Last news in Fakti

1 Декември, 2015 15:06 1 200 1

Франция налива милиарди в Африка

  • франция-
  • милиарди-
  • африка-
  • климат-
  • париж

Страната ще предостави 2 млрд. евро за възобновяеми енергийни източници

Франция обеща, че ще инвестира 2 млрд. евро през следващите 5 години в проекти за възобновяеми енергийни източници в Африка, съобщи  France 24.

Това бе обявено от френския президент Франсоа Оланд след среща с 12 африкански лидери, относно заплахите, произтичащи от изменението на климата. В това число влизат бреговата ерозия, разрастващите се пустини и пресъхващите реки. Срещата беше част от голямата международна конференция за изменението на климата, която се провежда в Париж.

„Когато един студент е принуден да учи под светлината на улична лампа, това явно значи, че съществува голям проблем с електричеството. Развитият свят има огромен дълг към околната среда на Африка.“, заяви Оланд.

На срещата бяха обсъдени и вариантите за финансиране на инициативата на 11 африкански държави за ограничаване на разрастването на пустинята Сахара, чрез създаване на горски пояси по нейните граници.

В момента се провежда среща между южноамериканските лидери, в което се обсъжда проблемът с намаляването на световните гори. Министърът на околната среда на Перу Манюел Пулгар Видал заяви, че компаниите също трябва да свършат своята част по ограничаването на обезлесяването на горите. Също така страните трябва да положат повече усилия за прекратяването на незаконната сеч.

В същото време редица технологични лидери обявиха, че ще подкрепят новата фондация на Бил Гейтс. Нейната цел е преминаването на света към екологично бъдеще с почти нулеви вредни емисии. Фондацията цели да инвестира в новаторски технологии, които са много по-евтини и ефикасни. В организацията влизат милиардери като Джеф Безос и Марк Зукърбърг. Фондацията ще може да оперира с милиарди долари.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 2 Отговор
    Ауу, как и трябват на Африка възобновяеми енергийни източници.
    И мног малко,бе! Само 2 милиярда. То само кинтите в сметките на Кадафи, които му заграбихте са повече от 2 милиярда, да не говорим за източеното от колониите и "партньорите".
Новини по държави: