Last news in Fakti

21 Декември, 2016 12:23 4 696 19

Тунизиец е атентаторът в Берлин

  • берлин-
  • германия-
  • тунизиец-
  • атентат-
  • издирване

Според „Шпигел“ заподозреният е роден през 1992 година в Татауин

Тунизиец е атентаторът в Берлин - 1
Снимка: БТА/ AP

Германската полиция идентифицира нападателя на атентата в Берлин. Полицията издирва ислямист на име Анис А., пише вестник „Билд". Той има много паспорти и се предполага, че е на възраст между 21 и 23 години.


Германските следователи са тръгнали по тази следа, тъй като той е забравил документи под една от седалките на камиона. Според „Шпигел“ заподозреният е роден през 1992 година в Татауин, Тунис.

Германската полиция претърсва болниците в страната за терориста, който с камион се заби в тълпа от цивилни на коледен базар в Берлин.

След нападението в германската столица полицията задържа мъж, който обаче по-късно бе освободен заради липса на доказателства. Извършителят на удара продължава да се издирва от властите.

Джихадистката групировка „Ислямска държава“ пое отговорност за нападението, при които бяха убити най-малко 12 души, а близо 50 бяха ранени.

От германското вътрешно министерство обявиха, че „без съмнение“ нападението е терористичен атентат. Нападателят продължава да е на свобода и да се издирва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    20 1 Отговор
    Поредните дивотии. Изпечен терорист с много самоличности рийш ли си заборавил документите на местопрестъплението. Мижай да та лажем.

    Коментиран от #19

  • 2 да го кажем направо

    16 1 Отговор
    Да напомня на аудиторията и най-вече на стоян-деса и другите НПО драскачи че във Тунис също имаше Арабска Пролет по инциатива на САЩ-ето ви сега резултата...Хронологията е такава--"демократизиране" на съответната държава от САЩ и пуделите им от Е.С.---терор и убийства там---радикализиране на месните мюсолмани-----бежанци идващи в Европа---със тях и радикални главорези---и резултата е =терористичена акт в Е.С.......това е истината на кратко.......

    Коментиран от #5

  • 3 марко тотев

    18 0 Отговор
    А визитна картичка дали не е оставил или са му били свършили за момента ?
  • 4 onq s konq

    12 3 Отговор
    Ако някой беше подхвърлил в суматохата след взрива документи на български м...л,директно щяха да ни уволнят дисциплинарно от ЕС
  • 5 дас ауто

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "да го кажем направо":

    Така е, американските евреи ги правят тези работи, те стоят зад олигофрените от ИС, идеята е да се смаже германската икономика, защото след обеденението Германия вече е на път да стане свръхсила, каквато беше едно време, същата история, като България и Берлинския конгрес, когато и нас ни разцепват, преди да сме се "нацепили", като бургаска батка.
    Немската машина толкова много дръпна, че ЕС се превърна, като трън в г.за на УСА.
  • 6 еее

    9 0 Отговор
    пакистанец ,тунизиец или някой друг ислямски терорист,каква разлика ,все същата история -пришелци по СПЕЦИАЛНА покана на МЕРКЕЛ,която била шокирана. Превърна Германия в бойно поле и сега се прави на изненадана.
  • 7 Гост

    5 1 Отговор
    В Тунис никаква арабска пролет не е имало, а градът най-вероятно е Тетуан, а не Татауин :)
  • 8 Гост

    3 3 Отговор
    В Тунис никаква арабска пролет не е имало, а градът най-вероятно не е Татауин, а Тетуан.

    Коментиран от #11, #13

  • 9 маймунарник.де

    8 0 Отговор
    ...а зад сеника е акта за раждане на баба му от....Максуда ?
    Правят ги на маймуни тия от немската полиция, кои знае чии са тия документи и докато го търсят тоя тунизиец баш атентатора, ще иде до идил на инструктаж и ще се върне пак и нищо чудно занатам пак от тук да мине!
    Всичко това показва, колко са неподготвени и наивни немците, а за нашата подготовка па да не говорим, ама тя па нали министърката каза че всико е шеСсссс !
  • 10 Хасан

    5 0 Отговор
    Тая немци не мога да разбера.. Готова е афганистанец да праска щерката и сина гей, стига да работи за да изкарва пенсията им..а в България с 200 лева пенсия сме си по морални от тях и

    Коментиран от #12

  • 11 АБЕ Госте

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Госте.......я чети-----Арабските протести (също се употребяват термините Арабска пролет[4][5], Панара́бска револю́ция[6][7] и Вели́ка ара́бска револю́ция[8] са серия от демонстрации и протести в някои от арабските държави. [13] Протестите започват на 18 декември 2010 в Тунис, които са последвани от такива в Египет, в Алжир, в Йемен, в Бахрейн, в Либия и в Йордания.Мохамед Буазизи се самозапалва
    Масови демонстрации; общонационален протест; нападения върху офиси и владения.Въоражени стълкновения м/у различни племена преминали в граждански военнен конфликт.Завладяване на държавните институции от радикално настроени мюсолмани.Сваляне на правителството
    Президентът Бен Али и семейството му бягат от страната на 14 януари 2011 г.САЩ и част от европейските държави признават новото правителство,което е подкрепяно от радикалната организация"Мюсолмански Братя".
  • 12 справедлив

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Тук си прав Хасане...което е право си е право-
  • 13 Тито

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    В Тунис имаше Арабска Пролет през 2010г.Брадатите главорези от мюсолманските братя взеха власта там.И бяха подкрепени от САЩ и Европа .
  • 14 до червения форум

    2 5 Отговор
    за тези неграмотници, които пишат, че арабската пролет и демокрацията донесли тероризма: АКО НЯКОИ ТУК СЕ СЕ НАУЧИЛ ДА ЧЕТЕ ВЧЕРА, ДРУГИ НЕ СА - комунистите са основателите на модерния тероризъм - още от 1917 година; НАЙ-КЪРВАВ за целия 20 век ТЕРОСТИЧЕН АКТ Е НА бкп ПРЕЗ 1925 Г. - СВ. НЕДЕЛЯ - над 160 убити и 500 ранени невинни жертви. ЧАК НА 11 СЕПТЕМВРИ ЦИФРАТА НА ЖЕРТВИТЕ БЕШЕ "надвишена". Оръжие и милиони долари даде малка България на 15 арабо-африкански мюсюлмански държави (списъкът е в архива по дълга до 10. 11. 1989 г. на Външно-търговска банка на БГ и се намира във Финансовото министерство) за да поддържа именно тероризма в тези страни. Съветски военни обучаваха заедно с нашите офицери от Саддамовата армия - днес те са водещи военното ръководство на ИДИЛ. Карлос Чакала, Али Агджа, стрелял срещу Папата имат осигурени места в най-луксозните хотели на София и т. н. КОМУНИСТИТЕ ВЪЗПИТАХА В ТЕРОРИЗЪМ ЦЯЛО ПОКОЛЕНИЕ. ТЕХНИТЕ ДЕЦА В БЛИЗКИЯ ИЗТОК СИ НАМЕРИХА НОВА КАУЗА, НЕ ПО-МАЛКО МАНИАКАЛНА И ИНФАНТИЛНА ОТ КОМУНИЗМА - РАДИКАЛНИЯ ИСЛЯМ.

    Коментиран от #15, #16

  • 15 fuck nazis

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "до червения форум":

    През 1988 г. при терористичния акт „Локърби“ в Шотландия са убити рекордните 270 души. Това е най-мащабната атака, насочена към американци в чужбина в световната история.Но най-кръвопролитните атаки в последните 25 години в Европа са тези от 11 март 2004 г. в четири влака за гара „Аточа“ в Мадрид. Тогава загиват 192 души, включително четирима българи. Отговорност за атентата поема „Ал Кайда“.
  • 16 Д'Мин

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "до червения форум":

    Не си губи времето по форумите да плещиш! Унищожавай ги, какво чакаш!
  • 17 Bobi

    0 0 Отговор
    Sledtova 6te kanat ot afrikanets no az misliq 4e germancite 6te razbirat kogata imat novi ekplozivi za nova godina togava 6te namerqt jalko nemci sa sme6nici kak ne moje da nameri6 ilk ne iska6 da nameri6???
  • 18 Оки доки

    2 0 Отговор
    Малоумните управници на Европа поканиха Ада при Нас. Това племе не зачита Християнската религия!!!!!!
  • 19 БОЛ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    Да, Айнщайн, с по 7-8 самоубийствени атентата зад гърба си са всички терористи.
Новини по държави: