21 Януари, 2022 13:58 7 288 28

Орхан Исмаилов: Да обяснят по какъв начин Цацаров е станал ненадежден (ВИДЕО)

  • орхан исмаилов-
  • сотир цацаров-
  • кпконпи-
  • класифицирана информация-
  • достъп до класифицирана информация

Преподавателят по национална сигурност обясни парадокса в случая с достъпа до класифицирана информация на бившия главен прокурор

Орхан Исмаилов: Да обяснят по какъв начин Цацаров е станал ненадежден (ВИДЕО) - 1

Факт е, че г-н Цацаров изпревари събитията с подаването на оставката си. По една или друга причина той е знаел, че ще му бъде отнет достъпа до класифицирана информация. Това не говори добре за системата. Това заяви в студиото на ФАКТИ председателят на Народна партия "Свобода и достойнство" и бивш зам.-председател на Комисията по сигурността на информацията Орхан Исмаилов.

"Правилно е да се запитаме защо сега се откри тази ненадеждност. В публичното пространство се заговори, че причината е т. нар. афера "ЦУМ гейт" (срещата на Цацаров с Георги Гергов и Сашо Дончев). Как изведнъж Цацаров стана ненадежден по отношение опазването на информация. Ако погледнем фактите, трябва съвсем други да са данните. Не е това основанието, което да се използва след толкова годините. Скоро имаше промяна в службите за сигурност т.е. конюнктурата е нова. Много пъти сме били свидетели на това как когато искаш да отстраниш някого и ти е неудобен, отнема се достъпа до класифицирана информация. Това един инструментариум, който много трудно би могъл да се докаже", коментира той.

"Г-н Цацаров обаче се връща като прокурор. Той в момента е с отнет достъп и не може да си изпълнява задълженията като председател на КПКОНПИ. При връщането му като прокурор се задейства чл. 39, според който по право прокурори и съдии имат достъп до класифицирана информация. Т.е. той в едната институция не може да изпълнява задълженията си, подлежи на проучване, а в другата по силата на закона - има достъп по право. Обжалване той ще има възможност да направи веднъж пред ДКСИ и веднъж пред ВАС, но по-важният въпрос е как така това се случва в този момент. Мисля, че когато става въпрос за публични личности и длъжности на обществото трябва да се обясни защо и по какъв начин Цацаров е станал ненадежден. Не може да се повтаря само как това е класифицирана информация и няма нужда от обяснения", допълни той.

Целия разговор с Орхан Исмаилов гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 43 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Данъкоплатец

    66 23 Отговор
    Умирисаната Цаца фалира КТБ заедно с авера си Пеевски и така се изпариха едни 500 000 000, дадени на последния. От това по-голяма ненадеждност здраве му кажи!

    Коментиран от #22

  • 2 Тома

    59 22 Отговор
    Цацата е готов за килията на бай Ставри.С това хубаво тяло там ще е номер едно

    Коментиран от #5, #27

  • 3 случаен

    23 6 Отговор
    не следя политиката ама това е България дами и господа
  • 4 мой

    50 27 Отговор
    Няма какво да му обясняват. Ако някой истински прокурор се разрови около цацата, каскета, тиквата и дебелян, ще ги вкара в затвора за по 200 години.
  • 5 Рънерса

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "Тома":

    О да! Я съм Рънерса
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Цецо Наглецо - Ушите на Дс...

    39 17 Отговор
    Когато Цветан Цветанов, Сотир Цацаров.. Бяхя силните а деня.. Когато Цветан Цветанов беше шеф НАМВР РЕКЕТИРЯТАХА БИЗНЕСМЕНИ.. И ГИ НАТИКАХА ПО ЗАТВОРИТЕ ЗА ДА ИМ ОТКРАДНАТ БИЗНЕСИТЕ.. ЦВЕТАНОВ И СОТИР ЦАЦАРОВ БЯХА КОМБИНА.. НО ВСИЧКИ СИ ЗАТВАРЯХА ОЧИТЕ А ТЕ СА ДОСТА ХОРА.. НАЛИ ЦВЕТАНОВ НАУЧИ БОКО КАК СЕ РЕКЕРТИРА.. МНОГО ХОРА ОТ СТРАХ НЕ ГОВОРЯТ НО ЩЕ ДОЙДЕ МОМЕНТА ВСИЧКИ ШЕ СИ ПЛАТЯТ
  • 8 ДаФак

    25 5 Отговор
    А бе мутро джендър на тебе какво ще ти обясняват, гаранция тая очилатата фърлила боба!
  • 9 Ужасът

    41 8 Отговор
    И вие медиите имате вина за кочината, в която се превърна България. Защо всеки ден все още излъчвате интервюта показвате и давате гласност на мафиоти, които ограбиха родината ни и сега се прикриват зад лицемерни словоизлияния и откровени лъжи. Единственото медийно внимание, което заслужават Боко, Гешевта, Цацата, Пеевски и целият им антураж е когато станат подсъдими и се разкрият грабежите и мафиотските им схеми. Сега все едно давате думата на ОПГ то да ни залъгва с изкривени истории.
  • 10 Баче Кико

    34 9 Отговор
    На този "специалист" аз ще му обясня как чак сега е открита тази ненадежност - просто е, до сега нямаше КОЙ да я открие. Мутрите от прокуратурата ли да я открият?

    Коментиран от #14

  • 11 ПОСЛЕДНИЯТ ВЪЗРОЖДЕНЕЦ

    27 6 Отговор
    просто у нас няма ПРАВОСЪДИЕ аима корупсия
    мафия мутри
  • 12 Българка

    32 9 Отговор
    Този е турски агент А беше заместник-министър на войната у нас! Позор направо!
  • 13 Не е станал

    25 8 Отговор
    Той винаги си е бил ненадежден.
  • 14 мкйбкб

    18 14 Отговор

    До коментар #10 от "Баче Кико":

    В МОМЕНТА БЕСНЕЕЕ МЮТРАТА гадеФФФФ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 15 Jacques Yves Moineau

    18 6 Отговор
    Какво има да се обяснява тилкова- Цацата трябва да се махне и това е...
  • 16 1122

    17 10 Отговор
    Като пази гърба на ГЕРБ и ДПС при далаверите им,още трябвали ти ?
  • 17 5577

    21 0 Отговор
    Спрете ги тия мутренски способи. Има точни и ясни закони, които никак не са лоши, трябва само някой да ги спазва. С фейк статии със закани и изнудвания ни връщате 90те години. Това мутренско мислене трябва да се изкорени от нашето общество. Всички станаха разбирачи на прокурорските дела. Явно има много интереси. Тъкмо се заформиха обвинения на мутри заграбили още от соца и изведнъж се появиха хора на улицата които никаква книга по право не са прочели, но имаха ясно мнение кой е крадец и лъжец и все още се раздават присъди и който е по шумен, значи е народа и е прав. В българското общество когато и да наддадете глас за несправедливост винаги ще намерите съпричастност. Това се използва от мутрите от съответната кръчма и дори измислени политици (без политическа ориентация) с повдигнат ✊ яхнаха недоволството. Само че разбрахме че има от лошо и по лошо. Започнете да работите за хората. Никой не го интересуват прокурорските дела. Искаме резултати. Повдигнати обвинения. Съдебна реформа. И осъдителни присъди.
  • 18 Незнаещ

    12 4 Отговор
    Питам този компетентен преподавател по национална сигурност,къде беше и защо не реагира,както сега,кога на наш служебен министър бяха отнели достъпа до класифицирана информация?
  • 19 Бивш левскар

    7 4 Отговор
    Таз пача много усеща нещата. Явно този с родината- майка го е обучавал.
  • 20 Паунов

    8 4 Отговор
    Нечистоплътна личност е този "специалист" по сигурност.
  • 21 Анонимен

    4 3 Отговор
    Япма бе, Орханчо.
  • 22 ВРАГ НА НАРОДА

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Данъкоплатец":

    А КЪД€ БЯХА ДАН$ ($ИНОВ€Т€ И ВНУЦИТ€ НА $ЛАВНИТ€ ШУМКАРИ) !?!?!?!
    НЕ МОЖЕ ЕДИН ,ИЛИ ДВАМА човека ДА $А ВИНОВНИ $АМО ЗАТОВА,Ч€ $М€ "държавица" НА мутрит€ и партийцит€!!!!
    77г. КОМУНИЗЪМ СТИГАТ!
    НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО,НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО!
  • 23 Обяснявам

    2 0 Отговор
    Като се е родил. При него е вроден дефект.
  • 24 9689

    1 2 Отговор
    Овощаря трябва вече да е в централния.
  • 25 Одитор

    2 2 Отговор
    Не е станал... Той си беше несъстоятелен! И двамата с наследника му в Прокуратурата, са назначения на Кликата и Шайката. Сложиха ги, да затапят справедливостта и да си върви къс- по паса между герп и дпс- едни и същи играчи държащи българската неграмотност и етническата задлъжнялост. Центъра е един и си мислеше, че света се върти около тях и те са безсмъртни. Сигурен съм, че не са, а свежата кръв вече не се впечатлява от тази "мантра"!
  • 26 хатче

    2 0 Отговор
    ДА ЗАПИТАМ ОРХАН ЗАЩО ТВОЯ ПРИЯТЕЛ ХАМДИ ИЛИЯЗОВ ТЪРГОВИЩЕ ИМА ДОСТЪП ДО КАЛИФИЦИРАНА ИНФОРМАЦИЯ
  • 27 Кенеди

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тома":

    Мръсника Цацаров да връща 4 милярда от аферата с КТБ . ЖЕНА МУ НОТАРИУСКАТА И ТОЙ ИМАТ ДОСТА ПАРИЧКИ някъде заровени
  • 28 Блаблабла

    0 0 Отговор
    Брей, и тоя кривоглав преподава "национална сигурност"!? Къде? В Библиотекарския ли?? И другадк се преодава нещо, което практически няма..