Last news in Fakti

28 Април, 2022 17:32 30 729 109

Осман Октай за ФАКТИ: Не съм съгласен с позициите на Румен Радев

  • осман октай-
  • румен радев-
  • продължаваме промяната-
  • коалиция-
  • украйна-
  • стефан янев-
  • кирил петков-
  • асен василев

Според Октай президентът не трябва да напада управлението. За него вчерашното поведение на Асен Василев е било поведение на истински лидер. Политическият анализатор е изключително разочарован от Стефан Янев и разтревожен от хората, които ще присъстват в партията му

Осман Октай за ФАКТИ: Не съм съгласен с позициите на Румен Радев - 1
Снимка: ФАКТИ

“От месеци изразявам своето недоволство от българските управляващи, че наливат масло в тревожността на българина, вместо да се превърнат във водачи”.

Това каза политическия анализатор Осман Октай пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ.

“Не е нормално политици, които и да са те, да плашат още повече хората, да се възползват от тревожността им от всички кризи, които ни заобикалят, плюс страха от войната”, смята той.

“Мога да подходя със снизходителност към формации, които, като мен смятат, че ще има предсрочни избори и затова започват да загряват за предсрочни избори и да повишават тона. Плашат хората, за да подгряват изборите. Не разбирам обаче реакцията на президента Румен Радев. Бях поканен да бъда в инициативния комитет на президента, но имам право на свое мнение, когато не съм съгласен с позициите на Румен Радев в публичното пространство”, заяви той.

“До излизането на президента Румен Радев в подкрепа на протеста през 2020 г. винаги съм критикувал неговото поведение, че е най-овластеният мажоритарен лидер в държавата, а не се държи като водач, като лидер, като президент. Това, че е избран мажоритарно му дава власт да бъде говорител. Преди две години той се обяви за лидер за отвоюването на държавата, превзета от мафията. Приех да бъда в неговия инициативен комитет, въпреки че там имаше хора, с които дори не бих поделял едно общо пространство. Знаех, че битката за отвоюването на държавата от мафията ще е много тежка през следващите 5-10 години, а отвоюването изисква мобилизация на различни хора с различни позиции.

Като виждам това, което става около управлението на Кирил Петков, четворната коалиция и поведението на хората в коалицията, поведението на Бойко Борисов, поведението на “Възраждане” и поведението на президента Радев, не съм съгласен с неговото нападение върху управлението на страната и с това, че допълнително нажежава тревожността в държавата”, категоричен беше Октай.

“Не приемам личностното поведение на президента Радев в тази ситуация. От вчера смятам, че той също се готви за избори. Това не е личностен конфликт. Знам - и от разговорите с него, че проектът “Продължаваме промяната” от министри, назначени от него, беше временен проект, направен “на пожар” за изборите, за да може да има субект, който да успокои тревожността на избирателите след провала на проекта на Слави Трифонов.

Още през управлението на Бойко Борисов президентът Радев повдигна въпроса за конституционна промяна. Ние още не знаем идеите за тази конституционна промяна, които той е обсъждал с юристи. Ще цитирам един от разговорите ни, на който присъстваше и неговият секретар Димитър Стоянов. Искаха да знаят какво е според мен президентска партия и пропрезидентска партия. Казах, че пропрезидентска партия предполага в един от следващите парламенти да има достатъчно мнозинство, което да споделя идеи и виждания, които да са в синхрон с вижданията на президента на държавата, включително за промяна на Конституцията”, разказа Октай и обясни следното:

“Президентът ще изиграе много важна роля при оформянето на следващото парламентарно политическо пространство при едни предсрочни избори. Смятам, че предсрочните избори ще бъдат след 1 юли. След актуализацията на бюджета, един от коалиционните партньори - възможно е това да е и “Продължаваме промяната”, отчайвайки се от саботажите на коалиционните си партньори, да решат да отидат на предсрочни избори. Веднъж Асен Василев го каза - че могат да отидат на нови избори, за да вземат по-голямо мнозинство. Вчера поведението му ми говореше за това. Много ми допаднаха неговите позиции като държавник, не само като министър на финансите. Беше много силно посланието, че ние ще дадем отпор на всеки, който иска да проваля държавата - отвън или отвътре”.

“Външните врагове - ГЕРБ, ДПС, “Възраждане”, не са толкова голям проблем на “Продължаваме промяната”. Колкото повече ги нападат, толкова повече ще набират сила. ПП имат проблем с коалиционните си партньори”, смята Октай.

“Случи се така, че коалицията няма лидер. Вчера за първи път видях Асен Василев да говори като лидер. Този тон трябваше да дойде от лидерите на “Продължаваме промяната” веднага след изборите. Трябваше да кажат: “Изпълняваме тази програма. Който саботира - вън!”, категоричен е политическият анализатор.

“Не е работа на президента да налива масло в огъня, атакувайки правителството”, подчерта той. “Не ми допада държавният глава, който е избран за следващите пет години и който няма да участва в други избори, да си прави абсолютно ненужна пиар кампания, качвайки се на вълната на тревожността на обществото. Един лидер трябва да води нацията по правилния път”, обясни Октай.

“Едно е въпросът с военната помощ за Украйна да се обсъжда публично, друго е в тесен кръг. Има Консултативен съвет за национална сигурност, чиито заседания са секретни. Тревожностите се казват там. Няма нужда да плашим българина. Няма нужда да си правим предизборна кампания. Не приемам тези неща. В момента България има нужда от обединение, от съхранение. България не стана единна нация. Винаги съм реагирал срещу опитите за разделение в обществото”, каза още той.

"Имах изключително големи очаквания към Стефан Янев като натовски офицер, особено след като беше два пъти министър-председател в рамките на служебните кабинети. След последните му изявления по отношение на Украйна и войната, моето разочарование е изключително голямо. Особено от последното му участие, където каза, че ако пращаме оръжие на украинската армия, утре може украинците да са агресори в Донбас и Крим. Не ми го побира умът, че може натовски генерал да каже това", коментира още Осман Октай и посочи, че присъствието на "крайни националистически елементи" в партията на Янев, която се очаква да се учреди на 5 май, го тревожи изключително силно.

"Правейки заявки, Янев вече не говори за социалдемокрация, не говори за ляво, а говори за нещо като националсоциализъм. Знам кои хора са присъствали там (б.р. в инициативния комитет на партията на Янев), затова го казвам", допълни той.

Според Октай партията на Янев ще отнеме както от гласовете на "Възраждане" и БСП, така и от гласовете на ГЕРБ.

Целия разговор можете да гледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 156 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    132 146 Отговор
    НА ТОЗИ ПРОДАЖЕН БОКЛУК ЗАЩО МУ ДАВАТЕ ДА ГОВОРИ НЕМОГА ДА РАЗБЕРА.

    Коментиран от #72

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 На Румен Радев

    100 107 Отговор
    му плаща бункерния плъх.

    Коментиран от #61, #97

  • 4 Пффффф

    185 83 Отговор
    Много хорица взеха да се изказват срещу президента напоследък. Явно това, че казва това, което повечето хорица си мислят, не го прави харесван в сферата на политическите услуги....

    Коментиран от #18, #20

  • 5 сила

    155 80 Отговор
    този май е единствения адекватен турчин в България......за разлика от повечето българи

    Коментиран от #37

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 TUTU

    122 58 Отговор
    Киро и Кокорчо гледат само едната страна !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гербопитек

    102 101 Отговор
    Къде живеш и ти бе, ПП щели били да вдигнат процентите на подръжка. Василев бил голям държавник, само глупост слеъглупост. Тоз и той е продажник, Единствено беше прав за Президента и Янев, че са следващата партенка на американците. Възраждане идва!

    Коментиран от #24, #26, #54

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Сух

    53 49 Отговор

    До коментар #4 от "Пффффф":

    Президента е онзи, който назначи ПП. Янев е следващия заместител на ПП от американците.

    Коментиран от #65

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Някой

    80 36 Отговор

    До коментар #4 от "Пффффф":

    Така се активираха протестите през 2020 - та. Атакуваха президентството. Не съм от феновете на Октай. Прекалено е хлъзгав.

    Коментиран от #75

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 А бе октай

    113 64 Отговор
    Натовски генерал не значи предател на интересите на България и Янев защитава българските интереси а не американо- натовски. А кой клати държавата с газ поне с 30-40% е не Радев а ПП
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Сеирсюндюка карадайъ

    79 34 Отговор
    Баба Османчо я разкажи как събираше пари в едно одеяло в центъра на Кърджали за башбакана от сараите
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 турчин с фес

    49 60 Отговор
    пак ли тоя прост помак бе
  • 28 Сръб и Чук

    62 51 Отговор
    Бай Османе, не знам какъв анализатор си, но за всеки беше ясно, че Муню е руско мекере. Сега не го подкрепяш... Ама утре пак същия калъф ще реди служебни ппавителства.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Бай Османе,

    94 38 Отговор
    харесвахте ,но до тук !!! И ти ли бе човече се кланяш на момона? С колко ви захраниха банковите сметки ???..
    И как така,ама ние обичаме и милеем за България,а хвърляте земята ни,народа ни,децата ни ....в огъня???
    Прави са хората,този който влезе ,като вас на тази хранилка си продава за гущери и сърцето и душата..но Господ гледа...никой и никъде няма да се скрие !!!

    Коментиран от #69

  • 37 Браво

    71 59 Отговор

    До коментар #5 от "сила":

    Мъдър човек е Октай. Той е истински българин. Има непоклатимо чувство за правда, национално достойнство и знае кой е националния интерес, включително стабилността на държавата и националното единение. Досега никога не ме е разочаровал, за разлика от Радев, Янев, Нинова, Царя, Станишев, Доган, Слави Трифонов, Даниел Митов, Томислав Дончев и още поне дузина политици. Бойко ми беше ясен още в началото и не може да те разочарова някой, който не те е очаровал.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Абсурдистан

    43 56 Отговор
    Както и до сега, чорапът не дава решения, дрънка популистки глупости и създава проблеми. Ако толко му стиска да свие юмрук и да поведе безродието.

    Коментиран от #56

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Просто човек

    47 57 Отговор
    Както винаги, г-н Октай е на висота!
  • 45 Жоро

    57 66 Отговор
    Чудесен анализ на Осман Октай. За пореден път показва висока класа.
  • 46 Време е

    72 32 Отговор
    Ако можем да упрекнем президента Радев, то е за това, че не прави всичко възможно веднага да наложи вето на всички решения на това правителство. Радев го дължи на българите, защото той помогна за издигането на тези недоразумения, меко казано. За Корнелия Нинова и лицемерието й във връзка с износа на български оръжия нямам думи, които да са достатъчно силни!
  • 47 Даа,

    28 59 Отговор
    не си съгласен, бай Османе. Ама като си такъв велик анализатор, защо търча да правиш комитети и да избираш Зеления чорап. Всички знаехме, че е Путлерова подлога, само ти не разбра...
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Някой да е учуден

    51 29 Отговор
    Човечето самонарекло се анализатор е ясен.
    Човек владеещ и турски език, няма как да поддържа когото и да е било, в симпатии към Русия.
    Пълно лицемерие.
  • 50 Ален

    49 53 Отговор
    Много мъдър човек и повече БЪЛГАРИН от самите българи
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 българка

    45 52 Отговор
    Г-н Октай - един почтен човек!
  • 53 Наблюдател

    58 31 Отговор
    Щом турците не го харесват значи Радев е прав.

    Коментиран от #64

  • 54 Всичко ли се повтаря

    63 17 Отговор

    До коментар #15 от "Гербопитек":

    Възраждане са новият вариант на Атака. Който не го осъзнава, значи е твърде млад и няма поглед 15-20 години назад във времето.
  • 55 някой си

    62 33 Отговор
    Първо: Президента още пет години ще е фактор в политиката. Факт. Харесва ли ни или не ,това е положението. Второ: Кокора трябва да слуша внимателно какво му говори Генерал и Главнокомандващ,а не да подскача и да дава оценки . Да си гледа финансите,не да определя коя позиция каква е.

    Коментиран от #66

  • 56 Последните

    24 12 Отговор

    До коментар #40 от "Абсурдистан":

    Два,три дена ми се вижда ошашавил се нещо.Мънка,фъфли...не мож му разбра.
  • 57 ami tova e

    37 4 Отговор
    Бивш агент няма. И случаен агент, наисла станал такъв, пак няма.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Майна

    41 17 Отговор
    Този винаги ми е бил ПРОЗРАЧЕН.., мазен и задкулисен..,гнус
  • 61 Филип Георгиев

    8 34 Отговор

    До коментар #3 от "На Румен Радев":

    ДA CИ BЪPHEM TИKBATA ПPOCTA И ШKEMБE BOЙBOДИTE
  • 62 Боже

    39 3 Отговор
    Като ми го казаха същото сестра ми и зет ми не го вярвах.Сега мисля,че са прави.Те говореха,че някой много си е повярвал и сега се убеждавам,че е така.Чувсвам се отвратително,като предаден.Целият ми смислен живот мина в предателства от власта.
  • 63 Моряка

    51 20 Отговор
    Вие сте уравновесев човек.Нима искате Кирчо да ни вкара в Третата световна война,която вече чука на Европейската врата.Не е ли по добре като Турция,неутрална в двете световни войни,а както личи и Третата.НАТО(САЩ по точно) пълзящо и неотстъпно ни превръща във фронтова държава и плацдарм срещу Русия.Не го ли усещате?Иначе харесвам доста от анализите Ви.
  • 64 Какви

    27 32 Отговор

    До коментар #53 от "Наблюдател":

    Турци бе???Този човек е по-българин от теб.Винаги е бил точен в анализа и почтен.
  • 65 Разбрахме го

    26 14 Отговор

    До коментар #18 от "Сух":

    Янев.Президентът много си повярва,не отчете инстинкта на обикновенните хора.
  • 66 Моряка

    49 22 Отговор

    До коментар #55 от "някой си":

    Като познавам стила на Президента( бави,но никога не забравя),Кокорчо е пътник,заедно с Кирето.Самозабравиха се,горките.Все пак България над всичко,а не кариерата.Това не са го учили в Харвард,там USA е над всичко,което е логично.Ама за там.
  • 67 Доганов

    38 16 Отговор
    По-лошото и по-вонящото от депесар е изгоненият депесар. Да каже Усман агата защо Доган го изрита. Д акаже за за онези 400 000 лв от Мтел
  • 68 Избори

    44 23 Отговор
    Между 70-80% от българите искат да има мир и да не се дава оръжие на Украйна. Това правителство трябва да даде оставка, не се подкрепя, освен от 80 000 украинци в България и Двама луди от бившето трио. Да живее мира м/у славянските народи.

    Коментиран от #83, #91

  • 69 Какъв

    17 11 Отговор

    До коментар #36 от "Бай Османе,":

    Бай ти е той?Не знам откъде си,но нормалните хора се обръщат с внимание към по-възрастните.

    Коментиран от #70

  • 70 явно

    15 6 Отговор

    До коментар #69 от "Какъв":

    българския не ти е майчин език.
    "Бай" е обтъщение с което се изразява уважение точно към по-вътзрастен.
  • 71 Оракула

    28 38 Отговор
    Както винаги Осман е на поста си ,
    буден и непоклатим ,
    от мястото си, стъпил стабилно ,моите уважения към Осман Октай,
    един от най-уважаваните ни граждани в България!
    Прав е Осман Октай за Президента Румен Радев,
    че завива към " Руската хлъзгава , убиваща бананова кора" ,
    но и аз ще дам моето мнение , поради неочакваните изяви на Президента на РБ!
    Президента , явно иска да работи за себе си в този НЕГОВ втори мандат!
    Но гласовете му бяха дадени от ГРАЖДАНИТЕ ,за съвсем друго поведение ,
    и ДЪРЖАВНА ПОЗИЦИЯ защитаваща НАТО, като същия този Президент на РБ!
    Шокиращо е поведението на Румен Радев ,със "Руския завой" ,дори ме е срам ,
    че съм гласувал за тъкъв двуличен човек!
    Мислихме, че Президента е по-различен от Хунтата на мафията , но уви
    правилна е поговорката ,
    "Никога не е късно ,да станеш за резил", Г-н Президент!

    Коментиран от #105

  • 72 хаджи @боригенов

    23 10 Отговор

    До коментар #1 от "Ники":

    Ти го каза или ти сам си отговори защото тук дават трибуна само на бокл...и ! Осман е един от тях !
  • 73 Не е прав

    37 16 Отговор
    Този път доста неадекватно, а Асен Василев и Петков все повече бъркат
  • 74 оня

    28 15 Отговор
    Този вече ми падна в очите:)) Без поне малко национализъм няма стабилна държава:)) И той стана еуротолераст:)) Боклук:)) Лиже някой задник, а може би на херомусаката:))
  • 75 Onix

    22 26 Отговор

    До коментар #20 от "Някой":

    По скоро от Кремъл. Ако бяха американците до сега да сме въоръжили Украйна официално до зъби! Нямаше президента да лобира за руски газ, да лазим пред Путин да ни пусне газа. Ако сега не станем европейци, няма кога. Време разделно, или... или. Крайно време е България да се отърве от руския синдром и да гледа своя интерес, както Турция, но с лазене и лизане тези работи не стават. Трябва да имаш ТОПКИ.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Венесеремос

    14 7 Отговор
    Нещо Осман Октай обръща палачинката това пък може най после да е добре за бедния и ограбен българин от 32 годишния криминален преход най после може би народа да победи!
  • 78 Габриела

    18 3 Отговор
    ОСМАНЕЕ,КАЖИ НА НАРОДА ГЕРБ И ДПС МАФИЯ ЛИ СА НАЙ ПОСЛЕ ДА ЗНАЕЕ ТОЗИ НАРОДЕЦ!
  • 79 Сега

    28 16 Отговор
    Много просто ще ви обясня защо президентът е прав. Защото колкото и да се напъват САЩ и ЕС да доставят оръжие на Украйна тя ще загуби . Скоро няма да има такава държава, както не имало и преди 1917 . И какво правим после. Русия може без ЕС ама дали ЕС може без Русия.

    Коментиран от #84

  • 80 Бунтата

    25 15 Отговор
    Защо се обиждате от истината бе господа анализатори,политолози и тема подобни лизачи и вредители на България!!!!
    В Украйна ли оня простак трябва да решава бъдещето на България или сред народа(както обеща)
    Прости предатели!!!
    Видяхте малко пари от американците и сега търчите да лижете!!!
  • 81 Бунтата

    21 16 Отговор
    Президента Радев ви го каза право в очите и гръмнахте веднага обидени!!!!
  • 82 Емо

    14 17 Отговор
    Октай е много умен. Има много информация за паралелната власт. За сивите кардинали, за задкулисието. Това, което го казва, ще се случи, то вече се случва , всъщност.
  • 83 Емо

    16 15 Отговор

    До коментар #68 от "Избори":

    Това да има мир не означава да се подкрепя агресора Русия. И да се отказва помощ на нападнатия.
  • 84 Емо

    15 19 Отговор

    До коментар #79 от "Сега":

    Украйна щеше да загуби първите 48 часа, после след 1 седмица, 10ь дена, 1 месец. После 2, и така нататък. Цивилизованият свят няма да позволи Рускетьорът Джуджо да се вихри при просото.
  • 85 Йонко Евреина

    18 9 Отговор
    И бай Осман, всъщност каза, че НАТО е във война с РФ, респ. ние също. Да познаем, кой е на предната линия. Засега санкциите май удариха най- силно нас- приятелски огън. Кой ще ударят ракетите..!?
  • 86 Христо отЕрусалим

    11 12 Отговор
    Откровен и великолепен анализ относно моментната политическа конюнктура у нас, умело изразена на разбираем език.Бон шанс Османе.
  • 87 Завой накъде?

    17 13 Отговор
    Г-н Октай, нещо става с вас. Или винаги го е имало, но сте достатъчно интелигентен, да го прикривате!
    Не трябвало да ни плашат и стряскат политиците! Мен лично президентът Радев не ме плаши, напротив, намирам,че е твърде мек и предпазлив , с оглед на това към какво ни води коалицията. Плашат ме обаче точно Петков и Василев, защото не говорят истината и действат подмолно. Учуди ме Василев с думите си, че газ и нефт отдругаде нямало да са по-скъпи от сегашния руски. Нека всички го запомним това, защото скоро ще се убедим какво е положението и ще трябва той да дообясни. Нинова лицемерничи грозно, невъзможно е да не знае точно къде и как отива огромното количество изнасяно с нейния подпис оръжие! Не подписала преки договори с Украйна! Та ние да не сме деца и да не знаем как става? Петков играе някакви опасни игри зад гърба ни, как да не е плашещо? Впрочем, има ли спор, че Путин държи на това, което казва и го върши? Някой да не е разбрал?
  • 88 Дедо ви

    12 7 Отговор
    Ходете си в Турция и там давайте акъл, а не на нас в България.Само ,че там няма да смееш да се обаждаш защото ще лежиш в кауша много ако знаеш.
  • 89 Бамбука

    9 11 Отговор
    Точен анализ. Президента говори за защита на българите в Македония, но много повече българи има в Украйна. Каква е позицията му ? Вместо в Испания, можеше да отиде в Украйна.

    Коментиран от #95, #100

  • 90 112

    5 13 Отговор
    Прав е. Дайте път на младите. Кирчо, Асен, кво не одобрявате. Умни са и не са на нивото на радев, янев, нали така Октайчо. Пп, герб, възраждане след 1 юли. Без военните и масоните. Аферим машала гюзел Октай.

    Коментиран от #96

  • 91 Папагал

    10 14 Отговор

    До коментар #68 от "Избори":

    И как ще има мир, като русия напада и убива. Мир може да има, когато единият е победен. Ти предателю казваш с други думи, да не помагаме на по слабия макар и онеправдан, за да победи по силния. Т.е. ти вземаш страна, а се правиш на неутрален.
    Ти си руски агент или руска подлога
  • 92 Българин

    12 3 Отговор
    Уважавам много г-н Октай, но за съжаление не мога да се съглася с неговите разсъждения в тази статия.Това правителство е изключително слабо, всичко в тази страна боксува и не върви и не само заради войната и ковид кризата, а защото няма никакви политики в промишленост, социална сфера, финанси, изключително слаба политика по отношение на доходите на хората и компенсиране на 40-50% инфлация в България.Това правителство работи под натиск отвън и всички знаят от къде идва той и по въпроса за Македония и по въпроса за Украйна и т.н.Смятам ,че това правителство не защитава интересите на България и това е усещането на преобладаваща част от българите.Всъщност въпрос на време е тези въпроси да бъдат поставени от хората на съответните места-митинти и площади.Гладът не прощава.
  • 93 Георги v.

    12 1 Отговор
    Този така наречен политически анализатор дълго време беше от заместниците на Доган във времето в което ДПС крадоха най-много т. е. натрупваха капитали. Освен това направиха много бели, държаха се арогантно. След това нещо се обърка и го изхвърлиха от ДПС. Оттогава устата му не спира да бълва глупости и неистини, да заблуждава и да говори каквото е изгодно за него. Общо взето много елементарен човек, но медиите му дават трибуна. Сега казва за този никаквец и лъжец Василев, че бил държавник и лидер. Поредната негова глупост. Очевидно е, че се слага на ПП.
  • 94 stan40

    7 3 Отговор
    Победата на ПП на изборите се дължи изцяло на Румен Радев. Това, че тези двамята си повярваха и захапаха ръката, която ги издигна в политиката, показва, че са неблагодарници. Успешните политици не ги е страх от избори и не позволяват други да ги изнудват и да им поставят условия, а сами вземат решения. Като са смели, нека да бият дузпата на БСП и да отидат на избори, а не измислят глупави оправдания за да се държат във властта, като удавници за сламка. За разлика от тях Радев е смел и казва, каквото мисли.На зависимите един път той е американски шпионин, друг път е слуга на Путин, което показва, че той е независим и смел да изказва мнението си.
  • 95 stan40

    8 2 Отговор

    До коментар #89 от "Бамбука":

    Не чухме позицията на правителството за българите в Украйна. Те не фигурират в Конституцията на Украйна. При срещата със Зелунски Петков и дума не изрече по този въпрос.
  • 96 stan40 stan4ev

    7 3 Отговор

    До коментар #90 от "112":

    Път им се даде, но те хванаха пътя, който води българите към пропастта. От лошо, да направиш положението на българина по-лошо, не показва, че си умен и можещ.
  • 97 stan4o stan4ev

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "На Румен Радев":

    Веселина Томова казва, че Радев е американски агент. Вие казвате, че е руски, нщ като дя вярвам, че се обърках?
  • 98 бирибири

    6 5 Отговор
    Днес имаше интервю по БНР с един психолог - Георгиев, той той направи най-точния анализ - премиера и хората около него са психично неуровновесени, на вещества и изтрещяли. Евала за което! Не давата често думата на хора, които казват ГЛАД НАРОДЕН.
  • 99 Кирето

    7 7 Отговор
    Тоя Шапкар Румен Радев докато не се махне няма да има спокойствие в България!С неговите болни амбиции за власт ще влезем в перманентни избори.

    Коментиран от #104

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Otoplitel

    3 5 Отговор
    За първи път не съм доволен от анализа ви Г-Октаи.ПП са в скрита коалиция с ГЕРБ,ДБ и ДПС.На ИТН и БСП им дадоха минирани министерства за да ги компрометират в предстящият колапс.Скритата коалиция незаконно арестуваха Борисов за да го реабилитират и превърнат в мъченик.Съзнателно произведоха в сатрап Бойко Рашков.Той трябва много бързо да се измъкне от капана в който е вкаран.Много скоро ще видите истината в анализа ми.
  • 103 Дедо

    3 5 Отговор
    И Аз не съм съгласен със всяко едно мрънкане, на руското мере крадеф.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Дедо ти

    3 2 Отговор

    До коментар #71 от "Оракула":

    Честито баня! Както казват единствено Българите но тоя индивид си е руски шпионин, и доносник. Спомни си преди то я Олио 1.20 нафта 1.20.................................
  • 106 Георги

    5 2 Отговор
    Пореден идиот и безродник в перманентна отставка от политическата менажерия у нас.
  • 107 Хихата

    1 1 Отговор
    Още един анал-лизатор, този път еничар!
  • 108 голяма

    1 1 Отговор
    излагация е Радев-путинофил,поддръжник на ботоксовото джудже,което като нашия Тиквуний е Диктатор от световна величина обаче.Умът не ми го побира,явно зависимости.Да плашиш народа си и да го манипулираш в такъв тревожен момент да му нагнетяваш напрежение и да си правиш имидж или имидж на путинофилската партия на Янев,ами това супер нахалство.Всеки ден да плюеш правителството като Тиквата ,ами Радев засрами се,в този народ има и по-интелигентни хора от ограничените путинофили.Голям срам си!Повече не те считам за президент.Много ти се искаш да командваш и министрите,много се увлече в командоренето си и политическите и партийни заигравки.Гледай си твойта работа.Нещо да кажеш за Кюлчев?Или еднакво обичате облагите и бонусите от Путин?
  • 109 Османе, Позицията ти спрямо Р Радев,

    0 0 Отговор
    Никой не го интересува!!