Last news in Fakti

28 Април, 2017 15:04 3 192 9

Кремъл: Спрете натиска върху Македония

  • македония-
  • скопие

Москва призова да се позволи на политиците в Скопие сами да определят развитието на страната

Кремъл: Спрете натиска върху Македония - 1
Снимка: БТА/АР

Москва призовава да бъде прекратен външният натиск върху Македония, заяви руското външно министерство, цитирано от ТАСС.

Руските дипломати настояват да се позволи на отговорните политически сили на републиката сами да определят развитието на страната.

От министерството посочват, че на 27 април опозицията в Македония, заобикаляйки общата процедура, е избрала председател на парламента - албанец по националност. В знак на протест активисти на общественото движение "За единна Македония" проникнаха в сградата на парламента в Скопие и предизвикаха безредици.

"В създалата се ситуация може да бъде намерено адекватно решение само чрез вътрешномакедонски диалог в рамките на конституционно-правното поле", заявиха от руското външно министерство.

"Необходимо е да бъде прекратен всякакъв външен натиск и да се позволи на отговорните политически сили на Република Македония сами да определят бъдещото развитие на страната", отбелязват още от Москва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    18 35 Отговор
    Джуджето яко се меси на Балканите, а прозовава другите да не се месят!
  • 2 гостът

    19 12 Отговор
    Пеньо пропуснал си факта,че Маккейн скоро беше на балканите.Джуджето се намесва много късно или въобще не се меси това е грешката.

    Коментиран от #3

  • 3 ами ние

    21 9 Отговор

    До коментар #2 от "гостът":

    да, но ще се намеси ако трябва, и то доста сериозно. Сърбия е отдавнашен и много сигурен съюзник на Русия, така че Путин ще помогне на сърбите, а и на другите славяни срещу мюсюлманската сган, подкрепяна от евроатлантическите идиоти. Тъй както виждам нещата турците скоро ще скъсат достлука с руснаците щото рязаните пак ще тръгнат да играят по свирката на САЩ. Турция подкрепя идеята за велика Албания и ще помогне на мръсните шиптъри да завладеят повече земи. Със сигурност Ердоган ще поиска част от България, а вероятно и част от Гърция за да може да има и граница с великата Албания и да завладее апетитни местенца, които турците открай време смятат че са си техни. ВЪПРОСА Е КАКВО ЩЕ ПРАВИМ НИЕ В ТАЯ СИТУАЦИЯ И КОЙ МОЖЕ ДА НИ ПОМОГНЕ ЗА ДА НЕ БЪДЕМ ПАК РОБИ НА РЯЗАНИТЕ. и отговора е само един - съюз на православните балкански държави, които с помощта на Русия да се противопостави на мюсюлманското нашествие, което може да ни смачка.
  • 4 Българинът

    9 16 Отговор
    Нямаме ли един истински български политик с топки, да му каже на Путъо, че Македония е задния двор на България и да си гледа работата !
  • 5 demograph

    13 13 Отговор
    Въпросът е не Кой и защо се меси в Македония, а какво правим ние за Македония и македонците.- Нищо. И нищо няма да направим с тая русофилска сган в парламента и президентството. Руснаците клатят Македония за да разбутат ЕС и НАТО. Сърбия и сърбашите там играят по свирката на Путин. Ние също мълчим като на.рани по заповед на Путин. За пореден път птичето каца на рамото ни, но сърбо-русофилско-комунистическите "патрЕоти" ще предадат македонците и българския национален идеал. Защо "патрЕотите" не обелват и дума за Макединия!?
    Защото са подставени руски кукли.

    Коментиран от #9

  • 6 NATO

    6 2 Отговор
    Няма да спрем бе, спрете да ни спирате.

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "NATO":

    Никога не е имало македонска нация! Сега всяка от съседните държави ще вземе колкото може. Иде края на измислената държава.
  • 8 стоян георгиев

    2 4 Отговор
    и кои и къв натиск оказват на македония ,дето да притеснява руснаците?
  • 9 МИЧО

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "demograph":

    В 10 ката demograph ,точно така е
Новини по държави: