Last news in Fakti

5 Август, 2015 21:25 1 873 0

100%: отломките са от изчезналия Boeing

  • boeing-
  • mh370-
  • полет-
  • самолет
100%: отломките са от изчезналия Boeing - 1
Снимка: AP/БТА

100% е сигурно, че намерените отломки от самолет на остров Реюнион са от изчезналия на 8 март 2014 г. самолет на Malaysia Airlines, извършващ полет от Куала Лумпур за Пекин с 227 пътници на борда и 12-членен екипаж. Новината съобщи лично премиерът на Малайзия Наджиб Разак. „Международна група експерти потвърди, че намерените на остров Реюнион части от самолет са от полет MH370”, каза той.

Първата фаза на идентифициране включва намирането на каталожния номер на машината, което вече е факт.

Втората фаза включва физически и химически анализ на метала. В частност, престой да се установи точно каква сила е причинила отделянето на крилата на самолета от тялото. Дали това е било сблъсъка с водата или е в резултат на взрив.

По състоянието на отломките от самолета ще бъде трудно да се установи какво точно се е случило с машината, смятат френски експерти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА