Last news in Fakti

12 Декември, 2015 09:20 1 008 0

Има съгласие за споразумение за климата

  • съгласие-
  • споразумение-
  • климата-
  • конференция-
  • париж

Очаква се то да бъде презентирано по-късно днес

Има съгласие за споразумение за климата - 1
Снимка: БТА/AP

Окончателният текст на документа за споразумението за климата в Париж е бил договорен от делегатите на конференцията, организирана от ООН, съобщи Би Би Си.

Длъжностно лице от офиса на френския външен министър Лоран Фабиюс обяви, че проектът ще бъде представен днес по обед. До този момент не са обявени подробности от постигнатото споразумение. То бе постигнато 16 часа след предвиденото закриване на конференцията. За да има споразумение тя бе удължена с един ден.

В момента предстои то да бъде преведено на 6-те официални езика на ООН. Споразумението все още не е окончателно, като ще бъде ратифицирано само, ако няма възражения по време на срещата на министрите.

Конференцията за климата в Париж започна на 30.11, като нейната основна цел е постигането на споразумение за ограничаване на глобалното затопляне. Основна пречка за постигането му беше договарянето на финансирането на програми за зелена енергия в развиващите се страни. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: