Last news in Fakti

26 Април, 2017 07:51 2 434 8

Ердоган: Няма да чакаме още дълго за ЕС

  • реджеп ердоган-
  • ес-
  • сирия-
  • башар асад-
  • турция-
  • анкара

По думите му сирийският въпрос не може да бъде решен, ако Асад остане на власт

Ердоган: Няма да чакаме още дълго за ЕС - 1
Снимки: БТА/АР

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза, че Анкара може да преразгледа позицията си за присъединяване към ЕС, ако бъде оставена да чака още дълго, предаде "Ройтерс". Той изяви недоволство и към сегашното враждебно отношение на някои държави от общността.

Ердоган каза, че решението на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа да постави Турция под наблюдение е "напълно политическо" и Анкара не го признава. Той обяви, че е готов да постави на референдум въпроса за присъединяването към ЕС и че Турция не може да чака до безкрайност, след като от 54 години стои пред вратата.

"Ако те не постъпват искрено, ние трябва да намерим изход. Защо да продължаваме да искаме още дълго? Говорим за 54 години", заяви Ердоган в интервю за "Ройтерс", дадено в президентския дворец в Анкара.

Ердоган: Няма да чакаме още дълго за ЕС

"Великобритания попита своите хора и те гласуваха за Брекзит. Те имат душевен мир, те вървят към ново бъдеще, същото направи и Норвегия, същото може да се приложи и за Турция", каза той.

По въпроса за войната в Сирия той каза, че конфликтът не може да бъде решен, докато президентът Башар Асад остава на власт.

Ердоган: Няма да чакаме още дълго за ЕС

"Асад не е начинът за бъдещо решение в Сирия", заяви Ердоган. "Сирия би трябвало да бъде освободена от Асад, за да може да се появи решение", каза той.

Ердоган също така намекна за смекчаване на руската подкрепа за Асад. По думите му руският президент Владимир Путин му е казал: "Ердоган, не ме разбирай погрешно. Аз не съм защитник на Асад, не съм му адвокат."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    17 9 Отговор
    Не сте добре дошли в Европа , само проблеми привнасяте.Решете въпроса със свободен Кюрдистан по мирен начин , и без вас Европа се напълни със такива талибани ...
  • 2 Хасан

    16 8 Отговор
    Англия излезе, Турция няма да влезе.. Европа се превръща в селско футболно първенство.. Германия успя да това което Хитлер не успя.. Контрол над цяла Европа..
  • 3 Пеньо

    16 10 Отговор
    Чакането свърши! Европа през крив макарон! А когато европейците си изтеглят инвестициите, Турция ще се върне там, откъдето няма връщане!
  • 4 хайл

    9 9 Отговор
    По същата логика и Русия да влезе в ЕУ е те имат толкова в Европа,колкото и вие.Наглеци!!!
  • 5 МЕШЕРЕ

    12 6 Отговор
    Този си мисли , че може да бъде приет в ЕС ??? Голям наивник ...
  • 6 ПЕШО ИСТИНАТА

    11 1 Отговор
    Прав си е човекът , дреми му на сайдера. А ние се наведохме , навеждаме се още , още дорде усвоиме еврофондовете. След туй на кого ще се навеждаме ? Ама сме си европросяци, без икономика.
    Кво се репчиме с турция не разбирам? Валката Влахов си плете кошницата, а щом се нажежат нещата пръв ще духне с килепира.
    Нямали свестен Българин, че този наистина ще ни тури таралеж в г...те.
  • 7 Obay

    3 2 Отговор
    Is not Europe!!!!
  • 8 кроко

    10 5 Отговор
    И на нас ни писна от вас, нито някой ви чака, нито ви иска. Изнасяйте се в дълбоката малоазиатска части и да не сме чули за вас.
Новини по държави: