Last news in Fakti

23 Ноември, 2021 19:22 24 574 64

Явор Божанков за ФАКТИ: Вътрешните гласове в БСП не просто искат оставката на Нинова, а и саботаж на преговорния процес

  • явор божанков-
  • бсп-
  • корнелия нинова-
  • оставка-
  • 47-мо народно събрание-
  • преговори-
  • правителство

“Лидер като Нинова, избран с 80% на пряк избор, е логично да води преговорите за правителство”, категоричен беше той

Явор Божанков за ФАКТИ: Вътрешните гласове в БСП не просто искат оставката на Нинова, а и саботаж на преговорния процес - 1
Снимка: ФАКТИ

“В този момент е разумно никой да не бърза с изводите - видяхме, че някои вече искат оставки. Видяхме, че реакция има. Аз съм убеден, че причините за тази ужасна трагедия ще се изяснят. Сега трябва да изразим съболезнования, подкрепа към семействата на загиналите не само в този инцидент на “Струма”. Днес е черен ден за България, защото и в един старчески дом се случи трагедия. Отделно имаме над 250 души, които загубиха битката с COVID-19. Това е огромна трагедия за всички нас”.

Така - със съболезнования, започна разговорът на Лили Маринкова с Явор Божанков от БСП в студиото на ФАКТИ.

След това разговорът премина към актуалните политически теми, с акцент оставката на Корнелия Нинова като председател на БСП.

“Познавам добре председателя на БСП. Пет години работя в една парламентарна група с нея и съм убеден, че в действията ѝ няма друг сценарий, освен този да проведем адекватни преговори”, посочи Божанков.

“Лидер като Нинова, избран с 80% на пряк избор, е логично да води тези преговори”, категоричен беше той.

“Оставката има и друг ефект - вътрешните гласове в БСП, които искаха нейното оттегляне, сега би трябвало да са спокойни, да замълчат, защото въпросът е решен. Оставката е подадена, органите са се произнесли за лидера на преговорния екип, нашата парламентарна група си избра председател в нейно лице. С това се надявах, че този разговор ще приключи. Призивът ми към моите колеги е да приключи. Виждаме, че те продължават тази тема и че очевидно не просто искат нейната оставка, а искат те да проведат преговори. Това ми говори, че те се насочват към саботаж на преговорния процес”, посочи още той.

Божанков подчерта, че в тези преговори БСП е най-големият партньор на “Продължаваме промяната”. “Дестабилизация на един партньор би повлияла на стабилността на преговорния процес и коалицията”, обясни той.

Според избрания за депутат в 47-мото Народно събрание, публични преговори, които да завършват с подробно коалиционно споразумение, организирани от “Продължаваме промяната”, са добър ход. Божанков се върна към предходните два парламента и преговорите, водени “на тъмно” и “по кабинети”. “В този публичен дебат хората могат да видят как се формират политиките и да се избегнат всички интриги”, допълни той.

На въпрос за бъдещия избор на нов председател, Божанков отговори: “Още в първия си мандат в БСП видях една уникална за България процедура по пряк избор на председател. Не лобита, договорки, а самите членове - обикновеният човек, избраха своя председател пряко. Тази процедура дава възможност на всеки кандидат да се бори за доверието на своите избиратели, а не да търси подкрепа от един или друг кръг. Надявам се БСП да запази тази процедура. Нека всеки, който иска, се състезава и да търси доверие в тази прозрачна, демократична, пряка процедура”.

Разговорът премина към същината на преговорите за съставяне на правителство. “В лицето на ГЕРБ и ДПС имаме силна опозиция. Това са партии, които владеят икономически инструменти, както и местната власт, чрез която все още имат силни позиции в държавата. Отделно имаме и няколко кризи - рекордна цена на електроенергията, COVID-криза, която продължава да е извън контрол. Дори едно стабилно правителство би срещнало затруднения в тази ситуация, какво остава за едно коалиционно и то ново. Рисковете са големи, затова трябва да подхождаме внимателно”, коментира Явор Божанков.

“Чух сигнали от ДБ, че обмислят дали да влязат в правителството, или само да го подкрепят. Всеки се изкушава в такъв момент да остане встрани, да не поема негатива, да не поеме отговорността. Моят призив е да поемем отговорност. Струва ми се, че е правилно всеки един да застане ясно, а не отстрани, казвайки, че подкрепя, без да участва”, категоричен беше той.

Самият Божанков ще участва в преговорите, като член на преговорния екип на БСП в сектор “Екология”.

Разговорът премина към анализ на изборните резултати, започвайки от инициативата “Нито глас за Пеевски”. Тя беше инициирана от “Демократична България” и се проведе основно във Велико Търново, където Божанков беше водач на листата на БСП.

“Тази инициатива завърши неуспешно. Това пък показва друго - аз намирам грешки, дори и в собствената си кампания. В момент, когато хората са притиснати от цените, призивът “Нито глас за Пеевски” може би не беше най-подходящ, макар че в моята кампания този призив не беше централен, докато при ДБ това беше основното послание”, посочи той.

“Нашето послание трябваше да бъде: “Хора, утре няма да зависите от ГЕРБ и ДПС. Няма да зависите и от “Продължаваме промяната”. Утре ще зависите от образованието си, от качествата си. Утре ще бъдете свободни”, допълни Божанков.

Според него успехът на “Продължаваме промяната” се дължи на провала на парламентарните сили в 45-тото и 46-тото НС да съставят редовно правителство. “Хората виждат два неуспешни опита и насочват своята подкрепа към нов субект”, обясни той.

Явор Божанков коментира още събитията в секциите на територията на Република Турция на 14 ноември. “Ние бяхме единствената политическа сила, която гласува против и води дебат защо не трябва да се отваря вратата пред неограничен брой секции в чужбина - говоря за държави извън ЕС. В Европа има общи стандарти и върховенство на закона, нашето притеснение не беше в тази посока. Нашите притеснения бяха не само за Турция. Има държави, в които демократичните стандарти просто не се спазват и не може да се упражнява ефективен контрол. Предупредихме, че това ще се случи”, каза той.

Попитан за президентските избори, отношенията между Нинова и Президентството, депутатът от БСП отговори така: “Нинова говореше за хора от вътрешната опозиция, които са в обкръжението на Радев и които навредиха на отношенията между БСП и Президентството, на самото Президентство и на самото БСП. Имаше някои назначения, които бяха скандални. Когато едно назначение е скандално, независимо дали е направено от ГЕРБ, от Президентството, или от БСП, това трябва да се каже на висок глас”.

“Първо, г-жа Нинова е поела своята лична отговорност и е подала оставка. Второ, един такъв процес има оздравителен характер. Ако натрупаното напрежение не се сподели, то ще остане и ще ерозира бъдещето. А бъдещето на отношенията между БСП, Президентството и новата коалиция е много важно. Не трябва да има недоверие между нито един от тези субекти”, каза той в края на разговора

Целия разговор можете да гледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 FEFE

    90 17 Отговор
    Вътрешните гласове, дали клонят към герб?

    Коментиран от #35

  • 2 Келеш

    80 38 Отговор
    Нинова ви създаде всички!!!!!!!!!!!!!!! Храни куче да те лае.!!!! Или така нареди шефа на КЪРВАВОТО ХОРО.
  • 3 Активист на БКП

    28 97 Отговор
    Нинова е ренегат! Заедно с Тиквунь -в затвора !!!

    Коментиран от #61

  • 4 asd

    61 11 Отговор
    Какво ревеш бе сульо?
    Така много лесно ще се познаят сФините герговски! Остава само да се изхвърлят с ритник по одрищяния ъз!
  • 5 Майна

    41 21 Отговор
    Абе, Божанков, какъв КОВИД те гони ,бе, майна...Я се опрете на ония глобалистични подлоги ако искате да се запазите като партия...
  • 6 Стойко

    60 28 Отговор
    Къде се покриха няколкото ГЕРБ трола тук? Или се скриха защото парламентарните избори са след 4 години а президентските след 5 ???? И вече няма смисъл да тролят? Саде минавам ама да попитам....Как мислите ? Министър председателя Кирил Петков и президента Румен Радев в по добър синхрон ли ще работят отколкото бившия министър председател Бойко Борисов с президента Радев??? Благодаря...

    Коментиран от #17, #63

  • 7 ИСТТИНА Е

    84 12 Отговор
    Вътрешните гласове ги захранва свинаря , който вземаше европари от боко за да съдере БСП
  • 8 Щом казваш

    36 28 Отговор
    Викаш Нинова е реформаторка и боркиня срещу статуквото.Виж пък ние как сме се заблудили.Подвела ни е пропагандата на Прокопиев.
  • 9 Иван

    29 45 Отговор
    Кирил Петков на днешните преговори за програма за бъдещото управление е казал че приоритет е най важно смяната на главния прокурор. Само се опасяваме БСП да не саботира изритването на Гешев. Вие какво мислите колеги ?

    Коментиран от #14, #40

  • 10 Сатана

    78 10 Отговор
    Не може да се отрече,че Минова с много усилия успя да реорганизира този вертеп БСП.И тогава я захапаха червените барони,Гергов,Лечева,Киро Контрабандиста с любезното съдействие на Копринката,Кутевчетата и куп отлюспен червен скрап.
    Горе главата,Нинова.
  • 11 Потомствени

    47 11 Отговор
    червени селяндури , милионери !
  • 12 Госあ

    38 8 Отговор
    Ако не се разберат за строежа на Белене с руски реактори и за здравеопазването, направо - саботаж до дупка ! С ясни аргументи, защо. Затова БСП е столетница 💁

    Коментиран от #15, #43

  • 13 Абе

    28 21 Отговор
    Божанков при теб на село прекъсва ли тока?
  • 14 Пръц

    26 33 Отговор

    До коментар #9 от "Иван":

    Мисля,че всеки на негово място БК направил такава рискована стъпка при положение,че Гешев има какво да разследва в житието и битието на Кирчо и Асенчо докато се подвизаваха из коридорите на власта,че и подписаха купища с документи единият от които с невярно съдържание
    Ти как мислиш,колега?Защо е това бързане?

    Коментиран от #20

  • 15 Чугун антибългарски

    24 39 Отговор

    До коментар #12 от "Госあ":

    Важно е реактора да е руски.Пък кое е по добро за България няма значение.Вие сте се клели във вярност на СССР не на България.Бай Тошо се беше усетил и стрижеше руснаците за това и ще го запомнят като българин.Вашата задача е да помагате руснаците да стрижат нас.

    Коментиран от #18, #22

  • 16 БСП с Корнелия Нинова,няма бъдеще

    15 41 Отговор
    Извинявай Божанков,но не приемам логиката ти за особата Нинова! Нинова е ултра националистка с претенции на партията която води да е лява! БСП трябва час по скоро да се отърве от нея,и наистина се превърне в лява модерна партия,каквито са другите леви партии в Европа! В противен случай ще изчезне от политическия пейзаж на България,както се е запътила и ГЕРБ да изчезне! Анадъмо?
  • 17 Абе Троле

    23 29 Отговор

    До коментар #6 от "Стойко":

    Кво си за ревал. Марш на КЪРВАВОТО ХОРО на деса

    Коментиран от #27

  • 18 Госあ

    22 3 Отговор

    До коментар #15 от "Чугун антибългарски":

    Така е братчед, не случайно казвам че трябва да е руски ! Много е важно. Не че съм толкова против Уестингхаус/ Хитачи , но след монтирането на двата руски реактора, Тошиба могат да направят някой малък модулен с газово охлаждане, че да се развие и водородната инфраструктура.
  • 19 Явор Божанков!! Всички Знаят че

    37 15 Отговор
    Събботирането на преговорите за правителство с Участието на БСП, НЕЕ заради Нинова а ГЕРБ и Троянските коне, превратаджии искат да пречат, за образуване на Редовно правителство!! ТОВА Е ПОСЛЕДНАТА СЛАМКА НА Борисов, преди да потъне Окончателно!! Него допускайте, да омаскари и БСП ида ви завлече и вас на дъното!! Това е Сценария за тази седмица!! Успех!!

    Коментиран от #21

  • 20 Иван

    26 5 Отговор

    До коментар #14 от "Пръц":

    Той и конституционния съд 2 седмици преди изборите уж "удари" Киро а го направи първи! Помните ли него ден какво писах тук? Че с това решение на КС ще го превърнат в герой и му вдигат рейтинга! Само не зная писах дали е умишлено?!?? Същия ден Киро излезе с плакат че не го е страх и му се увеличи и публичността! Мисля ще се справят с Гешев...

    Коментиран от #23, #28

  • 21 БСПетко

    20 23 Отговор

    До коментар #19 от "Явор Божанков!! Всички Знаят че":

    Вие сте партия на злото нанесла непоправими щети на България през годините
  • 22 Госあ

    27 2 Отговор

    До коментар #15 от "Чугун антибългарски":

    Нямаш си представа колко е важна тази зелена сделка с атомна енергетика (разбира се) за рестарта на българската икономика. Особено предвид инвестиционните намерения от Китай. Щото видехме, че ЕС инвестира у кауфланд и лидъл със испански,гръцки и турски плодове и зеленчуци, немски компир и вурст трето качество и шотландско месо 💁
  • 23 Дааааа

    20 7 Отговор

    До коментар #20 от "Иван":

    Ще се справят и Гешев добре да си повтаря думите на Божков какво каза за него и Пеевски - Васил Крумов Божков : Майката на Шиши се отказа от него. Аз няма...С каскета ще ги гоня до дупка. Ще ги намеря дори да се скрият с подводница в дъното на океана.
  • 24 Бурмата

    19 8 Отговор
    Бибитко Тиквонов, да не е вече при черепа, че нещо не го виждам от изборите. Два дни без да му видя физиономията и нещо почва да ми става некомфортно.
  • 25 Младите в БСП! Не допускайте Герговци и

    27 0 Отговор
    Кирчовци да превземат БСП!! Къде в Играта е Бриго?? На чия страна ще застане???
  • 26 Влади

    24 13 Отговор
    Това дете , защо не е на училище ? Майка му занае ли къде ходи и какви глупости говори ? Няма ли вечерен час за децата вече ?

    Коментиран от #29

  • 27 ДОМЕННА ПЕШ🔥

    8 3 Отговор

    До коментар #17 от "Абе Троле":

    АБЕ ДА ОДИ НА АВТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ПО АУТОБАН„ СТРУМА”🔧
  • 28 bul

    14 3 Отговор

    До коментар #20 от "Иван":

    С ГЕШЕВ ДА , НО СЛЕД ДВА ТРИ МЕСЕЦА ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА СИ ИЗПОЛЗВАТ САМОЛЕТНИТЕ БИЛЕТИ ЗА ....
  • 29 Това дете

    14 1 Отговор

    До коментар #26 от "Влади":

    Откъде е милионер?

    Коментиран от #33

  • 30 шофер

    17 0 Отговор
    Само лъжи и мизерия в тая разпадаща се територия ,мафия .
  • 31 шофер

    20 3 Отговор
    Е те такива сукалчета ще храни народа .Хората имат наследство по една къща , нива ,а тия цяла държава .
  • 32 СЕРИОЗНО

    17 4 Отговор
    Мислех, че поне този е някакво изключени като Нинова го е оценила по умът и той е от простолюдето. Но баща му правил далавери със станишевото правителство, и претопил номерата на колите в бг. Божанков е бил голяманадежда на дясното казва приятелят му Радан Кънев. Сега Божанков е шеф на асоциацията на рециклиращата промишленост.
  • 33 Влади

    15 13 Отговор

    До коментар #29 от "Това дете":

    Милярдерката Кури от село Крушовица , министърката на Иван костов Импексова му хвърлила едно едно милионче да я защитава , може да и чеше и селската катерица това дете
  • 34 ютуб

    12 1 Отговор
    България е като труп. Кзва Zawracamy z Grecji! Let’s head back from Greece! Iwona Blecharczyk - като сравнява Румъния и България - в 6-та минута. В Румъния имало живот, живец по хората и селата, а България и селата са труп. Добра енергия в Румъния.
  • 35 черния

    14 8 Отговор

    До коментар #1 от "FEFE":

    Половината БСП е частна собственост на ДПС. Целите итн, герп са собствност на ДПС. И в другите партии, хора задължени към ДПС са поне 1/3. Само възраждане няма много общо с ДПС, щото е на ГРУ.
    Тъй че смятайте, какви "промени" се очакват.
  • 36 Търновец

    18 10 Отговор
    Откъде има 4 апартамента,6 лукс коли,вила лукс и заводче за рециклиране.на 30г.Явор Божанков ?Гешев защо спи?
  • 37 Българин

    13 14 Отговор
    Намерете на това момче логопед.Става за смях с това миучене.

    Коментиран от #39

  • 38 500 К АБОНАТИ

    11 1 Отговор
    България е като труп. Кзва Zawracamy z Grecji! Let’s head back from Greece! Iwona Blecharczyk - като сравнява Румъния и България - в 6-та минута. В Румъния имало живот, живец по хората и селата, а България и селата са труп. Добра енергия в Румъния. В Румъния работят в селското стопанство 21,24%, в Полша 9,15%, България 6,6%, Турция над 18%, 15,6% в Сърбия, Гърция 11,6%, като процент от заетите. Тук европарите за селско стопанство отиват само за няколко фамилии милиардери. И банките не отпускат за дребно фермерство, семейно. А ББР?
  • 39 Болярин

    15 9 Отговор

    До коментар #37 от "Българин":

    На тоя ни логопед, ни психиатър може да му помогне - това е уникална грешка на природата !!!
  • 40 Илко

    16 4 Отговор

    До коментар #9 от "Иван":

    Колега мисля че главния прокурор не може да бъде сменен каквото и да ти приказват тези мушмуроци народа мре като мухи а те се хванали за главния прокурор като най важното има нещо сбъркано в тези нови варвари да ти кажа ако не разбираш прокурора главния се сменя с една трета от гласовете на народното събрание демек 160 депутати а тези мушмуроци имат 140 океи ли си сега и от висшия съдебен съвет който няма да го смени никога така че Гешев ще си изкара мандата и после да си назначават който си искат та да ги обслужва
  • 41 Прекрасна новина

    6 12 Отговор
    В преговорите днес в раздел "Правосъдие " на победителите на изборите заставяне на правителство ето какво е предложението на ДБ и ИТН,а БСП си трае -
    Незабавно трябва да се прекрати мандатът на главния прокурор Иван Гешев. Това е водещото предложение сред идеите на "Демократична България" и ИТН, изложено по време на пряко предаваните преговори за правителство в раздел "Правосъдие". "Трябва да се използват всички законови механизми да бъде прекратен незабавно мандатът на настоящия главен прокурор Иван Гешев.
  • 42 Ми това е шантаж

    11 1 Отговор
    Бе Божанков.
  • 43 Познай

    4 6 Отговор

    До коментар #12 от "Госあ":

    И кво ще построите реакторите и те ще продават ток под пазарната цена така ли? ще ви го нацепят руснаците пак както стана с турски паток..единственото решение за токовите проблеми са повишение на доходите на хората

    Коментиран от #50

  • 44 мутри вън

    5 4 Отговор
    ЯВОР БОЖАНКОВ Е НОВИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА АСОЦИАЦИЯ НА РЕЦИКЛИРАЩАТА ИНДУСТРИЯ
    05.10.2016

    Явор Божанков бе избран за председател на Управителния съвет на Асоциация на рециклиращата индустрия (член на БСК) на проведеното на 29 септември 2016 г. Общо събрание на организацията.

    Новият председател е сред основателите на АРИ през 2011 г. и оттогава заема активно поста на зам.-председател. Г-н Божанков е управител на фирма Крис – Р ЕООД - еднo от първите рециклиращи дружества в България, основанo през 1990 г.

    Новоизбраният председател на АРИ притежава юридическо образование и е носител на наградата „Достойните българи“, присъдена от БНТ, 24 Часа и Мобилтел АД през 2014 г., носител на „Бяла лястовица 2014 г.“, носител на награда „Ряховски камъни 2014" на община Горна Оряховица.

    На провелото се Общо събрание за заместник-председатели на УС бе избрани г-н Иво Георгиев, досегашен председател и управител на Ивонс Метал ЕООД.

    Останалите членове на УС на АРИ са:

    Михаил Михайлов, Феникс Инверс ООД;

    Храйр Вахрам, Медбул ЕООД;

    Теодоси Теодосиев, Максима 2008 ООД;

    Юлиан Атанасов, Шолц България АД;

    Илина Казакова, Екоколект АД;

    Румяна Илиева, Енвиреко ЕООД;

    Димитър Стоянов, Екометал Инженеринг ЕООД;

    Янко Велев, Феникс Гама АД.

    АРИ е сред най-активите браншови организации на Българска стопанска камара. Асоциацията се стреми да помогне за създаването на възможно най-благоприятен правен и пазарен климат, за равнопоставеност на стопанс
  • 45 мутри вън

    2 3 Отговор
    ЯВОР БОЖАНКОВ Е НОВИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА АСОЦИАЦИЯ НА РЕЦИКЛИРАЩАТА ИНДУСТРИЯ
    05.10.2016

    Явор Божанков бе избран за председател на Управителния съвет на Асоциация на рециклиращата индустрия (член на БСК) на проведеното на 29 септември 2016 г. Общо събрание на организацията.

    Новият председател е сред основателите на АРИ през 2011 г. и оттогава заема активно поста на зам.-председател. Г-н Божанков е управител на фирма Крис – Р ЕООД - еднo от първите рециклиращи дружества в България, основанo през 1990 г.

    Новоизбраният председател на АРИ притежава юридическо образование и е носител на наградата „Достойните българи“, присъдена от БНТ, 24 Часа и Мобилтел АД през 2014 г., носител на „Бяла лястовица 2014 г.“, носител на награда „Ряховски камъни 2014" на община Горна Оряховица.

    На провелото се Общо събрание за заместник-председатели на УС бе избрани г-н Иво Георгиев, досегашен председател и управител на Ивонс Метал ЕООД.

    Янко Велев, Феникс Гама АД.

    АРИ е сред най-активите браншови организации на Българска стопанска камара. Асоциацията се стреми да помогне за създаването на възможно най-благоприятен правен и пазарен климат, за равнопоставеност на стопанските субекти и условия за лоялна конкуренция в бранша, при стриктно спазване на изискванията на Закона.

    Събира, анализира и популяризира международни добри практики в областта на дейностите с отпадъците, провежда собствени маркетинг и социологически проучвания, за да подпомогне дейността на св
  • 46 мутри вън

    2 3 Отговор
    ЯВОР БОЖАНКОВ Е НОВИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА АСОЦИАЦИЯ НА РЕЦИКЛИРАЩАТА ИНДУСТРИЯ
    05.10.2016

    Явор Божанков бе избран за председател на Управителния съвет на Асоциация на рециклиращата индустрия (член на БСК) на проведеното на 29 септември 2016 г. Общо събрание на организацията.

    Новият председател е сред основателите на АРИ през 2011 г. и оттогава заема активно поста на зам.-председател. Г-н Божанков е управител на фирма Крис – Р ЕООД - еднo от първите рециклиращи дружества в България, основанo през 1990 г.

    АРИ е сред най-активите браншови организации на Българска стопанска камара. Асоциацията се стреми да помогне за създаването на възможно най-благоприятен правен и пазарен климат, за равнопоставеност на стопанските субекти и условия за лоялна конкуренция в бранша, при стриктно спазване на изискванията на Закона.

    Събира, анализира и популяризира международни добри практики в областта на дейностите с отпадъците, провежда собствени маркетинг и социологически проучвания, за да подпомогне дейността на своите членове в прилагането на екологосъобразни технологии по управление на отпадъците, тяхното оползотворяване и рециклиране.

    Дата: 05.10.2016

    Източник: БСК
  • 47 Мчи

    11 0 Отговор
    Премахнете си вътрешните гласове има психолози и медикаменти,ако не е хронично
  • 48 българин

    17 1 Отговор
    Кои са тези "вътрешни гласове"?
    герговия , дъбовия , миковия, "мишока" или прочие продажници!
    За паричките от бб и кликата те са готови на всичко!
  • 49 КРОКОДИЛА

    11 6 Отговор
    ДА БЕ БРАТКО АМА НЕМА КОЙ ДА ТЕ ПОСЛУША - ТАЗИ НИНОВА Е ВЕЧНАТА СТАТУЯ - МУМИЯ НА БЕСЕПЕ .............НЕНАСИТНА Е / ИСКА ДА ИМА МНОГО МЪЖЕ ........
  • 50 Госあ

    3 2 Отговор

    До коментар #43 от "Познай":

    Познавам те ! 😂
  • 51 разума

    14 6 Отговор
    Махнете ли Нинова, можем да кажем сбогом БСП.Какво направи Нинова за БСП : Посочи президент от БСП спечелил 2 мандата. Промени устава на БСП и я направи модерна и прогресивна партия. Изгони ветераните от парламента с абонирани за депутатски места като даде само 3 мандата за депутат. Председателя на партията се избира пряко и има право на два мандата. След като бе избрана за председател на БСП вкара 60 депутата в парламента което е двойно повече от времето на Станишев. Сегашните гласове са по малко защото възрастните хора не гласуваха , защото се страхуваха от машините което не е нейна вина.. Истината е че бъдещето е в Нинова. Свалят ли я от власт, БСП си отива ако не го заместят с по добър от нея.
  • 52 1111

    6 3 Отговор
    Този Божанков е голям мушмурок само и само да влезнат във властта са готови на всичко и да се успокоят нещата в държавата и да се започне леко по лека с далаверите добър ученик ще стане от него но Прокопиевиевата партия само ще подкрепя но не иска министри вие сте едно и също с Продължаваме подмяната защо да гърмят две пушки една ще стои по в сянка те искат да кадруват в общинските администрации там се разпределят еврофондовете и могат да дават на тяхни фирми да усвояват парите трябва да пълнат касите,че от доста години нищо не влизаше от тези европейски проекти добре се насочват умни са сега ще се сменят с ДПС и Делян Пеевски които управляваше европейски фондове за общините които му ги беше предоставил Бойко Борисов дано ИТН да знаят,че Христо Иванов е предател вие го изпитахте на вашият гръб трябва да следите какво става в общините те ще искат да кадруват там и да притискат кметовете които са от ГЕРБ или ще им бъдат повдигнати обвинения затова много им се иска да управляват правосъдната система и прокуратурата тогава които не е удобен ще следва обвинения а в цялата държава в общините има меко казано големи нередности
  • 53 Анонимен

    5 5 Отговор
    Къде бяхте бсп бкп. Защо мълчаха. Защо, кога заедмо ядохте от баницата с дпс и герб. Или трябва да упоменаване с имена, но все как не са ни упълномищили и приятен апетит от заграбеното. Вие бкпдсп също сте от статуквото. Парите са едни хартии пред стореното от вас, съучастие имате и бог ще ви съди за деянията ви извършени именно от бкп. Мо ще спра.
  • 54 Антигербер

    9 0 Отговор
    Купените от Борисов.
  • 55 Анонимен

    9 0 Отговор
    Жълтурчето на тати.
  • 56 последен шанс

    6 2 Отговор
    на задкулисието е бсп
  • 57 Антикомунист

    5 4 Отговор
    Ако бяха отишли на боклука, където им е мястото преди много години и лустрация за всички от тази партия, като за нацистите в Германия нямаше да има три национални катастрофи , Луканов, Виденов и Орешарски. Нямаше техни преподаватели в университетите да тровят младото поколение с комунизъм.
  • 58 Матросов

    7 1 Отговор
    Това дете как разбра как е избрана Нинова, като дори не е член на БСП? Такива като него стоят в гражданска квота с надеждата да са вечни депутати. Как няма да я защитава.
  • 59 ФАКТ

    2 0 Отговор
    ТИЯ ВЪТРЕШНИ МЪ£ШИ СРОЧНО В ГЕРБ
  • 60 Радикал

    2 0 Отговор
    Много си е повярвал този Явор Божанков. БСП бяха на софрата заедно с ГЕРБ. И двете партии трябва да ги забранят! Или... на стадиона!
  • 61 Че Ге

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Активист на БКП":

    Не може, ще ги разделят, нищо че се прави на мъж!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Хитър Потър

    1 0 Отговор
    Бивша седесарка шеф на БСП.Кое е социалистическото на столетницата.