Last news in Fakti

2 Април, 2016 13:00 1 635 4

Абдеслам решил да пощади парижани по време на атентатите в Париж

  • абдеслам-
  • салах абдеслам-
  • париж-
  • атентати-
  • терористи

Смята се, че Салех Абдеслам е отговарял за логистиката по време на атентатите от 13 ноември

Заподозреният за атентатите в Париж Салах Абдеслам сам избрал да не се взриви по време на терористичната атака, за да спаси човешки живот.

Това заяви брат му Мохамед Абдеслам в интервю за френската телевизия BFMTV след среща със Салах, който се намира в строго охраняван белгийски затвор и очаква да бъде екстрадиран във Франция.

"Щеше да има повече жертви ако го бях направил", му казал Салах. "За щастие, аз не можех да го направя."

Атаките, които се състояха в концертна зала, стадион, ресторантите и баровете на 13 ноември миналата година, отнеха живота на 130 души.

26-годишният Абдеслам беше арестуван миналия месец в Брюксел, четири дни преди бомбените нападения в Брюксел, при които загинаха 32 души.

Полицията смята, че една и съща екстремистка мрежа стои и зад двете атаки.

Смята се, че Салах Абдеслам е отговарял за логистиката по време на парижките атентати. Пред разследващите органи той призна, че е трябвало да се взриви пред стадион „Стад дьо Франс” като брат си Брахим, който загина, но се е отказал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от всички

    1 2 Отговор
    Сега ще го изкарат голям светец. Не се взривил, за да спаси хората. То бива лицемерие ама това неговото на нищо не прилича.
  • 2 осъзнат и безкрупулен

    1 0 Отговор
    дай сега в наща Европа щот виждат съвест и човещина да пробваме номера с милостинята да видим ко ще стане
  • 3 обесете го тоя

    0 0 Отговор
    Ееееее, тоя ще иска сега и медал да му дадат, че не се е взривил. По-скоро го е било страх той самия да не умре, а не че му е било съвестно за хората. Нека да го обесят на айфеловата кула и да виси три дена там, че парижани хубаво да му се порадват.
  • 4 Никито Иванов

    0 0 Отговор
    веднага да се направи ДОКТОР ХОНОРИС КАУЗА !!!
Новини по държави: