите на статуквото и особено визира БСП. За ДПС като цяло май няма и дума. Споменава само Пеевски и Доган. Да ама излиза, че освен тях другите са розички. Особено Данчо ментата, Карадайъ и т.н. Ами нещо за Иван Костов? Защо го изпусна? Нима той не беше от статуквото на прехода? Или е удобно да се премълчават някои истини. За това как Костов продаде в 12 без 5 Мариците на американците и още им сърбаме супата. Защото много се говори за Марица 2, но за 1 и 3 нищо. Или продажбата на БГА, на Зееви Груп за 1$? И там мирише на корупция. И т.н. Ако не иска да каже цялата истина по добре да мълчи.
  • 35 Перо

    9 2 Отговор

    До коментар #30 от "ОСА":

    Човека разбира много добре от строителство и знае какви са цените,каква е технологията,какво е качеството и от къде се краде,дава сигнали и вижда как съдебната система става съучастник в грабежа с действие или бездействие. В крайна сметка губят телевизионерите на канапетата,но и други,които не заслужават! Спасението е в по-бързата ликвидация на остатъците от мутренския режим!
  • 36 Светослав

    5 4 Отговор
    Факти да не сте отворили агенция за политически трупове?! Хвани единия удари другия. Я пуснете пак клипчето с Узунов!!!
  • 37 Мордекай

    1 3 Отговор
    Твоята дилема е в личен план дали ще те има след четири години. Това дали ще Борисов или не не е толкова важно , поне за теб...
  • 38 Гуешев

    1 1 Отговор
    ТОЗИ АККО РАБОТАТИ СЪДА И. ПКУРАТУРАТА СИНЪТ МУ НТРЯБВВАШЕ ОТ ЗАТВОРА ДА ИЗЛИЗА
  • 39 cpv

    5 2 Отговор
    Като стар комунист всичко ти е криво,а си спомни онези години когато получаваше голяма заплата от над 1000 лв.,а работещите получаваха едва 100лв.,а пенсионерите едва 20-25 лв., а сега пишеш само глупости!
  • 40 Гневен язовец

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "ОСА":

    Ало, " ОСА" !! Кога осата взе да дава оценка на един достоен,трудов човек?? Защо да не разбира от право?? Че в България има ли изобщо "право " бе тикво??

    Коментиран от #42

  • 41 Смърфиета

    0 1 Отговор
    Човека работи в сверата на корумбчията, в сверата на борбата с борбата с корумбчията ръщ ли, иска да си носи санирането на Оня свят
  • 42 Смърфиета

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Гневен язовец":

    Право имаше, но го изядоха разни язовци, бурсуци и друг вреден дивеч
  • 43 червенгад

    2 1 Отговор
    Роден е на 15 септември 1938 г. в софийското село Свидня. Учи средно образование, но не завършва. Членува в БКП от 1959 г. Работи във фабрика „Китка“ в Нови пазар. Известно време е миньор в Златоград. От 1970 г. е на работа в Строително-монтажния комбинат във Варна. За постижения е удостоен със званието „Герой на социалистическия труд“ през 1983 г. От 13 декември 1988 г. е кандидат-член на ЦК на БКП.
    Щом Факти започнаха да дават мненията и такива, изпълзели от нафталина червени мумии, спирам да чета. Хунтата на зерлените чорапи явно връща комунизма.
  • 44 Мислител

    0 2 Отговор
    Той засяга много проблеми, но се спирам само израза-при четири блока санирани и на четирите санировката падна! Сигурно е вярно! Абсолютно ниско качество на строителните работи!
    Оппаа... То, май като се замисля не е само в строителството е така! Какво да приказва човек не знам? Ние сме пълен провал? И моля ви се!
    Само не ме успокоявайте, че като свалите Боко, шльоко, каскети и каквото щете, ще се оправим! Когото и да смените, който и нов да дойде, ний няма да се променим! Не и само със смяна на управляващите! На нас ни е нужно духовно прераждане, но не знам откъде и кога ще дойде!
  • 45 Бай Кольо

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Бай Иван":

    Ми то Борисов ние си го избрахме

    Коментиран от #46

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Alex

    1 0 Отговор
    А няма ли да ти се прииска да се върне и куманизъма,господин другарю Герой на соц.труд?!Много добре си спомняме какво направи в Стражица!
  • 48 Алчни старци

    0 1 Отговор
    Като го гледаш с единия крак вече в ковчега, ама пак ненаял се, милият бай Игнат !
    Не успял да се нагуши по времето на Бойко Борисов, затова Висшият съдебен съвет му виновен на него 😂
  • 49 Биби Кинг

    0 0 Отговор
    На тоа бих мо дал да ми целуне отрудените две раце слет като си подреда долапо деа! Внетен сме нале?
  • 50 Технически

    0 0 Отговор
    Реалната цена за м2 на която се договаря и изпълнява това строителство е в пъти по-ниска и от най-ниската спомената от Раденков. Така че и тоя бърка в кацата с меда!