Last news in Fakti

1 Декември, 2015 16:50 1 574 7

Русия и Турция да се съсредоточат върху Ислямска държава

  • русия-
  • турция-
  • ислямска държава-
  • барак обама-
  • париж

Барак Обама изрази надежда, че Русия може да промени гледната си точка спрямо Башар Асад

Американският президент Барак Обама изрази надежда, че Русия може да узрее за идеята, че сирийският президент Башар Асад трябва да напусне своя пост, за да бъде прекратена гражданската война в Сирия, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

По време на конференцията за климата в Париж Обама призова Турция и Русия да намалят напрежението по между си, породено от сваления руски самолет край сирийската граница. Той заяви, че е важно двете държави да се фокусират върху общия враг Ислямска държава.

„Не очаквам Русия да преобърне изцяло стратегията си през следващите няколко седмици. Те с години инвестирана в запазването на Асад на власт. Ще отнеме известно време, за да може тяхното мислене по въпроса да се промени. Ислямска държава ще продължи да бъде смъртоносна организация за в бъдеще, заради своето влияние в социалните медии и опитните си бойци. Ние всички имаме общ враг. Това е Ислямска държава. Трябва да се фокусираме върху него“, заяви Обама

Американският президент добави, че се надява световните лидери да постигнат споразумение за намаляването на вредните емисии във въздуха и ограничаването на глобалното затопляне. Обама е убеден , че в Париж „ще бъдат постигнати големи неща“.

„Климатичните промени са голям проблем. Това е проблем на поколенията. Аз обаче смятам, че ние ще го решим“, заяви Обама.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 2 Отговор
    Русия и Турция да се съсредоточат върху Ислямска държава

    А така, дава акъл кой какво да прави! Само че на Путин му е ясно, че ще се справи с ИД много по-лесно като премахне първо турция, която пряко ги подкрепя по земя. Премахне ли се турция, може да си прави колкото си иска сметки без кръчмар за бъдещето на ИД и Сирия.
  • 2 Morgoth

    0 2 Отговор
    Така са те политиците - когато са от страни дават много правилни акъли, но когато дойде време те да вършат работата правят само това което е от техен пряк интерес. По времето когато основно Обама бомбеше в Сирия ИД процъфтяваха.
  • 3 Бай хой

    0 2 Отговор
    На хусеин втори ясно ли му е че не асад изпраща терористи в Европа а неговите умерени опозиционери идил.

    Печката иска да отреже главата на противника на ислямска държава за да обяви че сирия е свободна с главорезите.
  • 4 123455

    0 2 Отговор
    Години наред Америка,Турция и Израел си разиграваха коня в близкия изток необезпокоявани от никой и резултатът е налице-ТЕРОР по целия свят.
    Вместо да наведат засрамено глави турският и американският президенти публично възроптава срещу новия играч в Близкия изток-Русия.Ердоган и Обама простичко казано им е време да си ходят-тяхната песен е изпята.
    ЧАО............нали уж е демокрация,да се възползват тихомълком и края на тероризма.
  • 5 Ами да

    0 0 Отговор
    Ами да. Едните ги бият ,а другите ги подкрепят.Съсредоточени са.
  • 6 Левски

    0 2 Отговор
    Война ще има за съжаление! сащ е нейният инициатор! Но аз се радвам силно за едно нещо понеже ние винаги сме от губещата страна и сащ ще бъдат разгромени! Но това ще коства цяла Европа...... растения и живи същества ще изчезнат! Пълен Крах!
  • 7 писна ми

    0 2 Отговор
    ПАК двуличие от страна на САЩ--да се съсредоточили Русия и Турция .....а САЩ от 2 години как бомбандираше ИД..??? Със оръжие и храна...Айде стига вече това лицемерие--СаЩзнаят за подкрепата на Турция към ИД--това цял свят го знае...
Новини по държави: