Last news in Fakti

28 Април, 2017 18:33 1 278 4

Черна гора само на крачка от НАТО (СНИМКИ)

  • черна гора-
  • нато

Парламентът в Подгорица ратифицира договора за членство

Черна гора само на крачка от НАТО (СНИМКИ) - 1
Снимка: Shutterstock

Парламентът на Черна гора ратифицира договора за членство в НАТО, с което направи исторически завой към Запада въпреки протестите на Русия и проруската опозиция, предаде "Ройтерс".

Всичките 46 присъстващи на заседанието депутати гласуваха в полза на присъединяването на Черна гора към НАТО. Парламентът има 81 места, но депутатите от проруската опозиция бойкотираха заседанието в историческата столица Цетине.

Черна гора само на крачка от НАТО (СНИМКИ)
Снимка: БТА/АР

Премиерът Душко Маркович заяви в реч по-рано, че членството в НАТО ще представлява гаранция за бъдещата сигурност и икономическия просперитет на Черна гора и за регионалната стабилност.
Неколкостотин поддръжници на проруската опозиция протестираха срещу вота. Демонстрантите запалиха знаме на НАТО и скандираха "Предателство".

Черна гора само на крачка от НАТО (СНИМКИ)
Снимка: БТА

Черна гора само на крачка от НАТО (СНИМКИ)
Снимка: БТА

Русия се противопоставя на разширяването на НАТО с Черна гора - традиционна зона на интерес за Москва. Черна гора обвини Кремъл, че стои зад осуетен опит за преврат в деня на изборите през октомври, целящ да отклони страната от пътя й към НАТО. Русия категорично отрича.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смотан путин

    9 4 Отговор
    Е еее ии какви гадни черногорци? Колко пари и на тяхната опозиция набутах и пак нищо ! Това НАТО с мед ли е помазано !!!


    Кахърен путин
  • 2 БГ натовец

    3 6 Отговор
    ами тия дето сега взимат решението за влизане в НАТО после ще висят по дърветата, това е
  • 3 Киро

    6 4 Отговор
    Хората си знаят интереса и час по-скоро искат в НАТО.
    Защо ли никой вече не вярва на джуджето?
    Сигурно заради скорошния опит за метеж, организиран от ушанките?!
  • 4 Патето Яки

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Премиерът Душко Маркович заяви в реч по-рано, че членството в НАТО ще представлява гаранция за бъдещата сигурност и икономическия просперитет на Черна гора и за регионалната стабилност.

    Без референдум ще ги пратят за зелен хайвер и ще просперират ама друг път.