Last news in Fakti

4 Май, 2017 20:20 5 710 21

Русия предлага алтернатива на европейската интеграция на Западните Балкани

  • западни балкани-
  • македония
Русия предлага алтернатива на европейската интеграция на Западните Балкани - 1
Снимка: Shutterstock

Руският посланик в ЕС Владимир Чижов заяви пред журналисти, че неговата страна може да предложи алтернатива на Македония, Западните Балкани и на която и да е друга страна, защото "винаги съществува алтернатива на евроатлантическата интеграция", предаде Б-92.

Попитан какво е влиянието на Русия в Македония в сравнение с влиянието на Запада, което включва и финансиране от ЕС, Чижов каза, че евроатлантическата интеграция на Македония среща определени трудности, които не са свързани с политическата криза в момента.

"Какво би могла да предложи Русия? Разбира се, винаги има алтернатива. Не бих казал, че евроатлантическият път е единственият достъпен за страните от Западните Балкани или за която и да е друга страна", каза Чижов.

Той подчерта, че Москва, за разлика от САЩ и ЕС, "не се намесва в политическата криза в Македония".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    43 40 Отговор
    За да помогнеш трябват средства а у вас "денги неть". Първо си нахранете народа и после се предлагайте - спомена за социализЪма е още жив на Балканите. А и метаните които си разменяте с ердомуз не говорят добре за това какво мислите в действителност. Айде чупката в Сибир

    Коментиран от #19

  • 2 Диди

    31 11 Отговор
    Да каже каква алтернатива предлага Русия.Тяхната алтернатива (ако има наистина такава),трябва да предлага много повече от това,което предлага ЕС.
  • 3 cornholio

    36 37 Отговор
    Тая алтернатива я ядохме 45 години. Заврете си я където слънце не огрява мужици.

    Коментиран от #8

  • 4 ХАСАН

    18 10 Отговор
    Много просто - ще пуснат южен поток да минава оттам и всички съседи ще вземат газта от Македония и готово!!!
  • 5 ХАСАН

    7 5 Отговор
    Диди,кажи какво стана с Франко - агента на BND..??аз не знам немски и не мога да следя новините
  • 6 То пък

    27 17 Отговор
    откакто сме в ЕС толкова ни е хубаво, че нема накъде. Докретахме до последно място по стандарт на живот. И не мърдаме оттам. А пресата ни залива с пропаганда, че това е черешката на тортата.

    Коментиран от #11, #12

  • 7 УМЕН ГУЩЕР

    21 27 Отговор
    Айде моля,любителите на Путинизма и некрофилския сталинизъм да стягат куфарите и по асфалта тъгъдък-тъгъдък към сибир. Ние вкусихме цели 45 години комунистическия нектар,стига ни толкова
  • 8 KTK

    12 10 Отговор

    До коментар #3 от "cornholio":

    Сигурен съм , че с "умния" гущер сте пикл.овци на по 25 - 30 годинки!!!
  • 9 гощо

    19 2 Отговор
    Пътя на Македония е един! Връщане в границите на Майка България!
  • 10 Пеньо

    13 6 Отговор
    Кремъл косвено си признава намесата в региона. Стабилността е последното, което го интересува!
  • 11 Гост

    9 8 Отговор

    До коментар #6 от "То пък":

    То пък какво да се очаква от държава пълна с путинисти?!
  • 12 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    9 4 Отговор

    До коментар #6 от "То пък":

    Последно място по стандарт на живота в Европа - не е чак толкова лошо ,защото преди да бъдем част от ЕС бяхме по бедни от страни като Ирак , ,Конго,Ангола и Либия например !

    По паметливите си спомняме че именно в тия страни ходеха българите на гурбет и се връщаха с умопомрачителните за тогавашния стандарт на живот в България 10-12 хиляди $

    Коментиран от #13

  • 13 РЕАЛНО

    8 5 Отговор

    До коментар #12 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    Само ,че до 1989 г. бяхме на 30 място в света по благосъстояние....а сега на 28 място но в Европа--схващаш ли разликата "професоре"......

    Коментиран от #14, #20

  • 14 ЕС и НАТО

    8 6 Отговор

    До коментар #13 от "РЕАЛНО":

    до реалния,,,,а ве чугунена тикво, по добре на 28мо място в най силната икономика в света/ЕС/, отолкото в други класации,,,чугун.

    Коментиран от #15, #17

  • 15 РЕАЛНО

    6 5 Отговор

    До коментар #14 от "ЕС и НАТО":

    Глупчо-тук става въпрос за всяка една страна-не разбра ли-защото има много държави по-света които са преди членовете на Е.С.--Япония,САЩ,Ю.Корея,Австралия,Швейцария..и т.н....Реално ако видиш класацията по държави сега сме на 86 място---сега разбра ли го бе гумена главо?
  • 16 мими

    7 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Цените на петрола се сринаха, достигайки най-ниските нива за последните 5 месеца.
    Търгуваният в Лондон сорт Брент с доставка през юли поевтиня с близо 5% вчера и днес продължава да пада, губейки 2,50%, до 47,17 долара за барел.Русия е ресурсна икономика,ами сега
  • 17 шматка

    4 5 Отговор

    До коментар #14 от "ЕС и НАТО":

    Ма верно си мнооо умен?! Точно, като фен на ЕС и НАТО!
    По-добре викаш 28, тоест последно? И кое му е доброто на последното място? По-добро ли е добро от средно в Африка, Южна Америка , Азия? А, гумен?
  • 18 simonm

    2 2 Отговор
    Русовилчета КРИЧАЙТЕ ГАЗТА И НЕФТА НА европейски цени за БЪЛГАРИЯ
  • 19 тукашен

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Средствата са второстепенни... По-важното са принципите на човека. Средства се печелят и губят. За ден можеш да станеш милионер, можеш и от милионер просяк. Нищо не е по-ценно от самия човек, ако е човек. Каква е идеята не зная, но винаги държавите и хората народитещ е са свързани помежду си пряко, дори и политиците да спорят по кръгове. Защото света е създаден така и такъв е смисъла.
  • 20 Мафани Закура

    0 3 Отговор

    До коментар #13 от "РЕАЛНО":

    Та то 28 място е последно в класирането-ако искаш мога да го кажа и така- на първо място отзад напред,ако така по ти харесва.Толкова ли си тъп, 30 място в света е много,много по-напред от последно място в Европа. Справка за публиката: В Асоциацията на страните от, на ООН (Организацията на обединените нации), в момента съществуват през юни 2016 цяло 193 Държавите-членки.Схвана ла бе папур.
  • 21 Контра

    1 0 Отговор
    ТРЕПЕРЕТЕ ЗАПАДНЯШКИ ЛИЗАЧИ И ДОГАНА ВИ ГО КАЗА НЯМА ДА Е СЕ ТЪЙ ША ИМА НОВО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ЕВРО БАНИЦАТА ТОГАЗ ДА ВИДЯ КО ША ДЪВЧЕТЕ