Last news in Fakti

18 Ноември, 2021 17:44 13 823 109

Велизар Енчев: Турция ни третира като османски вилает. 3 партии позволиха намесата ѝ в изборите ни (ВИДЕО)

  • велизар енчев-
  • гласуване в чужбина-
  • избирателни секции-
  • турско разузнаване-
  • кърджали-
  • дпс-
  • бойко рашков

Една от медиите в Кърджали е офис на турското разузнаване, категоричен е бившият посланик

Велизар Енчев: Турция ни третира като османски вилает. 3 партии позволиха намесата ѝ в изборите ни (ВИДЕО)  - 1

На брифинга днес министър Рашков пропусна нещо много важно, естествено, обвини Турция с пълно основание, че е активен участник в изборите в България, но това не е за първи път. Но главната отговорност, вината за това, което се случва и се случи на първи кръг на президентските избори на парламентарните избори е в три партии в 45-ото народно събрание, което беше избрано през месец април и скоропостижно по пожелание на Слави Трифонов се спомина в началото на месец май. На 29-ти април в продължение по инициатива на Слави Трифонов, подкрепена от Манолова и ДБ на Христо Иванов, бяха направени поправки в избирателния закон, с които поправки се позволи в държави извън Европейския съюз да се гласува в неограничен брой секции. Това заяви в студиото на ФАКТИ бившият народен представител и дипломат Велизар Енчев.

"От БСП аз водих дебата със застъпниците на тази поправка, която по своята същност е изцяло протурска, макар че мотивите на Слави Трифонов да я предлага бяха, че той се надяваше, и това се случи на изборите през юли, с тази поправка българите във Великобритания и САЩ, разбира се и българите в Западна Европа, да му дадат решаващия глас и да стане на първо място. След моето изказване от парламентарната трибуна скочиха, в буквалния смисъл на думата, като адвокати на ДПС Мария Капон, Мая Манолова, Христо Иванов и Бабикян, разбира се за моя огромна изненада.

Още по-странното, което ме кара да мисля, че господин Рашков пропуска този факт: Някъде в полунощ, в първите часове на 30-ти април, въпреки призивите от страна на ПГ на БСП държавният глава да наложи вето на тези поправки, той в 2-3 часа сутринта е подписал указа за обнародване в Държавен вестник на тези поправки. Искам да подчертая, че ГЕРБ, БСП бяха против, ДПС не се изказаха в нито един момент на парламентарната трибуна. Т. нар "партии на промяната", обгрижвани от Радев, са пряко отговорни за това, което стана в неделя (90 хиляди души гласуваха в Турция на фона на слабата избирателна активност у нас - бел. ред.)

Избирателите трябва в неделя наистина да бъдат активни в своя вот, но да потърсят отговорност най-вече и ако са гласували за тези три партии, които изброих, ако могат да се посипят главата с пепел, и ако резултатът в неделя е негативен за България, да знаят, че вината е в тези хора, а не толкова в Република Турция, която провежда системна политика на намеса във вътрешните ни работи. По същество Турция ни третира като османски вилает, като Източна Румелия", каза той.

"Аз бях водач на листата на БСП в Кърджали, един месец живях там. Кърджали не е България. Българите в Кърджали се страхуват, единствената добра новина е, че атмосферата в Кърджали не прилича по нищо на Косово, цялата ми дипломатическа кариера е била на територията на бивша Югославия, в Косово съм бил стотици пъти, разликата в добрия смисъл на думата е, че все още не сме Косово, тъй като има наистина етническа толерантност между българи и турци, но в политически план ДПС контролира абсолютно всичко. Република Турция чрез трима турски инвеститори, които държат трите големи завода изцяло зависи работата на българското население от Турция. Що се отнася до медиите в Кърджали - електронните медии изцяло са подчинени на Турция, аз между другото сезирах ДАНС за една от медиите, която съм категоричен, е офис на турското разузнаване, така наречената служба МИТ.

ДПС взе четири от петте места на тези избори, аз гарантирам, че на следващи парламентарни избори ДПС ще вземе и петте места с автобусния туризъм, не толкова с гласуването в Турция, а с автобусния туризъм, тъй като чрез него гласовете влизат директно в Избирателен район Кърджали. Докато този автобусен туризъм не се прекрати, докато не се върне старото положение на гласуване в държави извън Европейския съюз, положението ще бъде каквото е сега", заяви Енчев.

Целия разговор с Велизар Енчев гледайте във видеото:


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 88 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пич

    120 13 Отговор
    Истината е такава , независимо кой я казва. Иронията е , че най вероятно ИТН не са взели и стотинка за това , просто се оказаха големи глупаци , които Резидента сготви лесно...

    Коментиран от #21

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Лъчо Мозъка

    18 75 Отговор
    Най- обикновен доносник.
  • 6 ТАКА ДЕ

    16 87 Отговор
    КОЕ ТУК Е НЕЗАКОННО....ДРУГАРЮ ЕНЧЕВ
  • 7 Тошко

    17 67 Отговор
    Какво Косово какви щуротии блещи този?
  • 8 Мунчо юмручето

    89 19 Отговор
    А така да кажем пак имената ТРИФОНОВ ЧАЛГАРЯ- МАЯ ГАЛЕВА- ПИНОКИО-БАБИКЯН-И МУНЧО ЮМРУЧЕТО помнете ги тия
  • 9 Мария

    22 62 Отговор
    80 процента от населението на гр Кърджали са българи как така Кърджали не е България?Що за глупости?

    Коментиран от #74, #79

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ранко

    99 4 Отговор
    Не само турция е виновна за вмешателството и шпионажа!!!
    Има много булгаристански макерета които им вършат работата в БГ!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Що така?

    37 48 Отговор
    Защо, Велизар е преди 5 години не те чух да казваш,че Турция се меси в изборите ни? Нали не си забравил,че с гласовете на ДПС и от Турция, бе избран президента Радев.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 За протокола

    32 27 Отговор
    Не е луд този, който яде зелника, а този, който му го дава.
    А тези 3 партии дето дадоха "зелника" сега са сред "борците" за ред, законност, правова държава и носители на "нов морал и ред". Борисов може да е крал милиони, но новите ще затрият цяла България! Като гледам как са се наредили на опашка, нямат търпение, кой да продаде първи България.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ще има и още

    66 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Всъщност на онези избори през април имаше рекордна активност на българите в чужбина и сума ти и неуредици по секциите. Цитираните вносители на поправките наивно се надяваха , че така ще улеснят българите в САЩ Канада, вероятно и Австралия. Глупаво защото повечето българи там вече нямат българско гражданство. Затова и вотът в тези държави е доста скромен. Единственият резултат беше точно този, че директно отвориха портите ердоганови. Глупостта на българските държавници по отношение на каквито и да са били външнополитически въпроси не е от вчера. Стотици хиляди български войници станаха курбан през войните заради тази глупост. Уви случаят показва , че нещата не са претърпели промяна.

    Коментиран от #99

  • 22 шефа

    65 7 Отговор
    Сто процента истина,Учиндолския измекяр е готов на всичко за пари като същото важи за Мая и Иванов.Отврат хора.
  • 23 Патето Яки

    11 53 Отговор
    Велизар е гаден БСТВ телевизионер-националист и е срам за БСП.
  • 24 В НЕДЕЛЯ ПРЕЗИДЕНТ..И ВИЦЕ ПРЕЗИДЕН.....

    6 9 Отговор
    ...„.🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍄”И🍷🍷🍷🍷🍷 73%👍
  • 25 Фермер

    34 33 Отговор
    Радев,ПП,ИТН=Предатели. Само Възраждане
  • 26 Патриот

    49 10 Отговор
    Страхотно интервю! Но тези неща, които Енчев казва, трябваше да бъдат изречени по-рано. По-рано!
  • 27 жокер

    40 4 Отговор
    Много е прав, мерака за изчагъртване на тези три партии и заблудата им че за тях от чужбина ще гласуват милиони сънародници доведе до това, което се случва. ДПС просто се възползва от създадена ситуация. Призивите на по далновидни депутати тогава и от ГЕРБ и БСП просто не бяха чути от заслепените от мъст депутати от мнозинството. Предлагам тези протестиращи пред посолството да отидат и да протестират пред офисите на тези партии и да ги питат защо, ... От простотията на политиците ни биха докарани 2 национални катастрофи очевидно и настоящите не остават назад...
  • 28 Българин

    15 5 Отговор
    Тук чувам взривяващи неща. Вярно ли е всичко това за ставащото в БСП?
  • 29 Дада

    18 24 Отговор
    Добре, че поне турците гласуват редовно, иначе съвсем ниска ще бъде избирателната активност.
  • 30 Браво

    26 3 Отговор
    Точно така самата истина
  • 31 Бамбука

    23 15 Отговор
    Държавата заспала 12 години и преди това. Турски инвеститори откриват заводи, предлагат работа, заплати и те са виновни ? Вие чувате ли се ? Нямаше ли министри на икономиката, МС и една хилядна армия от администрация която да предвиди какво следва да се направи ? Няма значение кой инвестира, хората искат работа за да си отглеждат децата. Ккаво е правил Енчев цял месец ? Чесал си е езика и е водил "продуктивна" пропаданга ли ?
  • 32 Фермер

    11 4 Отговор
    Пламен Пасков президент
  • 33 Стойко

    25 3 Отговор
    Малко статистика! На изборите през 2017 г. ГЕРБ имаха 1 млн.и 147 хил.гласа. На изборите април тази година ГЕРБ имаха 840 хил.гласа. На изборите през юли тази година ГЕРБ имаха 637 хил.гласа. А сега на изборите през ноември ГЕРБ имат 591 хил.гласа. Та въпроса ми е ? Къде отидоха за 4 години 656 хиляди гласа за Герб ? Къде потънаха толкова огромен брой стотици хиляди гласове ?

    Коментиран от #56

  • 34 КОНТРАТА

    16 7 Отговор
    НЕ Е ЛУД ТОЗИ ДЕТО ЯДЕ БАНИЦАТА, А ТОЗИ ДЕТО МУ Я ДАВА. Велизар бърка като ГЕРБ са си направили пас техна хибридна партия представена Учиндолеца представляваше ГЕРБ, а про турската,, ДБ България" представляваше ДПС. Резултата е майцепродавци. Велизар също забрави, че Борисов ходи в Анкара април месец!
  • 35 Кирил Петков

    5 20 Отговор
    Скоро ще приемем Истанбулската конвенция
  • 36 МИЯ

    34 7 Отговор
    ТОВА КОЕТО СТАВА НЕ Е НОРМАЛНО. ТОЙ ТУРСКИЯ БЪЛГАРИН НЕ МОЖЕ ДА ЧЕТЕ, НЕ МОЖЕ ДА ГОВОРИ БЪЛГАРСКИ, КАК РАЗБИРА ЗА КОЙ ДА ГЛАСУВА. ИЛИ ВСИЧКО МУ Е ПРИГОТВЕНО ПРЕДВАРИТЕЛНО, И ТОЙ САМО ГО ПУСКА В УРНАТА. ТОВА Е УЖАС.
  • 37 Стойко

    9 8 Отговор
    Слави Трифонов с пост. Има 50 хиляди харесвания - Както казах, ще направя всичко възможно и всичко, което зависи от мен, за да бъде съставено правителство максимално бързо още с първия мандат. Затова днес приех поканата за среща, отправена от победителите в изборите - “Продължаваме промяната”. Срещнах се с Кирил Петков и Асен Василев и изразих пълната си подкрепа към съставянето на правителство с техния мандат. Казах им директно, че ще направя всичко възможно, разбира се - всичко, което зависи от мен и от “Има такъв народ”, за да може правителството да се реализира, парламентът да работи и хората да се успокоят.
  • 38 ИВАН

    38 1 Отговор
    Турците не са ни виновни - нормално е да си гледат техния интерес и понеже са агресивен народ, естествено е, че пак ни виждат като техни роби ..... въпроса е - защо ние българите сме такова предателско и безродно племе, страхливи ли сме, лакоми ли сме за пари, наивни и глупави ли сме
  • 39 ОФФ

    20 17 Отговор
    само глупости и пропаганда , Енчев що не кажете къде изчезват парите и златото на българският народ и кой дава заповеди какво да става в БГ. Това със сигурност не е турската държава и изведнъж много сте се разтревожили за БГ, КЪДЕ БЯХТЕ 30 ГОДИНИ КАТО Я РАЗПРОДАВАХТЕ НА Америка за жълти стотинкил Я се скрий продажник нещастен, сега ти е дошъл акъла по заповед от чужбина.
  • 40 ИСТИНАТА

    21 10 Отговор
    Истанбул, Анкара, Бурса и всички Турски градове са облепени с плакати на Герджиков и Митева. Турските власти агитират изселническата диаспора да гласуват масово за тях. 100 хиляди гласа идват от Турция в тяхна подкрепа.

    Коментиран от #45, #73, #103

  • 41 Turchin

    13 18 Отговор
    Червен фашист. Досега трябваше да бъде изправен пред стената

    Коментиран от #46

  • 42 Данъкоплатец

    12 15 Отговор
    Този доносник като какъв се изказва 32 г. след падането на комунизма ?
  • 43 P1amen

    15 13 Отговор
    Много харесват Радев.
    Друг дебил рушащ държавността на всички нива и полезен за устан. на чуждо влияние не са виждали
  • 44 Професора

    7 13 Отговор
    Рожбите на ДПС - ГЕРБ са ИТН и ДБ Манолова е просто проста! Президент нямаше избор да не разпише решението на НС.

    Коментиран от #57

  • 45 Турците са виновни

    10 13 Отговор

    До коментар #40 от "ИСТИНАТА":

    Ти кога бързо обходи всички тези градове? Лъжец без морал и достйнство...
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Закс

    8 1 Отговор
    Разделяй и владей ...
  • 48 Селянин

    8 10 Отговор
    Този в кой век живее?
  • 49 Вотът който играе голяма роля е ромския

    9 3 Отговор
    Ромския глас като многоброен се купува изцяло от ДПС ,Тогава защо не се контролират?
  • 50 Шопин

    11 6 Отговор
    Колко Българи гласуваха в неделята необичам Режо но пред никоя врата не видях негови хора насила държат Българина вътре за да не може да даде " купонче" за възрожденската промена която скоро ще се обърне на Перестройкаоще колкови е нужно за да разберете че изборите ще спечели мадам Corona някой беше казал миналата година " яко ще мрем". Вече се уверих че нито сме Траки нито Татари ...ние сме незакони деца от Арабска камила ...само те и Българина плюят така Яко...по всичко около тех.
  • 51 Добрев

    4 9 Отговор
    Склерозата си казва думата
  • 52 РУНДЬО, ЧАЛГАРИТЕ, СОР'ОСП'ИИТЕ...

    11 10 Отговор
    ДОКАЗАНИ НАЦИОНАЛНИ ИЗМЕННИЦИ,.. КЛЕТВОПРЕСТЪПНИЦИ И ИЗМЕКЯРИ!
    СЪД ЗА БЪЛГАРОМРАЗЦИТЕ ШАПКАРИ...

    Коментиран от #65, #72

  • 53 Турците са виновни

    5 14 Отговор
    Ти кога бързо обходи всички тези градове? Лъжец без морал и достйнство...
  • 54 ХаХ

    6 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Вече се уверих че нито сме Траки нито Татари ...ние сме незакони деца от Арабска камила ...само те и Българина плюят така Яко...по всичко около тех.
  • 55 Ами ...

    7 7 Отговор
    Капитане, ченгесарията свърши. Свиквай. 😀
  • 56 Фалшификатора

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "Стойко":

    Мда И аз се зачудих и търся верния отговор . Мисля че гонамерих

    Коментиран от #61

  • 57 Питанка

    8 2 Отговор

    До коментар #44 от "Професора":

    Той за това е ПРЕЗИДЕНТ,да съблюдава спазването на КОНСТИТУЦИЯТА.Или греша?

    Коментиран от #62

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Ангел

    8 7 Отговор
    вие като изтървете пачките от парламента почвате да ревете
  • 60 Марш в азия !

    2 6 Отговор
    Всезнайко...
  • 61 Стойко

    5 2 Отговор

    До коментар #56 от "Фалшификатора":

    И кой е той? Верния отговор?! Купували са гласове преди или фалшификации?
  • 62 Запознат

    9 4 Отговор

    До коментар #57 от "Питанка":

    Еми спазил е конституцията. То по конституци и етническинпартии като ДПС не трябва да се явяват на парламентарните избори обаче се явяват!

    Коментиран от #67

  • 63 Turchin

    3 4 Отговор

    До коментар #46 от "Българин":

    Лъжеш се, концесията за временно ползване свършва след 15 години.
  • 64 черния

    5 15 Отговор
    Целият нормален народ иска да живее в Турски вилает!
    Всички хора най-обичат турски сериал, кючек и шкембе чорба. Хората знаят, че връщането към Майка Турция е връщане към нормалността, просперитета и величието!
  • 65 Стойко

    9 8 Отговор

    До коментар #52 от "РУНДЬО, ЧАЛГАРИТЕ, СОР'ОСП'ИИТЕ...":

    Изклеcяк , как е? Нали идваше 27 победа на тиквун? Как се чувстваш ааа? Толкова сте смазани че чак ми е жал да ви тъпча и гавра още ? 39% за тиквун а и 13 за вторите. Радев президент и правителство негово. Какъв по голям шок за тиквата а ?
  • 66 Сачма Сапан

    8 8 Отговор
    Моите наблюдения са, че много българки обичат да ходят в Турция.
  • 67 DPS

    8 14 Отговор

    До коментар #62 от "Запознат":

    Единствената НЕ Етническа партия е ДПС.КОЛКО ТУРЦИ ДЕПУТАТИ ИМА В БСП, ПП. ГЕРБ, ВЪЗРАЖДАНЕ,ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ?АКО ИСКАТЕ ДА ИЗПРАТИТЕ ТУРЦИТЕ ОТНОВО В ТЮТЮНЕВИТЕ НИВИ И КАТОРЖНИТЕ СТРОИТЕЛНИ ВОЙСКИ НЯМА ДА Я БЪДЕ.ПОНИМАЕШ?

    Коментиран от #68

  • 68 TFFW

    6 6 Отговор

    До коментар #67 от "DPS":

    Това са национални партии на българската националност по бг конституция . Дори не знаеш какво е етническа партия в чужда държава!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 АААААХА ХАХАААА..ТА...КОГА... ЧАЛ'МАРИТЕ

    11 7 Отговор
    СЕ..."НАМЕСВАТ" ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА БЪЛГАРИЯ?!?
    КОГАТО....ИЗБРАХА ...РУНДЬО БЪЛГАРОУБИЕЦА ИЛИ....КОГАТО ГО РАЗКРИХА....КАТО ИЗМЕННИК И БЪЛГАРОМРАЗЕЦ...?!?!?
    ..... ААААААХААААА
  • 71 БСП на Бунището

    12 9 Отговор
    Русия пък ни възприема като Задунайска Губерния...Ама Велизар Енчев,като офицер от ДС на БКП и ГРУ го знае това.....И дилемата е - Защо България да е Турски вилает,а не Руска Губерния....Ми разделете я бе Велизарчо....Половината Вилает,половината Губерния....Не се карайте за някаква си там Държавица с 5 милиона умиращи старци....Ми така де...

    Коментиран от #87

  • 72 LOSHIA

    9 10 Отговор

    До коментар #52 от "РУНДЬО, ЧАЛГАРИТЕ, СОР'ОСП'ИИТЕ...":

    ГЕРБ СА В КАНАЛАААААААААААААААААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ГЕРБ СА ПРИКЛЮЧЕНИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Абе,

    19 2 Отговор

    До коментар #9 от "Мария":

    Марче,отиди до Кърджали и се опитай хляб да си купиш на български и тогава се прави на луда !

    Коментиран от #80

  • 75 Стойко

    5 8 Отговор
    Трифонов и ДБ водят преговори с Петков и Василев. ИТН ще имат свои министри в новия кабинет което е логично. БСП също са готови да участват. ГЕРБ и ДПС игнoр както и Възраждане.
  • 76 Селяк

    8 3 Отговор
    Хайде сега, кой гласува да няма раван на изборните секции в чужбина?! А сега имало намеса!!! Кой плати на висшия съд да не уважи желанието да се премахне ДПС като политическа партия през 90те?! Хайде сега играете игрички по ТВ като на всички ни е ясно каква е истината!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 кокиче

    8 2 Отговор
    СМЕНЕТЕ КОНСТИТУЦИЯТА ДА НЯМА ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО/ЕЛЕМЕНТАРНО УОТСЪН/
  • 79 кокиче

    11 3 Отговор

    До коментар #9 от "Мария":

    БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ С ТУРСКО САМОСЪЗНАНИЕ /УТРЕ ЩЕ ТИ ОПРАТ НОЖА НА ГЪРЛОТО/
  • 80 Кърджали

    5 9 Отговор

    До коментар #74 от "Абе,":

    Лъжа, която повтарят хора, които са виждали Кърджали само на снимка! Велизар Енчев е изтрещял старик, на който изобщо не трябва да се дава трибуна. Да си гледа старините, че е станал за смях вече. А най-голямата му измислица е за медията-офис на МИТ. Казвай коя е да те скъсат от дела, Енчев!

    Коментиран от #91

  • 81 Слави

    11 1 Отговор
    Е най-големия предател, даже по-голям от Костов, Царя, Станишев и Борисов. Браво Слави!
  • 82 ами сега

    8 2 Отговор
    Не съм чел коментарите но аз мисля че има още по добро решение за такива държави като нашата . Да се отмени двойното гражданство , т.е ако български гражданин има и друго гражданство да му се предложи да избира кое да запази . Стига с тия двойни гражданства , двойни стандарти и куп двойни ценности .Вие сте наред господа депутати ! Нека Възраждане го внесат за разглеждане щото останалите едва ли имат "топки"

    Коментиран от #86

  • 83 Радев предателя на БСП но не и на народа

    1 5 Отговор

    До коментар #73 от "Радев предателя на БСП":

    Факти не разрешават да се помествот клипове и снимки. Ако имаш познати в Турция, питай ги. Но да не би да нямаш интернет?
  • 84 Рашко

    9 3 Отговор
    Престанете да разделяте хората,живеем в мир и разбирателство в 21 век!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 ами сегакай си

    4 3 Отговор

    До коментар #82 от "ами сега":

    Тъпо предложение. Не само България и Турция имат двойни граждани, Искаш ли корея?
  • 87 мозък

    3 0 Отговор

    До коментар #71 от "БСП на Бунището":

    И като я разделят ти къде ще останеш ? С тия "умни" съвети освен да те пратим на сюнет ако не е късно вече .

    Коментиран от #102

  • 88 Тюрк

    3 7 Отговор
    Енчев е травестит
  • 89 Самите български

    2 7 Отговор
    турци в Турция казват,че им е казано,че ГЕРБ,БСП,ДПС печелят изборите на 14.11.и Нинова щяла да бъде премиер,но...уви.Разпърдя се гърнето
  • 90 Жорж

    6 5 Отговор
    Ако не ни мисли Турция отдавна да са ни превзели бежанците
  • 91 Познавам Кърджали

    10 0 Отговор

    До коментар #80 от "Кърджали":

    Е и лъжа ли е опорката, че ако го няма Ахмед ще станем Иван. Турчин съм и лично познавам Доган, за жалост. Излъга турците в българия, а тези които го защитават са производни на мутрите.
  • 92 Адв.Емил Василев бивш депутат

    5 4 Отговор
    И тъй, г-н Ердоган е дал разпореждане гласоподавателите на българската партия ДПС да подкрепят приятеля му по мутро-ченгесария Баце Тиквата на втория тур на президентските избори в неделя. За целта са впрегнати полицейският и агентурният апарат на турските спецслужби, които са получили задача да извлекат де що рязана пушка има из сокаците и да ги подкарат като добитъци към урните на 21 ноември. Има един малък проблем, който обаче е труден за разрешаване: Румен Радев води с над 700 хиляди гласа на мазния професор, а рязаните пушки от български произход по сокаците и в България са най-много 300 хиляди. Сложна задача за полит-математиците в южната ни съседка. Дори ако кандидат-вицепрезидентката и бивша шампионка по плуване се пусне пак по бански.
  • 93 адв.Емил Василев- бивш депутат

    4 5 Отговор
    Изборите не са свършили! Докато победителите се радват, а победените лижат рани, да предупредя, че г-н Ердоган твърдо се е амбицирал да удари едно рамо на дружката си по психопатия и през г-н Доган да налее на кандидат-президента на Баце едни има-няма 300 хиляди гласа. Следващата неделя ще е битка за суверенитет. Извинителни причини за неучастие не се признават. Алтернативата е васалната ни подчиненост на неосманските амбиции на един болен мозък край Босфора. Или може би проф. Герджиков ще определи своя доброволен васалитет като "единство на нацията"?
  • 94 Варненец

    0 3 Отговор
    И Радев, и Герджиков са зло за Българско. Падаме като народ все по-ниско.
  • 95 Пламен

    6 2 Отговор
    Фашиста ще ни докара междуетническа война
  • 96 резервист

    3 0 Отговор
    Кво сте ревнали за тоя Радев ве !И аз гласувам за него ама няма да ревна за кукла на конци каквато е президентската институция още повече в България . Колко от вас знаят кой е президента на Германия ама с Меркел ставаме и лягаме . А па кога пуснете новина за оная с памперса на острова направо убивате слона с прашка !
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Баро

    1 0 Отговор
    Обиждането на турци в Задния двор да започн сега
  • 99 стоян

    6 1 Отговор

    До коментар #21 от "Ще има и още":

    До 21 ком -И всичко това с изборния закон беше с цел на кумунягите как да свалят Борисов заради някакви си 50 000гласа които получиха от Европа -а сега реват че в Турция гласували
  • 100 Весела

    5 2 Отговор
    Когато ДПС подкрепиха Фърчилков не ревахте,преди пет години нали така,Що ревете сега?!!!Аааа щото не подкрепя вас нари?!?!Рицемери долни!
  • 101 TRIF

    2 0 Отговор
    На калпава ракета, Космоса и крив. Ами направете си агитацията както трябва. Що не санкционирате всички които в административни учереждения упортебяват турски език. Те нали получават пари от данъкоплатците в БГ? Направете задължителен тест по БГ език за всеки в администрацията.
    Изнесе се информация, че се гласува с предварително популнени заявления за гласуване в Турция. Кой провери това?
    Защо партиите в изборната бюлетина трябва да са с определен номер?

    Ето една идея за подобряване начина на гласуване:
    100% машинно гласуване.
    Партиите са изписани с цели имена
    Генератор на случайни числа размества подредбата на партиите в изборния лист. Така определена партия или кандидат може да е в листата с номер 1, 12, 17 и ли всеки валиден спрямо броя на участващите. Четеш, попълваш (избираш на машина) за когото искаш да гласуваш и така.
    Който е грамотен и владее БГ език ще се справи. Отпадат изисквания за образователен ценз, владеене на БГ и др. които някои партии искаха да включат в изборния закон.
  • 102 Кандидат Милионер

    3 2 Отговор

    До коментар #87 от "мозък":

    Ами три Турски и четири Руски партии ни управляват бе....Да си я делят,а ние на гурбет...Това Държава ли е???Свърши се с Държавата....
    ..
  • 103 Даа

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "ИСТИНАТА":

    Браво!
  • 104 Герджиков

    1 0 Отговор
    Единствената причина Турция или който и да било, да се меси в изборите ни, е мързела и безотговорността на българина да отдели 20-30 мин от натовареното си неделно битие, за да се разходи до изборната секция.
    И това на всичко отгоре знаейки, че ще се случи горното. Кой ни е виновен за това г-н Енчев, или не е удачно да критикуваш избирателите, м?
  • 105 Електра

    1 1 Отговор
    Не сме дорасли като народ за Президент като Професор Герджиков, дебилите си заслужават каиша на диктатора Крадефф. Трябва да ни е ясно, че Балотажа е свирен мач в полза на Крадеф, само масово гласуване може да го спре . Не случайно той, тръгна като Мадуро с фалшификации, чрез машинния вот. Слави, Ристю и Г.нома, Мая и Капона, са марионетки, като Кирчо и Кокорчо, в ръцете на чорапа, с помощта на 80 процента от дебилният ни народ...
  • 106 Динку

    1 0 Отговор
    Вили от 1990г си в политиката.Какво направи за народа за 32г?Един кенеф не направи айде скривай се.
  • 107 Анонимен

    0 0 Отговор
    Радев не ви е виновен. Виновни сте вие и вашите, че крадохте много, заплашвахте хора невинни. Знаем ви, как коли по всяко време хвърчаха, гуляехте и много неща, но е избран Или преизбран Румен Радев и до кога ще скърбите за минало свършено. От държавното в частното. Не ходехте на работа, а ви водиха в общини. Спряха парите, спряха колите, хулят ви. Не ми се вярва, не искам и да помисля, че Радев ще е един от вас крадци на едро. Не съм от партии. Не гласувам от 2009,нищо че гладувах за казълбаш, но за Радев ни е ясен като бял ден. Никога не би простил на наглите. Те са принципни и т н. И аз искам много неща, и много други искаме, но няма и се оправяме само в живота.
  • 108 българин

    1 0 Отговор
    Велизаре, що мислиш или така ви изнася на дс, кгб нима по живково не играеха парите при назначаване на хубава служба, или телета бе, а при борисов бяха парите. Остави турците на мира и тяхната не им е лека, както и на българите. Слезли от балкана и всичко искат да имат те и няма как да я има бг бб си е вързал гащите, в мвр ги е назначил, а той е на власт от 2001,и как ще ги уволните, като имат да работят 15,10,5 и години. А те не са туржи, българи. Ти остави, но и със самочувствие. Трагедия е провинциите. Казват ти на саме. Има работа. Давам ти 600 лева на пенсионер но търся, за да не ги осигурявам, а по тоя начин не постъпват пари в нои и от там по ветигата няма пари за заплати пенсии, а само говорящи и не се ли изхвърли надутата бюрокрация и хора в пенсионна възраст, забравете хора за добър живот. Турчина си мисли, че няма да може в града да гледа животни, крава, за да изхрани голямата челяд, която чака на баба, и дори не отидоха да гласуват. Не гледай първи път, че турци подкрепиха Радев, заедно бяхме с туркини на избори, но днес интелигентните турци напуснаха България и са в Германия имаха бизнес, фалит, взеха им жилището от бай тошо, но съпруга й 1989 замина за Германия, 18 чада сервитьор, купи 2 жилище, започна със спеченените от немци германци пари и фалира и днес имат 2 жилища в Германия. Турчина е фобър от тях има много по човрчни от българина. Много възпитан народ, но живяха по ТЖ и децата им възпитани, учтиви. Жалим за тях, сега от селата напълн
  • 109 Хихи

    0 0 Отговор
    Само пищовче предвижда.. Тая вечер баба айше ми вика глава пистолет, и аз веднага помислих, че са й насочили в главата пистолет, а то било друго.. Глава я заболяло, че в пистолет дупка огромна... Хихи не е за смях, боби изгони българите и като не се говори български турчина кйок биши забрави булгар язък. И ако не бях я разпитал и щях по града.. Насочули й оистолет в кафата. Бойко б. Пълен блокаж стори