Last news in Fakti

29 Октомври, 2021 19:17 10 434 88

Христо Иванов пред ФАКТИ: Фундаменталният проблем са свързаните с КГБ или Анкара

  • христо иванов-
  • демократична българия-
  • продължаваме промяната-
  • кирил петков-
  • ахмед доган

"Няма риск Канада да иска да шпионира България, Канада не е известна като страна, която се занимава с шпиониране", коментира Иванов в контекста на казуса с Кирил Петков

Христо Иванов пред ФАКТИ: Фундаменталният проблем са свързаните с КГБ или Анкара - 1
Снимка: ФАКТИ

"Ние изначално в нашата предизборна програма, още преди изобщо да възникне този казус, сме се застъпвали винаги за премахването на тези ограничения в Конституцията". Toва заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов по повод решението на Конституционния съд, че Указът за назначаването на Кирил Петков за служебен министър на икономиката е противоконституционен, тъй като той е бил и канадски гражданин към онзи момент.

Иванов обясни, че ДБ не искат да има такъв вид ограничение за хора с двойно гражданство.

"Живеем в такъв свят и България така се промени, че 2 милиона от най-активните ни сънародници живеят в чужбина. Всички бъдещи поколения, част от живота им ще минава в чужбина - ще учат, ще работят, и ние трябва постепенно да се адаптираме към това състояние. Ние го наричаме "Голямата България". Въпросът не е да се опитваме тези 2 милиона да ги върнем обратно в България. Това няма да се получи. Въпросът е да създадем такава комуникация, такива връзки с това разраснало се национално тяло, че тези хора да се чувстват част от България - от нейната икономика, от нейната политика, от нейната култура, и да възпитават децата си като българи. Ние трябва да им дадем дял от България, те трябва да се чувстват увлечени, и това минава и през възможността да заемат определени длъжности", изложи Христо Иванов виждането на "Демократична България" по въпроса за българите, живеещи в чужбина.

Той отчете, че ДБ са единственият политически субект, който има общински съветник, който е етнически нидерландец. Става въпрос за Якоб ван Бейлен, който живее във Велико Търново и е общински съветник именно там.

В контекста изказване на конституционалиста проф. Георги Близнашки, който е скептичен по отношение на лоялността на Кирил Петков към България, председателят на партия Да, България заяви: "Тези хора знаят, че колкото е по-изолирана България, затисната, обречена на липса на реална конкуренция, толкова повече шанс имат те да властват и да тъпчат. И точно за това се борят. "Малка България" е удобната България за такива като Близнашки и това, което той представлява в ДПС, сарайския модел - България да е затисната, обречена на изолация и провинциализъм".

Според него президентската администрация трябва да отговори дали е знаела, че Кирил Петков не е само с българско гражданство.

С негативна конотация съпредседателят на "Демократична България" припомни, че при назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС е имало проверка, за да му бъде даден достъп до класифицирана информация на най-високо ниво, натовски стандарт, която е отнела само 4 дни.

Отново в контекста на доскоро двойното гражданство на Кирил Петков и страховете не проф. Близнашки, Христо Иванов каза следното:

"Няма риск Канада да иска да шпионира България, Канада не е известна като страна, която се занимава с шпиониране. Но когато българската национална сигурност е абсолютно разкована като барака за хора, които са свързани с КГБ или с Анкара - говоря за Ахмед Доган и неговото обкръжение... Той беше третиран като обект на националната сигурност. Ама на чия - на турската, на руската или на българската? Ето това е фундаменталният проблем".

"Пътят на Кирил е път на стотици хиляди български семейства в последните 30 години. В това няма никаква конспирация, това го има естествения процес на отваряне на България към света и на възможност най-доброто от света да можем да го инжектираме в България", заяви още Иванов по казуса на Кирил Петков, като преди това изтъкна, че той не му адвокатства. Още повече, според него обединението, което той съпредседателства, ще бъде конкуренция с "Продължаваме промяната" на Петков и Василев.

След това лидерът на партия Да, България се върна към момента на назначаването на Иван Гешев за главен прокурор.

"Понеже беше много лесна тази теза - тя се наложи медийно, че проблемът с назначаването на Гешев е, че е бил единствен кандидат. Мисля, че и при вас съм аргументирал това, че не, не е това проблемът. Проблемът е, че Гешев не съответстваше на изрични, конкретни изисквания на закона за заемането на тази длъжност. И не, не става дума за неговата диплома, а за наличието на определени качества, които трябва да са обективирани, за да може да му се повери една от най-висшите отговорности в държавата. Това е фундаментален въпрос, по който ние с г-н Трифонов не можахме да се разберем. За заемането на постове, които вървят с политическа отговорност, а не с порции, се изисква биография, изисква се обективирано поведение, което показва не претенции, а че си способен да носиш отговорност за нещо повече от собствения си интерес, че си способен да устояваш, да казваш не, да настояваш, да имаш характер. Това са неща, които трябва да се научим да изследваме, когато правим преценка за една или друга позиция, за да можем да си гарантираме, че хората, които я заемат, ще бъдат достойни за нея. Гешев демонстративно не съответстваше на тези изисквания, които са вписани в закона".

Христо Иванов в този смисъл отбеляза, че аргументът на Румен Радев, когато отказа да подпише указа за назначаването на Иван Гешев, е бил слаб. Президентът бе изтъкнал, че Гешев е единствен кандидат и няма състезателност при избора.

"Tрябваше да бъде разобличен и Гешев, и Висшият съдебен съвет, и поръчителите на тази процедура, и тогава щеше да бъде много различна ситуацията", обобщи Иванов.

"Очакваме да работим с "Продължаваме промяната", защото тази страна има нужда от управление и в крайна сметка най-близо до нас са те и ние не забравяме в пушилката на кампанията, че после ще трябва да се управлява с някого и трябва да можем да говорим с някого. Имаме различия, винаги може да се измислят сложности в отношенията, но ние сме длъжни да осигурим управление на тази страна", направи заявка съпрeдседателят на "Демократична България".

"В предишните два Парламента докарахме изобщо възможността да се водят разговори до абсурдни нива на невъзможност да седнат политически представители да водят разговори.", призна той.

"Ние ще поемем отговорност за професионално поведение, когато става дума за необходимостта в България да има управление. Ще подходим професионално и отговорно, ще разговаряме с аргументи, ще водим разговори по начин, който може да даде резултат и може да ни се има доверие, че ще се погрижим за обществения интерес, както се погрижихме казвайки "не" на начина, по който Слави си представяше, че ще се формира управлението - "Магаре да вържа, ще го изберете и няма да задавате въпроси". Не. Няма да стане така", заяви още Христо Иванов.

След това той отправи апел към избирателите: "Дайте ни мандат, за да сте сигурни, че ще има управление и то ще бъде вменяемо, професионално и амбициозно да промени България. Стига експерименти, стига аджамийски номера, време е да сме сериозни всички. Ние имаме и екипа, и програмата, и амбицията, и сме готови да бъдем сериозни. Трябва ни партньорството на избирателите".

"Трябва да сме внимателни, защото става дума за разпореждането с нашето бъдеще, и да заложим на нещо, което е сигурно и последователно. Съвсем честно мога да застана и пред вас, и пред вашите зрители, и да кажа, че ние се опитваме да бъдем такива. Не, няма да използваме едни гръмки фрази, че ние сме почтените. Свръх злоупотребата с подобни самоквалификации довежда до част от тази конвулсия, която се случва. Моралът е много важен, но практикуващи политици авансово да си го приписват и да се опитват да говорят от негово име, е много рискова операция", завърши Христо Иванов.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 66 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Щщкк

    62 29 Отговор
    А ти си свързан с USAID

    Коментиран от #59, #73, #80

  • 2 📌🇧🇬

    20 27 Отговор
    Както преди така и сега има интелегентни хора, които тотално не разбират същината на проблема, пример: “Проф. Валентин Джонов: Проблемът на ваксинацията е, че хората не се идентифицират с държавата”. Тази Държава ако иска да оцелее трябва да започне да се идентифицира с масовият данъкоплатец/българин/и/! В продължение на близо 90/100 години, Българската държава се идентифицира със всякакви, “бат ш!т” идеологии, а те са: Социализъм/Комунизъм, Фашизъм/Национал - Социализъм, Комунизъм/Социализъм.
  • 3 нашия

    74 27 Отговор
    а свързаните с ЦРУ не са ли проблем....????!!!!
  • 4 Кинжал

    68 32 Отговор
    Фундаменталният проблем е свързан с Козяк и американските бази у нас - Ново село и граф Игнатиево, а от там и с концесиите на американци и канадци, заради които нашата мафия в лицето на герб блокира и отказа стратегически и печеливши за България проекти! В устата на ДБ е само Кремъл и Анкара, с това си лягат и стават! Нещо да сте чули конкретно да атакуват герб, с които бяха съдружници?!

    Коментиран от #41

  • 5 НАУМ

    64 29 Отговор
    ТОЗИ Е МНОГО ПРОСТ

    Коментиран от #26, #64

  • 6 Цирло

    57 22 Отговор
    А свързаните с ЦРУ не са прпблем. За един преател питам
  • 7 📌🇧🇬

    28 28 Отговор
    Конституцията преди 10 Ноември, 1989 г.
    Член 1 е абсолютна галимация. Член 2 е тотална галимация. Член 3 е невъъобразима галимация📌Единственно и безпрекословно БКП управлява благодарение на Силовите Структори създадени по Съветски КГБ и Германски Модел на (NASDP), а те са МВР, ДС, УБО, Гранични Войски.

    Коментиран от #40

  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    48 13 Отговор
    БОРИСОВ е слуга на ЕРДОГАН
  • 9 📌🇧🇬

    27 30 Отговор
    България няма полезен ход, същевременно ограничено време! Тоест от тук нататък е “мейк ит ор брейк ит”. 📌Вижте Финландия за пример, 100 години Независимост от Русия. Къде са Финландците днес? Най - доброто образование в ЕС. Финландците са едни от най - щастливите хора. Финландия е с един от най - високите стандарти в ЕС. Финландия/Suomi наброява 5 528 737 милиона.

    Коментиран от #39, #75

  • 10 Йонко

    34 16 Отговор
    Свързаните с налагането на либерастните цености те също не са проблем
  • 11 Л У Н А 🌙

    15 14 Отговор
    ЧЕ ВИ ОПРАИ 👍 ПОДЛОГИ MACTУРБАЦИЯ
  • 12 Gggg

    50 19 Отговор
    Канада смуче нашето злато и не била заинтересован да шпионира-- ти луд ли бе

    Коментиран от #53

  • 13 Гост от Силистра

    41 3 Отговор
    Христо, фундаменталния проблем е, че голяма част от хората който коментираха мутро - мафията Тук, спряхме да пишем... Защото разбрахме че само си лаем.. а Мутро-Мафията си кара кервана. Има очевадни примери!
  • 14 📌🇧🇬

    31 20 Отговор
    Свързани с Анкара и Турското военно разузнаване са лицата Бойко Методиев Борисов и Мустафа Сали Карадайъ! Ходещи редовно при РЕДЖЕП Тайиб Ердоган на инструктаж . Лица свързани с КГБЗ България няма защото руската агентура сама си върши работата тук. Лица като Копейкин и Сайдера нямат нищо общо с тях, те сами се представят за да печелят русофилски гласове.
  • 15 00014

    39 11 Отговор
    Още по-голям проблем са многополовите - от Дебилна България, цапащи миналото и настоящето ни.
  • 16 Сега

    37 13 Отговор
    Христо Иванов се надява Кирил Петков да се върне с подвита опашка,ама не е познал.Пък и не били управлявали авторитарно,но действията им говорят друго . Само се чудя,с какъв акъл,искаше да командери Сл.Трифонов .Опитва се и Корнелия Нинова, ама и тя не е вчерашна---няма да правим правителство с мандат на БСП,ама ако не ни излиза бройката,ще благоволим да ви приемем.Доста обидно,ама да не си помисли някой,че Христо Иванов иска да командва парада.Неее...Той не тропа по масата.Той говори спокойно.Назидателно,но спокойно.
  • 17 Бай Ганьо

    34 12 Отговор
    Спиди гонзалес много лае преди избори а след тях гони само големия кокал
  • 18 АААААХА ХАХАААА.... ДНЕС ЯВНО Е ДЕН

    32 13 Отговор
    НА,....ПОЧТЕНИТЕ ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА... ЛИБЕРАЛНИЯТ МОДЕЛ И... ПЕДЕРАСКИТЕ СВАТБИ!!!!
    ААААААХААААА.....
    ЩЕ ПОПИТАТЕ , АМА ЗАЩО РАДКА ДЛИБОКАТА И ЛЕНЧЕТО ОФШОРКОВА ПОДПИСАХА МЕНОРАНДУМА НА ЕП,..ЗА...ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ, ОМО ИЛИНДЕН, МАКЕДОНСКОТО МАЛЦИНСТВО, И Г-ЕЙ СВАТБИТЕ?
    ЩЕ ВИ КАЖА, ЗАЩОТО...ТИЯ..ПОЛУ-ХИМАНОИД ОТ ТРЕТИЯТ ПОЛ,...НЕНАВИЖДАТ БЪЛГАРИЯ....
    ФАКТ!!!!
    ...........
  • 19 📌🇧🇬

    7 18 Отговор
    България е разделена м/у Турската Дианет/ДПС, Русия/КГБ/ФСБ, Руската Православна Църква и оста Германия/Австрия, “Норд Атлантическият Военен Съюз” - НАТО
  • 20 А ти,Иванов,

    34 11 Отговор
    защо си съмнителен за нас?Нещо не ти вярваме.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 7654332

    29 12 Отговор
    Само да припомня, ДБ е създадена с цел гжа Пръмов да отиде в Брюксел, защото това беше нейният последен шанс за изява. После се възползваха и други, а сега се точат трети и докато може... Кой му пука за държавата, проблемите и т. н.
  • 23 📌🇧🇬

    12 13 Отговор
    Това са Факторите в Българската вътрешна и външна политика. България за последните 100 години няма самостоятелна външна и вътрешна политика!
  • 24 Този много

    21 10 Отговор
    приказва преди избори,а след това иска постове.Той е виновен досега да няма правителство.Много е подозрителен.Да не е в таен брак с ГЕРБ?
  • 25 Перо

    17 7 Отговор
    Каква национална сигурност,какви 5 лв.,каква лоялност,какви шпиони? Например службите на САЩ и Британската общност,нямат право да вербуват техни граждани,намиращи се в чужбина,но не са ограничени да разработват и привличат чужд премиер,министър или държавен чиновник,които се предлагат сами за 100 лв.,въпреки че в договора за членство в НАТО е забранено да се шпионират членовете. Много по-рисков фактор за вербуване е толупа и всеки министър или депутат от ГРОБ и ДПС!
  • 26 Legal

    29 9 Отговор

    До коментар #5 от "НАУМ":

    И няма един работен ден - освен в НПО-та
  • 27 ЛИЛИ

    27 9 Отговор
    Ало десните престанете да плашити хората с ДС и КГБ.Заспалият ни народ допусна военни бази на САЩ -безплатно, шпиони щъкат навсякаде, Вие бълнувате Руска заплаха. Хак ни е цената на газта , горивата и всички злини дошли от вашата наглост.
  • 28 Ице ице

    27 11 Отговор
    Веднага си проличава от къде смучеш грантове 🤣🤣🤣
  • 29 ФАКТ

    26 9 Отговор
    МАЙКА МУ НА КГБ.А ТОЙ НА СОРОС . ЛАЛАДЖИЯ.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 bul

    32 4 Отговор
    А БЕ ТЪПАНАР ! КОЯ ДЪРЖАВА НЯМА ШПИОНСКИ СЛУЖБИ !
  • 32 АЛОООУУУ ..РИСТЕ,..МАДЖО СЪМ

    16 8 Отговор
    ДИГНИ ТЕЛЕФОНА ОТИ...ШЕ ТЕ ДИГНА...НА ВИТОША, ПОМИЯР
  • 33 3637373838

    24 8 Отговор
    ХАХАХАХАХАХАХАХ,тоя пък с неговите комунисти и КГБ-та е за психично изследване ,как не им омръзна с тоя мантри и ся вкара за разнообразие и Анкара .Имаше един такъв като тоя в Америка ,че чак от параноя се хвърли от офиса си.Хахахахха,циркове до безкрай.Боже пребири си ги тия ,че объркват и така вече изпращелия народ.
  • 34 Д.Б Победа

    13 15 Отговор
    Задължителна ваксинация и глоби от една заплата на всички Анти Ваксъри, Чалгари и Шумкари
  • 35 ХР Иванов?? При съставяне на

    23 7 Отговор
    Правителство с ваше партийно участие, част от вас ще тръгнат първо да показват, колко са Евроантлантици!! Мартин Димитров и Компанията ще се захванат с Паметника на Съветската Армия, а Ат Атаносов ще доказва, че Крим нее бил Руски!! На този етап тези въпроси никой него интересуват,! От Един месец единия Реве срещу паметника, а Атанасов е Ревнал За Крим!! За това ще загубите, част от ЕЛЕКТОРАТА СИ!!! РЕВЕТЕ КОГАТО НЕ ТРЯБВА, ЗА НЕЩА, КОИТО НЕ СА СПЕШНИ ЗА РЕШАВАНЕ, А ТРЯБВА ДА СЕ ДО КАЗВАТЕ ПРЕД НЯКОЙ, ЧЕ СТЕ ПО КАТОЛИЦИ И ОТ ПАПАТА!! ЩЕ ОТ ЧЕТЕТЕ ГРЕШКАТА СИ!!!
  • 36 Костов

    21 7 Отговор
    За г-н Првна 0, няма никакво значение, че е нарушена Конституцията на България, той си плямпа това което нему е изгодно. Не е учудващо, плаща му Uncle Sam!

    Коментиран от #46

  • 37 защо бе

    29 6 Отговор
    Христооо, а свързаните с Сорос и ЦРУ за тех нищо неспоменаваш ! Защо бе ?

    Коментиран от #71

  • 38 Хъй

    27 8 Отговор
    Колкото по малко гласуват за Ицето и неговите Бъхлари спонсорирани от Америка толкова по добре за България
  • 39 737339338

    18 7 Отговор

    До коментар #9 от "📌🇧🇬":

    Ти си виж манталитета па тогава се прай на знаещ .Филандия си тачи Русия скоростна железопътна линия си имат ,газ ,нефт,стоки и роби си ги менкат в евраци бизнеса си върви и не се оплакват одят си на гости границата им е табелки от едната страна Финландия от другата Русия.Няма ги тия разговори на омраза там .Като не си одил си личи,пишеш кото намериш в пошлия интернет.

    Коментиран от #48

  • 40 63737383

    13 7 Отговор

    До коментар #7 от "📌🇧🇬":

    По- убаво НСДАП или КПСС отколкото такива като теб да влизат у парламента.По писаното си личи че си от тая пошла орда бабуини.Нема провокираш изпращялите ми сънародници,че ако дойдем ний в Шопияланд ще бъдете в положение по-лошо от украинските депутати дето ги вкарваха по кофите с боклук и ги заливаха със зелена нетриеща се боя.

    Коментиран от #51

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Очевидно

    16 10 Отговор
    Свързаните с ЦРУ не са проблем. Христо Иванов е кукла на конци, за който не е забелязал.
  • 43 Република

    15 10 Отговор
    Христо стига говори глупости за тези 2 000 000 труженици които ти да видиш били цвета на България стига с тези опорки бе бастун
  • 44 Вера

    15 7 Отговор
    Проблема е сащ защото те ни управляват
  • 45 ТУТРАКАН

    14 12 Отговор
    АВЕ!!! МАЙМУНАК ДЕМОКРАТИЧЕН, ТУК СТАВА ВЪПРОС ЗА ЗАКОН. ОЩЕ ПО ЛОШО, ЗА КОНСТИТУЦИЯТА. НЕ НИ НОСЕТЕ ОТ ДЕВЕТ КЛАДЕНЕЦА ВОДА, ХАХАХА, ТОВА ПЪК Е МНОГО ОРИГИНАЛНО, АМА КАНАДА НЕ НИ ШПИОНИРА. АМИ КАТО СИ ТОЛКОВА НАЯСНО, ЗАЩО КАТО БЕШЕ МИНИСТЪР НА БОЙКО НЕ ПРЕДЛОЖИ В КОНСТИТУЦИЯТА ЗА РУСИЯ ДА ВАЖИ, А ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ДА НЕ ВАЖИ.

    Коментиран от #60

  • 46 Перо

    7 3 Отговор

    До коментар #36 от "Костов":

    Виж каква зоологическа градина са депутатите от 30-то НС,които създадоха конституцията! Всички да примати с мозък на пиле от СУ. Хората се страхуват да минават около СУ да не ги запишат Право на сила.
  • 47 гошо

    9 4 Отговор
    "Няма риск Канада да иска да шпионира България"

    не може и оная работа до края, и душата в рая, гусин екс-тиквониев министЕр!
    трябва да плюете "когото трябва", за да заслужите сребърниците си, но пък това хептен свива и без туй мижавия ви електорат.
    заслужавате си съдбата, все пак. наслаждавайте ѝ се.
  • 48 📌🇧🇬

    9 9 Отговор

    До коментар #39 от "737339338":

    Добре е да знаеш повече Световна История?
    📌🏴‍☠️:) Колко, “ Филандия си тачи Русия”? е резулт от Зимната Съветско/Руска Война?
    Войната започва СССР на 30 Ноември 1939 г., продължава три месеца, с подписването на Московският Мирен Акорд, (Договор) на 13 Март 1940 г., за три месеца Руснаци/Финландци губят: “Въпреки че съветските загуби през зимната война никога не са били публикувани, повечето наблюдатели смятат, че повече от 200 000 души са били убити и много по-голям брой са били ранени. Финландците загубиха 24 923 убити и 43 557 ранени.” Ранените от страна СССР са от близо 280/300 000 хиляди!📌🏴‍☠️ Това е Войната която дава карт бланш на Немският Вермахт да нападне СССР !
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 В.В.П.

    10 8 Отговор
    СДС,и сие,глупаци ,не могат да направят ,нищо в България,,,,Те ще си лаят,срещу Русия,Путин,Крим,Ким,Китай ,Донбас,,,Бузлуджа,и др...идиотщини..И така ще си минава времето..Това са подлоги на САЩ ...И те трябва ,Да Не правят нищо.!!
  • 51 📌🇧🇬

    2 4 Отговор

    До коментар #40 от "63737383":

    📌🏴‍☠️:) Аз съм аполитичен, политиката не ме интересува!
  • 52 гост

    10 5 Отговор
    А USA? Или те дават парички и ДБ и ПП лижете лай няни зад ници.
  • 53 Перо

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "Gggg":

    Толупът се предложи!
  • 54 📌🇧🇬

    3 9 Отговор
    Това е за любимата Ви КПСС! Източниците са Руски, някои думи не са преведени, превод със Софтуеър: 📌 Отново, неоспорим факт е, че там, където имаше бръмбари, имаше реки от кръв.
    Между другото, той получи първата звезда на Героя за три месеца битки с японците на Халхин Гол.
    Плувайки в лъчите на славата, Георги Константинович без угризение на съвестта си присвоил операция, перфектно разработена от началника на щаба комбригом Богданов.
    Не знае елементарни закони на военното планиране, в резултат на кампанията през ноември 1940 г. Бръмбари направи отчет в Академията на Генералния щаб "Характер на модерни нападателни операции", с което предизвиквал усмивки и откровен смях по-грамотни колеги (а само след 3 месеца той ще стане началник на съвместния щаб на червената армия!).
    По това време командирът на Далекоизточния окръг генерал-полковник Щерн и началникът на щаба на окръг Кузнецов направиха забележки на Георги Константинович, че той не казва глупости, а се бърка дори във военни термини. Въпреки това, през януари 1941 г., ставайки началник на Генералния щаб, Жуков ще ги отстрани от длъжност и по пресилени причини ще доведе заслужилите генерали до смъртни присъди.
    Въпреки това, военните командири на червената армия осъзнах, че все още основна роля за победата над япония на Oaeoei-Голе играе комбриг М. В. Богданов и командир на фронт командарм 2-ри ранг Г. М. Щерн.
    На тях се подчиняваше командирът на корпуса на буболечките!
    Той им открадна победата! Или ти
  • 55 📌🇧🇬

    3 9 Отговор
    Битката при Халхин Гол, където СССР разгромява Японците! 📌 Той им открадна победата! Или ти помогна да откраднеш? Той трябваше да изгради военна кариера, така че "покривът" помогна, както можеше.
    Впоследствие Григорий Щерн (октомври 1941) и комбриг Михаил Богданов (1946) са застреляни.
    От този момент приносът на Жуков над японците вече не е оспорван. И какво против вятъра да полива чай?
    За 104 дни борба с японците на Халхин Гол Жуков е издал на войниците си 600 смъртни присъди и 18 висши офицери.
    Бъдещият маршал започна да изгражда пирамидата си от мъртъвци.
    Помислете само: 6 смъртни присъди всеки ден!
    Общата сума на убитите тогава възлиза на 6 831 души, японците имат 25 000 войници. Оказва се, че всъщност всеки десети убит червеноармеец е застрелян от Жуков. За какво? Нима бойците отказват да воюват? Нима не повярваха в победата? Предали Сте Родината Си? Но kombrig пълномощия на всички не е достатъчно, офицерите той редовно изпраща съгласуване в Москва. Въпреки това, нито Щерн, нито Богданов от разстреляните екзекуции на Жуков не можеха да спрат.
    Имаше Жуковска жестокост, достойна за Върховния съд на инквизицията!
    Генерал-майор Петър Grigorenko припомни, че Жуков нареди да стреля нов комполк за това, че през нощта се изгуби в степите и не е пристигнал в частта. И пилотите за това, че привечер не успяха да разглобят степите, това или японците се движат по полето на похода. Няколко пъти летците влязоха в целта с бръснещ полет,но не се огледаха. При
  • 56 📌🇧🇬

    3 8 Отговор
    📌 Генерал-майор Петър Grigorenko припомни, че Жуков нареди да стреля нов комполк за това, че през нощта се изгуби в степите и не е пристигнал в частта. И пилотите за това, че привечер не успяха да разглобят степите, това или японците се движат по полето на похода. Няколко пъти летците влязоха в целта с бръснещ полет,но не се огледаха. При завръщането си получихме заповед за наказание. Жуков осъди летците на разстрел. За какво?
    Но в отсъствието на действителни герои цялата слава отиде при Жуков
  • 57 батко ви

    4 7 Отговор
    Бре, Иванов разбирал и от контраразузнаване ....
  • 58 Казус

    5 3 Отговор
    -в България НЯМА закон, който да определя начина и процедурите по отказ от чуждо гражданство. До момента на произнасяне на Конституционния съд НЕ Е НЕВЪЗМОЖНО нотариално заверена декларация да бъде достатъчна за такъв отказ. Сред решението на съда това вече не може да се случи, но отказът, надлежно документиран, е ПРЕДИ това решение. Много юристи, вкл и проф. Герджиков /юристът/ са на това или близко до това мнение. В такъв случай какъв закон е нарушил К.Петков? Ако неговото действие - отказът - беше СЛЕД решението на КС, тотава обвиненията срещу него биха били основателни. Същият КС определя, че Президентът НЕ Е ДЛЪЖЕН да проверява декларации - в такъв случай той е действал правомерно и намеците за противоконституционно действие са политически спекулации. Що се отнася до казуса "Жорж Ганчев" - той /лека му пръст!/ НЕ БЕ ПРЕДПРИЕЛ НИКАКВИ ДЕЙСТВИЯ по отказ от американско гражданство освен устна декларация, че приемането на друго гражданство по американските закони означавало автоматично освобождаване от американско гражданско - явно доста различна ситуация. А намекът на една уж юристка с експертиза /по нейните думи/, че при развод едва ли не би била достатъчно нотариална декларация за разделяне на семейството е нелепица - за тази процедура има ясно разписана последователност с точно указано място на институцията "съд".
  • 59 Фундаменталният

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "Щщкк":

    проблем сте слугите на Сорос, който съсипахте България .
  • 60 Хайде да

    7 1 Отговор

    До коментар #45 от "ТУТРАКАН":

    посочиш кой закон определя НАЧИНА на отказ от чуждо гражданство, ме нещо не го намерих из разните там кодекси, законници, дори и решения на КС?
  • 61 📌🇧🇬

    2 8 Отговор
    Още текст за почитателите на КПСС. 📌 Кой успя да даде препоръки, да гарантира и беше сигурен, че априори необразован, неподготвен, жесток над всяка мярка съветски командир ще бъде начело на военно-стратегическото планиране на най-голямата империя на СССР. (За варианти с каинство по-късно). Фаталните и катастрофални пропуски на Генералния щаб, ръководен от Жуков от януари 1941 г., са били обсъждани многократно.
    Но генералът сам пожела да се отличи и в действащата армия, на фронтовата линия. Той като въздух се нуждаеше от победа. Макар и маломалска, победата може да спаси неговия пълководчески образ.

    Съветската пропаганда винаги е премълчавала тези срамни факти.
    Ще ви разкажа за това, че най-голямата танкова битка в световната история се случи на 23-27 юни 1941 г.в района на Дубно, Луцка и Ровно.
    При приближаването на германските моторизирани бронетанкови колони началникът на Щаба на Киевския военен окръг генерал-лейтенант М. А. Пуркаев предложи да се премине към отбрана. Това беше отдавна проучена, опитана и безпроблемна тактика на рка.
    Трябваше да проучим врага. Ако е възможно, изтощете силите си в отбранителни битки и впоследствие с прости флангови удари и обиколки, за да постигнете пълното му унищожение.
    И след няколко седмици Хитлеровият Вермахт щеше да е пълен капут. Защото нямаше резерви, а фронтът се протегна непоправимо широко.
    При това имайте предвид, че цялата "blitzkrigovskoe" офанзива се проведе само... в една линия. Невероятен факт. В
  • 62 📌🇧🇬

    2 7 Отговор
    При това имайте предвид, че цялата "blitzkrigovskoe" офанзива се проведе само... в една линия. Невероятен факт. В германския резерв едва ли са наети няколко пехотни дивизии на Вермахта. Така че ние бяхме напълно в състояние да се проведе парад на Александерплац след няколко седмици.
    На какво разчитаха германците? Дали врагът от Генералния щаб "източи" цялата необходима информация толкова ефективно, че наглостта и грубостта на настъпващите части на врага не е имало ограничение. По същество те напълно пренебрегнаха целия ни потенциал. Фантастичната истина на войната.

    Но изведнъж, като дявол от Табакерка в Тернопол, неочаквано пристигна от Москва представител на залога на ВГК, началник на Генералния щаб на РКК, генерал на армията на бръмбарите.
    Герой Oaeoei-Гол веднага обхаял, впарил, вдул на кого трябва да изпрати някой по-далеч, обеща стреля страхливци, на името на когото трябва и не трябва да се предатели, по пътя отново и всички обхерил, и сам пое инициативата на себе си.
    В категорична форма и с" познаване на случая " той поиска незабавно да организира разединени и неподготвени офанзиви. Без да се вземат предвид, по принцип, техните резерви и без да чакат техните подходи отпред и отзад. Без подходящо разузнаване и арт обучение, без подходяща организация на танкови засади.
    Направо от марша и на бой!
    Командирите дори не успяха да проучат терена, а не да разберат "тактическите мъдрости" на Жуков.

    В резултат на това шест съветски мехкорпуса се сблъ
  • 63 📌🇧🇬

    1 7 Отговор
    В резултат на това шест съветски мехкорпуса се сблъскаха с първата германска танкова група von Kleist.
    Но командването на Вермахта беше нагло уверено в победата си. Абвер докладва, че техният агент във висшето управление на Генщаба на рка Жуковски няма да позволи на фон Клайст да се забави на предните линии на Източния фронт.
  • 64 ами

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "НАУМ":

    той защото е прост, иска висок пост.(не съм го измислил аз)
  • 65 📌🇧🇬

    1 7 Отговор
    📌 Германците имаха 699 танка. А на съветските войски в състава на Юго-Западния фронт, в района на Киев и Одеса военни окръзи 8069 бойни машини: 8,9,15,19,22 мехкорпуса са имали 2803 единици, западно от Бродов борил 4 мехкорпус генерал А. А. Власова-892 мвт в района на Острога плиска 5 мехкорпус 1070 танкове... И така нататък по 3 военни контекста (в т. ч. ВИЖ №11, 1993) В движение, включително средни танкове Т-34 и КВ-1, значително превосходившие фашистките в артилерийска мощ.
    Специално подчертавам, че технологията за борба с RCCA за защита на танковете изисква 30 пъти по-малко. Само 266 единици!
    Цялото движение на врага се случваше само в три панцерни посоки, рокадни пътища.
    Цялата им "Барбароса"щеше да избухне в бой с няколко десетки противотанкови бойни батерии. Всяка от тях би поставила на подкалиберните болтове няколко десетки фашистки бронемашини, за да може КВ-1 да организира своя собствена охрана.

    Въпреки това, рка сила във всеки случай имаше!
    Само една бригада по щат разчита на 120 противотанкови оръдия и 4800 противотанкови мини.
    Успя да 17 юли в Соколничи един-единешенек артилерист Николай Сиротинин да запали 27 танка и да угандошит рота на хитлеристите в допълнение.
    И Zinovy Kolobanov 20 август Krasnogvardeysk от засада унищожени своите останки от рота в 5 единици KV-1 най-43 бойни машини на врага.
    В нашия случай наличните танкове и истребительными батальона умен и достатъчно стратегу е напълно в състояние да защити съветските държавн
  • 66 📌🇧🇬

    1 4 Отговор
    И Zinovy Kolobanov 20 август Krasnogvardeysk от засада унищожени своите останки от рота в 5 единици KV-1 най-43 бойни машини на врага.
    В нашия случай наличните танкове и истребительными батальона умен и достатъчно стратегу е напълно в състояние да защити съветските държавни граници и да не се допуснат враг на своята територия на Украйна, и в Молдова.
    Дори и при това положение, ние трябваше да спечелим.
    Но…
    Но дали Каин се е постарал?

    Исторически факт. Битката, но по-правилно ще бъде да се каже "месилово", лично Жуков беше позорно загубен! Всичко, което заповядваше, което посочваше, което искаше, беше абсолютно безусловна вреда.
    Всичко отиде на вятъра.
    Фон Клайст е счупил корпуса ни поотделно. 15-ти, 19-ти, 22-ри мехкорпус загубиха до 85% от резервоарите. 9-ти мехкорпус загуби всички коли и се превърна в стрелкова връзка.
    Бяхме в глуха защита, а германците атакуваха.
    Въпреки това Жуков загуби 2648 танкове!
    Германците са напуснали бойното поле след себе си, така че всичките им 260 повредени танкове са отишли в ремонт за възстановяване.
    В резултат на това Съветският брониран юмрук престана да съществува.
    А войските на Югозападния фронт отстъпиха на 300 км до границата Коростен-Житомир.
    За 4 дни бръмбарите изгориха и унищожиха 6 мехкорпуса!

    Най-великото танково сражение, на всички времена и народи, изцяло е пропердонено лично от началника на Генералния щаб на РККА, генерал от армията Жуков!
    "Очите и ушите на партията", член на Военния съвет
  • 67 📌🇧🇬

    0 3 Отговор
    "Очите и ушите на партията", член на Военния съвет на Югозападния фронт корпус комисар Н. Н. Вашугин от срам и позор се застреля.
    Но комисарят не е планирал, подготвял и провеждал тази битка. Страхливец се оказа Жуковски трибун, викач и пееше. Той имаше в мозъка си един обикновен човешки страх от бърза помощ в ръцете на кремълската разправа. "Покрив", че той в Москва, като Жуков със сигурност не е имал.
  • 68 📌🇧🇬

    1 4 Отговор
    📌 Той имаше в мозъка си един обикновен човешки страх от бърза помощ в ръцете на кремълската разправа. "Покрив", че той в Москва, като Жуков със сигурност не е имал.
    Какво мислиш, че е направил виновникът? Не се напрягайте. Всичко е банално.
    Отговорен за трагедията и тоталната катастрофа съветски генерал избяга от бойното поле един от първите.
    Началникът на Генералния щаб на РККА, генерал от армията на бръмбарите, виновен за клането и пълния разгром, побоят на шест механизирани корпуса се качи на самолета и отлетя за Москва.
    Просто казано, избяга от срама си.
    Заради любимата си кариера бръмбарите изоставиха умиращата си армия, войниците си. В Москва генералът от армията, както винаги, излъга главнокомандващия с три кутии. Той също имаше малко стратегическо мислене. Както знаете, няма военно специално просвещение в загашниците. Само недовършената църковно-енорийска семинария. Хвана се. Повярвам. Явно съм ти Простил.

    И за такъв "герой" на честта и съвестта на съветския офицер не съществуваше нито-кога-да! Историците още ли се чудят какво е било? Това предателство ли е?
    Но колко висши офицери Георги Константинович е застрелял за по-малки "провинения" още на Халхин-Гол? Или всеки десети червеноармеец, за да се страхуват другите. Как така се случи, че в този малък остатъци от суши, малко треугольничке на родната земя при тотальном превъзходство, вторият човек в Червената Армия успя да загуби архиважное битка, причиняващи своите действия неподдающейся зд
  • 69 Трябва да играем с богатите...

    5 6 Отговор
    Там където стандарта на живот е висок, където хората са щастливи, където брака с чужденец не е успех, където черешовото топче в двора не е мерило за патриотизъм...
  • 70 📌🇧🇬

    2 5 Отговор
    Как така се случи, че в този малък остатъци от суши, малко треугольничке на родната земя при тотальном превъзходство, вторият човек в Червената Армия успя да загуби архиважное битка, причиняващи своите действия неподдающейся здравой логика щети на своята сила.
    Останалите в щаба на армията генерали Н. с. Хрушчов и Brickonos унищожени всички останали под тяхна отговорност ферма и завърши позорен и пълен разгром на техните военни формирования.
    Те бяха бойци, бъдещи политици.
    До 9 юли 1941 г. войските само на Западния фронт са загубили (официално) 4799 танка, 1449 оръдия, 246 самолета, 341 хиляди души са били убити. Тогава все още" възможности " позволи да понесе такива абсурдни загуби.
    Впримчени при Сенно в плен командир на батерията 14-ти гаубичного полк на 14-та танкова дивизия Яков Джугашвили показа на разпит: "Неизпълнение на руски... обясняват... от неспособността за командване, абсолютна липса на интелигентност и опит за маневриране..."
    Впоследствие съпругата на Яков ще прекара 5 години в лагерите на Гулаг. Няма начин. Точно като жената на червен командир, заловен в германски плен.
    За невежите обяснявам, че Яков Джугашвили е безспорен умница най-големият син на лидера на Кремъл Сталин.
  • 71 отговор от Хр

    4 5 Отговор

    До коментар #37 от "защо бе":

    как защо, защото ще предложим(аз и ген. Ат..сов) и това ще бъде прието, всеки държавен служител в България да бъде лоялен към Шорош и да подпише декларация за сътрудничество с ЦРУ.

    Коментиран от #74

  • 72 📌🇧🇬

    1 3 Отговор
    Превода е разбъркан и неточен, но като за “борда” е Ок.
  • 73 şerefe!

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Щщкк":

    Честит празник, комшолар!

    Честит национален празник, Турция!

    29-ти октомври
    1923-та година.

    Престава да съществува Османската империя.
    Създадена е Република Турция.
    За неин пръв президент е избран Мустафа Кемал Ататюрк.

    „Има двама Мустафа Кемал.
    Единият, от плът и кръв, стои пред вас.
    И той е смъртен.

    Другият е във всеки един от вас,
    който отиде до най-отдалечените части на нашата страна,
    за да разпространи идеалите,
    които трябва да защитава дори и с цената на живота си.“


    Днес Турция е 18-та икономика в света с БВП 718,221 милиона $.
    Според ООН,
    днес средният доход на турчина
    е с 26% по-голям от този на руснака!

    Днес Турция е прекрасен наш съсед
    и могъщ съюзник в НАТО!

    Честит празник, комшолар!
    şerefe!
  • 74 ПРАВИЛНО

    6 5 Отговор

    До коментар #71 от "отговор от Хр":

    България е в ЕС и НАТО, нали?
    Ти за шпионаж в полза на вражеска Русия ли агитираш?

    Коментиран от #79

  • 75 Селяк

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "📌🇧🇬":

    Финландците не са продажници, те са обединен народ и се подкрепят.

    Коментиран от #76

  • 76 📌🇧🇬

    1 1 Отговор

    До коментар #75 от "Селяк":

    Съгласен.

    Коментиран от #77

  • 77 В.В.П.

    2 2 Отговор

    До коментар #76 от "📌🇧🇬":

    Фините,нямат тюрки,и роми,,цигани,.албанци и макета...Нито един !!Там са чисти..!.Затуй са ,това ,което са..Викинги ,били.

    Коментиран от #78

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 не не

    0 1 Отговор

    До коментар #74 от "ПРАВИЛНО":

    не за това, ама не схващаш и няма да схванеш.
  • 80 хахахаха

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Щщкк":

    Убийстен оуигофрен! Синовете на Сорос са по зле от Луна и Йоло Динев!
  • 81 Хайде сега

    3 4 Отговор
    Тоз Ристю,а ти с каква биография стана министър на правосъдието,бе?Адвокат с отнети адвокатски права,не е стъпвал в съдебна зала,само стаж в прокопиево НПО на соросни дестабилизатори.И каква реформа?Игри!Изпрати адв.Грозев за съдия в ЕС по правата на човека и който верен на постулатите на соросци участва в конфликт на интереси във всяко решение срещу БГ за уронване на престижа,главна цел.Ристю раздаде милиони на НПО- та ,най много на неговото.И как точно гл.прокурор не отговарял на изискванията?Започнал от най ниското стъпало и стигнал до замесник и накрая гл.прокурор изцяло в този сектор на правото.Предложен от всички прокурори в страната.Та какви условия?.Спец прокуратурата получи доверие,уважение и награди от много партньорски служби и прокуратури.Но на местно ниво засегнати олигарсите изтрещяха и такива като Ристю им сводничат срещу един достоен човек.А за гражданството!И как идват едни млади завършили на запад,вече са много,нека да има и веднага им се предлагат министерски постове,може и по време на стажа?Завършилите на запад не са двойни граждани,ако само са отишли да учат и се върнат.Това не е аргумент.А не всеки става за политик!Който иска да работи за БГ истински ,а не кукла на конци като двамата мошеници парашутисти на ония,да заповяда ,но за министри и депутати само бълг.граждани.Имаме граждами и с турско и бълг.гражданство,с руско и българско,и с американско и българско,няма нужда да са политици,има най различни сектори,но тези с двойното г
  • 82 Алкади

    0 1 Отговор
    Мамин всезнайко бе :)
  • 83 Люсито

    0 1 Отговор
    Тоз Христо голям експерт по всичко стана хахах
  • 84 Мери

    1 1 Отговор
    Фундаменталният проблем са партии като ДБ, които нямат капацитет да управляват, нямат капацитет и да са читава опозиция, но се напъват ли, напъват.
  • 85 Калин

    2 1 Отговор
    Христо Иванов като наследник на комунистически род няма право да се прави на бъдещето на България!
  • 86 Галя

    0 1 Отговор
    А свързаните с Прокопиев не са ли проблем?
  • 87 Радоев

    0 1 Отговор
    Проблем ще стане, ако Христо Иванов се докопа до управлението на България! Добре, че няма никакъв шанс това да се случи!
  • 88 Петров

    0 0 Отговор
    Мисля, че този индивид не заслужава АБСОЛЮТНО никакво внимание. За доверие пък най-малко. Той не само няма да види парламента, той ще отлети в небитието като много други нещастници. Би било добре, заедно с генерала да организират поне един отряд и да заминат в Украина. Не е нужно и да ги въоръжаваме, там оръжие колкото искаш. Слушайте и гледайте изявите на Костадинов, те са публикувани редовно и в Ютуба. Гледайте и днешната му поява в Евроком , при Колев, една есенция и концентрация на логика и на грижа за Отечеството ни. Крайно време е да се отдели гнилото от здравото в нашия политически живот, защото колонията загива.