Last news in Fakti

7 Септември, 2021 21:28 15 752 98

Росен Миленов за ФАКТИ: Борисов е върхът на корупцията, а Радев - върхът на лицемерието

  • росен миленов-
  • кирил петков-
  • асен василев-
  • политически проект-
  • служебно правителство-
  • концесии-
  • румен радев

"В момента е пикът на олигархията - тя е издигната на пиедестал от всички политически играчи, защото чакат от нея пари, подкрепа, за да реализират властови позиции и утре", смята Миленов

Росен Миленов за ФАКТИ: Борисов е върхът на корупцията, а Радев - върхът на лицемерието - 1
Росен Миленов; Снимка: ФАКТИ

“Малко данни във връзка с концесиите - за 2020 година, съгласнo регистъра, който се води от Министерски съвет, тоест правителството, концесиите са 1238 на брой. Срещу тях в държавния бюджет са влезли 147 милиона. Концесиите са за добив на подземни богатства, за водите, за експлоатацията на язовирите, за плажовете по Черноморието и т.н. Ще се спра най-вече на концесиите за подземните богатства (...). Както при всички останали процеси в управлението, така и при концесиите имаме три порочни явления. Имаме лобизъм при законите, които уреждат отдаването на концесии, имаме липса на всякакъв контрол върху изпълнението на концесионни договори, имаме липса на чисто, безкористно намерение от страна на политиците - независимо кои са те, през последните 30 години, за пресичане на ощетяването на държавата през концесионните договори, тоест на ощетяването на обществения интерес на всеки един от нас, защото в Конституцията пише, че националните богатства са собственост на всички български граждани и се управляват в техен интерес”.

Това каза пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ гражданският активист и кандидат за президент на Република България Росен Миленов. Кандидатурата на Миленов за държавен глава беше обявена официално по-рано днес на пресконференция на инициативния комитет, който го издига.

“Имаме четири основни компании - “Дънди Прешъс Металс”, “Аурубис - България”, Елаците-Мед и “Асарел Медет” на покойния вече Цоцорков. Ощетяването от концесии по изчисления на експерти годишно се явява на стойност 2 милиарда. Това, което трябва да влезе в хазната, отива в офшорни сметки, в чужди компании, в корупционни суми за политиците. “Дънди Прешъс Металс” е най-обществено интересната компания. Седалището ѝ е в Канада. Ще се позова на доклад на Сметната палата от 2016 година, който анализира двугодишен период от дейността на компанията - 2011-2013. Добити са 500 милиона тона руда на стойност 1.5 милиарда щатски долара. За този добив в бюджета - през концесионна такса, са влезли 23 милиона щатски долара”, обясни Росен Миленов.

Разговорът премина към предложението на министър Асен Василев концесионните такси да бъдат увеличени, като Миленов посочи, че има съмнения в тази посока. “Асен Василев заявява, че искат увеличение на концесионните такси през наредба на Министерство на енергетиката. Това е ресорната институция, която отговаря за концесиите, за подземните богатства”, започна Миленов. “Когато искаш да увеличаваш съществуващите концесионни такси през наредба, наредбата е поднормативен акт, който може да се смени от днес за утре, без обществото да разбере. Днес можеш да вдигнеш размера на концесионната такса, а утре сутринта, без никой да разбере, отново да върнеш същата. Когато се говори за увеличение, трябва да се говори за законодателно уреждане в Закона за концесиите, за да уредиш размера на концесионните такси за всички видове подземни богатства, води и т.н.”, посочи той.

“Говорим за увеличение на концесионна такса, но не говорим за дялово участие в капитала на тези компании”, подчерта още Росен Миленов. “Дори в банановите републики - като Мозамбик, имаме 34% дялово участие на държавата в добивните компании. В съседна Румъния концесионната такса е 6% и държавата участва с 20%”, обясни той.

Миленов отправи критика към служебното правителство във връзка с концесиите. “Служебното правителство имаше три месеца да извърши един съществен и резултатен контрол, с който да се установят нарушения с т. нар. инвестиционна екологична програма. Такъв не беше извършен. Служебното правителство само констатира, което буди в гражданите интерес с оглед ощетяването, но не предприема реални действия. Пак ще се позова на доклад на Сметната палата, но от 2020 година, относно ефективността на контрола, който се извършва от Министерство на енергетиката върху концесионните договори за подземни богатства. Констатациите са липса на всякакъв контрол, липса на установени нарушения, които нагледно ги има, липса на достъп до предприятията на контролните лица. Служебното правителство можеше за тези три месец, ако имаше действително воля, да направи една резултатна проверка - не само на “Дънди Прешъс Металс”, но и на останалите три компании, както и на другите концесии за плажове на Младен Михалев-Маджо и на други известни от ъндърграунда, и да излезе с констатация за нарушения, от които следват имуществени санкции. В тези договори имаме неустойки, които са изключително големи. Така вече можеш да кажеш, че засягаш компаниите, които посредством чадъра на политиците ощетяват държавата. Ти обаче не ги засягаш в момента”, категоричен беше Миленов.

“Има данни за съществени нарушения, които пораждат основания за прекратяване на ощетяващите договори. Асен Василев говори за промяна на наредбата за бъдещи концесии. Но какво правим с към момента съществуващите? (...) Ако имаше реалната воля да се извърши проверка на тези договори, сега трябваше да има санкции - имуществени санкции през неустойките, като при тези големи обороти става въпрос за милиони. Тогава можем да кажем, че служебното правителство има чиста съвест и реална воля да промени законодателството при концесиите и липсата на контрол при концесионните договори. Това не се случи”, допълни той.

“Трябва да се потърси отговорност кой през всичките тези години е блокирал всички действия, за да се даде прозрачност на тези концесионни договори и оттам да се извлича всичко онова, което държавата може да вземе, съгласно законодателството”, посочи още той.

На въпроса кой е правил това, Миленов отговори: “Всички правителства, като започнем от правителството на Костов, което подписва първия договор за мините в Челопеч. Когато се подписва договорът една тройунция е 400 долара, в момента една тройунция на международната борса е 1863 долара. Освен това концесионните такси до момента са намалявани, но не и увеличавани”.

“Служебният министър Василев даде пример с Челопеч, но аз ще дам пример с другото находище, където добива “Дънди Прешъс Металс” - това е Ада тепе в Крумовград. Там концесията е още по-неизгодна. Тя започва през 2016 година. Съдържанието на злато там е два пъти повече, отколкото в Челопеч. Концесионната такса в Челопеч е 1,5, там е 1,44, макар че при предварителните проучвания самата “Дънди Прешъс” залага 2,1-2,3 като концесионна такса”, посочи още Миленов.

“Ако имаше реално желание за промяна на ощетяването през концесионните такси, до момента служебното правителство щеше да излезе с констатации за установени административни нарушения, след които следват наказателни постановления”, категоричен беше Миленов и допълни: “Към настоящия момент обаче имаме концесии за политическа употреба. Вече имахме такива политици като Волен Сидеров, които го използваха в предизборната кампания като дъвка. В момента Кирил Петков и Асен Василев са един проект на компилация на американците, с бабуването на Румен Радев, Прокопиев и още няколко човека. За три месеца те работят под ноти - не само че им се обаждат по телефона, но всяко действие им се слага в устичката като на малки пиленца”, каза още Миленов.

На въпроса дали има доверие на Петков и Василев, той категорично отговори отрицателно. “Не, защото всичко при тях е както беше при проекта Борисов. Аз съм свидетел на проекта Борисов и 2011 не успях да го спукам. Сега обаче няма да позволим (...). Това са едни балони, напомпани през медиите. Дори в медии, в които не можеш да минеш без заплащане, се пускат едни обширни статии за тях”.

“Както залагаха на Борисов, те пак залагат на хора, които ще се приемат от обществото. Затова казвам, че това са медийни проекти, помпат ги през медиите. Борисов беше същият. През 2011 година една голяма част от българското общество, която казваше “как може да говориш срещу генерала”, ме спряха. Генералът нанесе такива щети - не само върху икономиката, но и върху социалния елемент в България - върху хората... Ако мога да се изразя откровено, Борисов е върхът на корупцията в България, а Радев е върхът на лицемерието. Не може да правиш служебно правителство под диктовката на американския посланик и министрите да реват, за да се сменят хората на Пеевски с хората на Прокопиев - както и стана”, смята още Миленов.

Той посочи още, че според него проектът Василев-Петков е правен стъпка по стъпка и то много отдавна. “Те набраха сила, а всяко чудо е за три дни. Ако сега не ги лансират, хората след това ще ги забравят. Затова и толкова ги напомпаха”, допълни той.

“Служебното правителство се хвали с приходи. Приходите са благодарение на високите цени. Приходите в бюджета не са от спрени схеми, а са онова, което е издърпано от джобовете на хората - 1 милиард ДДС например. Те сравняват приходите с миналата година. Миналата година в световен мащаб имаше криза, имаше стагнация на пазара. Няма как да сравняваш с миналата година нито корпоративния данък, нито косвените данъци, ДДС и акциз. Това е един балон, който трябва да създаде нов политически проект, който фактически да работи не за българските граждани, а за определена политико-олигархична група, зад която стоят външни сили. Не знам с какви очи излизат пред камерите всички политици и говорят за националния интерес, когато ходят в посолствата, когато обсъждат с тях всяка една стъпка какво да направят в една уж суверенна държава”, каза още Миленов.

Росен Миленов коментира и няколкото участия на главния прокурор Иван Гешев в заседания на парламентарни комисии. “Главният прокурор, който им отиде на крака (б.р. на депутатите), те трябваше с парцалите да го изядат, трябваше да му напомнят например какво направи с КТБ - първата му поръчкова акция като прокурор, която го изстреля и го направи главен прокурор. Както говорим, че служебните министри ги направиха политици, по същия начин Иван Гешев го направиха главен прокурор”, каза той и обясни тази мекушавост от страна на народните представители със зависимости.

“Едно е говоренето, друго е делата и резултатът. Хората чакаха резултат през справедливостта и върховенството на закона. В момента е пикът на олигархията - тя е издигната на пиедестал от всички политически играчи, защото чакат от нея пари, подкрепа, за да реализират властови позиции и утре през тях да продължи грабенето на всеки български гражданин”, допълни той.

В края на разговора Росен Миленов коментира още фактът, че служебният министър на вътрешните работи - Бойко Рашков, не извърши арести на политически лица. “Нямаме нито едно задържане лице при наличната информация. В службите има налична информация за всички престъпления, независимо дали са на политически лица, държавни ръководители или криминални бизнесмени. При условие, че затаяваш тази информация, не я изкарваш и най-вече не я реализираш през законовите правомощия на службите, говори, че ти си част от тази омерта”, каза той.

“В момента обществото максимално се вкарва в едно шоу, само и само вниманието му да се отклони от грабежите, които се случваха в последните 30 години. Всичко е зависимо, това са циркове, които имат целта да изсмукват енергията, да отклонят вниманието от големите злоупотреби и всяка политико-олигархична група да се позиционира на държавната трапеза за десет години. Единственото решение е в гражданското участие”, завърши Миленов.

Целия разговор можете да гледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Росен Миленов

    98 49 Отговор
    е сериозен тип, но не нападай Радев с опорки само защото се кандидатираш за президент

    Коментиран от #8

  • 2 РОСЕНЕ

    58 12 Отговор
    Какво ще кажеш за кръчмарите ? А сега кръчмарите като имат мерки и искат подпомагане 16% от оборота им, тоест без разходи да имат да им се дават 16% от оборотите им, като пишат че са имали дискотеките 3 хиляди оборот на нощ , да им се дават като обещетение че са затворени по 480 лв.на ден, близо 15 бона на месец , отде ще се вземат тези пари а? Популисти и БСП,ГЕРБ,ДПС Манолова и подобни....

    Коментиран от #30

  • 3 зрител

    46 43 Отговор
    ох, граждански активист!
    мерсим!
  • 4 ГЕРБ

    44 47 Отговор
    А ти си върха на лайн.....тъпак
  • 5 asd

    58 35 Отговор
    МиМиМиМиМи... Уаааааааааааааааааааа

    Радев ще си прави каквото си иска бе соп.ол. Такива правомощия дадохте на президент, това си и получавате.
    Някой им е виновен че >10 години си избират слабоумна Тиква Имбецилка...
  • 6 Мастара

    25 26 Отговор
    Новият Стефан Стамболов.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ГЕРБ

    41 83 Отговор

    До коментар #1 от "Росен Миленов":

    РАДЕВ Е ПОЗОР ПУЧ

    Коментиран от #10, #11, #50, #82

  • 9 Роската е

    20 60 Отговор
    Психо Нацист неосъществен червен национализатор разстрелчик
  • 10 ГЕП

    44 10 Отговор

    До коментар #8 от "ГЕРБ":

    Закривай кочината язък за децата и техните родители
  • 11 asd

    37 8 Отговор

    До коментар #8 от "ГЕРБ":

    Леко само като тропкаш с копитцата по клавиатурата, доби.
    Инкасото няма да ти купи нова заради одрищяния ти "ентусиазъм", троляк кух.

    Коментиран от #17

  • 12 В.В.П.

    50 46 Отговор
    Радев е корав мъж,,ти, си, начинаещ льохман.!!

    Коментиран от #15, #20, #63

  • 13 Роската

    11 8 Отговор
    Гойби остата ,много е сески !
  • 14 Майна

    59 23 Отговор
    Много си прав, но си и много чиста личност за да те разбере този народ..

    МОИТЕ УВАЖЕНИЯ КЪМ ТЕБ И ПОДКРЕПА.
  • 15 Саабри

    6 19 Отговор

    До коментар #12 от "В.В.П.":

    Аха ,корав е ,мъдовете калцифицирали ,ка няма да е корав с Нутелки ,михихихи
  • 16 ФСТМАКА Е ДЕЗЕРТЬОР, ПРЕВРАТАДЖИЯ

    23 50 Отговор
    ИЗМЕКЯР, ИБРИК И СЕРТИФИЦИРАН ЛЪЖЕЦ И СОЦИОПАТ!
    ФАКТ
  • 17 ИСТИНАТА

    61 19 Отговор

    До коментар #11 от "asd":

    Борисов е въздух под налягане
    в спукан плондер ОПГ ГЕРБ!
    Борисов само плямпа срещу Радев,
    но го е страх да се кандидатира за Президент!
    Защото Борисов ще загуби катастрофално срещу Радев!
    И Борисов ще стане за посмешище
    с плямпането си срещу Радев!
    Нали?

    Коментиран от #22, #27

  • 18 Страшно задкулисие

    23 17 Отговор
    ГЕРБ+ДПС+ИТН+БСП, Мая и Възраждане популисти, на ДБ не може да се разчита, и те не знаят с кого са. България си заминава
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Миньор

    24 3 Отговор
    Видяхме на Цоло Вутов синчето как се къпе с един кашон шампанско в скъп френски зимен курорт.

    Коментиран от #48

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Две димящи дула

    13 37 Отговор
    Олеле, росенчо, ти бръснеш ли се бе, моето момче?! А задните части кой ти ги бръсне?! Ти си страшен парцал! Вониш та се нетрае!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Готин Джендър

    11 20 Отговор
    Сигурен съм че Росен Миленов е ТИГЪР в леглото! Уж мекичко приказва ама тия са най опасни!
  • 26 Бивш

    18 3 Отговор
    С приказки няма да стане. Вземете им парите и им гледайте сеира. Проблема, е че в Р Б няма служба с капацитет да ги намери.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ЧАПАЕВ

    28 18 Отговор
    АА, КОРУПЦИЯ ЛИ?? ФАТМАКА ОБЕЩАВАШЕ, ЧЕ ПРИ НЕГО НЯМА ДА СЕ КРАДЕ, АМА И ТОЙ ИЗЛЪГА! ЗАЩО ПРЕДИ ИЗБОРИ ВСИЧКИ СЕ ЗАГРИЖВАТ ЗА НАРОДА, ПРАВЯТ СЕ НА ЧЕСТНИ А СЛЕД ТОВА СЕ СКЪСВАТ ДА КРАДАТ И ВСЕКИ СЛЕДВАЩ ПО КРАДЛИВ?

    Коментиран от #83

  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    32 14 Отговор
    при БОРИСОВОТО управление хората ЖИВЯХА И ЖИВЕЯТ по малко гобляма мизерия БОЙКО Е ДВУЛИЧНИК КРАДЕЦ МУТРА СИКАДЖИЯ БУХАЛКИ ЛЕЖАЛ Е В ЧЕШКИЯ ЗАТВОР ПАНСРАЦ ПРАГА ЗА АВТО КРАЖБИ ТОЙ Е РЕКЕТЬОР ИЗНУДВАЧ

    Коментиран от #42

  • 30 3.14К

    13 4 Отговор

    До коментар #2 от "РОСЕНЕ":

    Къде забрави шушумигите на пинокио?
  • 31 барета

    10 11 Отговор
    А ти , предполагам си върха !Освен теб, всички са посредствени ,ниско образовани и прости! Добре, че си ти ,за да могат те да дишат благодаря ти ,че съществуваш и ни даряваш с присъствието си! И извинявай ,че ти дишаме въздуха!
  • 32 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 16 Отговор
    Ас подкрепях Радев ама той ни предаде
    Намали ми помощите
    Бог ще го накаже
  • 33 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 9 Отговор
    КЕВР БОЙКОВАТА МАФИЯ
    убиват
    самоубиват
    неудобните
    ХОРА
    ГЕОРГИ ДИЧЕВ
    ГЕОРГИ КОТОВ
    ВАНЬО ГТАНОВ
    МИШО бирата
    ШЕФА НА АГРОХОЛД
    ПЪТИЩА СТРОЕЖИ

    Коментиран от #37

  • 34 Село Бренекето

    16 6 Отговор
    СЪДИ ПРИСДА ЗА КРИНИМАЛНАТА ЧАЙКА ГЕРБСА УБИЦИ И СЪДИСТИ
  • 35 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 24 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ ПРЕЗИДЕНТ ВТОРИ МАНДАТ

    Коментиран от #38

  • 36 Село ПаПаТаци

    9 25 Отговор
    С моята съпруга и шесте ни деца сме силно разочаровани от г-н Радев и ще гласуваме целия Квартал на Богатите за ГЕРБ
  • 37 Последния Софиянец

    2 12 Отговор

    До коментар #33 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Онзи ден разговарях с Кики министърс -сладур а после и с Радев.Поканен си на откриването на 28 ми ресторант, ХАХО

    Коментиран от #49, #56

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ЧАПАЕВ

    10 6 Отговор
    ИТН НЕ ИСКАХА ДА КРАДАТ, НО ИЗПРАВИ СЕ... И ДБ ИСКАХА, АМА МНОГО ИСКАХА ДА КРАДАТ И НЕ МОЖАХА ДА СЕ РАЗБЕРАТ. И КАТО КАК ДА УПРАВЛЯВАТ ЗАЕДНО? ПРОВАЛИХА СЕ, ЕСТЕСТВЕНО. ДРУГИЯ ПЪТ ДА НЕ ВЗЕМАТ БУЛКАТА БЕЗ ДА Я ПРОБВАТ, ЧЕ ТЯ ДА НЕ ГО ИЗВАДИ ПО ГОЛЯМ ОТ НА МЛАДОЖЕНЕЦА?
  • 40 Един от електората

    10 4 Отговор
    Твърдо няма да гласувам!
    Ще отида в Занзибар,да поплувам!
  • 41 Перо

    21 2 Отговор
    Човекът разбира нещата от вътре за това всички бягат от него!
  • 42 Мето

    17 8 Отговор

    До коментар #29 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Борисов ВЪРТЕШЕ БУХАЛКАТА, след това с нелегални фабрики за цигари в Крайморие, след това наркотрафик..А къде забравяш СЛАВУЦА? Ментор на наркотрафиканти , Висаджии, рекетьори и трафиканти на хора?

    Коментиран от #52

  • 43 Търновец

    34 2 Отговор
    Сега ще ви споделя един факт. Годината е 1996 . Започна масовата приватизация и купуването на бонови книжки. На власт е Жан Виденов. И понеже българина не е много запознат с приватизацията , се основаваха приватизационни фондове начело с бивши министри , мутри от групировките и т.н. Основан е приватизационен фонд "Златен лев" с управител бившия министър на икономиката в правителството на Беров -Валентин Карабашев! И организира концерт на площадката пред конниците за да привлече граждани да си закупят бонови книжки. Участник в концерта е Станислав Трифонов с бенда си. Слушахме, гледахме и така мина концерта. Вечерта в града най известния нощен бар бе "Сателита" тогава. Наречен така защото с огромна сателитна чиния в бара имаше стотици канали , докато още тогава нямахме в домовете кабелни телевизии. И вечерта там клиент бе Слави Трифонов. В компанията на Ловешкото страшилище , наместника на ВИС2 за Северна България Алимир Алиев -Алчо. Същия няколко пъти в седмицата пътуваше от Ловеч до Търново да се забавлява в нашия град. С охрана от около 20- на горили , си набелязваше момиче предимно студентка защото нашия град е студентски , пращаше някой от охраната си да я завлекат на сепарето му. А ако имаше посетител със златни бижута просто му ги сваляха и "глобяваха" . Та тогава същата вечер хората на Алчо дърпаха десетки момичета и малтретираха клиенти мъже, под овациите на 30-годишния тогава Трифонов който не само издаваше маймунски звуци от възторг а и разказваш

    Коментиран от #44, #45, #54, #74

  • 44 Така е

    12 2 Отговор

    До коментар #43 от "Търновец":

    И децата в Ловеч знаят кой е Алчо. Страховитата му слава все още стряска родителите им, защото са съвременници на събития, достойни за холивудски филм.Израстването на Алидин Алиев-Алчо в подземния свят е характерно за смутните времена, в които бивши борци натрупаха пари от рекет, побоища, крадени коли и всякакви престъпления. Тяхното верую бе: "Страхът е власт!" Силен или по-точно силов аргумент, за да командва Алчо града край Осъм вече две десетилетия. А през това време много известни ъндърграунд босове преминаха в отвъдното.
    Някогашният възпитаник на спортното училище в Ловеч Алидин Алиев доби популярност покрай първото показно убийство в България - това на Стефан Мирославов-Крушата на 7 септември 1993 г.
    Градският фолклор мълви, че когато научил за смъртта на приятеля си Крушата, Алчо казал: "Аз съм следващият!"
    Твърди се, че така е поставено началото на легендата за "черния списък", по който започнало ликвидирането на ВИС.
    Признание за съществуването на такъв списък с набелязани в него жертви прави дори тогавашният министър на вътрешните работи Любомир Начев след убийството на шефа на ВИС-2 Васил Илиев.
    И макар че килъри затриха всички, които съставляваха страховитата структура, Алчо е жив и здрав и до днес. Независимо че има няколко опита за покушения срещу него
    След смъртта на Крушата до края на 90-те години той като достоен негов наследник продължи да прави пари с престъпления и насилие.
    Около Алчо гравитираха яки и безскрупулни момчета, коит
  • 45 Така е

    15 2 Отговор

    До коментар #43 от "Търновец":

    Около Алчо гравитираха яки и безскрупулни момчета, които превърнаха страха в професия. Приписваха на групата му множество кражби на коли, които се връщаха на собствениците им срещу заплащане. Чуваше се за рекет на току-що замогнали се не само в Ловеч, а и в други градове. И докато групата му действа, Алидин много внимаваше да не разлюти полицията. Той никога не е участвал лично в наказателните акции, твърдят запознати с ловешкия ъндърграунд.В Ловеч все още се помни масовият бой в 2 нощни заведения. Екшънът се разиграва на 26 октомври 1996 г., когато арменци каратисти с бухалки нахълтват в дискотека в преследване на Алчо. Бабаитите му ги пресрещат и се хвърлят в битката с ножове и подръчни средства. Боят се пренася в друга дискотека, а после в болницата, където са закарани пострадалите.
    Едва след идването на полицията побойниците са укротени. Осем от тях са ранени, но Алчо е невредим.
    Според полицейската сводка мелето е за разчистване на сметки между свързани с "Корона инс" на Иво Карамански и ВИС-2. По повод на мелето председателят на борда на директорите на ВИС-2 Чавдар Писарски казва: "За нас не работят побойници, а застрахователи висшисти"

    Коментиран от #67

  • 46 Помпач

    12 8 Отговор
    Тоз и тоз са го напомпали като кандидат за президент да плюе по хората легално
  • 47 Никой,ама никой, който има пипе !

    7 7 Отговор
    Н Я М А. Д А. Г Л А С У В А !
    А ще си пасува ! Аз казвам : Това да се чува !
  • 48 Инфо

    8 1 Отговор

    До коментар #21 от "Миньор":

    Не беше един. За 60000е шампанско.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 3 Отговор

    До коментар #8 от "ГЕРБ":

    колега не вярвай на лъжите на ПОСЛЕДНИЯ СОФИЯНЕЦ той заведения няма
  • 51 Голяма загадка

    11 1 Отговор
    Туй че тез са плащали такава концесия значи само едно че другите пари са пътували към шкафа регулярно..нашите мутри не са чак така тъпи да ги обърнат на благотворително дружество
  • 52 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 2 Отговор

    До коментар #42 от "Мето":

    славуца е и е бил патерица на олигарсе мутри задкулисие то кръжеше около ВИС 2

    Коментиран от #55

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 РАДИО ЕЛТО

    1 5 Отговор

    До коментар #43 от "Търновец":

    верно ли е това щото БАЙ КУРТИ МАРТИН СТЕФАНОВ ПЕТКОВ в ФЕЙСА
    МАРИО има джип ИНФИНИТИ

    Коментиран от #58

  • 55 Мето

    22 3 Отговор

    До коментар #52 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Предимно около Висаджиите се навърташе СЛАВУЦА а Боко тиквата около сикаджиите Бай Миле , Поли Пантев, Маджо,Румен Николов -Пашата ,Маргините и подобни...И двата индивида свързани с мутрите

    Коментиран от #59

  • 56 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 2 Отговор

    До коментар #37 от "Последния Софиянец":

    инсулта е неврологично заболяване така щото не обиждай не съм ХАХО
  • 57 Умник

    9 16 Отговор
    Защо не се скриеш в дупката от кпято си изпълзял. Какъв призидент бе смотаняк може да стане от тебе. Болни мозъци. Кандидатите за президенти, за Министърпредседатели, за директори на училища, и бплници задължително да минават на психо преглед. Ще си спестим много пари и много нерви. И Марешки този олигофрен и той се гласи. Боже пази България
  • 58 Търновец

    1 4 Отговор

    До коментар #54 от "РАДИО ЕЛТО":

    Абе хора, много работи не знаете за въпросния Курти Мартин?!?! Той на 46 години сега този

    Коментиран от #60

  • 59 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 1 Отговор

    До коментар #55 от "Мето":

    ПОСЛЕДНИЯ СОФИЯНЕЦ лъже няма никакъв бизнес
  • 60 РАДИО ЕЛТО

    2 2 Отговор

    До коментар #58 от "Търновец":

    що ФАКТОР ли е КУРТИ пише щото има вила имал билборд дайте ФАКТИ ЗА ТОЗИ КУРТИ

    Коментиран от #65

  • 61 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 6 Отговор
    много ХОРА починаха при управлението на герб и на БМБ фалити болести самоубийства самозапалвания
  • 62 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 5 Отговор
    ОВЦЕТЕ се броят ХОРА не
    герб смачкаха ХОРАТА
  • 63 Хахаха

    7 8 Отговор

    До коментар #12 от "В.В.П.":

    Корав е в фалирането и нехайството. Пълен артист. Очаквам факти да ми мафнат коментара, както всичко написано срещу фигуранта
  • 64 Ти койбеше

    1 1 Отговор
    Че не те знам
  • 65 Търновец

    4 9 Отговор

    До коментар #60 от "РАДИО ЕЛТО":

    Има през кражбите на управлението на ГЕРБ крадяха. Но нали тези коли и вили искат поддръжка? Данъци за вилата и застраховки и консумативи за колите. Отде да взема сега като Герб е изхвърлен да ги поддържа. Надява се след няколко месеца Герб да спечели и този път явно да управляват с другата мутра Славуца и да продължат грабежа. Иначе трябва да разпродава за да живее

    Коментиран от #69

  • 66 Гост

    4 4 Отговор
    Всеки говори и анализира другите,а той е идеален и няма нужда от промяна.
    Забележете за какво говорите като сте в компания?
    Обърнете внимание и тук върху какво ви е вниманието и се запитайте,до кога говорейки за някой друг,без да се поеме лична отговорност вир ще сте така разединени и вечно недоволни?
    Ако животът е такъв какъвто сам си го направи човек,то вие какво направихте за да сте спокойни щастливи и здрави?

    Коментиран от #68

  • 67 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 2 Отговор

    До коментар #45 от "Така е":

    АЛЧО още ли е ФАКТОР В ЛОВЕЧ същия строяваше и се гавреше с полицайти като КРУШАТА късаше пагони на полицай и ако няко иска да продава ХЛЯБ от друго чясто го биеха ЛЯБА в ЛОВЕЧ бе монопол на АЛЧО АЛЕЙДИН и БРАТ МУ
  • 68 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 2 Отговор

    До коментар #66 от "Гост":

    господин ГОСТ
    ЖИВОТЪТ е такъв какъвто ни го натресоха ПОЛИТИЦИТЕ не се заяждам
  • 69 РАДИО ЕЛТО

    2 2 Отговор

    До коментар #65 от "Търновец":

    има ли КУРТИ ИНФИНИТИ или старо ФОЛСВАГЕНЧЕ ГОЛФ
  • 70 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 7 Отговор

    До коментар #38 от "Саабри":

    БОЙКО е мутра
  • 71 РАДИО ЕЛТО

    10 1 Отговор
    ПОСЛЕДНИЯ СОФИЯНЕЦ няма заведения и лъже
  • 72 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 6 Отговор
    ИВО ПРОКОПИЕВ и ТАТЯНА ДОНЧЕВА сапоръчители на заплашителние ИМЕЙЛ към госпожа ИВА МИТЕВА председател на НС
  • 73 има и достойни

    20 7 Отговор
    Хора още в България!Един от тях е Р. Миленов.Желая му успех.Има моя глас.Дано и др. българи го подкрепят в трудната и опасна борба с грабителите и нац.предатели-вгорчили живота ни вече 30г.А за ББ. и РР. напълно съм съгласен с него!

    Коментиран от #85

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 колчо

    21 5 Отговор
    Росен Миленов е АБСОЛЮТНО прав,за жалост дребния оцеляващ на всяка цена човечец не може да го разбере! успех Росене в неравната битка с простотията и късогледството на тоя робски народ!
  • 76 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 5 Отговор
    с какви пари КИРИЛ ПЕТКОВ си е купил апартамент за 50 БОНДАКА

    Коментиран от #84

  • 77 Сатъра на Хана

    7 4 Отговор
    Миланов, В интерес на истината , Президента Радев е наясно за Концесиите още от 2019 година.... Обаче за да се реши въпроса, ТРЯБВА - ПЪРВА възможност - Да има Правителство което не е на Концесионерите както Бойко Борисов, ...Или ВТОРА възможност , Президента да ОБЯВИ по негова инициатива РЕФЕРЕНДУМ за Концесиите .... А Миленов, ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО си прав - Има екологични щети, но Министъра на Екологията Юълчи

    Коментиран от #80

  • 78 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 4 Отговор
    КОСТАДИН АНГЕЛОВ завлече в дългове АЛЕКСОНДРОВСКА БОЛНИЦА с 70 БОНДАКА
  • 79 100perа

    10 7 Отговор
    Дааам. Второто аз на Коста Копейкин - Росен Младенов... Само това ли успяха да извадят Библиотекарите по този техен проект Въз(раз)граждане?

    Коментиран от #81, #93

  • 80 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 2 Отговор

    До коментар #77 от "Сатъра на Хана":

    на власт са олигарси и мутри
  • 81 100perа

    2 4 Отговор

    До коментар #79 от "100perа":

    Моля за извинение - сбълкал съм фамилията на това нещо - за Росен Миленов става въпрос...
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Поне знаеш

    6 4 Отговор

    До коментар #28 от "ЧАПАЕВ":

    ли кой е Чапаев? А иначе - простащините ти са познати. А знаеш ли какво значи "фатмак"? Ама за да знаеш, е трябвало да си бил в казармата... Не си, нали? Пуберска история.
  • 84 Тази сума

    4 4 Отговор

    До коментар #76 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    не е кой знае каква - и парите нито са много, нито непостижими за човек на неговата възраст. А ако знаеш нещо - обяви го. Ама нека поплямпаме,а?

    Коментиран от #86

  • 85 И с какво

    4 9 Отговор

    До коментар #73 от "има и достойни":

    е "достоен" този активен плямпалник? Нещо да е свършил? В публикацията му има доста полуистини - а полуистината е винаги неистина. Прочетете внимателно. ПОРЕДНИЯТ НИЩОЖЛЯК, ИЗПРАТЕН ДА СЕ "БОРИ" С НЕПРАВДИТЕ. Желавие за пет минути слава, ако славата е да си виждаш името по медиите.
  • 86 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор

    До коментар #84 от "Тази сума":

    ИЗВИНЯВАМ СЕ
  • 87 Рррррр

    4 2 Отговор
    А ти си говорилня на върха мафиотската олигархична
  • 88 batman

    16 2 Отговор
    Потресен съм ! на 1.5 милиарда долара са платени 23 милиона долара което е 1.5% !!!!!! Това е само Дънди ми другите 3 големи ? Това означава поне 2-3 милиарда долара на година която Българския народ губи .
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Браво на Росен

    10 5 Отговор
    Това е може би от малкото абсолютно искрени истински българи! Подкрепям!
  • 92 Петрова

    2 10 Отговор
    този човек е напълно некомпетентен за концесиите за природни богатства, не е запознат със световната практика и не е правно образован. Идеята за държавно участие или държавни предприятия при вече сключени договори означава България да се подреди като най-недружелюбните към инвеститори страни, което облагодетелства само мафията.
  • 93 000

    2 1 Отговор

    До коментар #79 от "100perа":

    Толкова могат хората от ДС
  • 94 но не

    2 3 Отговор
    Не. благодаря. Порода плевнелиев не искам, разкарай се.
  • 95 аз съм Веска

    5 2 Отговор
    ХАРЕСАХ ИНИЦИАТИВАТА МУ " ВЪЗМЕЗДИЕ " .
    100% ОТГОВАРЯ НА БОГОМИЛСКИЯТ ЗАМИСЪЛ.
    СКОРО И АЗ ЩЕ ВЛЕЗНА ТАМ . ПРЕПОРЪЧВАМ ГО НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ . ТРЕНИРАЙТЕ - ТОВА НИ ЧАКА .

    Коментиран от #96

  • 96 Тото

    0 3 Отговор

    До коментар #95 от "аз съм Веска":

    Този и БУДА за селски стражари не стават, но самочувствие ...!!!?

    Коментиран от #97

  • 97 На Слави

    0 3 Отговор

    До коментар #96 от "Тото":

    препоръчвам двама за космоса- този и Бойко. Да си ги води с него. Единият от тримата ще пишем македонец. И с еднопосочен билет!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.