Last news in Fakti

14 Август, 2015 11:02 1 001 1

Ципрас иска вот на недоверие

  • гърция-
  • сириза-
  • алексис ципрас
Ципрас иска вот на недоверие - 1
Снимка: АП/БТА

Следващата седмица гръцкият премиер Алексис Ципрас ще поиска вот на недоверие след 20 август, съобщава местната телевизия Скай ТВ.

Гласуването в пленарна зала ще се разглежда като тест за свикването на предсрочни избори. Изчисленията показват, че едва 118 депутата от Сириза са подкрепили Ципрас при гласуването на третия спасителен пакет. При обсъждането на вота на недоверие той ще се нуждае от 120 гласа.  

Близо 40-тина депутати от Сириза открито пренебрегнаха призива на лидера си Алексис Ципрас за подкрепа на споразумението. 31 от тях гласуваха срещу споразумението, а 11 не благоволиха да влязат в пленарна зала.

Бившият енергиен министър Панайотис Лафазанис наля допълнително масло в огъня, обявявайки че създава ново движение срещу третото спасително споразумение. Инициативата беше подкрепена от 11 депутати, които се обявиха за връщане на демокрацията и социалната справедливост.

На 20 август Гърция трябва да плати 3,2 млрд. евро по кредит към Европейската централна банка.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МерКурий

    0 0 Отговор
    След като гласуваха псевдозаконите за да получат нова финансова помощ, гръцките одисейчета пристъпват към следващата им измамна стъпка, целяща да предизвика правителствена и парламентарна криза. После - нови избори и отмяна на тези закони и решения, нова кражба на десетки милиарди от Европа. ЕС нека сам се сърди на себе си, че няма как да принуди одисейчетата да си платят масрафа, а все налива невъзвръщаеми стотици милиарди в разпърцаната гръцка каца, че дори и без дъно. Гърчулята трябва да продадат цяла Гърция за да си платят сметките с лихвите.
Новини по държави: