Last news in Fakti

3 Март, 2016 13:04 1 433 0

Международен екип ще изследва предполагаемата отломка от MH370

  • mh370-
  • самолет-
  • изчезнал-
  • отломка-
  • мозамбик-
  • изчезнал самолет-
  • боинг 777

Металното парче бе открито тази седмица в Мозамбик

Откриването на самолетна отломка, край бреговете на Мозамбик, поднови надеждата, че случаят с изчезналия преди 2 години самолет на малайзийските авиолинии, може да бъде разгадан.

Група от международни експерти ще изследва откритата отломка, за която се предполага, че може да е от изчезналия малайзийски самолет Боинг 777, съобщи Ен Би Си.

Отломката ще бъде изследвана от службите в Австралия, с помощта на малайзийските власти и представители на компанията производител - Боинг.

Парчето е било открито в пясъчна плитчина в Мозамбикския пролив, което съвпада  със зоната за издирване в южната част на Тихия океан, поясниха от австралийското министерство на транспорта. В същия район на Индийския океан миналия юли беше намерен флаперон – част от самолетно крило, за което беше потвърдено, че е от изчезналия MH370.

Разследващите органи в Малайзия също са на мнение, че парчето най-вероятно е от изчезналия самолет, но отказаха да коментират преди да бъде извършен подробен анализ.

На намерената отломка, с дължина около 1 метър, се вижда надпис „NO STEP” и той може да е от хоризонталния стабилизатор на самолета.

Но след толкова много фалшиви сигнали и теории за изчезването на самолета, членовете на семействата на жертвите приемат новината с голяма доза подозрение и дори гняв, пише Си Ен Ен в сайта си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА