Last news in Fakti

2 Юни, 2016 16:03 1 850 2

Предотвратиха атентат в Дюселдорф

  • дюселдорф-
  • германия-
  • атентат-
  • полиция-
  • задържани-
  • ислямска държава

И четиримата арестувани мъже са сирийци

Предотвратиха атентат в Дюселдорф - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Германската полиция арестува трима мъже, заподозрени в планиране на терористичен атентат в Дюселдорф, съобщи „Шпигел“.

Друг заподозрян е бил задържан във Франция, написа изданието. И четиримата арестувани са били от Сирия и са подготвяли удар в сърцето на града от името от „Ислямска държава“.

Дюселдорф е столица на германската провинция Северен Рейн-Вестфалия. Мъжете са планирали да извършат атентат в старата част на града.

Мерките из цяла Европа бяха повишени след терористичните атентати в Париж и Брюксел, отговорност за които пое „Ислямска държава“.

Сериозни притеснения има за провеждането на Европейското първенство във Франция, което започва след осем дни. Въпреки тях френските власти не отмениха форума.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    2 2 Отговор
    Предотвратили добре, но защо го казват, а не им теглят куршума веднага, без да знае никой. Само така ще се справят с тях. Като изчезнат безследно стотина атентатора, останалите ще си помислян на коя религия да се кланят.

    Коментиран от #2

  • 2 прост

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Е, но нали ние сме с висока ценностна система...не само ще ги пазим, но и ще ги отглеждаме.
    Да идва оня с малките мустачки и всичко ще се оправи..
Новини по държави: