Last news in Fakti

16 Март, 2017 13:49 1 841 9

Брекзитът вече е въпрос на дни

  • брекзит-
  • елизабет ii-
  • елизабет втора-
  • тереза мей

Елизабет II официално упълномощи премиера Тереза Мей да активира член 50 от Лисабонския договор

Брекзитът вече е въпрос на дни - 1
Снимка: Shutterstock

Британската кралица Елизабет II официално одобри закона, който упълномощава британския премиер Тереза Мей да активира член 50 от Лисабонския договор и да започне преговори за излизане на Обединеното кралство от ЕС, предадоха осведомителните агенции.

Новината за приемането на закона от монарха беше съобщена в Камарата на общините от нейния председател Джон Бъркоу. Той потвърди, че премиерът вече има зелена светлина да стартира началото на развода между Лондон и Брюксел.

Брекзитът вече е въпрос на дни
Снимка: БТА/АР

Припомням, че законът за предоставяне на пълномощия за активиране на член 50 от Лисабонския договор беше одобрен окончателно от британския парламент в понеделник.

Брекзитът вече е въпрос на дни
Снимка: БТА/АР

Премиерът обеща да се върне в Камарата на общините, за да обяви точната дата за началото на преговорите за излизане от ЕС. В понеделник говорител на Мей каза, че стартът на процедурата ще бъде даден вероятно към края на месеца.

Предполага се, че това няма да стане следващата седмица, за да не съвпадне с неформалната среща на високо равнище на страните от ЕС. Срещата отбелязва 60-годишнина от договора в Рим, който положи основите на европейската икономическа общност, превърнала се по късно в ЕС.

Тереза Мей вече обяви, че няма да участва в срещата на 25 март.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОСТ

    4 1 Отговор
    И двете имат доволно криви мутри
  • 2 Смолата

    9 0 Отговор
    За пръв път отидох в англия още младеж 94г. Направи ми впечатление на невероятна държава, спретнати хора, тишина, чистота, приветливос и много други суперлативи. От тогава съм ходил 10-тина пъти и съм свидетел на упадака на това общество. Напълниха се с негри, индиици и всякаква паплач, младежта почна да пие, да руши публичната собственост, да се събира на банди като кучета. Да се махат от ЕС, но проблемите им тепърва предстоят.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ОТЕЦ ПАИСИЙ

    11 0 Отговор
    Да се маха по скоро тая саксонска измет и да не се връща ! Да си седят на скапания вечно буреносен ,мрачен дъждовен остров , да се самоизядат и изчезнат безследно во веки веков - АМИН !

    Коментиран от #5

  • 5 незнайко

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "ОТЕЦ ПАИСИЙ":

    Лошото е, че те се имат за велики . Тази държава е била ВИНАГИ колониалист . АНГЛИЧАНИТЕ обичат само себе си ! 21 век британската кралица Елизабет II, КАК ВИ ЗВУЧИ ТОВА ?
  • 6 лорд Чърчил

    3 0 Отговор
    Има една по-практична част от населението на този остров - шотландците, които гледат по-трезво на нещата. Съвсем близо до тях по мислене са и ирландците и си мисля, че проблемите на остатъка от Британската империя тепърва предстоят. Не им знам точно устройството, но шотландци и ирландци най-вероятно ще намерят начин да останат в ЕС, което пък значи, че ще трябва да се отделят от Великата Британия.
    Кофти само, че като ходя там ще ми се налага да плащам за разговорите по телефона, защото едва ли ще е като в ЕС - без роуминг.
  • 7 Гост

    1 6 Отговор
    Само можете да им завиждате на англичаните,защото друго неможите.

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 китайче

    4 0 Отговор
    За какво да им завиждам бе продажник - за това че се смилат да идват тук в Бг , купуват си една къща на село за без при и казват ееее сега имам всичко за което съм мечтал цял живот - тишина спокойствие и красива природа ! За това ли да им завиждам ? България е 100 пъти по добре като държава , условия и климат от Англия - провери им данъците и цените на всичко за което се сетиш ! Затова ли 90 процента нямат собствени жилища и живеят по квартири цял живот и при родителите си които не дават и 2 стотинки за собствените си деца които на свой ред тикат същите родители за отмъщение в старчески домове ! Имаш ли си на идея изобщо какви данъци плащат там и че повечето живеят в къщички от по 20-30 квадрата набутни вътре като пилци ? Повечето се борят да оцелеят и са на ръба независимо от високите ЗА БЪЛГАРСКИЯ СТАНДАРТ и ниски ЗА ТЕХНИЯ заплати които взимат !
Новини по държави: