Last news in Fakti

24 Март, 2016 13:33 1 828 0

Салах Абдеслам вече иска да го екстрадират във Франция

  • франция-
  • абдеслам-
  • екстрадиция-
  • атентати-
  • салах абдеслам-
  • белгия

Абдеслам трябва да се изправи пред съда в Брюксел на 31 март

Основният заподозрян за кървавите атентати от ноември в Париж Салах Абдеслам е променил решението си и няма да се бори срещу екстрадиция от Белгия във Франция. Това заяви адвокатът му Свен Мари, цитиран от Ройтерс.

Той беше арестуван и ранен по време на полицейска акция в петък в Брюксел.

Във вторник атентати в Брюксел отнеха живота на 31 души. Властите предполагат, че те са свързани с хората организирали парижките атаки, както и с ареста на Абдеслам. Ислямска държава заяви, че стои и зад двете атаки.

„Салах Абдеслам ме помоли да ви информирам, че желае да замине за Франция възможно най-скоро”, каза Свен Мари пред телевизия BFM. Той искал да даде обяснение във Франция.

"Абдеслам не е имал предварителна информация за взривовете в Брюксел и спря да сътрудничи на полицията след атентатите", каза още Мери.

По-рано Мери беше казал, че Абдеслам, 26-годишният френски гражданин, роден в Белгия, има намерение да се бори да не бъде екстрадиран.

Абдеслам трябва да се изправи пред съда в Брюксел на 31 март.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: