Last news in Fakti

2 Април, 2016 11:47 812 0

Отварят летището в Брюксел до дни

  • брюксел-
  • полицейска стачка-
  • летище-
  • завентем-
  • белгия-
  • отваря

Властите в страната се споразумяха с полицеския синдикат

Летище Завентем ще възобнови работа най-рано утре сутринта, съобщи Европейската организация за безопасност на въздухоплаването Евроконтрол.

Белгийските власти постигнаха споразумение за сигурността на летището в Брюксел, проправяйки пътя за възобновяването на работата на съоръжението, което е затворено след терористичната атака на 22 март, когато двама атентатори взривиха бомба в залата за заминаващи пътници, съобщи Би Би Си.

Полицейският синдикат заяви че  правителството се е съгласило с искането му пътници да бъдат проверявани преди да влязат в терминала.

И двете страни твърдят, че сега се очаква летището да бъде отворено отново през следващите дни. Предвиденото за вчера частично отваряне на летището бе спряно след като летищната полиция започна стачка, заради липсата на адекватни мерки за сигурност.

Те поискаха обстойни проверки на пътниците и багажите преди влизането им в зоната за заминаващи. Управата на летището възрази, с обяснението, че това само ще премести заплахата за сигурността извън терминала.

По-късно в петък Винсент Жил, председател на синдиката заяви пред репортери: "Има споразумение". Точните условия на стелката не бяха оповестени официално, но по думите на Жил ще бъдат въведени "системни" проверки на пътници и багаж, влизащи летището.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: