Last news in Fakti

19 Април, 2022 20:26 19 852 74

Росен Миленов за ФАКТИ: За последните 32 г. са откраднати 200 млрд. лв. Имам план как да върнем 50 млрд.

  • росен миленов-
  • откраднати пари-
  • 200 млрд. лева-
  • 50 млрд. лева-
  • план

"В службите е налична информация за всички престъпни афери, които бяха осъществени в последните 32 години. Тази информация не може да бъде ползвана - да влезе в наказателно-процесуална форма, но може да насочва къде да бъде търсен резултатът от престъплението - парите", посочи той

Росен Миленов за ФАКТИ: За последните 32 г. са откраднати 200 млрд. лв. Имам план как да върнем 50 млрд. - 1
Снимка: ФАКТИ

“За последните 32 години са откраднати 200 милиарда лева. Това са преките щети - сумата, която към момента може да се установи и да се запорира”.

Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ експертът по икономическа престъпност Росен Миленов, който вчера изпрати до министър-председателя план как България да върне в хазната си 50 милиарда лева чрез конфискуването им.

Миленов обясни, че планът съдържа стъпки как да бъде проведено мащабно разследване, което да доведе до въпросния резултат.

“Апелирам към всички политици и най-вече към българските граждани - сега е моментът да ударим тази мрачна, мракобесна система”, призова той.

“Парите са най-силният лост на мафията в България, в чиято основа са политико-олигархичните групи. Докато тези пари не се върнат при истинския им собственик - редовите български граждани, данъкоплатците, ние ще се самоунищожаваме”, коментира той.

“Службите и органите, ангажирани с наказателния процес - прокуратурата, КПКОНПИ, имат потенциала да постигнат целите, заложени в плана. Освен конфискацията, трябва да се съберат безспорни доказателства, което е възможно, за да може обвиненията да издържат в съда, и то за лица като Борисов, Пеевски, Гешев”, посочи Миленов и коментира, че събитията около ареста на Борисов били “излагация от професионална гледна точка”.

Росен Миленов разказа и за разговори между Пеевски и Васил Божков, провели се пет дни преди Божков да замине в Дубай. Разговорът се провел в хотел “Берлин”, а според Миленов, Пеевски потупал Божков по рамото и му казал: “Бате Васо, не можаха да се разберат за парите”.

“Някои си мислят, че службите работят за ръководството. Истинските професионалисти работят за закона, но те са смачкани, те са на изпълнителни нива”, каза още Росен Миленов, като допълни, че заедно с плана за конфискация на 50 млрд. лв., е изпратил и доклад за състоянието на службите у нас.

“В службите е налична информация за всички престъпни афери, които бяха осъществени в последните 32 години. Тази информация не може да бъде ползвана - да влезе в наказателно-процесуална форма, но може да насочва къде да бъде търсен резултатът от престъплението - парите. Всичко друго е обречено на провал”, каза още той.

“Политиците работят с т. нар, олигарси - криминалните богаташи, които ги перат не само тук - нашите контролни и правораздавателни органи, но и навън. Пеевски го проверява и НАП, ДАНС го викаха също. ДАНС продължава да работи за мафията - казвам го най-отговорно. Перат ги и чуждите служби”, категоричен бе бившият служител на ДАНС.

“Ние търсим парите. Трябва да покажат на обществото тези милиони и в рамките на няколко часа да направят процесуално-следствени действия в случай на неотложност, но не като ареста, за който лицето Бойко Методиев Борисов ще ни съди да платим 300 лева разноски - пак данъкоплатецът, при условие, че не само е прибрал няколко милиарда, ами е отнел възможността България да се развива”, каза още той.

Миленов обясни, че в неговия план е предвидено конфискуваните 50 млрд. лв. да бъдат изпращани периодично директно по сметката на всеки български гражданин. По неговите изчисления, на всеки би трябвало да бъдат платени по 12 000 лева, като той предлага плащанията да се случват всеки месец за две години, тоест по 500 лева месечно.

“Към настоящия момент, както и в последните 32 години, живеем в една лъжа, която е създадена от нечистоплътни хора”, добави Росен Миленов.

Целия разговор можете да гледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 96 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    80 12 Отговор
    Кажи плана! Хората от мен.

    Коментиран от #26, #30

  • 2 Какво ще ги правите всички

    77 6 Отговор
    Тези пари Живота е кратък По добре помислете за историята наследството с което ще ви помнят и народа и внуците ви!

    Коментиран от #21

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Може

    84 8 Отговор
    би и повече ! Търсете всеки лев от заграбените милиарди , пари на българските граждани !

    Коментиран от #72

  • 5 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    84 3 Отговор
    С ПЛАН НЕ СТАВА!!СТАВА САМО С КИТАЙСКИ МЪЧЕНИЯ!!

    Коментиран от #55

  • 6 САТЪРА НА ХАНА

    69 9 Отговор
    С ЕКЗАРХИЯ НЯМА СА СТАНЕ ОСВОБОЖДЕНИЕТО
    ....
    ТРЯБВА 9-ТИ СЕПТЕМВРИ
    ....
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ДДДД

    104 2 Отговор
    На приказки звучи добре. Видяхте че другите държави конфискуват имущества на богаташите та сега и вие да го правите. По тази логика трябва да търсим и Иван Костов и останалите от 90 години

    Коментиран от #18

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 2011

    20 30 Отговор
    Дрън-дрън та пляс!
  • 11 4215

    19 7 Отговор
    Стойко, ти истината ли си?
  • 12 Лудница

    34 23 Отговор
    Пито платено един лев не могат да върнат всичко е заметено под законова форма. Другото е измама.
  • 13 нашия

    35 43 Отговор
    Росене ставш шеф на ДАНС ако подкрепиш Възраждане на предстоящите избори и го реализираш този план...

    Коментиран от #73

  • 14 Чакам кинтите

    38 11 Отговор
    в моята банкова сметка, които милиционерите от ДС ограбиха цялото племе!
  • 15 САТЪРА НА ХАНА

    18 22 Отговор
    ПАШАТА МАДЖО И АХМЕД БОРИСОВ СЕ ПОДСМИХНАХА
    ...
    " ЕЛАТЕ И ГИ ВЗЕМЕТЕ ПАРИТЕ НИ "
  • 16 Тот

    59 2 Отговор
    Забрави да добавиш към тези от 1986 до 1990.Там бяха пенсионния фонд..Златния фонд и няколко милиарда долара от касата за черни дни от БНБ.За да допълниш цифрата виж доклада до 1987г. в който се твърди,че БГ притежава 500 милиарда.И е обевена за най богатата държава.Но само Луканов може да каже на кой ги даде.А за тях и самолетче подарък не получихме.
  • 17 Просто..

    59 5 Отговор
    Като бобена чорба! Влизат евреите. Корумпират политиците! Изкопуват всичко на безценица! Слагат евреи в правителството! Народа здраво с данъци! Българина изчезва като нация! Те колят. Те бесят 😇..правят набързо 100 милиарди външен дълг към техните институции ..МВФ.. Шилото като ти е във врата. Мърдане няма 😇
  • 18 Нашия

    35 1 Отговор

    До коментар #8 от "ДДДД":

    А защо не.....всички под ножа .....???!!!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 еми

    35 3 Отговор

    До коментар #2 от "Какво ще ги правите всички":

    няма как да стане, защото има една болест- алчност...
  • 22 А този служител

    42 12 Отговор
    защо мълча като работеше в ДАНС ? Може би лично броеше милиарди те, които откраднаха червените мръсници.И не но пробутват Пеевски и Борисов. Преди тях забрави да споменеш КурнеЛа техноимпекасова, Луканов,Дойнов,Овчаров- списъкът е дълъг
  • 23 кикирикииии

    15 27 Отговор
    Този не знае каво са сто лева на цяло иначе знае за 200 млрд.
  • 24 Тренер

    19 2 Отговор
    Решението е "Мюнхен 1972"
  • 25 Nako 👍

    35 7 Отговор
    управляващите продължават да захранват Герб няма санкции Еко такса за регистрация на МПС 310лв отива при фирма на герб
  • 26 касата

    16 16 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    А, парите за мен...
    Стига глупости, поредния изкрейзил "експерт".
  • 27 Стойко бре

    12 11 Отговор

    До коментар #9 от "Стойко":

    Има ли от цигарите ти?. Ти що се правиш на честен гражданин когато не си. Знаеш го подобре и от мен. Под закрилата на Дубай и дамаджани си.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 djemmil

    37 1 Отговор
    30 години ТЪРГОВИЩЕ СМЕ ЗАВИСИМИ ОТ ЕДИН ЛИДЕР НА ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ общински пазари директор назначил бащаси като инкасатор това неели КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ градския траспорт ни вози на 30 стотики защото е схема за източване на сусидии от ощината
  • 30 варненец

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Пак си ПЪРВИ бе "Последния..." Егати ...как се "вреждаш" не ми е ясно ...А, кога си наглеждаш и "заведението" ...въобще .
  • 31 Хахаха

    24 8 Отговор
    Ще започне ли от Нинова и Прокопиев,?????
    Питам за един приятел!
  • 32 Бай Ставри

    24 3 Отговор
    Само аз мога да върна парите на народа само ако ми пратите крадците при мен
  • 33 Бат Вальо

    26 3 Отговор
    Виж ся бе, за твоята идея аз гласувам "ЗА" с петта си крайника ... обаче, НЯМАМ ДОВЕРИЕ, АМА НИКАКВО ДОВЕРИЕ НА ТЕЗИ, дето предлагаш да я свършат тая работа! Те не само няма да ги върнат на държавата, ами ще ги "сгънат", а покрай тях и още толкоз ...
  • 34 Кой

    14 1 Отговор
    Ако починат всички управляващи и техните семейства.
  • 35 Гост

    26 8 Отговор
    Да ви кажа честно в този сайт чета понякога смислени неща но пък има и такива отчайващи мислители че се чудя нарочно ли ги пускат или се бъзикат с нас.Пример е господина който ще раздава парични преводи,други като Боец само дават под съд който се сетят- обикновено Гешев и Бойко,малко психопатно ми звучат, а и не само тези.
    Притеснява ме че са като абонирани тук?

    Коментиран от #36

  • 36 Не го мисли много.

    16 10 Отговор

    До коментар #35 от "Гост":

    Момчето не го слуша главата.Има и един дето се облича като хъш и се прави на историк-Иван Тренев.И той е много зле.Многа са.
  • 37 Росене

    18 3 Отговор
    Къде се изгуби брат,с теб сме, продажниците ядат дървото....
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Blesed

    18 1 Отговор
    Ако го постигнете, туй нещо дето го говорите, аз не искам нищо да ми се връща, ами половината ги разпределете на пенсионерите, а другата половина по равно на военните и полицията.
  • 40 Цуца

    11 2 Отговор
    Има един виц за Мара к@рвата: всички знаят, за Мара само мъжот й не знае.
  • 41 Сух

    17 9 Отговор
    Ей такива хора трябва да ни управляват! А вие си избирате Боко, Радев и Просто Киро..
  • 42 Сух

    13 3 Отговор

    До коментар #28 от "Боевик":

    Те същите тез, които наблюдаваха краденето, си му плащат на това същество да пише това..
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ТраЛаЛа

    12 6 Отговор
    росен си ги говори едни и същи лакърдии, накрая казва - няма доказателства и така до следващия път ........
  • 45 Фантазии

    16 5 Отговор
    Преводи на пари дето ги няма. Все едно са на склад. Отиваш и ги взимаш. Чак смешно.
  • 46 ТАКА ЛИ ?

    18 3 Отговор
    Комунисти и социалисти никога няма да допуснат обикновен човек да получи от ограбените пари !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 47 Ще върнеш вятър!

    25 5 Отговор
    Всичко е инвестирано във фирми, хотели, къщи в чужбина, яхти, коли, апартаменти и в мними банкови сметки в чужди банки. Всички идват, за да крадът. Ние гласуваме за крадци и мафиоти. Нещо вече нормално за държава собственост на мафията. Овчият народ е изграден от овце, които само блеят и ....нищо!
  • 48 Русофил имигрира в русия ... Ъъъ

    8 8 Отговор
    Народа знае ....

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Прах в очите. За заблуда на матряла

    9 5 Отговор
    Дрън-дрън че пляс! Какви простотии ръси тоя, милиарди, Борисов, Гешев, в затвора, това ако стане трамвай ще стана...
  • 51 Зайко Байко многознайко

    15 2 Отговор
    На нашето крадливо племе това се полага! Като се почне от обикновените крадци които си "берат желЕзо" бате и се стигне чак до сегашните управлващи! Аз най-отговрно заявявам че поне 75% от откраднатото ще се възстанови, проблемът е , че трябва да се приемат не до там лицеприятни мерки! Приемете " Крумовите закони " и ще решите проблема , дргото е т.н. "АЛАБАЛИСТИКА".

    Коментиран от #56

  • 52 кир Ливанчо

    5 3 Отговор
    Тоя, па, 500 лв. в пеодължение на 2 г. Колко е абсурден
  • 53 Отегчен

    5 9 Отговор
    Още един месия , който се прави на Тодор Живков , но само може да му духа праха .Пореден бездарник !
  • 54 Миленов

    8 1 Отговор
    аз ти вярвам,но това трябва да бъде изпипано и разследвано от отговорни хора и изпълнено без да излиза информация,а то службите продънени.Нали Севда каза,че знаела за ареста си, а сестра и работила в националната полиция.
  • 55 и светата инквизиция може

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "БУДЕН ГРАЖДАНИН":

    да кара да проговарят
  • 56 дай да нблегнем на

    7 0 Отговор

    До коментар #51 от "Зайко Байко многознайко":

    сталинските че крум може и да не е бил толква твърд

    Коментиран от #69

  • 57 Анонимен

    3 0 Отговор
    Натискате ги всички виновни в зандана
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Майтапите

    5 0 Отговор
    В нашата страна са безкрайни.
  • 60 СВТ 40

    3 0 Отговор
    Не 50 ,а всички 200. Дай имената . Ще се намери кой .
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 ГОЧО БУЛГУРА

    5 0 Отговор
    ЧЕ Е. КРАДЕНО ДА, АМА ТОЯ
    НЕЩО НЕ Е ДОБРЕ.
  • 63 Йордан

    5 0 Отговор
    Ами в парламента всички който сабили на власт и тези който сега са на власт 90% от парите са там ама кой от тях щерече сажалавам простете ми ето връщам това което съм откраднал.
  • 64 Никола Гешев

    6 1 Отговор
    А крадците са бившите комунисти от БКП и производните им партии. Моделът на крадене е разрабитен в Москва и е под надзора на милиционерите от ДС. Трябва пълна и незабавна ЛУСТРАЦИЯ и ДЕКОМУНИЗАЦИЯ!
  • 65 Ал Тъпоне

    3 1 Отговор
    Пич, дори и така да е, вярвай никой няма да върне и стотинка!
  • 66 жокер

    4 1 Отговор
    Общи приказки - как ще прибереш каквото и да е от куп български олигарси заграбили държавно имущество като се почне от най-наглите - фамилията Баневи , Прокопиеви, Арабаджиеви и още и още ....
  • 67 Бивш левскар

    4 1 Отговор
    Поредният спасител. Явно сме много жалки, щом и този може да ни спаси.
  • 68 Страничен

    2 2 Отговор
    Още едно бракувано милиционерче се опитва блесне с говорене на глупости!
  • 69 Komapak

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "дай да нблегнем на":

    Око за две, зъб за чене. Как да не е твърд?!
  • 70 Наблюдател

    2 0 Отговор
    “В службите е налична информация за всички престъпни афери,..." но както всички са забелязали след окрадене около 200 милиарда ефект никакъв! Дори 1 осъден няма! Което доказва че такова нещо като Държава България няма! Имаме Свободна Територия на разположение на всякакви престъпници ! За голямо съжаление ситуацията е упорито подържана от ЕС най-малко с някакво мърморене но реално с бездействие ! Трябва ли Краденето тогава да разбираме като Европейска ценностна система!?
  • 71 Всеки да

    1 0 Отговор
    докаже произхода на средствата за закупените имоти, ако не може конфискация в полза на Държавата. Всичко е толкова лесно и просто.
  • 72 Иван4о

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Може":

    Може, ама надали. Важи поговорката: Куче впачи, диря няма . . .
  • 73 Бонго

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "нашия":

    Гъпанар
  • 74 миленов

    0 0 Отговор
    ТИ КЪДЕ БЕШЕ КОГА КРАДОХА И ГРЕБАХА 12 ГОДИНИ С ЛОПАТАТА МИ ТЕ КРЪВ ПОВРЪЩАТ ПАРИ ШЕ ВРЪЩАТ СТРАННО