Last news in Fakti

22 Март, 2016 18:43 1 673 10

Лидерите на ЕС: Решени сме да защитаваме европейските ценности

  • брюксел-
  • атентат-
  • ес-
  • лидери-
  • европейски ценности-
  • белгия-
  • атаки-
  • съвместно изявление

В съвместно изявление лидерите на ЕС осъдиха атаките в Брюксел

Лидерите на ЕС: Решени сме да защитаваме европейските ценности - 1
Снимка АП/БТА

Лидерите на 28-те държави членки на Европейски съюз и ръководителите на институциите на съюза излязоха с рядко съвместно изявление във вторник, заявявайки че атентатите в Брюксел само са укрепили решителността им да защитават европейските ценности и толерантност.

„Европейският съюз скърби за жертвите на днешните терористични атаки в Брюксел. Това беше нападение срещу нашето отворено демократично общество“, се казва в изявлението.

„Брюксел е домакин на нашите общи европейски институции, благодарение на щедростта на правителството на Белгия и белгийските граждани.  Европейският съюз и неговите държави-членки стоят твърдо с Белгия в знак на солидарност и са решени да се справят с тази заплаха с всички необходими средства.“

„Тази последна атака само засилва нашата решимост да защитаваме европейските ценности и толерантността от атаките на нетолерантните. Ние ще бъдем единни и твърди в борбата срещу омразата, насилствения екстремизъм и тероризма“, завършва изявлението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    5 0 Отговор
    Всички фесове са потенциални атентатори!!! Всички арабски и азиатски БОКЛУЦИ трябва да се махнат от ЕВРОПА !!! Не могат да се интегрират хора които живеят в 18 век!!!!

    Коментиран от #3

  • 2 дфсфв

    4 0 Отговор
    Европейският съюз няма да се бори. Това казват с това изявление. Дайте да махнем армията и после да се 'борим'. Как става тая работа. А ми обяснете.
  • 3 слушкайте гнусното бабище

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Направо в 8-и си го кажи, човек. А тия п....сти - пак обратното на нормалното поведение. Абе, гадове, нали ТОЧНО заради толерастията и ценностите ви става всичко това. Нямам думи...Вземете си още чернилки да ви довършат...

    Коментиран от #7

  • 4 cgdftf

    4 0 Отговор
    Тва не е нормално. Европа е предадена от лидерите си. С малки изключения.
  • 5 шшш

    4 0 Отговор
    ЩО НЕ ЗАВРЕТЕ ТЕЗИ ЦЕННОСТИ В Г-ЗОВЕ НА ТЕЗИ ИЗРОДИ
  • 6 Вирус

    4 0 Отговор
    ЕС игнорира принципите си в името на петрола от ислямските държави. Вместо ЕС да изнесе "европейските ценности и толерантността" в арабския свят, мигрантите на Меркел и сие изнесоха радикалния ислям в Европа.
  • 7 кроко

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "слушкайте гнусното бабище":

    Абе атентатите въобще не са срещу европейските ценности, поредните празни приказки на еврогейските политици. Нито пък са следствие от "толерастията" - следствието от нея е безконтлоното навлизане на милиони мисюлмани, но и не е само от нея. Атентанните са следствие от премахването на множество светски режими в мисюлманските държави и подпомагането , вкл. и от страни от ЕС, на радикални ислямисти, уж борещи се срещу тея режими. Ама понеже са диваци, тия, които ги създадоха, не могат да ги контролират, а те труго освен терор не знаят, така че нормално да правят атентати и в Европа - в крайна смерка, Меркел и другите боклуци направо си ги поканиха!

    Освен това от къде мислите, че имат оръжия, боеприпаси и взривни материали: не случайно в Германия има ръст на икономиката за миналата година, не случайно ВМЗ Сопот и ЮЮАреснал се къртят от работа - продават оръжие в тези държави и част от него попада пряко или непряко в тези терористи (които иначе еврогейците ги наричат "умерени ислямисти", когато им изнася)!
  • 8 Да ама не

    4 0 Отговор
    Тези лидери поставят конюктурни интереси над безопасността на собствените си народи и затова няма да се "справят с тази заплаха", а напротив - с тези " лидери" ЕС се превръща в новия развъдник на радикален ислям, религиозен фанатизъм и тероризъм .....
  • 9 накратко

    4 0 Отговор
    Поредното доказателство,че евро-лидерите са тотално неадекватни-----нали точно заради тези"ценности" сега това се случва в Европа.Трябва коренна промяна в Е.С.-от Брюксел та чак до последното село--иначе такъв ужас ни чака...
  • 10 Дядо поп

    3 2 Отговор
    Да се справят с тероризма и да запазят псевдо-
    европейските ценности,това няма да се случи,знаят го
    всички,а само удължават агонията на Европа.Но ще дойде
    време всички да осъзнаят това и тогава тези лидери няма
    да са лидери и на тяхно място ще дойдат други.
    АМИН.