24 Септември, 2021 19:09 8 407 101

Мая Манолова за ФАКТИ: Цените в магазините и три пъти по-високите сметки - това е наследството на Борисов

  • мая манолова-
  • изправи се.бг-
  • ибгни-
  • бойко борисов-
  • енергетика-
  • поскъпване-
  • поскъпване на тока-
  • министър на енергетиката-
  • цена на тока

"Енергийният министър няма право да продължава да толерира безобразията на кадрите на Борисов", каза Манолова

Мая Манолова за ФАКТИ: Цените в магазините и три пъти по-високите сметки - това е наследството на Борисов - 1
Мая Манолова; Снимка: ФАКТИ

“Три пъти повишаване цената на тока на енергийната борса е ясно, че не е само заради външни обективни фактори. Още повече, че през август такива фактори не съществуваха. Ръководството на енергийната борса съвсем благосклонно гледа на това, че на борсата се правят спекулации, че едни търговци печелят за сметка на българския бизнес, че пазарът се изкривява, че се трупат свръхпечалби и респективно свръхзагуби. Това не са някакви процеси, които се случват някъде. Ръководството на енергийната борса, което е добре платено и добре ситуирано в държавната администрация, абсолютно нехае. Даже бих казала нещо повече - съдейства”.

Това каза Мая Манолова, председател на “Изправи се.БГ”, пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ. Припомняме, че по-рано днес Манолова поиска оставките на ръководството на КЕВР и незабавното освобождаване на ръководствата на държавните енергийни дружества и на енергийната борса от служебния министър на енергетиката.

“КЕВР - според европейски регламент и българския Закон за енергетиката, е единственият орган, който има задължение да наблюдава, да контролира, да разследва, да санкционира спекулации в енергетиката, да следи за прозрачността на сделките и да санкционира мръсните сделки в енергетиката. КЕВР не са се произнесли нито веднъж. Не са извършили никакво публично действие по отношение на енергийната борса”, допълни Манолова.

“Те могат да си подадат оставките и да работят в условията на оставка”, обясни тя.

“Аз искам тяхната оставка и според мен, ако имат срам и неудобство пред хората заради това, което се случва, ще ги дадат. Наистина ценово цунами ще връхлети върху хората буквално през следващите седмици. През студения отоплителен сезон всички сметки са нагоре - за ток, за вода, за парно, за природен газ. В същото време, токът на свободния пазар се увеличи драстично - два пъти. От сметките, които малкият бизнес носи в офиса на “Изправи се.БГ”, тъй като ние сме платформа на хората и на малките фирми, се вижда - те плащат три пъти повече, отколкото за същия период миналата година”, посочи Манолова.

Според нея заради драстичното увеличение на цената на тока ще затварят фирми, ще бъдат освобождавани работници и ще има фалити. “Тези, които продължават да работят, до такава степен ще се оскъпи тяхната продукция, че първо, няма да е конкурентна в Европа, а второ, това, което отива за българския пазар, ще е с 20-30-40% по-скъпо”, обясни тя.

“Няма случайни по високите етажи на енергийните дружества”, категорична е Мая Манолова. “Още в предния парламент се опитахме да направим акция срещу енергийната борса, но срещнахме канска съпротива от останалите парламентарни партии. На практика аз бях бламирана в желанието си Комисията по ревизия да отиде на енергийната борса”, допълни тя.

“Има омерта между политиците, особено от партиите от статуквото, по отношение назначенията в енергетиката. Това са едни държавни чиновници, които са много добре платени - 200 хиляди лева са техните годишни заплати. Никой от тях не е случайно там. Те са близки, приближени на предишни ръководства. Това всъщност са кадрите на Борисов. Цените в магазините в момента, инфлацията, три пъти по-високите сметки - това е наследството на Борисов, на неговото управление, на неговите министри, на Делян Добрев, на Теменужка Петкова. Това са техните назначения”, категорична беше Манолова.

Тя коментира и отказа на ТЕЦ “Марица-изток 2” да се включи с определени количества ток в свободния пазар през август: “ТЕЦ Марица-изток 2” не предлагаше ток, с което създаде изкуствена ликвидна криза, което покачи цените още повече. Това е държавно дружество, което е натрупало загуби назад във времето, което на практика е пред фалит. Вместо да се възползва от високите цени и да топи от загубата, която трупа, да излезе на печалба, “Марица-изток 2” просто не предлагаше ток, а работеше първо на 2, после на 4 от общо 8 блока”.

Манолова разкритикува и Български енергиен холдинг (БЕХ), чиято позиция е, че няма как да се месят в решенията на “Марица-изток 2”.

“Безобразията, спекулациите, кражбите и мръсните сделки, от които големите печелят огромни, свръхпечалби, а малкият бизнес умира - 3 пъти по-скъпа електрическа енергия, ти си просто фалирал... Те (б.р. ДАНС) закъсняха. Трябва да има и арести, за да се стреснат тези хора”, посочи тя.

Манолова опроверга твърденията, че провежда предизборна кампания с работата си по проблема с поскъпването на тока. “Далаверите в енергетиката са над изборите и над конкретната политическа конюнктура. Те стигнаха до там, че да застрашават и живота на бизнеса, и живота на обикновените български домакинства”, каза тя.

Манолова коментира още положението на “Топлофикация София” и разказа как фирма, свързана с Христо Ковачки, ощетила гражданите на София с общо 20 милиона лева заради договори, сключени от “Топлофикация София”.

“Ковачки много време беше на входа и на изхода на “Топлофикация” и беше свързан с продажбата на ток. Това няма как да стане без ГЕРБ и без Йорданка Фандъкова, кмет на София, принципал на “Топлофикация” и зам.-председател на ПП ГЕРБ, която управлява 12 години и държавата, и енергетиката. В някакъв момент ще се носи отговорност. Наглостта на тези хора и подигравката с гражданите минава всякакви граници”, категорична беше Манолова.

Тя подчерта, че предстои покачване и на цената на водата и обясни, че това създава у хората психоза, която обаче е обективна. “Хората получават психоза в момента, в който си купят стандартните продукти в края на седмицата и се оказва, че сметката им е с 20 или 30% по-висока. Това вече е проблем не само за социално уязвимите, а и за средната класа”, каза тя. “Това е наследството на Борисов, на неговото управление на първо място на енергетиката, защото цените вървят нагоре заради скъпия ток”, категорична беше Манолова.

Тя разкритикува остро столичния кмет Йорданка Фандъкова и посочи, че се чуди защо “кризата на доверието към нея не е стигнала размери, в които тя да бъде принудена да си подаде оставката. “Столицата е в безобразно състояние - и при трафика, и при транспорта, и “Топлофикация”, “Софийска вода”, чистотата. В центъра на София се строи завод за изгаряне на отпадъци - на три километра от “Московска”. Общинските дружества са във фактически фалит. Ако се направи една истинска ревизия на това как се управлява Столична община, ще излязат страховити неща. В същото време наглостта от страна на ръководството на Столична община е показателно”, смята Манолова.

“Реално от 1 октомври “Топлофикация” ще работи незаконно. Първо, ще работи незаконно, защото трови столичани с въздуха и второ, ще убива столичани и през сметките, които през есенно-зимния сезон просто ще растат нагоре”, каза още тя, позовавайки се на информация, получена в Комисията по ревизия.

Според Манолова е нужно държава да компенсира и гражданите, и бизнеса, както и болници и детски градини заради повишаването на цената на тока.

“Министърът на енергетиката (б.р. Андрей Живков) няма право да си затваря очите и да продължава да толерира безобразията на кадрите на Бойко Борисов по високите етажи на енергийните дружества. Това са хора, на които най-малкото, което може да им се случи, е уволнение”, категорична беше Мая Манолова в края на разговора.

Целия разговор можете да гледате във видеото:


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 60 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Subaru STO

    94 58 Отговор
    Всичко е следствие на мутренското борисово управление. Затвор!

    Коментиран от #8, #14, #19

  • 2 Права е

    41 42 Отговор
    2015 год.- цени на дизел и бензин 2.60 лв. В момента са по 2.20 лв. При земеделски министър Мирослав Найденов яйца от щастливи кокошки -0.40 ст.в момента 0.20 Ст. Олио 2017 год.- 4.80 лв. Сега 3 .80 лв. Цена кубик вода при Станишев 0.78 ст. 2019 г.при Герб 3.60 лв. Килограм луканка миналата година средна цена 25 лв.В момента 23 лв. Няма да ми стигне полето да изброя всички. Браво на служебното за увеличението на доходите

    Коментиран от #11, #28

  • 3 ТИКВАТА ни крадеше здраво

    63 34 Отговор
    Преди 1 година, месец август 2020 г цената на барел петрол бе отрицателна, тоест производителите и страните износителки на петрол плащаха за да им купуват продукцията! А в България при тиквата тогава по колонките дизел и бензин бяха по 1.95 лв. В момента цена 78 долара за барел а цените на бензин и дизел по 2.20 лв. Сега видях една касова бележка съм зареждал на 12 юни 2015 г.петък на цени по 2.46 лв.бензин. Погледнах в инфосток цени на петрола през годините и е бил 70 долара барел. Значи при тиквата 70 долара за барел цена 2.46 лв.бензин , сега барел 78 долара а бензин 2.20 лв.

    Коментиран от #16

  • 4 До Мая Манолова

    60 62 Отговор
    Г-ЖА МАНОЛОВА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е ДА ВЛЕЗЕТЕ В НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ! ПОСТОЯНСТВОТО НА КАПКИТЕ ВОДА РАЗБИВА СКАЛА! (И ЦИМЕНТОВИ ГЛАВИ)!

    Коментиран от #47

  • 5 Антитрол

    24 66 Отговор
    На 11 юли Слави самичък преби ОПГ-ГЕРБ, нали? Слави смъкна тиквата от джипката и го изпрати извън околовръстното шосе,нали? Единствен Слави никога не е заявявал че ще води преговори с ОПГ-ГЕРБ и ДПС,нали? За разлика от джендърите от дб1 и дб2,нали? Единствен Слави обяви шайката ОПГ-ГЕРБ за токсични и ще ги изчегърта изцяло, когато управлява, нали? Единствен Слави на молбите за преговори от смазаната тиква, обяви че с "терористи не се преговаря", нали? Първи Слави подкрепи кандидатурата на генерал Радев за президент, тоест не го подкрепя, той го издига! Единствен Слави изхвърли от управлението хунтата ОПГ -ГЕРБ! Всеки да си направи изводите!

    Коментиран от #10, #55

  • 6 5783

    40 17 Отговор
    Блажени са вярващите 😹😹😹
  • 7 Мераклия

    46 27 Отговор
    Уникална жена, уникална красавица, разболявам се като я гледам!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Вуйчо

    44 26 Отговор
    Браво Мая,сигурно няма да те има в следващия парламент,за което най много ще съжалява Боко.
  • 10 Дойран

    51 12 Отговор

    До коментар #5 от "Антитрол":

    Слави е “пътник”.

    Коментиран от #44

  • 11 Просто

    30 8 Отговор

    До коментар #2 от "Права е":

    Лъжеш!!!!Олиото-било 5 лева.Алоооууу
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Подкрепа за Борисов

    33 29 Отговор
    Бойко в затвора
  • 14 ПЕНЦИОНЕР

    35 32 Отговор

    До коментар #1 от "Subaru STO":

    ........?...... МАИНОЛОВА.... Е ДТА.... УСАНА.... СКУМРИЯ.... ТР ДА СЕ ИЗФЪРЛИ... ЧЕ ВОНИ ЛОШО И НА ДЪРТО............ НЕ СЕ ЛИ УСЕШТА ТАЗ.... ЖЕНА... ЧЕ СЕ НАТРАПВА И СТАВА НАГЛА..... АНГЕЛЕ... ПРИБЕРИ СИ Я ТАЗ.... ОМРИСАНА... СКОМРИЯ... ЧЕ... ВОНИ... НА... НЕМИТА.... МОТКА...!!!!!!
  • 15 Научи

    13 13 Отговор

    До коментар #8 от "Хахахаа...хахаааа...":

    българския правопис и се примири, че ще има съд за престъпника.
  • 16 Бай Кольо

    48 8 Отговор

    До коментар #3 от "ТИКВАТА ни крадеше здраво":

    Цена на дизела за 2020год 1.20€ сега 1.50€ това е цената в Италия и там ли Бойко е виновен, питам за един приятел

    Коментиран от #21

  • 17 Пунта Мара

    19 29 Отговор
    Бойко за президент! Срещу Радев. Да се посмеем
  • 18 Пръц

    55 18 Отговор
    Пчеличката Мая смучеше мед и още нещо от Братя Галеви.Хлъзгава барантия излезе.А Борисов я направи омбутсман срещу нещо деликатно.
  • 19 ПЕНЦИОНЕР

    35 12 Отговор

    До коментар #1 от "Subaru STO":

    ...... И ДА ДОБАЯ.... ЧЕ... ЦАЛОТО И ЛИЦЕ.... Е С 2 СМ.. КРЕМ ЗДРАВЕ.... КАТ.... ГРЕСИРАНА Е... МАИНОЛОВА.... ГРЕСИРАНАТА.... ХИ ХИ...
  • 20 Майче майче

    53 22 Отговор
    Ако не беше Бойко още щеше да пътуваме девт дена с камили нищо не казваш за това всичко лошо на Бойко. А ти като си знаела как да устрои ш милата ни Родина къде беше до сега та от тук натата ще оправяш Родината. Най добре се скрий на по умните хора държавата.

    Коментиран от #22

  • 21 Чичо Гошо

    19 16 Отговор

    До коментар #16 от "Бай Кольо":

    В Германия е 1.70. ама как да ти обясня, като си толуп. Акцизи, данъци, работна заплата и печалба. Над цената на петрола. Във всяка държава са различни.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Майче майче

    36 21 Отговор
    Ако не беше Бойко още щеше да пътуваме девт дена с камили до морето нищо не казваш за това всичко що лошо е на Бойко. А ти като си знаела как да устрои ш милата ни Родина къде беше до сега та от тук натата ще оправяш Родината. Най добре се скрий и остави на по умните хора държавата.

    Коментиран от #88

  • 24 Свилен

    22 34 Отговор
    Гербавите тъ паци са толкова про сти, че си мислят, че Президента увеличава цената на олиото и на тока.

    Коментиран от #26

  • 25 Чичо Гошо

    19 20 Отговор

    До коментар #8 от "Хахахаа...хахаааа...":

    Бойко в затвора. Ти- на вечерно училище
  • 26 Подкрепа за Борисов

    19 30 Отговор

    До коментар #24 от "Свилен":

    Откъде да знаят. Бойко може само да му козирува на Радев. Да се кандидатира срещу него. Ама знае как ще падне с 200
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Сега проверих..прав си

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Права е":

    Цена на олиото
    През анализирания период (9 – 16април 2014 г.) средните цени на рафинираното слънчогледово олио за страната на едро и на дребно в големите търговски вериги (ГТВ) бележат леко повишение спрямо предходната седмица, докато тази на дребно в по-малките магазини остава без промяна.

    Средната цена на едро на слънчогледовото олио за страната е 4,01 лв./литър, с 0,5% над нивото от предходния седмичен период. Най-ниски стойности са регистрирани в Плевен и Силистра (3,80 лв./литър), а най-високи – във Варна и Пловдив (4,21 лв./литър). В осем областни центъра се отчита седмично поевтиняване на продукта в рамките на 0,6 – 6% (Варна). В други пет области е регистрирано поскъпване от 0,5 до 4% (Хасково).

    Коментиран от #29

  • 29 ГEРБ

    8 1 Отговор

    До коментар #28 от "Сега проверих..прав си":

    Сега и аз ще проверя колко е олиото в момента

    Коментиран от #31

  • 30 а ти пунта маро

    24 7 Отговор

    До коментар #22 от "Пунта Мара":

    Хвани Бойко за оная работа!
  • 31 Аз проверих

    5 2 Отговор

    До коментар #29 от "ГEРБ":

    Статистиката е по време на управлението на Борисов и по време на първите избори през април - седмица (7 – 14 април 2021 г.) се наблюдава повишение на средните цени на рафинираното слънчогледово олио за страната на едро и на дребно в по-малките търговски обекти и същевременно понижение на тази в големите супермаркети съобщават експерти на МЗХГ в последната си ценова справка.

    Търговията на едро със слънчогледово олио е в широкия ценови диапазон от 2,06 лв./литър (Варна и Ловеч) до 3,48 лв./литър (Враца). Сравнявайки с предходната седмица, в единадесет области е налице увеличение на цените с между 1,4% и 22,1%, най-значително в Монтана, а само в Шумен, Бургас и Хасково – понижение, в рамките на 2,2% - 6,1%. Това води до покачване на средната от 3,30 лв.за литър
  • 32 Мешков

    12 23 Отговор
    Досега избирателите на Герб бяха три чешита: едри корумпета, зависими чиновници и неориентирани гласоподаватели. Останаха само от първия вид, ще се преброят на 14.11.
  • 33 Наследството на ГРОБ

    19 22 Отговор
    Тая да се маха че Аман от популисти. ...Инфлация има навсякъде.Наследството от Тиквата е много по фундаментален проблем.Срината държавност, корупция превърната от ГРОБ в държавна политика, партия мафия, лидер лъжец мафиот простак, никаква прокуратура , бездействие с власт на тая прокуратура за доказани финансови престъпления. Тя е дълга.Партията и държавата това искаха ГРОБ.Е.....то вече държава няма.
  • 34 Цена на олиото през месец юли

    10 3 Отговор
    По време на служебното правителство-

    Олиото продължава да поскъпва и в първата седмица на юли. На едро цената му стига 3,17 лева за литър, показват данните на Държавната комисия за стокови борси и тържища. На дребно в магазините в страната то се продава от 3,35 лв./литър в Смолян до 4,15 лв./литър в Ловеч, Плевен и Търговище. Средната цена за страната е 3,76 лв./литър.

    Коментиран от #36

  • 35 Абе защо

    18 5 Отговор
    Всички полит.б.о.к.л.у.ц.и звучат като Волен Гюлето...пет за четири .И Сидеров и тази са се осрали до плешките.Ама си плямпат....
  • 36 Изумен

    18 8 Отговор

    До коментар #34 от "Цена на олиото през месец юли":

    Че то олиото сега е колкото цената през 2014 г.А доходите скочиха двойно оттогава. И минималната пенсия беше 165 лв. А сега 370 +120 лв.добавки...Явно Борисов здраво ни е крадял
  • 37 Бойко

    23 10 Отговор
    Мачкай Баце!
    Радевото правителство тотално изпусна цените. Така се получава когато прставяш личните приоритети пред тези на хората!
    Цяло лято Майчето ти рови в гащите, чекмеджетата, спалните и къде ли не още. Надявам се да е намерила решенията на проблема с цените, а не просто да ни информира! Всички виждаме какви са цените.
  • 38 Вижте цените на горивата 2012 г.

    6 4 Отговор
    Преди 9 години по време на първия мандат на БОрисов-2
    Цени на горивата за 1 март 2012
    ← 29 фев 2012г.2 мар 2012г. →

    Lukoil 2.61 2.65 1.44 2.77 2.73 2.87
    Shell 2.62 2.71 1.44 2.77 2.93 2.99
    OMV 2.62 2.71 1.44 2.88
    Eko 2.62 2.71

    Коментиран от #41, #43

  • 39 Хан Крум

    30 8 Отговор
    Всичко е следствие на вашите действия ,,Партии на промяната,, Разсипахте държавата с ваште болни амбиции 300 милиона за избори вместо за децата и болниците.
  • 40 Боко

    10 6 Отговор
    При мен всичко беше 6 това са вашите фекалии
  • 41 Ехаааа

    8 6 Отговор

    До коментар #38 от "Вижте цените на горивата 2012 г.":

    Че то тогава са стигали по 2.77 лв.цени бензин и дизел...Ужас...Как сме го търпяли тази тиква
  • 42 МАЙА МАНОЛОВА ПРОТОТИП НА ЮЛУ ДЕНЕВ

    20 9 Отговор
    ВЕЧНИЯ ПРЕТЕНДЕНТ ЗА ПОЛИТИК🍩
  • 43 Изумен

    6 3 Отговор

    До коментар #38 от "Вижте цените на горивата 2012 г.":

    1 лев и 44 ст.е стигнала цената на литър автогаз а сега е между 1.10 и 1.15 лв
  • 44 LOSHIA

    3 5 Отговор

    До коментар #10 от "Дойран":

    Първи вие ще пътувате!А за пътуването на Слави има много ,ама много време!!
  • 45 Много зле

    27 7 Отговор
    Тая е много зле. Олиото преди една година беше 1.80 - 2.00 лева. Дизела беше 1.80 2.00 лева, газта беше 80 стотинки и т.н. Всички видяхме, че цените се вдигат от няколко месеца. Ще се радвам да не виждам такива като нея в следващия парламент.

    Коментиран от #62

  • 46 Дундю

    20 6 Отговор
    Болшевишка пацавура
  • 47 Хаха

    16 8 Отговор

    До коментар #4 от "До Мая Манолова":

    Тся нещастна мърла е бита карта

    Коментиран от #77

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Борис

    20 5 Отговор
    Тази която гони мутрите!!! А сега Бойко пък е виновен, че не е на власт.
  • 50 Бай Колю

    8 3 Отговор
    Вече 32 години, всеки политически идиот в България казва, че този преди него е виновен..? Не желая да чувам за крадливите български политици от долни Дунав! Няма да гласувам !!!!
  • 51 Гост

    21 3 Отговор
    Да и вие сте виновни, два парламента не сменихте КЕВР. Това означава че сте зависими от олигархията и не смеете да пипнете техните слуги.
  • 52 дъртия

    17 8 Отговор
    ВИНАТА Е В МУТРЕНСКОТО ПОВЕДЕНИЕ НА мутресата !!!
    МУТРО ГАЛЕВА ЗАЩО НЕИЗЛЪЧИХТЕ ПРАВИТЕЛСТВО ??!!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 дявола

    18 4 Отговор
    Ей Майче докато беше Бойко жените не бяха високи от както влезе служебното правителство всичко се вдигна почти два пъти(БЕЗ ЗАПЛАТИТЕ РАЗБИРА СЕ).Със Бойко беше зле сега е мега зле
  • 55 Красимир Петров

    12 5 Отговор

    До коментар #5 от "Антитрол":

    Напълно те подкрепям!
    Но нагаждачите от ДАЙ България и ИБНИ ще се целунат в името на красивите си задници.
  • 56 Красимир Петров

    20 7 Отговор
    ЩЕ черпя след като Мая Манолова -Галева-Пеевска не присъства в следващото НС.
  • 57 Ха ха ха

    18 8 Отговор
    И през 2944г. пак Бойко ще им е виновен, че им е крива ракетата :) :):)
  • 58 Гост

    14 4 Отговор
    Че той не става ок. Ама тая в пещера ли живее? Не вижда ли , че в цяла Европа цените летят… В два парламента ви гледахме цирка какво направихте? Вече наистина не знам за кого да гласувам! Въпреки , че знам , че трябва ако искам нещо да се промени! Но все повече се обеждавам , че нито вие нито Христо Иванов или Слави Трифонов ще промените нещо… Какво остава черепа? Бсп ? Герб? …..
  • 59 Тая

    19 8 Отговор
    С 10 кила фон дьо тен на фасадата да мълчи. Че много добре си спомняме какви хи дробеше последните 15 години московската възпитаничка.
  • 60 гост

    16 8 Отговор
    ма вие управлявате от една година и радев- дъртия комунист и пак ГЕРБ са ви виновни, като бехте толкова кадърни що не направихте парламент и ти отстудио в студио дано некой те припознае, ако може Кирчо ма той каза не
  • 61 Всъщност

    8 1 Отговор
    Ето ви зелена сделка.....последствията де усещат първо и болезнено в бедните държави
  • 62 гост

    9 3 Отговор

    До коментар #45 от "Много зле":

    Ами да, Боко го няма от 6 месеца.
  • 63 стига ломотили

    7 9 Отговор
    Мая , я не ни обяснявайте какъв и какво е правил Буци , а отговорете на въпроса , нали за това в два парламента ходихте депутати да сте , защо въпросният Буци не е в ареста и срещу него не се водят следствия по много направления . Колко продължиха тези парламенти и защо е въпрос отнасящ се до вас , не и го вкарвай в темата.
  • 64 Коко

    14 5 Отговор
    Майче не ми обяснявай очевидното кажи какво направихте с мравояда с лодката в парламента защото нямаше повдигнато обвинение на никой от крадлива та герберски клика аз ще ти кажа разбрахте се с Христо Иванов Прокопиев да разделите баницата и хич не ви пука за хората тока бил висок храната била висока апък каква храна свинско месо от Бразилия горивата боклуци ваксини които не предпазват кой майче осъдихте никой
  • 65 Тази патка

    15 8 Отговор
    патка си беше и такава си остана - безнадеждно влюбена в Борисов.
  • 66 Фиго

    14 7 Отговор
    Тая калевра съвсем итрещя .
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 популист

    12 6 Отговор
    Има ли кой да я слуша тая,парламент,ама друг път!
  • 70 Винкело

    4 2 Отговор
    Пенсионерите нарадваха ли се увеличението, или още не са го получили?
  • 71 Саабри

    7 6 Отговор
    Докато я пускат на обществени места ,ще трябва да я търпим ,ко да са прай...ма ,то кат няма кво друго и я канят ,за пълнеж
  • 72 шишеджам

    8 7 Отговор
    Пеевска ,ами Кирчо и Кукорчо не те искат защото лъжеш повече от тях!
  • 73 Прайм Тайм

    3 4 Отговор
    ★22 Сентября 2021, 21:33
    Минсельхоз объяснил рост цен на куриное мясо
    Минсельхоз: рост цен на куриное мясо в РФ является сезонным и связан с повышением спроса★
    Превод:22 септември 2021 г., 21:33

    Министерството на земеделието обясни поскъпването на пилешкото месо

    Министерство на земеделието: Поскъпването на пилешкото месо в Руската федерация е умишлено и е свързано с управлението на ГЕРБ
  • 74 Ахааа

    12 9 Отговор
    Абсолютна наглост, борисов го няма в управлението. Управлението е в ръцете на Радев!

    Коментиран от #75, #85

  • 75 Саабри

    3 6 Отговор

    До коментар #74 от "Ахааа":

    Е,Радев е виновен за свалянето със С-500 на Миг-28 при Царево зимата
  • 76 Господи този път си я прибери

    11 10 Отговор
    Мале, това лъжливо и безскрупулно същество, май наистина е време Господ да го прибере и да спре с гадостите. Тая като я пита Виктор Николаев по Нова, колко струват 10 яйца не знаеше.
  • 77 До Мая Манолова

    8 6 Отговор

    До коментар #47 от "Хаха":

    Не е важно дали е бита карта. Важно е да е полезна на България!

    Коментиран от #90

  • 78 Прайм Тайм

    2 5 Отговор
    ★Производители занижают характеристики моделей электронной бытовой техники, однако цены на них становятся выше, рассказал URA.RU ведущий аналитик агентства Mobile Research Group Эльдар Муртазин. ★
    Превод: Олигарсите вносители от ГЕРБ в Руската Федероация продават сенегалски сешоари за китайски ,със занижени характеристики и завишена цена ,което е резултат от управлението на ГЕРБ и Борисов
  • 79 Канада и фатмака ще ни подстрижат като о

    10 10 Отговор
    Идват европейски пари много каза Ленчето на Станишев и са полудели. Трябва да ги оберат, а Мая нява да влезе в Парламента. Народе дайте да си гласуваме за Герб за да се разкарат тия и да не ни оберат

    Коментиран от #80

  • 80 Бойко

    5 7 Отговор

    До коментар #79 от "Канада и фатмака ще ни подстрижат като о":

    И да не гласувате ,тая никой няма да я пусне да клявка по цял ден ,и никой няма да ви обере ,щот за това се иска акъл и баланс на алчността
  • 81 cpv

    13 8 Отговор
    Защо при Борисов нямаше такива цени,а сега при управлението на Радев,цените скочиха драстично.Това е управлението на олигархията и на анархията!
  • 82 Гоуст

    10 8 Отговор
    А зщо бре Галева? Нали бяхте много компетентни? При" черната овца Борисов" защо нямаше такива грижи?
  • 83 Бат Вальо

    8 8 Отговор
    Грозната, повърнах и намерих сили да ти отговоря - спри да дълбаеш дъното! Аут си и го знаеш, умен народ никога не стъпва втори път в едно и също л.йно! След изборите отново ще правиш на ББ туй-онуй за службица, ама тогава ще трябва да отвориш много дълбоко гърло ... отивам отново да повърна ...

    Коментиран от #98

  • 84 достойнство

    10 8 Отговор
    ДОКЪДЕ МОЖЕ ДА ИЗПАДНЕ ЕДНА МУТРЕСА ЗАГУБКЛА СВОЯ НАРКОТИК-ВЛАСТТА.ДА ГОВОРИШ ,ЧЕ ГЕРБ СА ВИНОВНИ ЗА ВИСОКИТЕ ЦЕНИ СЛЕД КАТО НЕ СА НА ВЛАСТ ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИН ГОДИНА ЗНАЧИ,ЧЕ НЕЩАТА ОТИВАТ КЪМ ТЕЖКИ ПСИХИАТРИЧНИ ПРОБЛЕМИ.САМО ЩЕ ПРИПОМНЯ,ЧЕ ШРЕЗ 2019г.БЕНЗИНА БЕШЕ 1.85лв.БИЛИ ВИНОВНИ КОЙ ЛИ НЕ.А ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ЗА КАКВО Е ТОГАВА-ЯВНО САМО ЗА ДА КРАДЕ.ИЗТЕГЛИХА ЗАЕМИ ЗА НАД 2 000 000 000 И НИКОЙ НЕ ЗНАЕ ЗА КАКВО СЕ ИЗРАСХОДВАТ .ФИГУРАНТА-ПРЕСТЪПНИК ОСИГУРИ ВЪЗМОЖНОСТ НЕГОВИТЕ СПОНСОРИ НА ПРОТЕСТИТЕ В МОМЕНТА ДА КРАДАТ НА ВОЛЯ.КАК НЯМА ДА СЕ ВДИГАТ ЦЕНИТЕ КАТО ПРЕСТЪПНОТО СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО СПРЯ ПРОЕКТА ЗА ДЪРЖАВНАТА ПЕТРОЛНА КОМПАНИЯ И СЕГА ОЛИГАРСИТЕ ТРУПАТ НЕСМЕТНИ БОГАТСТВА ЗА СМЕТКА НА ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС.ОБВИНЯВАМ ВСИЧКИ ВАС КОИТО СТЕ ГЛАСУВАЛИ ЗАПРЕСТУПНИНА ФИГУРАНТ И ЗА ТАКИВА КАТО МУТРЕСАТА МАНОЛОВА В СЪУЧАСТИЕ КЪМ ВСИЧКО ТОВА.
  • 85 БСП на Бунището

    11 7 Отговор

    До коментар #74 от "Ахааа":

    Правителството на Радев смени всички министри,зам министри,началник отдели и Бордове на Директори на Държавни фирми с кадри на БСП и Военни ... и ето го Резултата - Инфлация,тройни цени и пак се отправяме към Дъното....
  • 86 Бат Вальо

    5 5 Отговор
    Факти, след изборите ще се наложи да правите на ББ яко феlацио, щото мноооооооого яко сте я загазили ...
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Sts

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Майче майче":

    Аааа ,до кое море?
  • 89 НИКОГА ВЕЧЕ ПЕТОЛЪЧКИ, ФУРАЖКИ,...

    7 3 Отговор
    ДС-БОКЛУЦИ, СОРОСИ, КАНАДСКИ ГЕЮВЕ, ПЕДЕРУГИ И СБЪРКАНЯЦИ!!
    6 ПРАВИТЕЛСТВА НА БКП/БСП-ДС-ДПС...
    6 НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ И ФАЛИТИ!! 7-та ФАТМАШКА ЗИМА НА БКП...Е ВЕЧЕ...ТУК!!!
    СКОРО ИЗЛИЗАМЕ
    И ...ГАЗИМЕ НАРЕД
  • 90 А бе

    1 3 Отговор

    До коментар #77 от "До Мая Манолова":

    С кое: с Ванко1, с Орешарски, с Пеевски?
  • 91 Две димящи дула

    4 7 Отговор
    Забелязал съм, че под всяка статия свързана с Мая Манолова изпълзяват най-много от гнусните герберски тролове. Като трън в задниците им е и не им дава и минута покой. Няма да има спокойни сънища вече за вас герберски червеи, свиквайте !!! Мая категорично и заслужено трябва да бъде и в следващия парламент!

    Коментиран от #92

  • 92 По по най

    5 2 Отговор

    До коментар #91 от "Две димящи дула":

    Най-почтената!Ами я ми обясни ,защо мрази да е лоялна.В последния парламент се мазнеше на Сл.Трифонов. Преди това--"Подкрепа за Орешарски",Пеевски--шеф на ДАНС ит.н и т.н.Ави тя даже в личния си живот е взела мъжа на друга жена.Ама.....почтена.Латерна.
  • 93 Фондиотен

    6 3 Отговор
    Много шприцкит има по тази жена сигурно нещо прикрива външно и вътрешно?
  • 94 аз съм Веска

    0 1 Отговор
    СИГУРНА БЯХ , ЧЕ ДУХОВНИЦИТЕ КАТО ТЕ ВИДЯЛИ БОСА В ХРАМА НА ДЕМОКРАЦИЯТА , СА ОСТАВИЛИ ЗНАК . ОТКРИХ ГО В ТЕЧЕНИЕТО БОСА НОВА .НО .... НИЩО НЕ СВЪРШВА САМО С ТОВА . ОКУЛТИСТИТЕ ВИНАГИ ИМАТ ВПРЕДВИД ОЩЕ НЕЩО .
    ТЪРСИМ НОВ БОС , ЗАЩОТО ДЖАЗА И СЕКСА , ВЪРВЕЛИ РЪКА ЗА РЪКА .
    КОЙ ДА Е , КОЙ ДА Е . НОВИЯТ БОС, ТАКА , ЧЕ ДА ОТКРИЕМ ТАМ СТРАСТТА ТИ КЪМ ПАГОНИ И АПУЛЕТИ ....
    БИБИ Е СТАР БОС НА ПОЛ . СЦЕНА .
    ПО ТАЗИ ПРИЧИНА ОТПАДА И РАДЕВ .
    БОС Е И ГЛ. ПРОКУРОР , НО ЗА НЕГО ... НЕ СИ МИСЛЯ .
    ОСТАВА ДА ТЕ СВЪРЖА С НАСТОЯЩИЯТ ПРЕМИЕР.
    ВЯРНО ИЛИ ДА ?
  • 95 Клиент

    5 2 Отговор
    Нее Галева,цените скочиха от лятото,а Борисов го няма от април.Точно когато вие безхаберниците влезнахте в парламента.
  • 96 Бойко

    4 2 Отговор
    Мачкай Баце!
    Цените в магазините и сметките, три пъти по-високи!!
    Това е едва началото на Радевото управление!
    Обаче Мая е решена да намери кюлчетата и пачките в някое чекмедже, или измежду бельто на баце. За сега само рови и души!
  • 97 Пенсионер

    1 1 Отговор
    Вместо сложните компенсации , да не се вдига цената на тока.Гениалните неща са прости.Разликата от цената ще отиде за компенсации.Кому е необходимо това упражнение ?
  • 98 СОДОМИТ

    0 1 Отговор

    До коментар #83 от "Бат Вальо":

    ВАЛЬО ИМАШ ЗДРАВ СТОМАХ АЗ СЕ ОГЕЗВОДНИХ ОТ ПОВРЪЩАНЕ
  • 99 Какво стана,

    3 1 Отговор
    С “ ревизите”, Манолова ? Защо не “ оправихте”, несправедливостите, на Борисов ? Само уреди дъщеря си и зет си! Друго какво направи?!
  • 100 Да бе

    1 2 Отговор
    Нас рани те ви гащи сигурно и те са ви наследство от Борисов !
  • 101 Ех, тетка дърта

    0 2 Отговор
    Тая ляга и става с името на Бойко в уста. Какъв блян, какво мечтание. Ами той не управлява вече година, ма бабке. Мая знае колко е дърта с кафява коса и се опитва да й слага руси кичури.