Last news in Fakti

15 Април, 2017 18:59, обновена 15 Април, 2017 20:44 3 370 2

Бус с български ученици катастрофира в Италия

  • катастрофа-
  • ученици-
  • италия

Петима души са пострадали

Сериозен инцидент е станал на магистрала A7, близо градчето Ривароло в Италия. Сблъскали са се камион и автобус с български ученици. Това съобщи primocanale.it.

Вследствие на инцидента петима са ранени, един от които много сериозно, двама - сериозно и двама - незначително.

Този, който е в най-критично състояние, е прехвърлен в болницата "Сан Мартино", а останалите четирима в "Галиера". Останалите пътници са с незначителни натъртвания. Водачът на автобуса останал притиснат в смачканото возило. Огнеборци дошли да го измъкнат.

В катастрофата край Генуа, при която ТИР удари автобус с български ученици, няма тежко ранени деца, заяви пред БНТ българският посланик в Рим Марин Райков.

Пострадали са петима души – трима ученици и двамата шофьори на автобуса.

Учениците са настанени в две болници в Генуа и първоначално са били с медицински код „жълто“ – т.е. без опасност за живота. След преглед те са изписани от болниците и с друг автобус са продължили пътя си към курорта Йезоло, близо до Венеция.

В по-тежко състояние и с риск за живота е единият от шофьорите на автобуса. Той е на 58 години, от София.

В по-леко състояние е другият шофьор, който е на 48 години.

Българското посолство е във връзка с полицията и двете болници в Генуа, но засега италианските власти не съобщават имената на пострадалите ученици, нито възрастта им.

Двама служители на посолството пътуват към мястото на катастрофата. Консулската служба е в непрекъснат контакт с италианските власти и е на разположение да помогне в кризисната ситуация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пълен тъпак

    0 1 Отговор
    Ако не са пили като свине шофьорите пък на...

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: