Last news in Fakti

2 Март, 2016 19:41 2 500 0

Откриха отломка от изчезналия MH370?

  • mh370-
  • мозамбик-
  • изчезнал самолет-
  • малайзия-
  • отломки-
  • парче-
  • малайжа еърлайнс

Парчето е било открито в пясъчна плитчина край бреговете на Мозамбик

Отломка от Боинг 777 – най-вероятно от изчезналия МН370 – е била намерена изхвърлена на брега на Мозамбик, съобщи Си Ен Ен.

Новооткритото парче вече е на път за Малайзия, за да бъде анализирано.

Смята се, че парчето е част от хоризонталните стабилизатори на опашката на летателната машина, заяви представител на САЩ.

Според докладите, новия обект е открит в пясъчна плитчина край бреговете на африканската държава.

Министърът на транспорта на Малайзия заяви в сряда, че има "голяма вероятност" отломките да са от Боинг 777, същия модел като изчезналия на 8 март 2014 г. полет MH370 на Малайжа Еърлайнс, съобщи Би Би Си.

Лиоу Тионг Лай съобщи, че екипи на малайзийските авиационните работят с техните австралийски колеги, за да изтеглят отломките.

Лиоу каза: "Призовавам всички да избягват прекомерните спекулации, тъй като към момента не сме в състояние да заключим, че отломките принадлежат на MH370."

Ен Би Си Нюз съобщи, че отломката е намерена от американец, който следял  разследването на изчезналия полет.

Полет МН370, с 239 пътници на борда, изчезна на път от Куала Лумпур към Пекин.

Мистерията около съдбата на самолета остава неразгадана. Досега няколко пъти се появяваха съобщения за намерени останки, които може би са от изчезналия самолет, но нищо не бе потвърдено със сигурност.

Ако бъде потвърдено, че обектът, намерен в Мозамбик, е от изчезналия полет, това ще означава, че е открито второ парче от самолета. Миналата година френски следователи потвърдиха, че друго парче, открито на остров Реюнион в Индийския океан, е част от крилото на самолета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА