Last news in Fakti

11 Декември, 2015 12:55 1 131 0

Гранати и куршуми събудиха Бурунди

  • гранати-
  • куршуми-
  • бурунди

Загинали са поне 7 души

Стрелба и експлозии от гранати разтърсиха няколко квартали от столицата на Бурунди Буджумбура, съобщи ДПА.

Стрелбата е парализирала центъра на града. Според Би Би Си са загинали 7 души. Според свидетели са били атакувани няколко военни казарми. Други източници обаче твърдят, че става въпрос за разпра между войници. Сблъсъци има в кварталите Нгагара, Мусага, Някабига и Каньоша.

Според говорителят на местната полиция кварталите са били атакувани от престъпници, които в момента са преследвани от полицията. Към момента повечето жители на Бужумбура са се укрили по домовете си и не смеят да идат на работа или да пуснат децата си на училище.

На скоро в Бурунди имаше сблъсъци между лоялни към властта сили и въоръжени групи, които се противопоставят на президента  Пиер Нкурунзиза. По-рано през годината в страната имаше опит за преврат, оглавяван от генерал Годфора Ниомбаре, който беше бързо потушен.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА